Süüria - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Süüria

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA saatkond võib juba homme teavitada oma saatkonna sulgemisest Damaskoses. See otsus arvatavasti viiks selleni, et ka teiste riikide saatkonnad lahkuvad - Soome näiteks on juba teinud ettevalmistusi kiire lahkumise võimaldamiseks, näiteks viisaküsimused ja elamislubade taotlemised on siirdetud Türgi saatkonnale.

    ÜRO´s ettevalmistatakse resolutsiooni, mis kutsuks üles al-Assadi tagasiastumist, vaherahut ja võimu üleandmist asepresidendile. Venemaa ja Hiina on sellise resolutsiooni vastu. Lääneriigid ja Araabia liit pooldavad seda. Hääletamine toimub ilmselt nädala jooksul.

    USA järgi on Süüria valitsus juba kaotanud juhtnöörid riigis, seda toetab ka Rootsi Foi instituudi spetsialist, kes ütles: "Al-Assadi aeg on mõõdas, see on selge".

    Alates aprillist on rahutustes saanud surma üle 5000 inimese.

    Lähipäevil siis lisa uudiseid.

  • Huvitav on see, et süüria on ametlikult sõjas iisraeliga, mis saab kui süürias kodusõda tekib kas läheb madistamiseks või mitte ?
  • Venemaa välisminister Sergei Lavrov reisib Süüriasse teisipäeval, koos välisluurejuhi Mihail Fradikoviga, et kohtuda president Bashar al-Assadiga.

    Venemaa on endiselt vastu ÛRO resolutsioonile, kuid nendib, et see pole lootusetu, vaid vajab parandamist.

    ÛRO turvanõukogu peaks veel täna hääletama resolutsioonist. Venemaal on veto-õigus.
  • Hiina ja Venemaa torpedeerisid ÜRO Süüria resolutsiooni. 13 riiki hääletas resolutsiooni poolt.
  • Valitsusväed pommitasid Homs'i: u. 250- 300 laipa, nendest u. 100 naised-lapsed.
  • Homsi pommitustest vihastunud süürialased on ründanud Süüria saatkondade vastu mh. Londonis, Ateenas, Kairos ja Kuweitis. Juba eile oli rünnak Berliini saatkonna vastu.
  • Nii nunnu, igal grafomaanil, on nüüd oma riigike oma kaitsva tiivakese alla võetud.
  • Somm Tallinnast
    USA saatkond võib juba homme teavitada oma saatkonna sulgemisest Damaskoses. See otsus arvatavasti viiks selleni, et ka teiste riikide saatkonnad lahkuvad

    USA sulges oma saatkonna.

  • Ma ei saa aru milles probleem? Miks Süürlased ei või pidada kodusõda, kui nad seda teha tahavad? Mis see euroopa asi on sinna oma nina toppida?
  • Venemaa välisminister Sergei Lavrov külastab Süüriat, kohtus presidend Bashar al-Assadiga. Assad on nõus läbirääkimisteks. Lavrov sai sangari vastuvõtu.
  • Iraan lubas saata Süüriasse oma sõdurid korda tagama:
    http://www.postimees.ee/734952/iraan-saatis-suuria-voimudele-appi-15-000-eriuksuslast/
    Välismeediast selle kohta ma infot ei leia, kas Postimees on Hiina lehtedele viidates natuke eksinud?
  • TNT, kas tegu on irooniaga või oled äärmiselt südametu inimene?
  • Araabia Liit kutsus tagasi oma vaatlejate grupid Süüriast ning kavatseb paluda ÜRO rahuvalvajaid Süüriasse koos liidu omade rahuvalvajatega.

    Lisaks katkestab liit kõik diplomaatilised suhted Süüriaga ning kutsub üles kõiki Araabia riike katkestama majanduslikud suhted Süüriaga.

    Araabia Liit ka "avab kommunikatsioonikanalid" opositsiooniga ning pakub poliitilist ja materiaalset tuge.

    Tuneesia korraldab "Süüria sõprade" konverentsi käesoleva kuu 24. kuupäeval Tunisis. -HS.fi

    .
  • Pole pikemat aega mina ega ka keegi teine kommenteerinud seda teemat.

    Süürias siis praktiliselt sisesõda hetkel.
    Ex-ÜRO juht Kofi Annan loobus oma rahulepitajatööst. Meedias on pakutud asemele ex-Soome presidenti, Martti Ahtisaarit, aga Venemaa olla selle vastu, kuna Venemaa olla veel nõrdinud Kosovo rahulepe pärast (Ahtisaari oli toona rahulepitaja).

    Täna lahkus Süüria peaminister Jordaaniasse ning liitus vastasleerisse. Süüriast on põgenenud umbes 35-40 kindralit tänaseni.
  • Kuna nüüd tundub et keegi (küsimus vaid kes) on kasutanud keemiarelvi Süürias, siis võib meenuda Obama kommentaarid detsembri kuust:

    4.12.2012
    (CNN) -- The United States warned Syria in no uncertain terms Monday not to use chemical weapons amid intelligence reports indicating President Bashar al-Assad's regime could be preparing to take that step as it escalates its fight against rebel forces.

    "I want to make it absolutely clear to Assad and those under his command -- the world is watching," President Barack Obama said during a speech at the National Defense University in Washington.

    "The use of chemical weapons is and would be totally unacceptable. And if you make the tragic mistake of using these weapons, there will be consequences and you will be held accountable," he said.

    Obama has previously warned that any use of chemical weapons by Syria in its civil war would be crossing a "red line" that would prompt a swift U.S. response.

    http://edition.cnn.com/2012/12/03/world/meast/syria-civil-war
  • Assadi-Süüria kasutas alles teisipäeval, 4. aprillil 2017 keemiarelva.
    Täna hommikul lasi USA Assadi-Süüria sõjaväelennuvälja pihta 50 tiibraketti, sellelt lennuväljalt tõusid õhku keemiarelvadega pommitajad.

    Delfi väidab, et seal Süüri baasis olid ka Puutini-venelased. Mida teevad Puutini-venelased sõjaväelennuväljal, mis käsitseb keemiarelvi ja relvastab lennukeid keemiarelvadega?
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/otseblogi-usa-rundas-suuria-ohuvaebaasi-enam-kui-50-tiibraketiga?id=77813510
  • Seal on tegevteenistuse lepingu 03.04 lõpetanud vabatahtlikud, kes tundsid kohustust Süüria vendadele appi minna. Pommitajad ostsid nad Homsi jahitarvete kauplusest oma raha eest.
  • Parim kommentaar mida mina lugenud: Trump on kõigi aegade kõige empaatilisem USA president!
  • Mulle jääb mõistetamatuks, miks pidi Assad kasutama keemiarelva, asjad tal nagu sujusid niigi - mässulised ja ISIS taganesid jne. Selge on, et peale sellist tegu tõmbab ta kõigele vee peale. Siiralt tahan uskuda, et pole otsitud põhjusega uute konfliktide üles kruttimiseks.
  • Kusjuures Süürial on Venemaal tehtud S-300 õhutõrjeraketid mis pidid väidetavalt kõik lääne lennukid ja raketid ilma probleemideta maha võtma. Tegelik olukord on see, et need kõlbavad vaid reisilennukite laskmiseks.
  • luarvikluarvik
    Mulle jääb mõistetamatuks, miks pidi Assad kasutama keemiarelva, asjad tal nagu sujusid niigi - mässulised ja ISIS taganesid jne. Selge on, et peale sellist tegu tõmbab ta kõigele vee peale. Siiralt tahan uskuda, et pole otsitud põhjusega uute konfliktide üles kruttimiseks.

    Üks võimalus oli, et Putin käskis seda teha, et näidata et USA-l pole "mune" midagi ette võtta.
  • "Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles Postimehe päevaintervjuu erisaates, et tema usub, et Venemaa kuidagi Ameerika Ühendriikide rünnakule kindlasti vastab. Ta märkis, et pole välistatud, et keemiarünnak Idlibi provintsis oligi provokatsioon, et panna proovile Trumpi tegelik poliitika. Kaitseminister Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson nõustusid, et Trumpil ei olnud antud olukorras väga palju valikuid, küsimus oli vaid taktikas."
  • Olevipoeg
    luarvikluarvik
    Mulle jääb mõistetamatuks, miks pidi Assad kasutama keemiarelva, asjad tal nagu sujusid niigi - mässulised ja ISIS taganesid jne. Selge on, et peale sellist tegu tõmbab ta kõigele vee peale. Siiralt tahan uskuda, et pole otsitud põhjusega uute konfliktide üles kruttimiseks.

    Üks võimalus oli, et Putin käskis seda teha, et näidata et USA-l pole "mune" midagi ette võtta.


    Ei välistaks ühtegi võimalust, ka seda. Võimalus on ka, et keemiarelva kasutaja ei olnudki Assad. Iraagi sõda sai ka alguse keemiarelvadest, mida sellel korral ei leitudki.
  • Hüääna plärtsub välisminister Mikseri peale FBs: Mixer is stupid. Pardon my french
  • Nagu eile pävateemas küsisin, mida annab USA vastulöök?
    Valida on USA l kahe halva vahel, kas edukas on Assad ja säiluvad Iraani ja Vene mõjud, või õnnestub Assad kukuada ja võimu haaravad islamiäärmuslased nagu Liibüas.
    Kumbki variant pole hea, Euroopale ja Süüria naabritele tähendab aga äärmuslaste võit ja sõja jätkumine üha uusi põgenikevoole.
    Lisaks on siis Süürias Venemaa ainuke arvestatav sõjaväebaas Vahemerel, vaevalt, et selest loobuda tahetakse, seega USA otsene sõjaline sekkumine viib võimaliku kokkupõrkeni Venemaaga. Eks elame ja näeme. Igal juhul helbitakse suppi, mis ise kokku keedeti islamiäärmuslasi raha ja relvadega toetades, et need Süüris mässama hakkaksid.
  • Kolmas lahendus on veel: Süürias haarab võimu Türgi. Teatavasti Türgi ja Süüria on aastakümneid vaenujalal olnud.
  • pahurik
    Igal juhul helbitakse suppi, mis ise kokku keedeti islamiäärmuslasi raha ja relvadega toetades, et need Süüris mässama hakkaksid.

    Pahurik, juba ei tea kui mitmendat korda väidad, et islamiäärmuslastele jagati lääne poolt relvi ja siis peale seda nad hakkasid mässama. Sellega vist oled nõus, et mäsu algas 2011 enam-vähem koos muu araabia kevadega? Süürias vist pisut hiljem kui mujal.
    Ma olen paar korda küsinud ka aga pole vastust saanud, et millal siis Sinu teada siis neid relvi neile islamiäärmuslastele jagati? See pidi siis ju olema 2011 või varem?

    Al Jazeer poolt pakutud ajajoon:
    http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2012/02/201225111654512841.html
    2011 March: Protests are held in different parts of the country, inspired by other popular uprisings across the Arab world. The military cracks down on protesters in Damascus, Banias and Deraa, cradle of the uprising where 100 people are reportedly killed on the 23rd.
    ...
    2013 May: The European Union ends its embargo on sending weapons to help Syrian rebels.

    2013 June: Obama authorises sending weapons to Syrian rebels after White House discloses that US has conclusive evidence Assad’s government used chemical weapons on a small scale against opposition forces.


    PS! Sama küsimused on seoses Liibüaga: Millal hakkas rahvas mässama ja millal lääne poolt sekkuti?
  • Neljas võimalus veel, säilitatakse status quo, kui Assad liiga ülbeks läheb pommitab USA, kui opositsioon hakkab võitma, pommitab puutin. Igal juhul USAl on siin parem positsioon, puutin on kogu naha ja karvadega sees, USA võib eemalt pommitada.
  • Ma arvan, et siin kuhjus Trumpile liiga palju frustratsiooni, sest sisepoliitiliselt ei lähe tal asjad hästi. Iga täidesaatev määrus tühistatakse mõne anti-trump kohtuniku poolt, Obamacare kõrvaldamine kukkus läbi, pea kohal ripub koostöösüüdistus Venemaaga ja oma Ülemkohtuniku ametissemääramine on väga raske. Valitsusest lekib meediasse siseinfot ja kõikjal töötavad sabotöörid vastu.

    Vähemalt sõjalise operatsiooni puhul ei saa keegi segada, kohtunikud ei saa tiibrakette tagasi käsutada kui nad juba lennus on. Niisiis panigi nätaka ära.Näitas, et võib ka ühepoolselt jõudu kasutada.

    Laias laastus ei muutu midagi. Assad jääb võimule,( ehkki Tillerson lubas, et nüüd hakatakse teda tõsiselt kangutama rahvusvahelise jõupingutusega) ja ka Vene sõjajõud Süüriast ei lahku.Suhted Venemaaga ilmselt jahenevad veelgi ja on juba praegu halvemad kui olid Obama ajal.

  • ikaldus, ma saan aru, et sa usud jutte, et kui ametlikult ei toetatud, sisi üldse ei toetatud? Mis sa tõsimeeli arvad, et kui ametlikult ei saadetud relvi ja raha, siis need ei liikunud, eriti NATO liikme Türgi ja Saudide poolt?
    Juba pikalt käisid ju jutud USA sõjalise löögi võimalikkusest Süüria vastu ning eks otsiti samal ajal teisi lahendusi Assadist lahti saamiseks.
    Põhiprobleem minu meelest on, et USA liitlane Saudi Araabia on põhiline äärmusliku islami eksportija, toetades neid, toetatakse kaudselt islamiäärmusluse levikut.
    Kukutades järjest piirkonna poolilmalikke diktaatoreid, on saavutatud ainult riikide pöördumine äärmusliku islami teele, st on satutud hoopis räästa alt vihma kätte, või pole see nii sinu arvates?
    Mis puutub Liibüasse, siis siin oli üks teema, kus neid probleeme pikemalt lahati ja viidati ka pikemale dokumentaalile antud teemal, ei hakka kõike üle kordama. Aga lühidalt on ja oli seal tegu eri hõimude omavahelise vastsseisuga, mida Gadaffi oma jaga ja valitse poliitikaga suutis ohjes hoida, selle jõu kadudes oligi kaos. St. tegu ei olnud seal rahva mässamisega, vaid võimuvõtilusega igipõliste rivaalide ja piirkondade vahel.
    Kuna siin on Süüria teema, siis jätan ka siia oma arvamuse, et ainuke variant Süürias mingi tasakaal saavutada, on riik jagada kolmeks: Alaviitide ja kristlaste ala, sunniitide ala ja kurdide ala, millega need saaks löpuks oma riigi, aga selle vastu on kindlasti Türgi, seega vähetõenoline.
    Kui USA sekkuks otseselt ja selliselt riigi ära jagaks, siis toetaks igati nende tegevust, aga no unistada ju pole keelatud :)
  • Kremli sisemaine propagandateenistus sai nende rakettidega igal juhul vägeva lõuahaagi. Pool päeva juba möödas, aga Vene sotsmeedias domineerib totaalne ilkumine Putini, tema õhutõrje ja "sõber Trumpi" üle, sh ka pigem kremlimeelsetes keskkondades. Kõigi eriline lemmik on muidugi provva Simonjan RT-st, kes kutsus Trumpi valimise päeval Ameerika lippudega mööda Moskvat kruiisima.
    Kellegi jaoks tuli see areng nüüd küll ootamatult, ja tundub, et siiani pole mingit siduvat sõnumit suudetud formuleerida.
  • Vene versioon sellest, millele pihta saadi.

    59 tiibraketist lendas kohale 23.Purustati õppekorpus, raadiolokatsioonijaam, ladu,angaarid ja remondis olnud 6 MIG23 lennukit.Pole teada kas ülejäänud suutsid enne tabamusi minema lennata.

    Tiibrakett lendab Kreeta saare kandist Süüriasse päris hulk aega, kui satelliitluure seda märkas, sai häire käigus korrasolevad lennukid ja personali evakueerida.Eks nad istusid seal niikuinii maksimaalses valmisolekus viimased päevad. USA väidetavasti eelhoiatust venelastele ei andnud.
  • pahurik
    ikaldus, ma saan aru, et sa usud jutte, et kui ametlikult ei toetatud, sisi üldse ei toetatud? Mis sa tõsimeeli arvad, et kui ametlikult ei saadetud relvi ja raha, siis need ei liikunud, eriti NATO liikme Türgi ja Saudide poolt?

    Pigem on tõenäoline, et toetati näiteks Türgi kaudu, kui mitte riiklikul tasemel siis näiteks riigi vaikival heakskiidul. Aga see on hüpotees, Sina räägid kindlas kõneviisis, et toetati raha ja relvadega ning peale seda hakkasid mässama, justkui ilma väliste mõjudeta poleks üldse midagi juhtunud ja kõik oleks endine. Selle jaoks võiks vähemalt mõni viide olla, et toetati juba 2011 või enne seda ja mäss algas selle tõttu.

    pahurik
    Kukutades järjest piirkonna poolilmalikke diktaatoreid, on saavutatud ainult riikide pöördumine äärmusliku islami teele, st on satutud hoopis räästa alt vihma kätte, või pole see nii sinu arvates?

    Pakun, et välismõjud ei olnud otsustavad Süüria ja Liibüa kodusõja tekkimises - nende diktaatorite jalgealune kõikus sõltumata välisest sudimisest. Väline toetus pigem mõjutas seda, millised grupeeringud hilisemas kodusõja kaoses alles jäid ja esile kerkisid. Siin võiks pigem mainida lääneriikide vähesemat ja hilinenud abi vähemradikaalsetele rühmitustele.

    pahurik
    Aga lühidalt on ja oli seal tegu eri hõimude omavahelise vastsseisuga, mida Gadaffi oma jaga ja valitse poliitikaga suutis ohjes hoida, selle jõu kadudes oligi kaos. St. tegu ei olnud seal rahva mässamisega, vaid võimuvõtilusega igipõliste rivaalide ja piirkondade vahel.

    X piirkonna (näiteks Benghazi tuleb meelde) hõim/rahvas hakkaski mässama keskvõimu vastu - miks seda ei või rahva mässamiseks nimetada? Kaos tekkis juba Gaddafil ajal, järelikult ta enam ei suutnud ju asja enam ohjes hoida.


    Sinu jutt kõlab umbes analoogselt, et kuna britid toetsid vene kodusõjas valgeid, siis järelikult kogu kodusõda oligi kunstlikult nende poolt esile kutsutud ja ilma selleta oleks tsaarivõim püsinud kindlalt nagu kalju. Stabiilset riiki ikka ei paiska niimoodi kodusõtta, et saadan sinna paarkümmend miljonit taala, hunniku relvi ja hulga diversante. Samas kui kodusõda juba käib, siis on tavaline, et tekib ka väljast poolt igasugu asjahuvilisi, kes üritavad sündmusi enda kasuks kallutada, kas siis relvakaubandusega raha teenida või endale meelepärast grupeeringut võidule aidata.
  • pahurik
    Nagu eile pävateemas küsisin, mida annab USA vastulöök?
    Valida on USA l kahe halva vahel, kas edukas on Assad ja säiluvad Iraani ja Vene mõjud, või õnnestub Assad kukuada ja võimu haaravad islamiäärmuslased nagu Liibüas.
    Kumbki variant pole hea, Euroopale ja Süüria naabritele tähendab aga äärmuslaste võit ja sõja jätkumine üha uusi põgenikevoole.
    Lisaks on siis Süürias Venemaa ainuke arvestatav sõjaväebaas Vahemerel, vaevalt, et selest loobuda tahetakse, seega USA otsene sõjaline sekkumine viib võimaliku kokkupõrkeni Venemaaga. Eks elame ja näeme. Igal juhul helbitakse suppi, mis ise kokku keedeti islamiäärmuslasi raha ja relvadega toetades, et need Süüris mässama hakkaksid.


    Mis siin nii keeruline on? Olgu, võime minna demagoogiliseks ja väita, et äkki jah Assad ei teadnud midagi, et tema juhitud riigis valitsusvägede lennuväljalt tõusis õhku lennuvahend, millelt kukutati keemiarelvi. Siis on ka paslik sedasama lennuvälja rünnata. Ehk mõeldakse siis korra veel järele enne kui uusi keemiarelvi lennukisse tõstetakse - või lastakse lennukisse tõsta.

    USA ei pretendeerigi selle rünnakuga Assadi otseselt kukutama, see oli kõige ehedam karistusaktsioon rünnakuga otseselt seotud taristu vastu. Jah, siin võib jaurata edasi, et kas ikka oli sama lennuväli või tõusis kusagilt kivi alt see lennuk õhku. USA kui maailma suurima luurevõimekusega riik ilmselt suudab seda piisavalt suure tõenäosusega väita. Et Iraagi osas tõenäoliselt samas küsimuses kas eksiti või pigem valetati, olen ma samal ajal samuti kursis.
  • Ma juhtusin kunagi ammu lugema infot, et Saddam Hussein sokutas oma keemirelvad õigel ajal Assadi juurde hoiule. Seepärast keemiarelvi ei leitudki Iraagist. Ei tea palju see tõele vastab.

    Fakt, et Assadil keemiarelvi oli, on teada, Assad on ise neid loovutanud. Ju siis ei loovutanud kõiki keemiarelvi.
  • Võis ka kõik loovutada aga kui on võimekus uusi toota siis pole ju vahet.
  • Venemaa abiga uusi keemiarelvi toota ei tohiks olla probleem, tõesti.
  • TaivoS. mind absoluutselt ei huvita, kust ja keda USA ründas jne, mina pole sellel teemal üldse "jauranud" kuigi tsiteerisid mind miskipärast. Mind huvitavad, mis on tulemus. No tore anti Assadile pasunasse, toetavad edasi mässulisi ehk sisuliselt islamiste, mis edasi? Kus on lahendus? Ilma maavägede opertsioonita seal kedagi ära ei ellimineeri.
    Ehk pakud välja, kuidas võiks seal selle punnseisu lahendada, mina omalt poolt pakkusin variandi välja.
    Kogu selle Iraagi/Süüria/Türgi/Iraani probleemi juures on üks moment, millest koguaeg möda minnakse, see on kurdi probleem. Pole kuulda olnud ka siin foorumis, et toetataks kurdide iseseisvust nende riikide võimu alt? 30+ miljoni inimesega rahvas on omariikluseta ja samuti seetõttu üks igipõline konfliktide allikas ka tulvevikus.
  • Ja milleks ise toota, kui puutin võib oma aeguma hakkavatest varudest eraldada. Puutinil on muideks ka tüki paremat kraami, nimelt novichokki, mida ta lahkelt kunagi ka saddammile jagas. Sariin on selle kõrval pipragaas.
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent
  • Aga eks on ju koomiline näha kuidas kõige ägedamad Trumpi-vastased kohe kihevile läksid ja väga agarasti teda kiitma hakkasid. Isegi demokraadid USA-s,vastalised oma parteist McCain ja Graham, Merkel, meie valitsus muidugimõista- kõigile oli Trump nagu mädanev koeranael tagumikus, kuid kui 60 pommi viskas, on kohe sõber. Kõigile meeldib pommitamine ! Järgmisena tuleks tuua mõned laevad Mustale Merele ja äiata Donetskile veel rängem mats.Virutada sepapoistele 600 tomahoogiga, raudteed, tankiplatsid ja laskemoonalaod sodiks .Hoobilt on igasugune Trumpi-vastane opositsioon põrmus maas ja Donald naudib niisugust isevalitsemist, mida keegi pärast FDR pole nautinud. Vaat et saab veel Nobeli preemia.Rahupreemiat võib olla ei anta, antakse kirjanduspreemia säutsude eest.

    Ma ütlen, pommid teevad poliitiku karjääriga imet. Ainult loomad kardavad pauku, inimestele meeldib kangesti kui see kärgatab ...kuskil mujal kui nende koduõue peal.
  • Stagna, tee vahet sõjalennuvälja pommitamisel ja linnade pommitamisel. Sõjalise objekti puhul anti veel eelnevalt teada, et hakatakse pommitama.
    Su jutt on muidu ka bullshit.
  • Ma jään oma juurde - pommitamine on mõnus asi ja kasulik poliitiku karjäärile.
    Etteteatamine on lollus. Kas keegi teatas Hitlerile ette, et kulla rahvas Dresdenis, kaduge kähku linnast, me hakkama pommitama ? Kogu efekt oleks läinud kaduma.
    Trump jagas matsu lahti 70 päevaga, mõni ei jaga 7 aastaga.
    Algaja esimene arglik katse, kuid julgustav.
    Järgmine kord ei teata midagi ja võtab suuremalt ette .
    Ja miks ei võiks Donetski pommitada ? Mis seal karta on ? Zahhartsenkole piki molu, tankid on sati pealt ilusti näha ja raudtee, mida mööda neid veetakse. Vene vägesid seal Putja jutu järgi ei ole, seega karta pole midagi.
  • Yanatoomikum on Süüria teemal tiba pöördesse läinud vist :)

    Keegi võiks talle öelda, et Nervostrong on käsimüügiravim ja seda saab igast apteegist osta :)

  • Kui "Objektiivi" veebist rahakogumise kuulutused maha võetakse, siis on järjekordne rahapatakas moskoviitidelt kohale saabunud. Saabub honorar kremlimeelse artikli eest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon