andja/saaja
Log in or create an account to leave a comment
-
Lahtritesse on inimesi jagatud väga erineval moel. Näiteks käelisuse järgi vm.... Klassikud jaotasid inimkonna autojuhtideks ja jalakäijateks. Eks need on kindlasti lihtsustatud jaotused. Üks lihtustatud/üldistatud jaotus oleks veel selline – ANDJAD ja SAAJAD. Inimkonna juurest tuleks siinjuures väiksema koosluse juurde. Jätaks valitsused, isikud, parteid jm hetkepoliitika veidi taamale...lihtsalt inimese olemus kui selline.
Andmise-saamise kohta on mitmeid vanasõnu nagu „ Andjale palju, saajale vähe.“ jpm .. Paljudel juhtudel pole küsimus kogustes, vaid mõttelaadis, maailmavaates. Kui andjaid on piisavalt, suudetakse saajad ( lapsed, haiged, vanurid)kenasti ülal pidada. Tasakaal läheb paigast ära, kui tegelike saajate hulka hiilivad ka need, kes võiks kõigi eelduste ja võimete kohaselt andjad olla. Peidavad end laste ja pensionäride vahele ja soovivad ka saada. Leem läheb lahjemaks.
Need on SAAMAMEHED. Mõnikord hakatakse saajate eestkõnelejaks, „ õiguste eest seisjaks“. Kui mitte mujal, siis kuskil kommentaariumis. Aga see pole veenev, on enamuses silmakirjalik õõnes paatos. Nartsislik. Et mulle meeldib endast nii mõelda ( hoolivus, kaastunne jms) Sõnad alavääristatakse, tegelikult tegusid ei kaasne. Märkimisväärseid. Pigem deklaratsioon- ma annaksin, aga mul pole. Kuid ma tean väga hästi, KES peaks KELLELE andma.
Kui need, kel pea otsas ja jalad-käed terved, aitaksid virisemise ja portaalides kurtmise asemel kasvõi 3...4 enda lähedast? Siis oleks ka juba üsna hea seis?
Kui päevakajaline ikkagi sisse tuua - keegi avaldas siin ühe teise teema all arvamust7kiitust tasuta bussisõidust, mõeldes väga kitsalt enda argisele hetkekasule. Lausa arvestuslikult – eurodes aastas!! Ja nagu krestomaatilise näitena tõi ta mängleva lihtsusega samas reas mängu- lastega pered !! seesama tühi jutt, õõnes kõmin. M.O.T.T.
Andja on vaba inimene. Iseseisvus, sõltumatus. Enesekindlus. Seda hoiakut võiks ju kadestada?!! Saamamehe mõttelaad on - saada. Ja küsimus pole hulgas . Saamamehe „ käive“ võib olla kordades suurem kui andjal, aga ikka on vähe. Saamamees soovib rohkem, kui ta endale ise tagada suudab. Puuduoleva osa peaks KEEGI teine võimaldama, kinni maksma. Ja „puuduoleval“ pole ülemist piiri.
Siit üleskutse – SAAMAMEHED, tulge laste-vanurite vahelt peidust välja ja sammuge andjate ridadesse.!! Saate selja sirgeks, silma selgeks, päike tuleb välja ja ilm muutub ilusamaks, üldse on uhkem olla!!! Olgem väärikamad.
See on muidugi siin portaalis kui hüüe kõrbes. Valdav enamik üksikute eranditega teab niigi väga hästi, kuhu ta kuulub -
Tsiteerides kirjandusklassikuid:
"Jättes kõrvale häbi ja mure tuleviku pärast, elasime me jäägitult vaimset elu. Ma avardasin jõudumööda nende maailmapilti ja neile meeldis väga, kui ma neil seda avardasin: eriti kõik, mis puudutas Iisraeli ja araablasi. Sellisel puhul olid nad tõelises vaimustuses — vaimustuses Iisraelist, vaimustuses araablastest ja eriti Golani kõrgendikest. Aga Abba Eban ja Moshe Dayan olid neil pidevalt hammaste vahel. Näiteks, tulevad hommikul l...dest ja üks küsib teiselt: «Noh, kuidas on? Ninka kolmeteistkümnendast — dajanjeban?» Aga too vastab rahuloleva muhelusega: «Kuhu ta, mõrd, ikka pääseb? Muidugi dajan!»" -
Palun moderaatoril kustutada see teema ja ozcar tegelane.
-
Oh feck...
-
Õpetaja lastele - Andmisrõõm on ikka suurem kui saamisrõõm
Juku - Minu isa ütleb ka nii
Õpetaja - millega Su isa tegeleb?
Juku - ta on poksija -
Kas see ozcar ei ole mitte sama mees kui scorpious.
-
Juku kirjandis "Mida mu vanemad on ühiskonnale andnud":
"Mu vanemad on mõlemad ühiskonnale väga palju andnud: mu isa töötab võlgade väljanõudjana ja ema prostituudina." -
Ma ausalt ei taha LHV foorumis sellist sisutühja lalinat lugeda. Üks hääl kustutamiseks.
-
See rahvaküsitlus on kõik lunaatikud liikvele ajanud.
-
Karum6mm
Ma ausalt ei taha LHV foorumis sellist sisutühja lalinat lugeda. Üks hääl kustutamiseks.
+1 -
Pluss üks
-
Selle siinse teema võiks kustutada kogu täiega!
-
Hiljuti oli telekas üks saade (vist kolmeraudne kui mälu ei peta) kus keegi Delfist rääkis foorumi kommentaaride probleemist ja väitis, et metsik hulk nn. ebasobivaid kommentaaare (lihtsalt rumalast jurast rääkimata) tuleb just Tallinna linnavalitsuse IP aadressidelt. Äkki saaks selle hullumaja ukse kohe ennetavalt automaatselt kinni panna? Nagu omamoodi Hiina müür või nii.
-
Suuname töötud mees sanitarid sinna. Tallinnal on isegi tööbörs. Saavad selle sisse möllida.
-
TL;DR
-
Pluss üks kustutamisele.
-
Miks kustutada? Kas te siis arvate, et k6igile küsijatele tuleks vaid anda?
Kui teema pole asjalik, eks ta siis jääb ise vaikseks. -
Ma andsin ju. Oma poolthääle sellise jama kustutamisele.
-
Oot-oot - mis nüüd siis lahti?? Lugege ikka enne rahulikult ja mõttega läbi, kui käsi kabuuri kallale läheb!
Kas selleks just uus teema tegemist vajas, aga minu arust oli see täiesti nauditava süžee ja mõtlemapaneva rõhuasetusega mini-moralitee! Narratiiv on küll natuke kunstlikuvõitu ja konstruktsiooniline lahendus kah logiseb, aga mis perfektsionismi siin foorumi vabast teemast ikka nõuda. Mulle meeldis!
PS! Eelkirjutatu ei ole iroonia. -
Minuarust nagu mees ütles üheselt, et sotsialistid on räbalad kes tahavad kas saada midagi kelleltki teiselt või siis tegeleda ümberjagamisega, selle asemel et ise panustada andmisse.
Kuigi jah tegelikult võiks selle teema tõsta sotsialistide bashimise teema alla, eraldi teemana ei ole väga pointi. Ja mispärast nüüd kohe kasutajat kustutama, kusagil ju peab alati keegi esimese postituse tegema. -
Ei tea Pealik,
sellist hullunud pioneerijuhi teksti kohe esimeseks postituseks?
+1 kustutamiseks -
Aga siiski miks teile njuu eidz kräpp ei meeldi ?