LHV kaart, internetipank ja muu - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV kaart, internetipank ja muu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna käis üks mu kolleeg oma swedi kaarte sulgemas siis küsiti talt põhjust loomulikult. Vastuseks ütles ta, et konkurendid võtavad vähem teenustasusid (hooldust pole ja tasuta ülekanded siis). Teller ütles vastu, et ahah ja rääkis ulmelise loo, et kliendid pidavat juba tagasi jooksma kuna LHV kaartidega ei pidavat saama välismaal maksta.

    Ise väga ei taha uskuda, kuna Mastercard on ju üle maailma sama tuntud kui VISA ja swedi krediitkaart on samuti Mastercard. Et mingi omaalgatuslik kampaania?
  • kaart toimib ideaalselt näiteks rootsis, soomes. ka laeva peal, kuna kaardil on krediikaardi omadused, pole probleeme siiani esinenud.
  • Samuti olen kasutanud LHV kaarti Austraalias ja Tsehhis.

    Ajavad lihtsalt mingit jura seal swedbangis.

    Aga tundub, et see on telleritele ülevalt poolt ülesandeks antud ja nad ise tihtipeale ei saa arugi, millest räägivad.. Elukaaslane kuulis kunagi pealt vestlust pensionifondide teemal.
    Kokkuvõttes tegi swedbangi teenindaja selgeks, et LHV fondiosakud on palju kallimad, kui seda on swedbangi pensionifondi osakud. Et swedist saaks klient sama raha eest palju rohkem osakuid ja see tooks talle kaasa helge tuleviku. (pangas mõne inimese käest sellist juttu kuuldes kaob igasugune austus sellise panga vastu).

    Sellest muidugi vaikiti, et kas ja kui palju fondi muutmine ja osakute ületoomine kliendile maksma läheb.
  • Krediidika põhja peale tehtud deebeteid ei "söö" osad vanemad makseterminalid. Need sihukesed hästi suured, pealt kumerad. Mõnes väiksemas nurgataguses lillepoes või rehvitöökojas neid veel trehvab. Tavaline deebet võiks ka igaks juhuks lisaks taskus olla. Näiteks Citadele Maxikonto oma sobib "varukaardiks" ilgelt hästi - mingeid tasusid pole ja kontol oleva papi pealt teenid lisaks veel 1 kuu tähtajalise hoiusega võrdset intressi kah.

    PS. Bangas tehakse telleritele suisa sihukesi koolitusi, kus neid suunatakse kliendile sõltuvalt situatsioonist igasugu jura ajama.
  • Tõenäoliselt siis PeaLiku viidatud põhjusel ei ole mul kunagi õnnestunud nt Hinnapommi keti poodides LHV kaardiga tasuda. Ütleb alati "Invalid card".

  • Siiani laitmatult - sain isegi internetist vitamiini osta.
  • Nullpointer
    Ütleb alati "Invalid card".


    Jah, just sedapsi need vanad terminalid ütlevad.

  • Ärge sisestage sinna oma Tallinnast saadud invaparkimiskaarte.
  • PeaLiK
    Nullpointer
    Ütleb alati "Invalid card".


    Jah, just sedapsi need vanad terminalid ütlevad.

    See võib viidata pigem sellele, et POSi terminali tarkvara pole uuendatud. Ehk teisisõnu - nad ei teagi, et sellised LHV taolised kaardid on olemas. Varem uuendati neid käsitsi. Kuidas uutega lood on, ei tea. Võibolla on neil ka mingi hooldusvälp.
  • Kui kliendil LHV kaardiga teistes maksekohtades pole muret olnud, siis ei saa olla kaardi veaga ning probleemide korral mõne konkreetse kohaga paluks sellest kohe LHV-d teavitada, saame probleemi põhjuse välja selgitada ja likvideerida.
  • Kui mul on LHV-s kaks pangakaarti, siis kas see auto kampaania 50 makset tähendab, et selleks, et kaart saaks loosimisse, peaks ühe kaardiga neist tegema vähemalt 50 makset või saab ka 50 makse eest summaarselt? Kui mõlemaga teha 50 makset, kas siis on topelt šanss loosirattas?

    Lisaks võiks maksete praeguse arvu kohta kontol kuskil ka mingi info joosta.
  • Ühe pangakaardiga peab tegema vähemalt 50 ostu, et loosimises osaleda. Kui on mõlema kaardiga tehtud 50 ostu, siis see topelt ei loe, kuna loosimine käib kliendipõhiselt.
    Maksete arvu saab vaadata konto väljavõttes, kahjuks peab seda ise arvutama.
  • Eeldan, et seal aktsepteeritakse ainult deebetkaarti, LHV tavakaart on aga deebet krediitkaart.
  • Ei oska öelda kahjuks, teade oli miski, et "seda kaarti ei saa kasutada" ja see tuli ette kohe. Kas see ainult deebetkaart on sellistes kohades põhimõtteline? Kus veel võiks oodata?
  • ARKis on makseterminalide ja teenindavate kassade juures sildid, et nemad kreeditkaarte ei aktsepteeri. See on nähtavasti selleks, et hoida makseterminali kuumaksumust ja tehingutasu kontrolli all. Kuna sellised terminali poolt kaardi mitte aktsepteerimised on väga spetsiifilised, siis ei ole välistatud, et see ongi asja iva. Mingi ühine joon siit välja koorub. Muidugi, Swed on üldiselt jõuliselt pakkunud klientidele deebet asendada deebet krediitkaart vastu, mis eelmist loogikat järgides peaks viima selle samase veidra olukorrani, et maksta ei saa.
  • ARK peaks olema samamoodi - kohad kus saab kaardiga maksta riigilõivu, samuti ka maksuamet.
  • Siiski on tegu omaduse, mitte probleemiga. Asja sisu on kliiringus ja kassapõhisuses. Krediittehingu puhul käib kõik läbi kliiring-teenuse pakkuja (Master / Visa / Amex) jms. Vastaspooled on aga riigieelarvelised asutused, kelle raamatupidamine teeb kassapõhist arvestust. Nende raamatupidamine ja arvestus ei kannatakse välja viitlaekumiste kaudu üleval olevate summadega opereerimist. See viitlaekumiste osa oleks karjuvalt suur, pluss krediittehingut saab vaidlustada. Riigilõiv peab olema koheselt arvel. Samuti EMO teenused peaksid olema siis raviasutuse arvel, mis sisuliselt kõlaks kui "maksulaekumine" asutusele ehk raviteenuse eest laekuv raha.

    Kuna LHV kaart on deebet krediitkaart, siis seal ka see asja sisu tulebki, kuna ka selle puhul toimub kliiring läbi teenusepakkuja -> pank. Seepärast sellised erandjuhud on lahendatudki krediitkaartide mitte lubamise kaudu.
  • LHV reklaamib oma virtuaalkaarti. Kahjuks ei ole Partner krediitkaardi funktsionaalsus virtuaalkaardis saadaval. Kui ma asendan oma füüsilisel kandjal Partner krediitkaardi virtuaalkaardiga, siis kas pean tellima Kaubamajalt eraldi partnerkaardi või...?
    LHV oma inimesed võiksid selgitada seda aspekti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon