Tehnika/IT-sektori kurilka - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tehnika/IT-sektori kurilka

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse



  • Olen tähele pannud, et siin foorumis on mitmeid tehnika- ja IT-huvilisi. Ilmneb see näiteks investeerimisfoorumi Nokia ja Apple teemades. Nood teemad peaks olema finantsilise hõnguga, kuid on näha, et inimestele meeldib juttu ajada ja uudistest teatada ka just mitte finantsilise küljega seotud asjades. Mul on pidevalt nii, et mingi päris huvitav uudis hakkab kuskil silma, aga ei oska kuhugi paigutada või ei oma erilist väärtust sealsetes teemades. Eesti jaoks on omaette IT-sektori teema aga olemas.

    Ühesõnaga, siia läheb kõik: Microsoft, HTC, Adobe, «write once, debug everywhere» Java, «Flash is dead. Long live HTML5!», Intel, patendisõjad, keegi ostab kellegi, Photoshop on nii 100x parem kui Gimp, Linux imeb lurinal, desktoparvuti tulevik, kui mõttekas on PHP-s operatsioonisüsteemi kernelit programmeerida ja C++ kasutades veebi treida, enda visioonid, kirumised... Mis iganes. Kurilka, noh. :-)

    Ma ei tea, kas nii sügavale laskumiseks leidub piisavalt publikut, aga miks mitte ei võiks keegi kurilkas öelda lõpuks välja tõe, et K&R mehed pistku oma kood endale per$e.

    K&R

    while (x == y) {
    ....// bla bla
    }

    Allman

    while (x == y)
    {
    ....// bla bla
    }

    .... on 4 tühikut. Miks just 4 ja mitte 2? Sest, need mehed, kes joondavad oma koodi 2 tühikuga, teate, pistke...

    No ma teen otsa lahti. Ma ei tea, kas siin foorumis see kuu aega vana uudis kajastus, aga alates 1987. püsinud:



    on nüüd:



    Microsofti ajalugu tuletab meelde Windowsi ajalugu. Noh, seda:

    Win 95 - hea
    Win 98 - sitt
    Win 98 SE - hea
    Win ME - ooo bljää, ei kommentaari
    Win XP - hea
    Win Vista - sitt
    Win 7 - hea
    Win 8 - no saate aru küll juba, et tuleb oodata Win 9-t.

    Või kus olid kunagi ilusad ajad 95/98/ME kasutades. Programm hangus, oli kohe operatsioonisüsteem ka koomas. Mac OS mehed on muidugi piisavalt targad, et oskavad õigel ajal vaikida ja ei võta oma käkki teemaks. Ma mõtlen ikka Mac OS-i, mitte OS X-i.

    Floppile mahtus 0,5 MP3-e ja kuidas ma CD-kirjutaja ostsin jumal teab mitmetuhande krooni eest. Kuidas sai mängitud ülihea graafikaga mängu:



    Ja kuidas ma istun nüüd üksi viinapudeliga arvuti ees, kuulan seda ja nutan taga kadunud noorust.

    Kuigi vanasti oli rohi rohelisem ja taevas sinisem, on siiski tänapäeval mõned asjad paremad. Saab vähemalt kasutada internetti normaalselt selleks, milleks see on loodud.

    Olid ajad. Dial-upiga pidi pilt 1 min laadima, et jõuda rinnanib... Ah, las ta olla. Ma taktitundelise inimesena ei hakka ka uurima, et mida te teete PÄRAST LHV foorumit.

    Skype on pannud üles beetaversiooni oma veebilehest, mis on microsoftilikus Modern UI stiilis. Microsoft ise on juba mõnda aega oma veebilehte näidanud Modern UI stiilis.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Samsung saavutas väikese võidu Apple'i üle USA-s: Samsung Wins Court Order Lifting Galaxy Tab 10.1 Sales Ban

    Muidugi Samsung üritab Apple'it vastu peedistada. Mis sihikule võetakse? Kõik Apple'ile pappi sissetoov + uus iPhone 5:

    Samsung: Sorry It Took So Long to Sue Over iPhone 5. We Had to Wait in Line to Buy One.

    Ma kardan, et ma suren naerukrampide kätte ära, kui Samsungil see läbi läheb:
    In an amendment to a lawsuit it originally filed in April, Samsung alleges the iPhone 5 violates the same eight patents allegedly infringed by the iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch, iPad 2 and the new iPad.

    Vandenõuteoreetikutele ka midagi:

    Samsung claims foreman lied about his past to get on Apple v. Samsung jury

    Lõik:
    More significantly, the brief notes that Hogan disclosed being involved in only one lawsuit—failing to mention that he was sued by his former employer Seagate Technology, a company owned in part by Samsung. That lawsuit, which demanded Hogan pay back certain house payments that Seagate had assisted him with, ultimately caused Hogan and his wife to file for bankruptcy. "Mr. Hogan’s failure to disclose the Seagate suit raises issues of bias that Samsung should have been allowed to explore in questioning and that would have triggered a motion to strike for cause or a peremptory strike," write Samsung lawyers.
  • Tead, K&R on loetav, teised on ikka täielik saast.
    Ülejäänud teemadel fleimin homme edasi, tänaseks aitab. :)
  • Toonvalimisega dialup vä? Eriti hästi elame. Minu väline US Robotics Courier lõgistas ikka pulssi.
  • Miks jäeti nimekirjast välja Windows 3.11? Eile just heldimusega kasutasin, sest leidsin keldrist vana Toshiba läppari. Täiesti tipp-topp op. süsteem.
  • Windowsi versioonidest juhiks tähelepanu sellele, et varasemalt jooksis paraleelselt 2 op süsteemi millest üks oli siis kodukasutaja jaoks ja teine oli Corporate kasutajate jaoks. Põlvkonna saab tuvastada kirjutades käsureale ver.

    Ver 3
    Windows 3.1 (Home)
    Windows NT 3.5 (Corporate)

    Ver 4
    Windows 95/98 (Home)
    Windowst NT (corporate)

    Ver5
    Windows ME (Home) Siit alates suri home versiooni eraldi arendamine välja kuna ME failis miserably.
    Windows 2000(Corporate)

    Ver5.1
    Windows XP

    Ver 6
    Vista

    Ver 6.1
    Windows 7

    Ver 7
    Windows 8

    Ehk siis jah täiesti õieti loete, windows XP on tegelikuses windows 2000 ning windows 7 on tegelikuses väikese marketingitrikiga uue shelliga windows Vista.

    Kuni aastani 2000 kippus windows jube palju bashimist saama tänu sellele, et windows 95 ja 98 ei olnud kuskilt otsast turvalised ja stabiilsed, ning täielikult diskrediteeriti ühte ajaloo stabiilseimat ja toimivaimat op süsteemi windows NT.
  • Tin,
    Olles olnud piisavalt kaua tarkvaraarenduse maailmas, võin öelda, et - ära usalda versiooninumbreid. Need on samuti turundustrikid.

    Kuna mul on aegajalt tulnud aidata üsna suurt hulka kasutajaid, siis võin isikliku kogemuse alusel öelda, et 7 ja Vista on ka allpool kasutajaliidest väga erinevad. Vista oli kõige suurem ebaõnnestumine just selles osas. Eriti hästi saab sellest aru, kui üritada seda installida ja hallata veidike ebastandardse riistvaraga (näiteks SSD-ga) läpaka peal.

    Lisaks ma ei ole aru saanud inimestest, kes arvavad, et ME oli läbikukkumine. Õige on see, et läbikukkumine oli müügis ja turunduse poole peal, samas olles jällegi seda isiklikult igapäevaselt kasutanud ja ka kasutajatuge andnud, ei saa ma öelda, et sellel miskeid suuremaid probleeme oleks olnud, kui 98SE-l. Samuti polnud selle kapotialune eriti erinev SE-st.

    Versiooninumbritest. Pigem kipubki nii olema, et versiooninumbrit vahetatakse siis, kui on vaja uut turunduslikku argumenti klientidele, et "nüüd on vaja kindlasti uuendada". Samas mõnikord, kui tegelikult tehakse põhimõttelisi muudatusi ja uuendusi ja parandusi, siis peidetakse see "minor release" sildi taha, et hoiduda uue versiooni väljakuulutamisega kaasnevast meediakärast ja sellega ülestõusvatest veameenutustest.

    Windows 98 stabiilsusele pole mul midagi ette heita, korraliku raua peal käras nagu hull. NT on mulle meelde jäänud, kui väga ressursinõudlik ja ebaloogilise haldusega süsteem, mille peamiseks kasutusalaks seetõttu oli failide serveerimine. Samas ma olen nõus, et ta oli stabiilne (mu praeguses töökohas jookseb üks automaatlabor ikka veel selle all) ja turvaline ... vähemalt senikaua, kuni sa ei üritanud seal midagi ebastabiilset ja ebaturvalist teha.
  • See on klassikaline fail, selle+pärast, et antud toodet võrreldakse eelmise generatsiooni tootega, kui antud toodet võrrelda aga sama generatsiooni tootega milleks on W2K siis funktsionaalsuse kirjeldused kattuvad. Kui me räägime W2K-st siis tegemist on ikkagi jätkuvalt senimaani kõige edukama opsüsteemiga, sest antud toode on siiamaani väga laialdaselt kasutuses. W2K ökosüsteem (serverid ja serveritooted) aga moodustasid totaalse revolutsiooni tonu Active Directory kasutusele võtmisega. Windows XP, algselt planeeritud windows 2000 Expansion Packina aga on lihtsalt antud toote facelift ja minor upgrade milles siis tõsteti korporatiivtoodete le juurde kodukasutaja funktsionaalsus ning võimalus normaalselt arvutimänge mängida.

    raulir ma pean sulle jälle meelde tuletama, et sulle meeldib sõna võtta absoluutselt kõiges mida sa oled korra natuke kaugelt näinud ja selel põhjal koheselt oma arvamuse ka tekitanud. Kuid siiski jääb antud vaidlus praegu tasemele progeja vs endine sysadmin kes vaidlusalusel perioodil tegeles antud op süsteemide ja serveritega maadlemisega sadades ühikutes.

    PS. NT4 oli väga lihtne ja nunnu süsteem mis võrreldes praeguse aja süsteemidega on nagu Basic vs C++.
  • estudioso
    .... Või kus olid kunagi ilusad ajad 95/98/ME kasutades. Programm hangus, oli kohe operatsioonisüsteem ka koomas. Mac OS mehed on muidugi piisavalt targad, et oskavad õigel ajal vaikida ja ei võta oma käkki teemaks. Ma mõtlen ikka Mac OS-i, mitte OS X-i. ....

    Win 3.1/3.11/95/98/ME, Mac OS (System 1–7, Mac OS 8–9) ei omanud preemptive multitasking -ut (tõrjuvat multitegumtöötlust).
  • Tin, esiteks, palun ära mine kohe isiklikuks. Ja palun ära võrdle oma "eelmise generatsiooni" töökohta minu praeguse "generatsiooni" töökohaga. Ma saan aru, et sa oled praegu politoloog-majandusteadlane (ma järeldan seda sellest, et erinevalt minust sa kunagi ei võta sõna teemades, mis pole su eriala), aga see ei tähenda, et ka mina poleks kunagi millegi muuga tegelenud.

    Teiseks, ma jään oma arvamuse juurde, seda sellepärast, et ainuke argument, mille sa suutsid esitada oli see, et sa oled kunagi süsteemiadministraator olnud.

    Mina jällegi olen kunagi pidanud mõtlema sellele, kuidas inimesed saaksid reaalse töö reaalsete masinate peal piiratud eelarveliste võimaluste juures ära teha, ning tänu sellele kogemusele jään ma enda arvamuse juurde. Väljendid nagu "generatsioon" ja "totaalne revolutsioon" ajavad mind kahjuks ainult naerma (mõnikord ka nutma, mõeldes nendele, kes selle müügijutu õnge on läinud).

    Tuues analoogi mujalt - kindlasti on Rolls Royce, Porche või Maybach head autod ja nii mõneski mõttes Ford Focusest või Škoda Octaviast generatsiooni võrra ees, aga kui on vaja tegelikku tööd teha ja kasumisse jääda, siis valiks sellegipoolest midagi viimastest.
  • ttrust

    Win 3.1/3.11/95/98/ME, Mac OS (System 1–7, Mac OS 8–9) ei omanud preemptive multitasking -ut (tõrjuvat multitegumtöötlust).


    Väidetavalt oli see tõrjumise asi Windowsis juba 95st alates sees, lihtsalt see võimaldas käivitada ka programme, mis seda ei toetanud ja laskis neil ennast vajadusel vägistada.

  • Windows 95 puhul jooksis preemptive multitasking-u piir 16-bit ja 32-bit rakenduste vahel:
    http://support.microsoft.com/kb/117567
  • Ma eksisin, mäletasin valesti, see "preemptive multitasking" tuli Win95-ga, küll aga puudus see Mac OS -l, enne OS X tulekut. Samuti puudus see Win 3.11 -l. Küll aga puudus Win 95/98 -l "true preemptive multitasking", milline oli olemas juba Win NT kernelil, mingil kujul.
  • Kurat, see on hea teema. Ma ei ole kunagi julgenud IT meeste kurilkasse siseneda, nüüd saab ohutust kaugusest seda teha, ilma et suitsuhaiski juurde jääks. :)
  • puhkjapojad1 su internet ei tööta sellepärast et DHCP server andis sulle APIPA aadressi ning seetõttu sinu nimepäringud ei jõua DNS serverini sest ruuter ei suuda sinu IP-d kusagile ruutida.

    Now piss off!
  • Tin
    puhkjapojad1 su internet ei tööta sellepärast et DHCP server andis sulle APIPA aadressi ning seetõttu sinu nimepäringud ei jõua DNS serverini sest ruuter ei suuda sinu IP-d kusagile ruutida.

    Now piss off!

    Ei ole nii! APIPA aadressi võtab klient ise kasutusele kui DHCP serverit kätte ei saada. :)
  • mhmh olevipojal õigus :)
    Korrektne lause oleks pidanud olema:
    Kuna DHCP server sulle IP aadressi ei andnud assigneeris lokaalne Etherneti kaart sulle APIPA aadressi ning seetõttu sinu nimepäringud ei jõua DNS serverini sest ruuter ei suuda sinu IP-d kusagile ruutida.
  • Tin
    mhmh olevipojal õigus :)
    Korrektne lause oleks pidanud olema:
    Kuna DHCP server sulle IP aadressi ei andnud assigneeris lokaalne Etherneti kaart sulle APIPA aadressi ning seetõttu sinu nimepäringud ei jõua DNS serverini sest ruuter ei suuda sinu IP-d kusagile ruutida.

    Täpsustan, et see kehtib ainult ipv4 puhul. :)
  • Tin
    puhkjapojad1 su internet ei tööta sellepärast et DHCP server andis sulle APIPA aadressi ning seetõttu sinu nimepäringud ei jõua DNS serverini sest ruuter ei suuda sinu IP-d kusagile ruutida.

    Now piss off!


    Straight out from BOFH excuse server
  • Ja ikka pole korrektne, sest router suudaks, aga ta ei taha, sest ta on sedasi seadistatud.
  • Ja ka sellega pole ikkagi veel korrektne sest kui ka "tahaks" ruutida siis APIPA puhul pole DNS päringuid kusagile ruutida.

  • Täna hommikul oli tõsine vedamine. Lugu selline. Oli vaja uut kausta. Hakkasin siis tegema, aga järsku märkasin, et on olemas üks kaust nimega "New Folder". Vaatasin sisse ja kaust oli tühi! Ei olnudki muud vaja teha, kui vaid muutsin kausta nime endale sobivaks ja võtsin kasutusele. Siit hea soovitus. Tehke alati paar tühja "New Folderit" varuks, kui juba kaustade tegemine käsil on. Järgmisel korral lihtsam. Eks neid ikka vaja läheb kunagi.

    Siin teemas võibki teistele veel väga häid IT-nõuandeid jagada.
  • Mõtlesin uue läpaka ostmisele ja eeltöö tegemiseks koguda kokku info huvipakkuvate toodete kohta. Hakkasin tegema kausta «LPT1» - ei kõlba! Ei lase teha. No hea küll, teeme uuele kompuutrile kausta «COM1» - ikka ei kõlba. Närv must, üritasin ennast rahustada napis riietuses noorte daamide piltide vaatamisega. Mõni noor daam vääris lausa kõvakettale salvestamist ka edaspidiseks tarbimiseks. Kurat, «PRN» ka ei kõlba!!! :-(

    Tänu läheb troimile. Tegin kohe mitu-mitu New Folder'it, et ikka jätkuks. Nüüd saan normaalselt asju katalogiseerida-koondada. Muidu salvesta kõik desktopile ja varsti on pilt liiga kirju. Ei mahu ka ju sinna eriti. Teed aga 12 New Folder'it ja kohe palju parem. On, kuhu faile panna.
  • Kusjuures, ma panin tähele et New Folder-i sisse saab teha omakorda New Folderi, päris nutikas asi, ma tegin igaks juhuks iga New Folderi sisse ka paar tükki sest paistab et niimodi on neid lihtsam organiseerida.

    Kuna teema tundus huvitav ja intrigeeriv siis sai ka natuke guugeldatud ning hea inimene on lausa kirjutanud õpetuse selle kohta kuidas New Folderit teha (Vista) ja nendele kes kasutavad veel XP-d siis (New Folder XP)

    Linuxis kahjuks vist New Folderit teha ei saa, paistab et Linuxi tehnoloogia on ikka päris ajast maha jäänud ning ma ei saa aru miks nad niivõrd lihtsa mugava ja hea asja peale ei ole mõelnud. Aga paistab, et taiplikud insenerid on siiski hoolimata tehnoloogilisest puudustest taibanud New Folderi vajalikkust ning leiutanud Java abil meetodi kuidas ka linuxis teha new folderit (New Folder Linuxis)

  • Tin
    Kusjuures, ma panin tähele et New Folder-i sisse saab teha omakorda New Folderi, päris nutikas asi, ma tegin igaks juhuks iga New Folderi sisse ka paar tükki sest paistab et niimodi on neid lihtsam organiseerida.

    Mida ma ilma kurilkata teeks, õpib siin igasuguseid elu lihtsustavaid trikke. Aga ma sattusin uue kuradi Microsofti piirangu peale. Nimelt, kui New Folderi sisse teha uus ja selle sisse uus jne:

    C:\Users\estudioso\Desktop\New folder\New folder\New folder\...jne

    siis saab minna ainult 20 New Folderi sügavusele. Mul on 32 bitine Windows. Kas 64-sel sellist lollakat limiiti ei ole? Microsofti poolt see pole igatahes ilus, et takistavad inimestel oma elu lihtsamaks teha ja asju organiseerida.

    Windows ME teemal. Üks põhjus, miks itimaailma huvilised seda kirusid ja sitaks pidasid, võib olla selles, et enne seda oli Windows 2000 Professional juba olemas ja seega võrdlusmoment ka olemas. Ja uuem toodang oli käkk. Jah, ME on 98 järeltulija kodukasutajale, kuid 2000 Professional polnud enam niššitoode, päris paljudel oli maitse juba suus.

    Windows Whistler:



    Microsoft ise ka teadis, et 9x sugupuu tuleb ära killida.
    In 1998, Microsoft stated that there would be no version of Windows 9x after Windows 98. In May 1999, however, Microsoft released Windows 98 Second Edition, and then announced a new version of Windows 9x which was later revealed to be codenamed Millennium. In 2000, this was released as Windows Millennium Edition (Windows Me).

    Windows ME poleks pidanud üldse ilmavalgust nägema, oleks võinud teha 2000-de massidele. Selleks sai siis lõpuks XP.
  • raulir ära aja paska (jälle), ma võin kinnitada, et tini versioonide post vastab tõele (suht)
  • Oeh... see asi polnud niisama lihtne.
    Microsoft tegi Apple jaoks oma Offitsat. Ja siis mõtles Bill, et kurat, GUId on ikka üks kuradi papiauck, peaks ka tegema. Enne Windows 3.1 oli olemas veel Windows 1.0 ja Windows 2.0.
    Windows 3 tehti puhtalt "Office jaoks". See oli esimene graafiline Office versiooninumbriga 1.2. Olen kasutanud, muide. Windoosa ja Office team töötasid koos, wini kohendati O jaoks sama palju kui O Win jaoks.
    Seega tuli MS turule korraga nii graafilise shelliga (Win) kui sellele sobiva Officega.
    Ütleme nii, et Setve oli pehmelt öeldes raevus, kui ta seda produkti nägi.

    "Päris" OSi hakati tegema koos IBMiga. OS/2 pidi asja nimeks saama. Mingil hetkel taipas MS, et kasulik oleks toppida selle kerneli selga Win 3.1 tuttav GUI ja tagada Win 3.1 ühilduvus. Bill tõmmas IBMil viuhh vaiba alt.
    Ja siis oli selline olukord, et teised developperid olid oma rakendusi teinud lubatud OS/2 versiooni peale asjast ja MS astus tühjale turule 32bit opsüsteemiga, kuhu peale ta pakkus MS Officet.

    Ühesõnaga, kes Billi-onuga koostööd on teinud, see tünga on saanud. Järjekorras on Nokkija ja Skype.
  • vahupidu
    raulir ära aja paska (jälle), ma võin kinnitada, et tini versioonide post vastab tõele (suht)


    vahupidu, pole vaja oma paska (jälle) siia vahele toppida. Ma olen nõus, et ametlike versioonide ajalugu on selline, nagu Tin välja tõi. Samas ma väidan, et nendest versiooninumbritest ei saa teha kaugeleulatuvaid järeldusi selle tarkvara "headuse" või "generatsioonide" kohta.

    Versiooninumbrid on turundusvahend, mitte tõsiseltvõetav asja suhtelise edenemise näitaja. Hea seegi, kui suurema versiooninumbriga toode on hiljem välja lastud.

    Offf-i jutuga olen üldiselt nõus, kuigi olen ka muid versioone ja vabandusi näinud.

    Eestis levinud versioonidest on mainimata veel Windows 3.1 for Workgroups.

    3.0-i olen samuti ise kasutanud ja kunagi TÜ-s oli õnn ka 2 midagit näppida... Palju sellest kahjuks erinevatel põhjustel ei mäleta :)
  • Minu kommentaari mõte oli selles, et kuna Windows juba oli 3.x siis tuli Windows NT 1.0 välja versiooninumbriga 3.51
  • Kogu tehnoloogia tulevik on taandunud vaidluseks, kellel on pikem







    mälu?
  • Minu rida oligi ajendatud mälust mitte mingist versiooninumbrite vandenõust. Aga raulir on vist suutnud oma ajju luua olukorra, kus tema ego kasvatab tema postitusi blokeerivate inimeste arvu suurenemine.
  • Kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta.

    Näiteks annab lühikese mäluga inimesele iga kuu "uue generatsiooni" telefoni maha müüa.

    vahupidu, kui sa alustad oma rida minu nimega, siis ma eeldan, et see on suunatud mulle.

    Versiooninumbrite vandenõu sai siin teemas alguse sellest, et esimeses postituses väideti, et ME oli läbikukkumine, mille kinnituseks tõi keegi väite, et ME-l oli SE-ga võrreldes inkrementeeritud versiooninumber. Ma väitsin siis (tuginedes oma kogemustele ehk mälule), et versiooninumber on tarkvara puhul viimane asi, millest mingeid järeldusi teha. Pole mõtet asju isiklikult võtta, eriti suitsunurgas.

    Parandus Offf-i kommentaarile polnud mõeldud isiklikku rünnakuna tema vastu, vaid lihtsalt parandusena. Tema jutu mõtet see ju ei muuda.
  • Muide... üks asi, mida eestlasel tasuks kogu IT ajaloost õppida on FAIL.
    Kogu IT ajalugu on täis asju, mis FAILED, FAILED, FAILED... ja just edukate firmade asjad.
    i860, Apple Lisa, Ms Bob... to name a few. Iga turuliidri eduka ja "maailmavallutamise" projekti taga on 2-3 "failed" asja, millest tavakodanik enamasti midagi ei tea.
  • Raulir GTFO sa ei ole leet sa oled lihtsalt üks berk noob script kiddie keda on ilmselt konstantselt pwnitud ning nüüd on perma instavajadus feimi järele aga siiski sul ei ole piisavalt expi et sinu spämm kuigipalju sensi meigiks ning antud topicus keegi sinu läga upix. Ainuke skillset mida sa kuidagi läbi häda grindid mingi mega emo laxu all on iga random topicu bashimine nagu totaalne action spammer. Üldiselt peax sa elndale questima mõne gf ja kes sinuga piisavalt pr0n-i panex ja gal sis võibolla kaoks see konstantne poyk. Igas bloody topicus pead sa mingit fubar kräppi ajama, üldiselt nii lame olla et ütelda, et ME rox kõlab samamoodi nagu FAP-iv twink setu koorilaulu taustal. Oleks sa siis vähemalt troll, oleks sul täielik retsept aga praeguses seisus sa ei kvalifitseeru isegi keskmiseks trolliks kuna mõtled kogu seda fubar kräppi tõsiselt.

    Härrased vabandage minu liblikate keele pärast, aga itmeeste suitsunurgas peab ikkagi olema ka üks keskmisel tasemel flamewar. Loodame et raulir seda väga südamesse ei võta kuna see siiski ei olnud ad hominem rauliri sisukate postide vastu vaid näidisena itmeeste keskmisest diskusioonist erinevate toodete üle.

  • http://techcrunch.com/2012/10/05/estonia-drives-robotics-and-coding-education-with-smartlab-hobby-groups-backed-by-microsoft/
    Just ,Techcrunchi tänases artiklis Eestist viidatakse ka sellele,et siinkandis räägitakse kolme keelt: Eesti ,Vene ja Seto.
    "Some groups will focus on specific areas like 3D modelling, or computer building, with languages used in the groups covering Estonian, Russian and Seto — the three dominant languages spoken in the country that was once part of the Soviet Union."
  • Ohmygod its still there... Kahjuks on veega all aatiplexi foorum. Vat see oli lugemine
  • #SUPER CRACKING TOOL!!! AFTER INSTALL AND 10 MINUTES YOU CAN USE SOMEONE ELSE COMPUTER HARD DRIVE!!!

    :) vanad head ajad...
  • Samas ei olnud ISPist muidugi ka ilus Üks Suur Sõbralik LAN teha.
  • prantslased harrastasid seda ilusat LAN-i veel paar aastat tagasi :)
  • Elion jälle müüs kunagi lahkesti rouditud Fix IPga koduühendusi. Kaks /30 võrku pandi huugama iga sellise ühenduse peale. Mul isegi oli mingi aeg sihuke kodus täitsa olemas.
  • Offf
    Oeh... see asi polnud niisama lihtne.
    Microsoft tegi Apple jaoks oma Offitsat. Ja siis mõtles Bill, et kurat, GUId on ikka üks kuradi papiauck, peaks ka tegema.

    Päris nii see ei olnud. Microsoft visandas koos mõne Apple juhtivtöötajaga nö maailmavallutamise plaani, mis oleks Applest teinud sisuliselt arvutituru ainuvalitseja. Jobs (ja vist ka Gassee) tõmbasid sellele plaanile aga vee peale, sest nende arvates polnud Apple arvuti selline asi, mida iga keskmikust töll võiks endale hankida. Ega peale seda Gatesil eriti muud üle ei jäänudki kui ise asja kallale asuda. Apple on kogu aeg püüdnud luua tooteid, mida tarbiksid see grupp, kes enda arvates pole keskmikust töll. See töötab täpselt niikaua kuni Apple kliendil on vähemalt 1 asi ette näidata,mida konkurentidel ei ole.
  • Ega me muidugi kõike teada ei saa, mis "tagatubades" räägiti. Ja tegelikult peaks sellised artikleid kirjutama allikad kõrval, mitte mälu järgi, nagu mina. Kindlasti võisin ma nünassides eksida.
    Ouline pole mitte see. Oluline on see, et kõik, kes on Billi juttu väga siira kullana võtnud ja MSiga tihedat koostööd teinud, on varem või hiljem tünga saanud. Bill võtab jälle vaiba otsast kinni ja ... viuhhhh!!!
    Aga nihuke see biznis kord juba on.
  • Siinkohas tasub veel meeles pidada, et 90ndatel oli turg oluliselt segemnteeritum kui praegu. Alumises otsas olid mintmesugused 8-bitised (tuletame meelde, et veel 286 peeti koduarvuti jaoks ilmselgelt liiga võimsaks küpsiseks).
    Enamasti said nad oma asjadega hakkama kuna graafika, heli ja muude selliste asjade jaoks olid neil lisakivid.
    Microsoftil oli ju käpp sees MSX reas. Siis oli veel C64 ja Amiga. Oli Acorn ja oli Apricot. Ja ilmselt oli veel asju, mis nüüdseks on peaaegu unustuse hõlma vajunud.
  • Offf, pigem ikka 80-ndatel. Aastal 91 oli 386 koduarvutina täiesti normaalne aparaat, mitte mingi eriline overkill.

  • 91 ? hull peast 91 oli 386 täielik müstika, isegi ülikoolide ja koolide juures. 93 aastal me aga võisime juba rääkida 386 kodukasutusest. Maksis tolajal selline asi kordades rohkem kui mõni korter.
  • Tin, püsi pükstes, Offf räägib maailma trendidest. Ning ookeani taga ei olnud 1991 aastal 386 mitte midagi sellist, mille peale ülikoolides eriliselt kulmu oleks kergitatud.
    Meil siin oli pilt pisut teisem, ehkki leidus mitmeid inimesi kellel juba tol ajal 386 kodus kasutusel oli ning see oli isiklik, mitte mingist riigiasutusest "laenatud"
  • Noh... "normaalseks" tööjaama hinnaks loeti tollal $10 000
    Selle raha eest võis valida tõesti nii x86 kui näiteks Suni või Alfa vahel. Pluss neid väiksemaid tootjaid oli veel.
    Koju ikka päris suvaline mats sellist kraami ei saanud. Kodukasutaja tase oli ikka snes vms.
  • Ziff maailmatasemel jah, sul on õigus, maailmad olid tol ajal väga erinevad :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon