Maksmine Hiina firmadele
Log in or create an account to leave a comment
-
Millist maksmisviisi eelistada makstest Hiina firmale kauba eest?
Variante on mitmeid Escrow, T/T, Paypal, L/C, Western Union...
Prooviks tellitud kauba maksin Paypal´iga, kuid nüüd suurema summa eest makstest läheb vaja kindlamat meetodit vaja. -
ise kasutan paypal teenust. Siiani pole probleeme olnud kuid jah, summad pole üle 100 euri läinud veel.
-
Olen kahel korral (maksed ca 12 000€ ja ca 95 000€) kasutanud Escrow'd. Kuna tarnijatega probleeme ei tekkinud, läks kenasti. Samas kui oleks tarnija või kaubaga mingi jama olnud, siis ei oska hinnata tulemust.
-
Esimesel korral tundmatu firmaga kasuta escrow teenust. Paypal on ka iseenesest turvaline, saad raha tagasi nõuda, kui peaks vajadus tekkima. Oleneb veidi ka tarnijast, enamik internetikontaktidest on scam ja soovitaks enne googeldada ja due diligence omal teha.
Western union ja muu selline (pool)anonyymne asi unusta kohe. Ise kaaluks esimeswl korral kahel ka ehk ebay'd, millel on buyervprotection. lased buy it now oksjoni teha ja maksad paypaliga, kulud mis on kokku paar protsenti saad hyvitada ja kokkuleppel varem yle kanda. Usaldusväärsel myyjal ei tohiis midagi selle vastu olla. -
Jah, ebay + Paypal on kaval lahendus. Kusjuures see Paypali kindlustus tundub reaalelus töötavat, olen ise ühel korral nii raha tagasi saanud kui müüja huiariks osutus.
-
Ka mina olen Paypali kindlustusega raha tagasi saanud. Parem maksta see paar prossa rohkem, kui pärast kahetseda.
-
Siin on nüüd veidi raske aru saada mis summadest ja kogustest teil jutt on, endal D/P at sight maketingimusega kogemus (kuna hiinlased tahtsid seda kasutada). Toimis nii, et kont hakkas hiinast liikuma ja kui oli jõudmas või jõudnud Antwerpenisse teatas minu siinne pank, et dokid on nende käes ja küsisid "kas maksame ära?" mille pale mina "jah", raha läks kontolt ja dokid tulid kulleriga, nendega sai tollida kui kaup lõpuks Tallinnasse jõudis.
http://www.credit-to-cash-advisor.com/Articles/CreditManagement/DP-DAandInternationalSales -
PayPali puhul on äärmiselt oluline, mis summast jutt. 10€ maksed liiguvad jah kenasti edasi-tagasi, aga nett on õuduslugusid täis kuidas inimestel on 100+k päevade kaupa arestituna olnud ja muud põnevat.