Kristjan1-e seiklused makromajandusmaastikul ehk küsi julgesti kui millestki aru ei saanud - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kristjan1-e seiklused makromajandusmaastikul ehk küsi julgesti kui millestki aru ei saanud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tegin uue teema, kuna isemõtleja rahuldamata tunnustusevajaduse tulemusel hakkasid teised teemad selgelt läbu sisse uppuma. Võid oma geniaalsed ja vähemgeniaalsed mõttevälgatused nüüd rahulikult siia teema alla koondada. Ja ära piirdu ainult tööpuudusest väljaprintimisega, teretulnud on seisukohavõtud ka muudel aktuaalsetel teemadel.
    Küsi julgesti, kui millestki aru ei saanud.
  • mykoloog
    teretulnud on seisukohavõtud ka muudel aktuaalsetel teemadel.
    Küsi julgesti, kui millestki aru ei saanud.


    Kui Kristjan1 käest sooviks midagi beibendussektori/märsilohistajate teemal küsida, siis kas peab ka siia pöörduma või saab päringu endiselt teha beibendussektori/märsilohistajate foorumi kaudu?
  • Mina tahaks teada, KES Kristjan1 on, sest selliseid avaldusi nagu tema on Eestis võimelised tegema ca 4-5 inimest. Ma tahaks teada, KES ta neist on? :-D
  • Nime vaja et kunstiüliõpilane saaks kalligraafilises kirjas kuldsete tähtedega Paabeli nominendi diplomi välja kirjutada?
    :)
  • Karum6mm
    Mina tahaks teada, KES Kristjan1 on, sest selliseid avaldusi nagu tema on Eestis võimelised tegema ca 4-5 inimest. Ma tahaks teada, KES ta neist on? :-D


    Kes need 4-5 inimest on? Ennustaja Edgar, ....?
  • Karum6mm
    Mina tahaks teada, KES Kristjan1 on, sest selliseid avaldusi nagu tema on Eestis võimelised tegema ca 4-5 inimest. Ma tahaks teada, KES ta neist on? :-D


    K.Lepik? K.Kippar?....kes veel võib olla...
  • Minu arust võiks selle teema pealkiri olla siiski neutraalselt "Modern Monetary Theory".
  • mykoloog, ma ei oleks nii karm kristjan1e suhtes.
    persononaalne teema kellelegi siin foormuis on iroonilise alatooniga, saan ma vist õigesti aru.
    siin saidil võib olla kindlasti võimekaid majandusteoreetikuid ja -talente, kes teavad täpselt, kus kristjan1 libastub, puusse paneb või trollib, nagu mõni padupostitaja armastab väljenduda, aga majandusteooriatekauge kõrvalseisjana on minul igatahes huvitav lugeda kristjan1e postitusi ja argumenteerimist oponentidega.
    mulle ei ole tundunud, et kristjan1 peksaks segast.
    pigem on olnud väga huvitavaid mõtteid(kuigi vahest halvasti sõnastatult).
    näiteks maailma finantskriisi all, eile,19.15 Kristjan1:,,Üks oluline viga on nende teoreetilises mudelis, kui nii võib öelda. Nad usuvad, et turud tegutsevad vabalt ja valitsused elavad turgude armust. Tegelik olukord on absoluutselt vastupidine ja on alati vastupidine olnud läbi ajaloo.
    See on üks fundamentaalne viga eurosüsteemis, et sellega ei arvestatud, niimoodi süsteem ei toimi. Ja momentum on ideoloogia truu jünger, ükskõik mis, olgu tööpuudus 40%, turgudel tuleb toimida lasta. See ideloogia on hullem, kui kommunism. Majandus, turud ja raha teenib ühiskonna ja inimeste huvisid, mitte vastupidi.
    20%st tööpuudusest ei ole kellegile kasu. Majanduslikud väärtused jäävad loomata, kunstlikult tekitatud vaesus.Ja milleks? Et momentumi ideoloogiline kihk saaks rahuldatud. Samal põhjusel tehti mõnedest kulakud.,,

    ma saan aru, et kellelegi võivad need mõtted mitte meeldida,mingite majandusteoreetiliste mudelite järgi mitte pelada jne.,aga huvitav lugemine on see igal juhul. mulle vähemalt.
    nii et vähem irooniat ja rohkem sallivust(kuigi mõõdukas ,,moepolitsei,, kulub siia foorumisse kindlasti ära, et postitused liiga naiivseks ja mõttetuks ei muutuks(mille vastu olen isegi eksinud, aga sain ka kohe õiglaselt nossu)).
  • Kristjan 1 paistab olema kas töötu õppejõud, külafilosoof või TÜ majandusteaduskonna arvutimees
  • OK, Taatoriga nõus. Eesmärk ei olnud Kristjan1 sisulist panust küsimärgi alla seada, vaid eelkõige viidata tema patroniseerivalt üleolevale suhtumisele kaasfoorumlastesse, millele on ka korduvalt tulemusteta tähelepanu juhitud. Kui see lõim on selle eesmärgi täitnud, siis minupärast võib selle kustutada.
  • Mingi korda tagav, kasvõi näiteks praeguse teema laadne kaasfoorumlase teemapüstitus, peab siin olema, et veidi korda luua, sest enese näitel tean, et mõnede postitajate nt "verbaalne kõhulahtisus" või "maailmatarga ülbe stiil" mind näiteks peletanud teemade "Mis toimub Kreekas?" ja "Maailma finantskriis" lugemisest eemale. Ehk kui teemades kord väga käest ära läheb peletab see osa lugejaid ilmselt eemale.
  • Mulle ka meeldivad Kristjan1 postitused.Väsimatu oma joone ajaja.Tundub,et veel selles vanuses,kus on üks kindel tõde ja resurss selle tõe kaitsmiseks. Tundub,et loetud vägagi ühesuguse suunitlusega raamatuid/raamatut ja isiklik filosoofia ei ole veel kooskõlas maailma filosoofiaga. Wittgensteini raamat, kus on kirjas et "2+2 ei võrdu neli" on lugemata.
  • Härral on kirge, veendumust, usku, aega, tahtmist ja energiat rohkem kui saalitäiel jehoovatunnistajatel. See on märkimisväärne ka ilma irooniata. muide.
  • äkki bemmi kristjan

    http://www.google.ee/#hl=et&cp=5&gs_id=e&xhr=t&q=bemmi+kristjan&pf=p&sclient=psy-ab&site=&source=hp&pbx=1&oq=bemmi&aq=0&aqi=g2g-s1g1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=6402522b42b74762&biw=1024&bih=587
  • mykoloog
    ...... vaid eelkõige viidata tema patroniseerivalt üleolevale suhtumisele kaasfoorumlastesse, millele on ka korduvalt tulemusteta tähelepanu juhitud. Kui see lõim on selle eesmärgi täitnud, siis minupärast võib selle kustutada.

    ok, aga siis peaks mingi komisjoni looma, kes hindaks, kas kristjan1 on oma tegude üle järele mõelnud ja foorumiheidikute jm vähem verbaalselt võimekate kiusamise järele jätnud. Muidugi võib ta ise ka deklareerida. "olen nüüd paika pandud, võib teema sulgeda".
    mike
    Mingi korda tagav, kasvõi näiteks praeguse teema laadne kaasfoorumlase teemapüstitus, peab siin olema, et veidi korda luua, sest enese näitel tean, et mõnede postitajate nt "verbaalne kõhulahtisus" või "maailmatarga ülbe stiil" mind näiteks peletanud teemade "Mis toimub Kreekas?" ja "Maailma finantskriis" lugemisest eemale. Ehk kui teemades kord väga käest ära läheb peletab see osa lugejaid ilmselt eemale.


    kristjan1 jutus võib tõesti mingi iva olla, aga no krt keskmine traktaat on nii pikk, et selle viitsib läbi lugeda ainult Cambridge ülikooli ajalootudeng-keskmise foorumikülastaja peletab see eemale. keskmine külastaja tuleb tööst hingetõmbeks kaema ning ootab midagi sarnast- statment algab "headlines crossing:" vms. ning statment1, statement 2;statement 3;... LHV foorum võiks mingi syntaxi vms teha, et igasugune suvaline postitsue konstruktsioon läbi ei lähe.
  • Mykoloogi irooniast saan muidugi aru, tegemist on ideoloogiga ja täna domineerib majanduses ideoloogia. Kõik minu sünavõtud on karjuvas vastolus domineeriva ideoloogiaga "elame üle enda võimete", elame laste arvelt" jne.

    Karumõmmi jutt on umbes niisugune, et kuulame inimesi nende tiitlite järgi. Näiteks Alan Greenspani ja Ben Bernanke jutust ma võin välja noppida selliseid vigu, mis on lugejale arusaadavad, et need mehed tõepoolest eksivad. Ma arvan, et ka Karumõmmi puhul on tegemist lihtsalt ideoloogiga.

    Ma olen telepoisiga selles osas nõus, et kes ikka viitsib pikki hardcore makro kirjutisi lugeda. Aga keegi ei käse :)

    Minu jutt on mõnele ehk olnud neoliberaalsel majandusideloogial põhinevat maailmapilti purustav. Kui mitte purustav, sest inimeste veendumisi ja usku on väga raske, kui mitte võimatu muuta, siis vähemalt häiriv. Kristjan1 tuleb ja ütleb, et te opereerite vale paradigmaga. Eurosüsteem on jätkusuutmatu ja mitte sellepärast, et valitsuste defitsiidid on liiga suured. Loomulikult ei mõista seda Mati tänavalt, samuti akadeemia. Nädalavahetuselt midagi head loota pole, sest ükski ühiskond pole ennast rikkaks maksustanud ja just selline on nende nägemus jätkamiseks: majanduse surnuks maksustamine. Enne eurole üleminekut ma väitsin, et selline süsteem on jätkusuutmatu ja kärpimisega aetakse majandus depressiooni. Seda nn depressiooni me saame näha, kui praegust poliitikat ei muudeta ja tundub et ei muudeta. Paljud arvavad, et langus tuleb, aga see on miskipärast vajalik ning sellest saadakse mingite loodusjõudude abil üle. Tegelikkuses mingit tõusu ei tule peale seda langust, kui monetaarne stiimul mängus pole ja paistab mitte tulevat ka ekspordist nõudluse buusti, sest terve maailm teeb sedasama. Kunstlikult tekitatud kriis, kunstlikult tekitatud vaesus.
  • Kes sa oled? Nimi, haridus, töökoht? Mitte sellepärast, et mulle tiitlid meeldiksid, kuid paratamatult annavad need inimeste mõtetele taustsüsteemi. Ma ei võta ju Roy Striderit tõsiselt, kui ma tean, mis mees ta on ja milliselt baasilt ta oma epistleid kirjutab. Näiteks....
  • Kristjan1
    Minu jutt on mõnele ehk olnud neoliberaalsel majandusideloogial põhinevat maailmapilti purustav.


    Majanduses ideoloogia puudub, see on poliitikute tööriist. Mina eristan koolkondi fundamentaalselt selle järgi, millises tõenäosusraamistikus nad majandusagente kirjeldavad.

    #"Alan Greenspani ja Ben Bernanke jutust ma võin välja noppida selliseid vigu,"#
    Ma ei alahindaks neid vendi.



  • Mida me sellest teada saime? Seda, et Kristjan1 on ühe ideoloogia usku (seda me teadsime varem), seda, et tal on kõvasti aega (seda me teadsime ka varem) ning seda, et talle meeldib Dire Straits (uus info). Müsteeriumi lahendamisele me lähemale ei jõudnud - kui siis sellele, et ta arvab/tahab, et tšikid võiks tasuta olla. :-D
  • Margus Lepa võiks Kristjan1 kutsuda Nõmme raadio lõunatundi. See oleks ikka tõeliste äärmuste võitlus. Mõlemal on ikka tõelist väsimatut verbaalset väljaandmist oma maailmavaate kohta ja mõlema arvates on kõik teised lollid. :)
  • #"Alan Greenspani ja Ben Bernanke jutust ma võin välja noppida selliseid vigu,"#
    Ma ei alahindaks neid vendi.


    Mille põhjal sa seda ütled? Kas nagu Karumõmm, et ikkagi fedi chairman

    Järgnevalt demonstreerin, et Greenspan ei saa monetaarsüsteemis toimuvast aru. Jäävad iodeloogid ja jäävad inimesed, kes viitsivad natuke mõelda.

    Should the Fed increase “excess reserves and they just sit there on the asset side of commercial banks’ balance sheets not being relent, you’ve merely gone through an interesting bookkeeping exercise,” Greenspan said. “You’ve got to break that psychology that prevents that current trillion” in reserves from being relent, he said.

    Nii, Alan Greenspan arvab, et pangad laenavad reaalmajandusse reserve välja. Alan Greenspan Fedi chairman eksib. Nüüd on sul võimalus teda pimesi usaldada, sest ta on Alan Greenspan, sul on võimalus ise mõelda ja sul on võimalus küsida.
    http://bizdaily.com.sg/newsite/greenspan-says-us-creating-%E2%80%98scary-deficit-as-borrowing-rises/


    Karumõmm näiteks väitis siin, et temal pidavat mingisugune teistsugune makroõpik olema, kui ütlesin talle, et erasektori säästud suurenevad, kui valitsus defitsiitselt kulutab. Mykoloog väitis, et minu poolt pakutud valemil polevat mingisugust pistmist riigirahandusega. Mõlemi näol on tegemist ideoloogidega, kes elementaarsel tasemel majandusteooriat ei tunne. Mõlemad võite küsida, kui teema juba siia tegid mykoloog.
  • Kristjan,
    Mis on see põhjus, mis sinu enda meelest annab sulle õiguse/vabaduse olla tiste foorumikasutajate vastu nii ülbelt üleolev nagu sa oled? Küsi julgesti kui midagi jäi küsimuses arusaamatuks.
  • to renekuus: eksid, minu seisukohad pole maailmavaatelised, minu oponentide omad enamasti on
  • Kristjan1
    #"Alan Greenspani ja Ben Bernanke jutust ma võin välja noppida selliseid vigu,"#
    Ma ei alahindaks neid vendi.


    Mille põhjal sa seda ütled? Kas nagu Karumõmm, et ikkagi fedi chairman

    Järgnevalt demonstreerin, et Greenspan ei saa monetaarsüsteemis toimuvast aru. Jäävad iodeloogid ja jäävad inimesed, kes viitsivad natuke mõelda.

    Should the Fed increase “excess reserves and they just sit there on the asset side of commercial banks’ balance sheets not being relent, you’ve merely gone through an interesting bookkeeping exercise,” Greenspan said. “You’ve got to break that psychology that prevents that current trillion” in reserves from being relent, he said.

    Nii, Alan Greenspan arvab, et pangad laenavad reaalmajandusse reserve välja. Alan Greenspan Fedi chairman eksib. Nüüd on sul võimalus teda pimesi usaldada, sest ta on Alan Greenspan, sul on võimalus ise mõelda ja sul on võimalus küsida.
    http://bizdaily.com.sg/newsite/greenspan-says-us-creating-%E2%80%98scary-deficit-as-borrowing-rises/


    Võiks enne veenduda, et oled ise Greenspani jutust aru saanud. Ta pigem ütleb, et kui Fed peaks reservimäära tõstma ning raha lihtsalt tiksub varade poolepeal, mitte ei laenata välja, siis...jne.



  • Ei, midagi niisugust Greenspan ei väida, ta ei räägi midagi reservimäära tõstmisest(loe uuesti läbi). Ma teen sullegi soovituse küsida, kui midagi on arusaamatu. Mõni võtab seda ülbusena, kuid ma pigem võtaks seda avameelsusena, siinse foorumirahva keskmine tase monetaaroperatsioonidest ja rahandusest on mulle üldiselt teada.
  • Meenutame ajalugu:

    "Sa mykoloog too mulle üks näide ajaloost, kus valitsuse väidetav interventsioon on ära hoidnud krahhe turgudel. Mulle on põhimõtteliselt vastu selline suhtumine peale ükskõik millist šokki, et hirmsasti tuleb nüüd valitsuse poolt asja reguleerima hakata. Millegipärast on inimeste seas levinud arvamus, et turud on halvad ja ahned, valitsused aga head ja hoolitsevad. Terves maailmas võib kohata sellist tendentsi..."

    "Greenspan on läbi aegade parim chaiman föderaalreservis olnud. Ega karjumine ja mitte rääkida lubamine ei aita. Lollid massid on muidugi lihtne CDOde ja CDSide vastu üles ässitada, või "ahnuse" vastu. Ahnus ei põhjustanud kriisi, liiga vähe valitsuise interventsiooni ka ei põhjustanud kriisi."

    "Föderaalresrv , või minu pärast kogu maailma keskpangad oleksid oma ülesannetega tõenäoliselt hakkama saanud, kui nende arvutuste valemite algandmed oleksid õiged olnud. Keskpankade rahapakkumine lõi tegelikult inflatsiooni, millest majandusinimestest teoreetikutel aimugi polnud, sest CPIs need numbrid ei kajastunud. Loomulikult tuleb nüüd pauk Bernankele ootamatult. Bernanke pidi olema ju Suure Depressiooni ekspert. Aga nii Bernanke kui Friedman eksivad Suure Depressiooni osas ja Bernanke nimi jääb ajalukku seoes kaose tekitamise ja tule kustutamisega bensiiniga, kui tuli sai alguse bensiinist. Aga miks see inflatsioon siis tähtis on? Monetaarse ekspansiooniga kaasneb inflatsioon, kui CPI seda ei kajasta, siis SKP reaalne kasv on FAKE(sest selle arvutamisel võetakse aluseks CPI). Inimesed saavad virtuaalselt rikkamaks."

    Ja nüüd küsimus - kes on ülaloleva teksti autor. Vihjeks ütleksin, et jälgida tuleks stiili, mitte sisu. Teise vihjena ütleksin, et autor on iseõppijast endine Austria koolkonna jünger, kes sattus internetis surfates MMT otsa, vahetas usku ja hakkas värske usuvahetaja agarusega oma sõnumit levitama ning eelkõige oma vana usku maha tegema. Kõige agaramad ketserite põletajad on alati värsked uskupöördunud olnud. Lollid on ikka ja alati kõik teised ja see ei sõltu sellest, mida meie piinatud keenjus parasjagu jutlustab.
  • mida sa mykoloog nüüd öelda tahad sellega?
    Et rahanduspoliitikaga saab turge mõjutada(ma mõtlen intressidega)?
    MMT on muuseas austerlaste seas levinud. Ja Greenspan on ikkagi läbi aegade kõige parem FEDi chairman olnud minu arvates endiselt, sest paremaid pole lihtsalt olnud. Ta eksib, aga vähem kui teised.
    Ma selles osas tõesti võtaksin enda sõnad tagasi, et Bernanke süü on teisejärguline, aga mitte olematu.
  • muuseas mykoloog, ma ei ole CDOe vastu, kui sa oled tähele pannud, vabadus tehinguid teha on igasuguse majanduse alus, kui neid tehinguid tehakse "maksumaksja rahade eest", siis see on teine asi
    CDOd per se ei põhjustanud kriisi, seda tegi pettus
  • Kristjan1 Mykoloog tahtis oma kirjutisega üldse midagi muud öelda, kuda sa sellest aru ei saanud?! Ta ei tahtnud sinult midagi sellist, mis äsja kirjutasid. Tundub, et sa oled selline vend, kes nina raamatus ning ainult see, mida MINA räägin on õige ja teiste on jutt ei kõlba kuhugi. Stiilis- " kõik on lollid ja keegi midagi aru ei saa", selline mulje jääb sinust muide. Väga tore, et viitsid pidevalt oma seisukohti kaitsta jne ja üldse olla aktiivne ja väljendada enda entusiasmi, aga POINT on selles, et võta rahulikumalt, SEST KA SINU JUTT EI OLE KULD!!!!


  • Nõustun Kristjan1ga, mis puudutab ülaltoodud valemit. Sellel pole aga kahjuks riigirahandusega midagi pistmist, kuna tegu on basic välismajandusteooriaga. Saab veel lihtsamalt väljendada, kui era- ja riigisektoril mitte vahet teha: investeeringud - säästud = eksport - import. Kui riigis säästetakse rohkem kui investeeritakse, siis jääb see raha "üle" ja toimub kapitali eksport.

    Kelle tekst see on?
    Riigirahandusega ei pidavat sellel mingit pistmist olema. Või ikka on? Nüüd algatas ülaltoodud teksti autor teema minu pilkamiseks, aga kes siin eksib?
  • Ma olen senini seisukohal, et ma ei suuda tema tausta teadmata asuda diskuteerima inimesega, kes....

    a) käitub patroniseerivalt;
    b) asetab end kõigi teiste foorumikülastajate suhtes intellektuaalsele (ja ka moraalsele) pjedestaalile;
    c) omab aega pidada blogi ning kirjutada überpikki epistleid...
  • Karum6mm
    Ma olen senini seisukohal, et ma ei suuda tema tausta teadmata asuda diskuteerima inimesega, kes....

    a) käitub patroniseerivalt;
    b) asetab end kõigi teiste foorumikülastajate suhtes intellektuaalsele (ja ka moraalsele) pjedestaalile;
    c) alustab teemasi a´la paabeli majanduspreemia, märsilohistajate sektor Eestis...


    Mul oleks kohvi peaaegu kurku kinni jäänud.
  • Kristjan1
    Ei, midagi niisugust Greenspan ei väida, ta ei räägi midagi reservimäära tõstmisest(loe uuesti läbi). Ma teen sullegi soovituse küsida, kui midagi on arusaamatu. Mõni võtab seda ülbusena, kuid ma pigem võtaks seda avameelsusena, siinse foorumirahva keskmine tase monetaaroperatsioonidest ja rahandusest on mulle üldiselt teada.


    //Reservimäär on sissevõetavateltdeposiitidelt;
    //Olgu reservimäär väljendatuna protsentides ning see on muutuja X;
    1. "Should the Fed increase"
    State 0 on 0 olukord, state 1 on, et fed tõstab (mitte ei langeta ega jäta samaks)- X tõuseb,
    seega deposiidisumam *X=kasv;
    Bilanss:
    State0:
    varad:raha (deposiidimaht)*(1-x)
    nõuded fedi vastu: deposiidimaht*x
    kohustused: Deposiidimaht;

    "should the fed increase"=state 1
    x kavab;

    Millega selle ümber lükkad?

    Karum6mmi taustanõue igati põhjendatud. Näiteks Onu Bella oleks suuteline samast tekstist välja lugema:"kui fedil peaks tõusma, siis nad lihsalt istuvad seal otsas selle asemel, et...jne"
  • Keegi on Karumõmmi foorumikonto pihta pannud :)
  • DanelK, ma olen sulle vist nüüdseks kaks korda öelnud, et ma ootan sinuga kohtumist, et tuvastada, kas sinu suurte sõnade, solvangute ja süstemaatilise tegevuse, mille eesmärk on klišeedest sensiatsiooni välja imeda, taga ka päriselt meest on? Ei, ma ei esita väljakutseid stiilis, et kes kellele vastu koonu koputab, kuid ma lihtsalt tahaks näha, kas sinu mina- ja maailmapilt alles jääb, kui sulle veidi kõvemini "Buu!" teha?

    Mis puudutab Paabeli Majanduspreemiat, siis kavatsen jääda "patroniseerivale" seisukohale, et parim meetod lauslollusega võitlemiseks on selle jõuline naeruvääristamine. Inimene, kes näiteks majandusmagister olles avaldab artikleid, kus leiab, et majanduskasvu tuleks inflatsiooniga korrigeerida ja sellest järeldada, et meil pole mingit kasvu olnud, vääriks tõesti seda, et tema vaimupimeduse üle nalja visataks. Neid näiteid on antud foorumis veel. Ja lisame veel selle, et see polnud algselt isegi minu idee.

    Märsilohistajate sektor? Kas sa lugenud oled seda foorumit? Seal on selgelt kirjas, et ML on pigem positiivne nähtus ning tasakaalustab beibenduskultuuri tülgastavust. Jumal küll, mõned mu parimatest sõpradest on nn. märsilohistajad! Nad teavad seda hellitavat koondnimetust. Mind nad kutsuvad näiteks "vastikuks yuppie'ks." Me mõlemad naerame ning vaatamata kohati diametraalselt erinevatele maailmavaadetele ei nimeta kedagi vihmaussiks vms. Muidugi jah - huumorimeele puudumine on traagiline asi ja seda vist arendada ei saa ning selles kontekstis on mul sinust ilma irooniata kahju.

    Ja üleüldse - mida sa SIIN foorumis teed? Sul mingi finantsasutuse ette telki pole vaja üles panna? Ja jõid kohvi? Seda ikka vaatasid, et oleks fairtrade?
  • Mehed mis te teete? Nõuate taustainfot? Jumala tausta ei uurita vaid teda usutakse ja kummardatakse või siis (riskides jumala vihaga) ignoreeritakse ja usutakse midagi muud.
  • ttrust, ma lihtsalt tahan teada, kes Kristjan1 on, sest inimese seisukohad sõltuvad tema istekohast. Ja tõesti - täna ei ole mul parim päev. Vähe sain magada. :-D
  • Nice try. Valem on õige, see kirjeldab jooksvekontot ehk kaubavahetust välismaailmaga. Riigirahandusega ei ole sellel niivõrd pistmist, kuivõrd see valem kehtib sõltumata riigi rahanduslikust olukorrast, sõltumata sellest kas riigi eelarve on üle- või puudujäägis. Jooksevkonto ülejäägiga riigi eelarve võib olla nii plussis kui miinuses ja vastupidi. Sinu valemist on puudu kapitalikonto ehk finantskonto. Samuti eksid sellega, et ei arvesta oma nõuennete puhul inflatsiooni ning vahetuskursi muutustega. Annan ka head nõu, üleolev suhtumine ei kompenseeri sellise käitumise algpõhjust, milleks on suure tõenäosusega madala enesehinnang ning tähelepanuvajadus. LHV foorumis ja oma blogis kõvatamisega chikke ei saa, võid selle peale mürki võtta.
    Tänan tähelepanu eest.

  • Miks siin foorumis üldiselt väga kiivalt anonüümsust hoitakse? Et oleks mugavam kõvatada?
  • mike, aus küsimus. Üldiselt vanad olijad teavad teineteist. Ma olen isegi elusat mykoloogi näinud ükskord, niiet Kristjan1 võiks natukene vähem anonüümne olla küll.
  • telepoiss, ma panin lingi, palun viita sellele, kus Greenspan räägib kohustusliku reservimäära tõstmisest!

    Ta räägib "excess reserves", miks sina räägid reservimäärast?
  • Should the Fed increase “excess reserves and they just sit there on the asset side of commercial banks’ balance sheets not being relent, you’ve merely gone through an interesting bookkeeping exercise,” Greenspan said. “You’ve got to break that psychology that prevents that current trillion” in reserves from being relent, he said

    Ma tõin selle pointi, et näidata, need karumõmmi iidolid ei tea millest nad räägivad.
    Greenspan on "edasijõudnum", kui enamus neist ja tema vastu mul isiklikult midagi pole. Kahju, kui sulle point kohale ei jõudnud ja sinu jaoks excess reserves=reserve requirement
  • Metsa, mul pole mingeid iidoleid! Kui siis Jimi Hendrix, kuid minuteada tema monetaarpoliitikaga ei tegelenud.
  • Kristjan1
    telepoiss, ma panin lingi, palun viita sellele, kus Greenspan räägib kohustusliku reservimäära tõstmisest!

    Ta räägib "excess reserves", miks sina räägid reservimäärast?


    Ta ei räägi sellest, et fed tõstab excess reservi´;
    Should the fed increase "excess reserves and they just sit there on the asset side... " ;

    Sinu eilne postitus kell 19:23 #Järgnevalt demonstreerin, et Greenspan ei saa monetaarsüsteemis toimuvast aru.#
    täna 12:46 #Greenspan on "edasijõudnum", kui enamus neist ja tema vastu mul isiklikult midagi pole.#

    Äkki paar tundi veel koolitust siin foorumis ja hakkad Greenspani kõikjal tsiteerima?

    ttrust
    Keegi on Karumõmmi foorumikonto pihta pannud :)


    It´s Chuck Norris, he doesn´t need a user to post a comment, LHV sends him a list of ID-s and asks him to dictate the message :)
  • Ta ei räägi sellest, et fed tõstab excess reservi´;
    Should the fed increase "excess reserves and they just sit there on the asset side

    millest ta siis räägib?
  • Kristjan1
    Ta ei räägi sellest, et fed tõstab excess reservi´;
    Should the fed increase "excess reserves and they just sit there on the asset side

    millest ta siis räägib?


    Selle küsimuse peaksin mina esitama sulle. Lubasid demonstreerida, et Greenspan on jobu (ehk püüad veenda et ta räägib excess reservi tõstmisest, reservide laenamisest vms.);

    Point on selles, et kui peale Should the fed increase "excess reserves...." poleks jutumärke vaid oleks Should the fed increase excess reserves...., siis ma nõustuks väitega, et kala on sees.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon