Otsin investorit ehk juhend algajale idee müüjale - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Otsin investorit ehk juhend algajale idee müüjale

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • siin foorumis uitab päris palju investori otsijaid ja ideede müüjaid - 1 mõistlik arvamus sel teemal

    http://www.ap3.ee/article/2012/3/25/raivo-hein-startup-hype

    48 tunniga ei ole võimalik rikkaks saada, kui sa just panka ei röövi või lotoga ei võida. 48 tunni jooksul on sul ainuke võimalus teha esimene samm oma ideede realiseerimisel. Esimene samm. Ülejäänud miljon sammu, mille jooksul sa muudad oma teekonda, kiirust ja eesmärke, järgneb sellele aastate jooksul. Lisaks sõrmetäis õnne ja väga palju tahtmist ning nautimist asjast, mida teed – ja sa võid mingil hetkel kogu selle tegevuse kõrvalproduktina ka natukene (või rohkem) cash’i sisse nõutada.
    Siin on ka põhjus, miks ma olen loobunud startuppidesse investeerimast. Ratsa rikkaks mõtteviisi kujundamine on läinud nii kaugele, et noored ideede loojad, kes tulevad oma mõtetele raha otsima, arvavad, et investor käib välja suure rahasumma vaid idee eest. Ei ole vähe neid juhuseid, kus mõtte eest küsitakse 10 miljonit ja vastu pakutakse 10%.
    Kulla inimesed. Nii need asjad ei käi. Enne, kui hakata omale raha hankima, palun tehke valmis prototüüp, proovige leida esimesed kliendid ja siis hakake raha nõutama. Paljalt õhu peale ei anna teile keegi raha, eriti veel utoopilisi summasid tillukese osaluse eest. Kuid seda mõtteviisi on raske murda, kui igapäev räägitakse edulugudest, kus mitte millestki tekkis midagi, mis müüdi maha sadade miljonitega.
    Sellise mõtteviisi peale eelistan ise investeerida natuke rohkem ja kallimalt ettevõtetesse, kus on toote beeta valmis, ette näidada lepingupartnereid ja võibolla isegi esimesed kliendid.
  • Mõned näited elust enesest, kuidas raha- ja partnereid hangitakse. Koht - Korrusmaja prügikastidekuuri plank.

    Kõlab kui nali, aga pole.

  • http://www.director.ee/minu-ri-10-ksku-allan-martinson/

    siin ka mõned OK mõtted algajale investori otsijale :)

    Valutult rikkaks ei saa

    Muidugi on võimalik saada suur hulk raha ilma tööta: sa saad kas päranduse või lihtsalt veab. Aga kui sa ei oska öelda põhjust, miks sa rikkaks said, läheb raha suure tõenäosusega vastupidise märgiga ära. Selle kohta on hea väljend: kui sa ei suuda pokkerimängus tuvastada, kes on loll laua ääres, siis oled see loll sina ise. Ma ei ole näinud oma tutvusringkonnast kedagi, kelle juurde raha ei oleks tulnud tänu tööle ja andele.
  • Kuna seeni (loe: tahan raha, mille jaoks ei ütle, ja kui hästi läheb annan tiba tagasi ka) on jälle päris plaju tekkinud siis hakkas netiavarustest silma üks päris asjalik õpetus natuke edukamate startupidega diilimiseks.

    Sartup Manifest
  • Tin
    Kuna seeni (loe: tahan raha, mille jaoks ei ütle, ja kui hästi läheb annan tiba tagasi ka) on jälle päris plaju tekkinud siis hakkas netiavarustest silma üks päris asjalik õpetus natuke edukamate startupidega diilimiseks.

    Sartup Manifest


    Artiklis räägitakse teenusepakkuja (progeja) ja kliendi omavahelistest suhetest mitte investor suhtest. Mees kirjutab koodi (ametilt software engineer) ja räägib milliste nõmedate muredega kliendid temapoole pöörduvad.

    Kuidas see siia teemasse sobib?
  • Sest sina oled ilmselt tulevikus kui sa raha saad üks sama nõmedate muredega klient :D
  • Ei leidnud küll enda algatatud teemaga ühtegi sarnast joont. Pealegi absoluutselt teine valdkond...
  • Ja tuletan meelde, et teema kuhu sa postitad on "Otsin investorit ehk juhend algajale idee müüjale"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon