USA kui kaardimaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA kui kaardimaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,
    Mõtlesin, et tekitaks arutelu seoses USA ülisuure riigivõlaga ja Reserv Pangaga.
    Siin on üks paljudest artlikitest - http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/politics-blue-collar/2012/oct/30/our-economic-house-cards-when-will-it-collapse/

    Nagu me kõik juba peaksime teadma, siis US Reserve Bank on eraomandis ja iga dollari laenamisel (rahatrükkimisel) tekitatakse riigile ja rahvale veelgi suuremat võlga, mida ei olegi võimalik ära maksta. Sest raha mille eest intresse tuleks maksta ei olegi olemas?
    Kui see süsteem kokku kukub, siis mis tagajärjed sellel teistele valuutadele oleks? Mis juhtuks kullaga? Kus oma varasid hoida ja mis ettevõtteid tasuks sentide eest osta/kuhu investeerida? Kas keegi on veel selle peale mõelnud?

    Mina arvan, et kaua see süsteem püsti ei seisa, palun parandage mind kui eksin.
  • Kui ma käisin esimest korda Eiffeli tornis, siis oli ikka väga kõhe tunne, sest ta kõigub üleval ikka päris tublisti. Lohutasin ennast vaid sellega, et on sada aastat püsinud, ehk siis ikka püsib täna ka veel. Praegu endal hing sees ja torn ikka püsti.
  • Is this a joke? This can't be a real person.
  • Lp. Henri, kas Te teate vastust küsimusele:,, Miks koer enda mune lakub,, ?
  • Kas keegi vaatas eile Tuuli Roosma saadet Minu üks aasta Siberis. Seal oli üks mees, kes vaatab pidevalt Vremjat, ja ennustas täpselt millal kogu maailma finantssüsteem kokku kukub. Oli vist kuskil hilissügisel.
  • Ärge jamage, see on tõsine probleem! Amazonase vihmametsade raiumine käib täie hooga ja kui need otsa saavad, pole Uncle Ben-il enam midagi printerisse panna. Ka võib roheline tint otsa saada (rohelise trükivärvi tootmine käib vase baasil, aga vase hind tõuseb kui kurat). Ma arvan, et juba varsti võib tekkida vajadus 2,61x6,14 tollises mõõdus rahatähtede asemel hakata väljastama 1,3 x 3 tolliseid või veelgi väiksemas mõõdus dollareid. Sihukesed pisikesed sitanikerdised ei kõlba ju kuskile!

  • Minu poolt üks hääl antud kustutamiseks. Ei ole päris nii, et mingi tegelane, kes on ilmselt eraelu puudumise tõttu mingite materjalidega tutvunud, asub siinset kommentaariruumi delfistama. Seda enam, et seltsimees võiks VEIDI ka siin kommentaariruumis ringi surfata. Kõiki neid teemasid on viisakas võtmes käsitletud.
  • Teinekord ei tule und ja mõtled nendest maailma asjadest. Ja ma arvan, et umbes hommikul poole neljaks ongi need nii suureks ja kohutavaks paisunud, et polegi muud võimalust, kui LHV foorum appi kutsuda.
  • Tundub, et teil ei ole vähimatki aimu kuidas US Federal Reserve töötab. Tore on mõnitada, tooge vastuargumente siis, tarkpead. Aitan teil aega kokku hoida ja toon ise ühe lingi välja: http://articles.businessinsider.com/2012-02-09/wall_street/31040431_1_interest-rates-big-banks-member-banks

    Ajast mil Federal Reserve läbi suruti on USA riigivõlg pidevalt tõusnud. Tänaseks 16 triljonit $.
    Iga rahatrükiga võlad ja inflatsioon suureneb. Mis te arvate, et see lillepidu võib kesta lõpmatuseni?
  • "Tundub, et teil ei ole vähimatki aimu kuidas US Federal Reserve töötab."

    Henri, kas sa oled Tiit Harju reinkarnatsioon?
  • Henri944
    Tundub, et teil ei ole vähimatki aimu kuidas US Federal Reserve töötab. Tore on mõnitada, tooge vastuargumente siis, tarkpead. Aitan teil aega kokku hoida ja toon ise ühe lingi välja: http://articles.businessinsider.com/2012-02-09/wall_street/31040431_1_interest-rates-big-banks-member-banks

    Ajast mil Federal Reserve läbi suruti on USA riigivõlg pidevalt tõusnud. Tänaseks 16 triljonit $.
    Iga rahatrükiga võlad ja inflatsioon suureneb. Mis te arvate, et see lillepidu võib kesta lõpmatuseni?


    Aga miks ei peaks ?



  • Henri944, ma ei pea vajalikuks hakata arutama Fed'i toimimispõhimõtteid, USA riigivõla suurust, ametlikku ja shadowstatsi poolt arvutatavat inflatsioonimäära 80ndate alguse metodoloogia järgi, sellest, et Austria Koolkonna meelest on inflatsioon alati rahapakkumise funktsioon või Kristjan1 poolt armastatavast kaasaegsest rahandusteooriast... Miks ma ei pea seda vajalikuks? Aga sellepärast, et mitte et ma oleksin kohutavalt kõva kärbes, kuid selles diskussioonis ei ole sinul mulle midagi anda. Ma pean valitsema raha. Seda on palju. See eeldab, et ma vähemalt midagi olen kuulnud antud teemas. Arusaamine on muidugi iseasi. Seega sinu teemapüstitus oli selle teema jaoks primitiivne. Väga. Võiks isegi öelda, et tegemist oli "lolli küsimusega." Inimesed, kes aga tulevad selliste küsimustega LHV foorumisse, suure tõenäosusega ei ole päris adekvaatsed diskussioonipartnerid keskpankade toimimismehhanismide kontekstis. Seega, selle essee, mis sul kirjutada kästi, võiksid sa ise või Google abil valmis kirjutada. :-D
  • Luuna, mind tõesti ei huvita miks koer enda mune lakub.
    MSM, ma ei vaata telekat, kui vaatan siis kindlasti mitte Tuuli Roosmaad jms jama.
    PeaLik, ökonoomika ökonoomseks.
  • Henri944, uustulnukana on sulle ilmselt teadmata, et viimasel kolmel aastal on siia foorumisse kasvanud tuhandete postituste pikkuseid lõimi, kus on oksendamiseni lahatud erinevaid rahandusteooriaid nii keinsistide, austria koolkonna kui MMT võtmes ja enamusel on sellest jauramisest totaalselt siiber saanud.

    Hetkel mõjub su teemaalgatus selliselt nagu võib mõjuda mees, kes astub garaaži, kus kari selle on nädal otsa auto süütesüsteemi tõrget taga ajanud, paneb käed puusa ja deklareerib silmade põledes, et "teate, ma avastasin just, et kui elektrit pole, siis ei lähe tuli laes põlema!!!".

    Vt. teemasid :
    Inflatsiooniaasta 2011
    Võlakirjade ja võlakirjafondide tulevik
    Maailma finantskriis
    Kristjan1-e seiklused makromajandusmaastikul ehk küsi julgesti kui millestki aru ei saanud
    jne.
  • Henri944
    Luuna, mind tõesti ei huvita miks koer enda mune lakub.
    MSM, ma ei vaata telekat, kui vaatan siis kindlasti mitte Tuuli Roosmaad jms jama.
    PeaLik, ökonoomika ökonoomseks.


    Aga võiks huvitada, see välistaks selle jauramise siin, et võtta laenu mõnikümmend triljonit usd, peab sul väga palju sõpru olema, halbade inimestega tahavad vähesed semud olla, seega on nagu kõik hästi, loodame, et võlg suureneb, siis saan 100% kindel olla, et usaldust on juurde tulnud.
  • Noor inimene on avastanud enda jaoks üllatavad faktid ja küsib nüüd küsimusi. Mul oli ka kunagi verinoore poisina "OHOHOHOHOOOO!!!!!", kui sain teada, et Fed on juriidiliselt quasi-private juriidiline isik. Läks aega, sain targemaks, maailmapildis musta ja valge vahele tekkis halle toone...

    Kuna siin teemaalgatuses oli loosunglikke vastuseid eeldavaid, nooruslikust entusiasmist pakatavaid küsimusi, siis mõned loosungid vastuseks:
    1) Sellest ei ole lugu, kuna Fedi regionaalpankade osanikeks on laias laastus 1/3 kõigist pankadest USA's, sh kõik üleosariigilised pangad, lisaks on nende tulu on piiratud!
    2) Sellisest süsteemist õhu välja laskmiseks on pankrot!
    3) Igavene intressiorjus oleks tõsine probleem vaid siis, kui "maailm saaks valmis". Kuna aga majandus, inimene, tehnologia, elu areneb pidevalt ja süsteem ei ole mitte valmis toode vaid loominguline kaos, siis see ei ole probleem. Kui kaos areneb oludeni, mis nõuab paremat süsteemi, siis ka sellele üle minnakse.
    4) Learn to let go!

    Ehk see, et Fed'il on "aktsionärid" ei ole tegelikult fundamentaalselt erinev sellest, kuidas keskpankadest mujal (nt Eestis, Saksamaal, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Venemaal) saavad odavat või tasuta raha vastavate riikide litsentseeritud krediidiasutused. Seal nad pole lihtsalt "aktsionärid". Praktikas on ikkagi Fed sama palju "eraomandis" nagu Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriik on absoluutne monarhia. Ehk vormiliselt on, sisuliselt aga mitte.
  • Lisaks soovitaks nende välismaa linkidega piiri pidada, et raha tekkemehanismist paremini aru saada, piisab kui siinsamas väikeses Eestis lahtiste silmadega ringi liikuda, tänaseks teab juba iga jumbu, et päris raha tuleb kapi seest:)
  • luuna
    Lisaks soovitaks nende välismaa linkidega piiri pidada, et raha tekkemehanismist paremini aru saada, piisab kui siinsamas väikeses Eestis lahtiste silmadega ringi liikuda, tänaseks teab juba iga jumbu, et päris raha tuleb kapi seest:)


    Seda teadsid lapsed juba enne Silvergate-i, et raha tuleb bensuka ukse kõrval seina sees olevast masinast.
  • Mind võtab alati muigama, kui kuhugi sigineb hüümärkidest kubisev kirjatükk, milles ootamatu valgustuse saanud autor tervele maailmale hüüab: "PÜHA PÜSS!!! KAS TE TEADSITE ET PANGAD TEKITAVAD RAHA JUURDE???!!!" So what? Jah, teadsin küll. Rahaloomeprotsess räägitakse juba riigirahanduse esimesel kursusel ära. Pealegi on see "tohutult salajane info" kasvõi Eesti Panga ja tegelt vist enamvähem iga keskpanga lehel ilusasti üleval.
  • Henri944

    MSM, ma ei vaata telekat, kui vaatan siis kindlasti mitte Tuuli Roosmaad jms jama.

    Tuuli Roosma see Siberi saade on 100 korda parem kui kommunismipropaganda zeitgeistid vms harivad asjad.
  • Tuuli on tõesti armas oma väikeste põnnidega, lisaks sain saatest teada, et see vissarioonlaste peamaniakk hoiab praegu finantskrahhi kinni, samas panin tähele, et päris vana mees juba, see paneb natuke muretsema:(
  • suffiks
    Noor inimene on avastanud enda jaoks üllatavad faktid ja küsib nüüd küsimusi. Mul oli ka kunagi verinoore poisina "OHOHOHOHOOOO!!!!!", kui sain teada, et Fed on juriidiliselt quasi-private juriidiline isik. Läks aega, sain targemaks, maailmapildis musta ja valge vahele tekkis halle toone...

    Kuna siin teemaalgatuses oli loosunglikke vastuseid eeldavaid, nooruslikust entusiasmist pakatavaid küsimusi, siis mõned loosungid vastuseks:
    1) Sellest ei ole lugu, kuna Fedi regionaalpankade osanikeks on laias laastus 1/3 kõigist pankadest USA's, sh kõik üleosariigilised pangad, lisaks on nende tulu on piiratud!
    2) Sellisest süsteemist õhu välja laskmiseks on pankrot!
    3) Igavene intressiorjus oleks tõsine probleem vaid siis, kui "maailm saaks valmis". Kuna aga majandus, inimene, tehnologia, elu areneb pidevalt ja süsteem ei ole mitte valmis toode vaid loominguline kaos, siis see ei ole probleem. Kui kaos areneb oludeni, mis nõuab paremat süsteemi, siis ka sellele üle minnakse.
    4) Learn to let go!

    Ehk see, et Fed'il on "aktsionärid" ei ole tegelikult fundamentaalselt erinev sellest, kuidas keskpankadest mujal (nt Eestis, Saksamaal, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Venemaal) saavad odavat või tasuta raha vastavate riikide litsentseeritud krediidiasutused. Seal nad pole lihtsalt "aktsionärid". Praktikas on ikkagi Fed sama palju "eraomandis" nagu Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriik on absoluutne monarhia. Ehk vormiliselt on, sisuliselt aga mitte.


    FED'il riigipoolne kontroll ju peaaegu, et puudub, või on piiratud. Kas ei tundu, et tegu on rohkem võimu omava asutusega kui kongress?
    FED'il on omanikke ka väljaspool USA! Ja huvitav miks ei ole FED euroopa keskpankadest fundamentaalselt erinev? Kas nad võivad olla seotud samade isikutega?
    Nemad on seotud FED 1913a püstipanekuga:
    * Rothschild Banks of London and Berlin
    * Lazard Brothers Bank of Paris
    * Israel Moses Sieff Banks of Italy
    * Warburg Bank of Hamburg, Germany and Amsterdam
    * Kuhn Loeb Bank of New York
    * Lehman Brothers Bank of New York
    * Goldman Sachs Bank of New York
    * Chase Manhattan Bank of New York (Controlled By the Rockefeller Family Tree)
    Rockefeller, Rothschild, Warburg peaksid juba palju ütlema?

    Igavene intressiorjus juba käib, ei pea enda ninaeest väga kaugele vaatama, et sellest aru saada. (Ei oma laene ega võlga). Ning ma arvan, et see on suur probleem. Kui Gaddafi hakkas ellu viima kullal baseeruvat raha Liibüas millega naftat müüa, siis mis temaga juhtus (juhtus demokraatia)? Palju FED kulda on?
    Sellest ma räägingi, kui vajatakse paremat süsteemi siis mis juhtuma hakkab?
    Asi FED käpa all ei ole jätkusuutlik, see on fakt. Tõestage palun vastupidist.
    Ja mainisid ka, et õhu väljalaskmiseks on pankrot, mis ajendaski mind seda teemat tegema. Õhku on IMO piisavalt juba.
    Obama ja Romney lubasid, et eelarve saab tasakaalu 30 aastaga. Kas tõesti? Kui kohe ei hakata tegutsema läheb asi käest ära. Selle asemel, et kokku hoida tekitatakse sõdasid juurde. "Agressor" Iraan'ile on vaja tuul alla teha ja üldse mis hetkel Lähis-ida's toimub.
    Teie postitustest kõlab tüüpiline eestlaslik mõnitamise ja ärapanemise rõõm. Meil on veel sõnavabadus, miks ma ei või oma küsimusi siin foorumis esitada?
  • Henri944,et USA olemust paremini mõista ,soovitan lugeda Majakovski luuletusi Ameerika kohta.USA pärast ma oma südant ei valutaks,inglaste pärand on jätkuv,vahendeid valimata saada kõik oma käpa alla.
  • Oeh. Loe seda siin, Henri. Eriti kasumite, omanike ja häälte kohta. http://www.usagold.com/federalreserve.html
  • Henri944, paljudele Su küsimustele siin foorumis juba vastatud. Kasuta otsingut ja loe foorumit. Soovitan lugeda ka TarkInvestori foorumit.

  • Henri944
    Ma arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Ei ole kunagi välistatud, et süsteem kokku kukub, aga vaevalt küll, mis peaks selle põhjustama? Rahatrükk ja võla kasv? Nad on seda teinud alati. Kui me räägime fiat rahast, siis 100% fiat on olnud neil üle 40 aasta ja jutud, et raha pole metalli poolt tagatud ning kukub seetõttu kokku, on kestnud ka juba üle 40 aasta. Inflatsiooniga on nagu majanduskasvuga, see funktsioon on ekspoenentsiaalne. Eksponentfunktsiooni on endale igapäevaselt ette kujutada kõige lihtsam nii: jaga 70 suhtelise kasvuga ja saad aastate arvu, mil küsitav kahekordistub. Näiteks inflatsioon 3,5% tähendab, et 70/3,5=20. 20 aastaga hinnatase kahekordistub. Eksponentfunktsiooni puhul on veel huvitav see, et kui näiteks järgmise "pooldumisaja" jooksul (20 aastat) kasvab majandus jälle igal aastal 3,5% ja kahekordistub 20 aasta jooksul, siis selle 20 aastaga kasvas majandus absoluutselt sama palju, kui tuhandete aastate jooksul enne!!! Kas see on usutav? Minu jaoks küll on. 20 saj koges inimkond tohutult "rikkamas saamist" vaatamata sõdadele ja igasugusele muule jamale. Minu vanaema räägib mulle, et kasvas üles saunas ja kingi tal polnud isegi lume peal käimiseks (ta on 96 aastane praegu).
    See sinu inflatsioon, millest sa räägid, on samuti eksponent ja petab pahaaimamatud lugejad ära. USA dollari väärtus on tõepoolest langenud tohutult, kui pikemat perioodi vaadata, aga inimeste sissetulekud on "veelgi tohutumalt" kasvanud.
    Edu
  • Henri944
    miks ma ei või oma küsimusi siin foorumis esitada?


    Tegelikult ei ole sul ju küsimusi. Sul on ainult sind painavad vastused, mida sa tulid jagama. Küsimärk biased väite taga ei tee sellest veel küsimust.
  • Kristjan1
    Lõputu kasvu teooria on paraku ajale jalgu jäämas. Mõned usuvad seda, mõned aga mitte. Kellel õigus on, seda näitab aeg. Minu mitteuskumine põhineb küll suhteliselt vähesel elukogemusel, kuid seda toetab ka üpris väärikas seltskond Rooma Klubi liikmeid. http://majandus.delfi.ee/news/uudised/fututuba-kasvupiiride-mote-selgub-aastakumnetega.d?id=64502694
  • Henri944
    suffiks
    Noor inimene on avastanud enda jaoks üllatavad faktid ja küsib nüüd küsimusi. Mul oli ka kunagi verinoore poisina "OHOHOHOHOOOO!!!!!", kui sain teada, et Fed on juriidiliselt quasi-private juriidiline isik. Läks aega, sain targemaks, maailmapildis musta ja valge vahele tekkis halle toone...

    Kuna siin teemaalgatuses oli loosunglikke vastuseid eeldavaid, nooruslikust entusiasmist pakatavaid küsimusi, siis mõned loosungid vastuseks:
    1) Sellest ei ole lugu, kuna Fedi regionaalpankade osanikeks on laias laastus 1/3 kõigist pankadest USA's, sh kõik üleosariigilised pangad, lisaks on nende tulu on piiratud!
    2) Sellisest süsteemist õhu välja laskmiseks on pankrot!
    3) Igavene intressiorjus oleks tõsine probleem vaid siis, kui "maailm saaks valmis". Kuna aga majandus, inimene, tehnologia, elu areneb pidevalt ja süsteem ei ole mitte valmis toode vaid loominguline kaos, siis see ei ole probleem. Kui kaos areneb oludeni, mis nõuab paremat süsteemi, siis ka sellele üle minnakse.
    4) Learn to let go!

    Ehk see, et Fed'il on "aktsionärid" ei ole tegelikult fundamentaalselt erinev sellest, kuidas keskpankadest mujal (nt Eestis, Saksamaal, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Venemaal) saavad odavat või tasuta raha vastavate riikide litsentseeritud krediidiasutused. Seal nad pole lihtsalt "aktsionärid". Praktikas on ikkagi Fed sama palju "eraomandis" nagu Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriik on absoluutne monarhia. Ehk vormiliselt on, sisuliselt aga mitte.


    FED'il riigipoolne kontroll ju peaaegu, et puudub, või on piiratud. Kas ei tundu, et tegu on rohkem võimu omava asutusega kui kongress?
    FED'il on omanikke ka väljaspool USA! Ja huvitav miks ei ole FED euroopa keskpankadest fundamentaalselt erinev? Kas nad võivad olla seotud samade isikutega?
    Nemad on seotud FED 1913a püstipanekuga:
    * Rothschild Banks of London and Berlin
    * Lazard Brothers Bank of Paris
    * Israel Moses Sieff Banks of Italy
    * Warburg Bank of Hamburg, Germany and Amsterdam
    * Kuhn Loeb Bank of New York
    * Lehman Brothers Bank of New York
    * Goldman Sachs Bank of New York
    * Chase Manhattan Bank of New York (Controlled By the Rockefeller Family Tree)
    Rockefeller, Rothschild, Warburg peaksid juba palju ütlema?

    Igavene intressiorjus juba käib, ei pea enda ninaeest väga kaugele vaatama, et sellest aru saada. (Ei oma laene ega võlga). Ning ma arvan, et see on suur probleem. Kui Gaddafi hakkas ellu viima kullal baseeruvat raha Liibüas millega naftat müüa, siis mis temaga juhtus (juhtus demokraatia)? Palju FED kulda on?
    Sellest ma räägingi, kui vajatakse paremat süsteemi siis mis juhtuma hakkab?
    Asi FED käpa all ei ole jätkusuutlik, see on fakt. Tõestage palun vastupidist.
    Ja mainisid ka, et õhu väljalaskmiseks on pankrot, mis ajendaski mind seda teemat tegema. Õhku on IMO piisavalt juba.
    Obama ja Romney lubasid, et eelarve saab tasakaalu 30 aastaga. Kas tõesti? Kui kohe ei hakata tegutsema läheb asi käest ära. Selle asemel, et kokku hoida tekitatakse sõdasid juurde. "Agressor" Iraan'ile on vaja tuul alla teha ja üldse mis hetkel Lähis-ida's toimub.
    Teie postitustest kõlab tüüpiline eestlaslik mõnitamise ja ärapanemise rõõm. Meil on veel sõnavabadus, miks ma ei või oma küsimusi siin foorumis esitada?


    Minul on tore äratundmine. Umbes 8 aastat tagasi (20-ndate alguses) tutvusin ma ka igasugu vandenõuteooriate ja minu jaoks toona uute faktidega (arusaadavalt üleval loetletud nimed olid loetud informatsioonis esindet). Siis arvasin ka, et "Carlyle Group ja Fed ja Military Industrial Complex ja Need ja Teised ja buububiibu". Nüüd vanemana saan ma aru, et kõik need teemad on sellised, mille puhul ei tasu erutuda. Vandenõuteooriates (ka näiteks vandenõuteoreetikutele omastes tõlgendustes Fed'ist) on kübeke tõeseid väiteid ja kamaluga meelevaldseid tõlgendusi, mil on objektiivse reaalsusega vähe ühist.

    1) Fed ei ole praktikas erapank nagu kuninganna Elizabeth ei saa praktikas temale ebameeldivat inimest munandeid pidi oksa tõmmata või Walesi Hiinale maha müüa. Juriidiliselt tal selleks õigus on, kuna ta on absoluutne monarh.
    2) Isegi kui Fedi loomise juures "hõõrusid kurjad ja rikkad mehed käsi kokku, kuri irve näol", on need mehed ammu surnud ja organisatsioon on teiste inimeste juhtimise all ajas teistsuguseks arenenud. Tal on funktsioon USA rahanduse juhtimisel. Kas ta teeb alati oma tööd hästi? Kas saaks paremini? Jah.
    3) Tänapäeva maailm on liiga keeruline koht, et seda kitsas klikk inimesi saaks kontrollida.
    4) Rockefellerid ja Rothschildid on kohutavalt ülemütologiseeritud seltskond. Rockefellerid on valdava osa oma varast laiali jaganud. Suguselts tervikuna on ikka veel päratult rikas (mitmed miljardid dollarid kamba peale), aga kuna juunioril oli 5 poega kes kõik omajagu tittesid treisid, siis see on lahustunud suure hulga pärijate vahel ja oluline osa on ka trustides ehk mittekontrollitav või heategevuseks mõeldud ressurss. Täna on valdav osa neljandast põlvkonnast mitte-finantsistid, kes ei taha ega suuda "maailma valitseda". Nad tegelevad parem loodusfotograafia või mägironimisega. Rothschildidest on tänaseks saanud lihtsalt heal järjel hekifondi inimesed, kui see perekond miljardi dollari piiri ületaks, oleks ma üllatunud.
    5) Lõpetuseks tsiteeriks Saddam Husseini South Parkist: "Relax guy, take a load off!"
  • Usu mind Henri, ei ole siin mingit ära panemist, ega üldlhvlikku vandenõud sinu mõtete vastu, lihtsalt kogemustega tuleb see tarkus, et malet mängitakse varem kokku lepitud reeglite järgi, kas viimased on head või halvad omavad üldjuhul vähe kaalu.
    Näiteks paljudes kultuurides on inimese söömine üsna tabu, Vanuaatus jälle on see ,, best meal ever,, . Ise olen kuuenda põlve aristokraadina kuulanud maad isikliku narri järele,
    kahjuks on see turg kaunikesti kokku kuivanud, mis on mind omajagu muserdanud, ning
    parema puudumisel vaatan telerist ,, minu mees suudab,,. Üsna fuckt up seis minu jaoks, kuid aruka inimesena katsun enda saatusest üle olla ja lepin selllega kuidas K ja T teineteisele
    vahukomme p,.. topivad:(
    Lisaks tundub mulle, et Henri ei saa enda infot algallikast, mis muudab tema teooriad subjektiivseks tõlgenduseks ja isegi kui püstitada hüpotees, et mees on liikumas enda ideedega märklaua keskosa lähistele, siis võib vist üsna kindlalt väita, et puudub võimekus katkine detail süsteemis paremaga asendada, seega rohkem ikka cul-de-sac juhtum minu arvates.
    Ahjaa, miks see koer siis neid mune lakub?, sellel põhjusel, et ta saab, FED prindib raha
    peaaegu samal argumendil:)
    Sõbrad ?
  • Ja kui kui kõik populaarsemad vandenõuteooriad* ongi tõsi, siis tsiteeriksin mina paljutähendusliku nimega reggaegruppi Inner Circle - ...whatcha gonna do?


    * v.a. ehk see, et Elisabeth II on transdimensionaalne reptiloid ehk sisalik teiselt planeedilt.
  • Siia sobiks väga hästi see foorumiteema buduaarist. Inimestel äkitselt "avanesid" silmad. Uue religiooni sünd?
  • Ja üleüldse võiks selle teema siit "alustajatele" või "vaba teema" alla üle tõsta.
  • luuna kirjutab:
    Ahjaa, miks see koer siis neid mune lakub?, sellel põhjusel, et ta saab, FED prindib raha
    peaaegu samal argumendil:)

    Olen kuulnud ,et kui neli alumist ribi lasta ilukirurgil eemaldada ,siis saab terve ja täiskasvanud mees teha sama asja mis koer.

  • OK, siis vist Ben sattus oppidega hoogu ja viies ribi on samuti lännu:)
  • keegi hea inimene võiks kõik sellised teemad koondada ühe alajaotuse alla, näiteks "fed ja muud mune lakkuvad reptiloidid"?
  • insener, kui sa ütled, et sa ei usu lõputusse kasvu, siis esiteks tuleb ajahorisont määrata. Näiteks mina ei usu, et päike igavesti paistma jääb ja mul on täiesti õigus, kui ma ütlen, et päike ei tõuse enam ühel hommikul. Aga ilma määratlemata, et kuna, puudub sel väitel meie jaoks igasugune sisu. Kas sa tahad väita, et loodusressursid on lõppemas, sest rahvastik kasvab? Kõik peavad just vastupidi rahavastiku vananemist probleemiks ja teatatavasti meil vanu inimesi ei sünni. Loodusressursid praegu küll majandusarengut ei takista. Võib olla kunagi sureb inimkond nende nappuse tõttu välja, ma ei tea. Kasvu veab tehnoloogiline areng, kui ressursside nappus välja jätta sellest võrrandist. Mul ei ole põhjust uskuda, et kõik oleks juba leiutatud.

    See, millest Henri944 räägib on huina muina, need on raamatupidamislikud sisendid kuskil kontodel, mis maailmalõppu küll ei põhjusta. Neid numbreid võib sinna sisestada lõpmata palju ja päike paistab edasi. :)

  • Majanduslikus mõttes võib okka päris pilve minna, kui usaldus kaob.

    Olgem ausad, et tänane rahandus tugineb usaldusele aga usaldus võib kaduda ja pöörata tüliks või sõjaks.
  • Tänane rahandus ei seisa usaldusel, vaid pragmatismil. USA on de facto maailmapolitseinik, ning kõik teised(Jaapan, Hiina, Taiwan, Saksamaa, Venemaa jt) kes ei taha ise rahuvalvesse panustada, ostavad seeasemel USA võlakirju, millest USA rahastab oma üleilmseid operatsioone. Ja minu meelest see 4-5 triljonit, mis on välismaale müüdud võlakirjade maht, on tühine hind selle eest mis USA on maailma heaks teinud, igasugu kommunistide, anarhistide, islamistide vaoshoidmisel.
  • Fake Mckoy, sulle on kena ajuloputus tehtud ikka :)
    USA pole #&//¤% head maailma jaoks teinud. Mina liigitaksin nad pigem terroristide alla.
    USA ja Iisrael tahavad ainult sõdida. Misasi on rahuvalve? Mida sa valvad rahu teise suveräänse riigi pinnal?
    Valvad rahu või varastad naftat ja rajad sõjaväebaase, et edasi rünnata? Tekitades ise mässu ja terrorit, et oleks põhjust riiki sisse tungida(Afganistan, Liibüa, nüüd juba Süüria). Tundub küll rahuvalve moodi. Oma firmad võtavad naftaväljad ja tootmise üle, ning ehitusfirmad ehitavad varemetes linna üles, kõik on ilus eks? Suur rahapesu.
    Kuidas see ütlus oli. Sõdida rahu pärast on sama, kui keppida, et süütuks jääda.

    Keegi teab mitu aastat USA pole sõjas olnud, riigi väljakuulutamise hetkest?
  • Henri944
    Keegi teab mitu aastat USA pole sõjas olnud, riigi väljakuulutamise hetkest?

    Vaata siit.

  • Oh, sina Juudas! Meie foorumisse on imbunud vandenõuteooriatega flirtiv noor vasakliberaalne intellektuaalihakatis, kes on servast veel natukene nats ka. Mul on aus küsimus - millisest koolist sellised inimesed välja lastakse? Veel hullem - millisest ülikoolist? Ja kustkohast tuleb selline patroniseeriv suhtumine?
  • Lihtsuse mõttes võiksid adminnid selle teema vaba teema alla tõsta. Aitäh!
  • Karum6mm
    Oh, sina Juudas! Meie foorumisse on imbunud vandenõuteooriatega flirtiv noor vasakliberaalne intellektuaalihakatis, kes on servast veel natukene nats ka. Mul on aus küsimus - millisest koolist sellised inimesed välja lastakse? Veel hullem - millisest ülikoolist? Ja kustkohast tuleb selline patroniseeriv suhtumine?


    sellised teadmised saab internetist. lõpukirjandi kirjutad facebookis.
    Nutipõlvkond E-kodust siis ühesõnaga.
  • Mulle alati teeb nalja see, kuidas mulle mõni muidu täitsa nutikas inimene tuleb ikka suure õhinaga rääkima, et Zeitgeistis näidati, kuidas asjad tegelikult on ja Fed on eraomanduses. MÕELGE!!!!!!!!!! Justkui ma oleks eluaeg ilma internetita istunud ning ainus allikas, kust ma kunagi teadmisi olen ammutanud, on paks raamat The Economics of Money, Banking and Financial Markets.
  • nonäed siis K.m6mm.
    Allikas on vale kust sa oma algsed teadmised hankisid. Tänaseks on su ajud nii ära komosteeritud, et sa usud suurt rahvusvahelist umbluud ja vandenõud ning keeldud uskumast tõde.
    Keegi ei ole sulle siiani sinist billi pakkunud või oled sa sellest keeldunud ja valinud punase.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon