Sinine Jope - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Sinine Jope

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõni aasta tagasi Rootsis suuskamas käies sattusin ühte pisikesse spordipoodi. Ja olid seal päris ilusad asjad. Midagi otseselt küll vaja ei olnud, aga egas uudishimu pole surmapatt. Oli ka mingi sooduskampaania käimas ja väike hasart tuli ikka sisse, et midagi võiks ju kaasa osta, kuigi hinnad võrreldes kodumaiste ostukohtadega - vaatamata soliidsele allahindlusprotsendile - tunduvalt kallimad. Vaatasin ja uurisin igasugu kraami ja lõpuks siis leidsin selle õige - Sinise Jope, ilusad kirjad küljes ja puha. Minu Sinine Jope. Ta vaatas mind algusest peale nii sõbraliku pilguga, et saime kohemaid südamesõpradeks. Mõnus. Sobisime ideaalselt nii suvel, kevadel, sügisel ning pehmemal talvelgi, oli ju mu uus sõber tehtud väga heast materjalist, mis külma-vihma tõrjus ja kehaniiskuse elegantselt eemaldas. Funktsionaalsust jätkus nii matkarajal, kui suusanõlvadel, mahtus taskutesse piisavalt hädavajalikku kraami ja isegi spetsiaalne helkuri riputamise koht oli külge pandud. Ilus. Pealekauba ei näinud ma kuigi tihti sarnase värvilahendusega riideesemeid liigikaaslaste ehk konkurentide seljas. See tekitas kuidagi hea tunde ja vältis halli massi hulgas lahustumist. Oli see teatud määral edevus? Ju vist, pean takkajärgi enda häbiks mainima.

    Niisiis. Möödus paar aastat mõnusat elu. Mina ja minu Sinine Jope, küll suusarajal või seenemetsas, isegi kinos sai paar korda käidud, rääkimata tavalisest shoppamisest ostukeskustes, kui tundus enesestmõistetavana ukse kõrvalt nagist vana sõber kaasa haarata. Kuid mingil hetkel hakkasin vilksamisi ja kahjuks kasvava trendina märkama tänavapildis üha rohkem sarnase värvikoodiga talve-, suve-, kevad- ja sügisjopisid. Lühikese ajaga kasvas Nende kandjate hulk nii suureks, et isegi ühel mu töökaaslasel on juba kaks seesugust kaunitari, üks külmemaks talveajaks ja teine siis ülejäänud aastaaegadel litutamiseks. Muud moodi sellist pühaduseteotust nimetada ei tahaks. Siiski lootsin, et seesugune narrus läheb kohe üle ja varsti tahavad taas kõik elus edasijõudnud alfaisased riietuda tublidesse musta värvi ja tähtsalt puhvis adidase märgiga spordijopidesse, nagu see aegade algusest on olnud. Või kui neid enam ei taheta, siis kindel tabamus peaks igal juhul olema DDR-i sümboolikat kandvad malevafrenzhid. Kui mitte talvel, siis muul ajal ikka. Aga ei. Kahjuks ma eksisin ja kuidas veel, see pall aina paisub ja happy endingut ei paista enam kuskilt.

    Eile vedelesin siis juhuslikult veidi pikemaks veninud poejärjekorras ja kui ka minul see vana hea Sinine Jope seljas oleks olnud, võinuksime ühe korraliku neljakäepokkeri maha pidada. Ilma naljata. Tähendab siis, et kuuest inimesest kolmel olid seljas sinised jopid ja kõik kandjad omasid vähemalt välise vaatluse puhul püksis teatavat lihaselundit. Mis on juhtunud? Miks tahavad järsku kõik mehed lasuursiniste jopidega mehkeldada, selle asemel, et vastavalt aastaaja spetsialiteedile karakullkraega talvepalitut kaasa tarida. Müstika. Järeldus saab olla vaid üks. Mehi mõjutatakse alateadlikult, ilmselt neil hetkil, kui nad on kõige kaitsetumad - kas siis jaheda õllekese või väikese porrri manustamisel. Sõltumata eelmainitute kanguseastmest tundub asi ühtemoodi mõjuvat. Ilmselgelt toimub see kõik lähiajal algava tulnukate invasiooni ajaks parema tabavusprotsendi saavutamiseks. Või on kellelgi asjale parem seletus?

    Arusaadavalt kasutan ma edaspidi oma veidi juba kulunud sõpra ainult ööhämaruse kaitse all, või siis privaatsel sügavmetsamatkal Alutaguse laantes. Kogu selle kammajaa kohta võib veel lisada,et midagi minus oleks nagu katki läinud, meie suhe sarnaneb hetkel rohkem salaarmukeste lühikese kirelõõma, kui turvalise skandinaavialiku abieluna, millena ta mõeldud oli. Maailm on ikka julm paik.

    P.S.Olen pealekauba täheldanud noorte meeste ebatavalist huvi HeleSiniste Suusamütside vastu. Kohustuslik on tukk alt välja kammida ja vormi hoidmiseks lakeerida Tean, kuna üks taoline eksemplar on mul nimelt kodus olemas ja ka tänavapildis on antud nähtus küllalt suure leviku saavutanud. Järeldus. Nakkus on muteerunud ja levib arvatavasti ka õhu kaudu vähemarenenud eksemplaridele, kel täielik suguküpsus veel saavutamata. Mahedat kesvamärjukest ta veel nimelt avalikult ei tarvita...
  • Mille järgi tunneb ära eestlase Helsinki tänavapildis?

    Suusariietus, palju ruudulist, tihti ka sinine :)

    Soomlastel sellele sarnase nähtuse kohta vist ka väljend olemas "tuulipukukansa".
  • Mul on ka sinine jope, hea ja soe talvekas. Savi tegelikult, mis värvi see on peaasi, et külm ei ole ja tuulte eest kaitsev.
  • Varasematel aastatel pole tähele pannud, aga Stockholmis on väga popiks saanud Canada Goose. Jope maksab 15 000 sek ja tegemist paistab olevat juba seal rahvajopega. Eestis olen näinud ühel inimesel Canada Goose´i jopet. Ülejäänud mass ruuduliste ja siniste suusariietega nagu eelpool mainitud. Ühesõnaga Canada Goose-rootslane, sinine ruuduline suusakostüüm-eestlane.
  • Kui isegi teatris käiakse teksades ja tossudes, siis pole tänaval nähtuga midagi imestada.
  • Oot, mis värvi jopega seal tänaval käima peab, et lgp. härraste heakskiit ära teenida?

    P.S. Kui ma sain 35 siis ma loobusin avalikesse kohtadesse t-särgis ilmumisest ja kannan inimeste seas linnas ainult "smart casuali"
  • Pole viga, kohe kui eesti mehe riietumisharjumusi sõbralikult kritiseerida, oled kas eputis või omasooihar. Mäletan omaaegsed etiketiloengut, kus nii mehed kui naised reageerisid Tiina Chihuahua jutule valuliselt, kui nad teada said, et triibulist särki triibulise ülikonnaga ei kanta ning naistel rihmikute ja lahtiste ninaga kingade jaoks kontekst puudub. Rihmikute osas sai muidugi järeleandmise, et kui olla väga kallis prostituut Monacos basseinipeol, siis on ok.
  • Rule 6- Find a nice pinstripe suit
    Nothing looks better than a nice pinstripe suit by a good designer like Calvin Klein, Valentino or Hugo Boss. The stripes in all well-made suits will connect at the seams. Try wearing a solid shirt with such a suit, matching the color of the stripe, and a mild-patterned tie that brings it all together. Valentin's pinstripe wool, three-button suit is a great example of the perfect pinstripe suit.

    Rule 7- Mix stripes very carefully
    Those with old school views on fashion vehemently oppose wearing two articles of clothing with stripes. For example, they would condemn the practice of wearing a pinstripe suit with a striped shirt. In today's fashion climate, however, such outdated rules do not apply. Still, this doesn't mean that anything goes -- make sure that the two articles of clothing have stripes of different weight.

    allikas
  • Aga üldiselt olen ma seda meelt, et meeste värv on ikka must, hall, khaki, indigo, pruun ja nende kõikvõimalikud varjundid ja toonid. Lõheroosa särk, kuigi üldiselt business-maailmas widely accepted, tekitab minus isiklikult jätukuvalt kahtlusi kandja seksuaalses orientatsioonis.
  • Offf, olen teadlik. Samas olen aru saanud, et fashion ning style, class, formal- ja etiquette on asjad, mis jätkuvalt väga hästi omavahel ei suhestu.

    Pruun muide on out formaalses/õhturõivastuses. Pärast seda, kui vunts Aadul õnnestus teatud jamasid korraldada eelmise sajandi keskpaigas kandes pruune särke, pole ükski pruuni comeback õnnestunud.
  • Kui juba jutt moe peale läks, siis kas keegi suudab ära seletada mis värk nende suusapükste rippuvate traksidega on?
  • IT-inimestele kehtivad õnneks lihtsustatud reeglid. Kui IT inimene on suutnud v. soovinud räpase-t-särgi-ja-kärisenud-teksade staadiumist üle saada, siis loetakse teda korralikult riides olevaks :)
  • Et ikka kiiremini kükiasend sisse võta.
  • Offf, IT-inimene on natuke liiga lai mõiste. Sa pead ilmselt silmas neid karvaseid ja sandaalides tüüpe, kes serveriruumis elavad? Tegelikult mahub sama mõiste alla täiesti arvestatav hulk rahvast, kes pole võib-olla kunagi kärisenud teksades ja räpases t-särgis käinudki.
  • Tegelikult ma panen tähele, et IT sektor hakkab vähem "karvastuma". Võib olla tuleb see sellest, et äripool hakkab üha enam "hipistuma" ja pole vaja enam nii hirmsasti vastanuda. Võetakse üldiselt lõdvamalt ja erinevate alade inimesed segunevad rohkem. Ja täitsa vabalt võib mõni marks & spencerist ostetud kortsus "navy blue" särgi ja enam-vähem kobedate pükstega sell, kes sulle kusagil koridori peal vastu loivab, olla samal ajal it-inimene, omanik-osanik ja miljonär takkapihta.
  • Kusjuures, nagu siin varemgi mainitud on, IT-inimeste klišeed on "vormi" osas tõesti muutunud. Meil siin siblivad ringi heas füüsilises vormis, hea isikliku hügieeniga mõistlikus ulatuses trenditeadlikud hea sotsiaalse võimekuse ja huumorimeelega noorukid, kes on ilmselt ka naisterahvast näinud mujal kui internetis.
  • Mind paneb natuke muigama olukord kus "krdi sotsialistid tulevad ütlema, kuidas ma oma elu peaksin elama" ütlejad noogutavad samas usinalt kaasa, kui Chihuahua neile täpselt ette loeb, mis tooni ja kui laia triibuga lipsu tohib antud pintsaku kõrval kanda. Eh? Ma ei eitagi, et tunkedes pingviinide marsile ilmumine oleks näotu aga...
    Mis puudutab "naised ja rihmikud" olukorda, siis kaubandusvõrgu pakkumisi kasvõi silmanurgast silmates jõudsin mina järelduseni - Eesti naiste käes on ilmselt mitte ainult Monaco, vaid kogu maailma koorekihti teenindav hooramajandus. Asi seegi.

  • Tears aren't a woman's only weapon. The best one's between your legs.

    Cersei Lannister
  • Inimene on sotsiaalne olend, kellel on võimalik langetada väärtuspõhiseid ning sotsiaalsest kontekstist lähtuvaid valikuid. Etikett on reeglite kogum arvestamaks nendega, kes seda sotsiaalset konteksti ei adu ning andmaks neile juhiseid, kuidas sulanduda võimalikult sujuvalt. Kui Chihuahua ütleb, et lauas ei röhitseta, kingad olgu puhtad ning Family Guy tegelastega lips teatud olukordadesse ei sobi, siis on see selleks, et ajaloolis-geneetilis-traditsioonilistel põhjustel vastavaid teadmisi mitteomav soomeugrilane laias maailmas naerualuseks ei jääks.
  • Karum6mm, naeruväärne on ka see kui üritatakse igal pool karmilt kalli ülikonnaga käia jne. Pangandusrinkondades ilmselt on teisiti, aga muudel elualadel riietutakse messidel väga mugavalt, väga pidulikult riietuja võid just suht kindlalt ida poolt päritolevaks liigitada.
  • ziff
    Kui juba jutt moe peale läks, siis kas keegi suudab ära seletada mis värk nende suusapükste rippuvate traksidega on?

    Või mis värk on nende rippuvate traksidega, mida võib näha videos "Meil on aega veel"?

  • See kalli ülikonnaga igal pool käimine on täpselt samasugune stiilivääratus nagu kesklinnas palaval suvepäeval ülakeha paljakskraapimine.
  • pahurik, sa näid arvavat, et ülikonnas ei ole mugav? huvitav...
  • priitp
    pahurik, sa näid arvavat, et ülikonnas ei ole mugav? huvitav...

    kui sa arvad, et ülikonnas ja lipsuga kuskil messil palavaga ringi paar päeva vehkida hommikust õhtuni on mugav, siis ju ta on:P Soovitan proovida.
  • Kutid. Sinine jope on Jaikist möödunud. :)
  • No küll nüüd tulid alles moekeisrid välja.
  • priitp
    pahurik, sa näid arvavat, et ülikonnas ei ole mugav? huvitav...

    Mul oli 1996-2010 põhiriietus ülikond. Nüüd olen paar aastat teksade ja triiksärgiga hakkama saanud ning lipsu pannud ette ainult ooperis ja jõulupeol. On kahtlemata ka mugavaid ülikondi, aga teksad on ikka paremad.
  • Karum6mm
    Kusjuures, nagu siin varemgi mainitud on, IT-inimeste klišeed on "vormi" osas tõesti muutunud. Meil siin siblivad ringi heas füüsilises vormis, hea isikliku hügieeniga mõistlikus ulatuses trenditeadlikud hea sotsiaalse võimekuse ja huumorimeelega noorukid, kes on ilmselt ka naisterahvast näinud mujal kui internetis.


    Eks ole asi ka selles, et IT on palju rohkem massidesse läinud ja seetõttu ei pea kõik it inimesed enam tegelema nii keeruliste asjadega. Pealegi on oluline osa kodanikel, kes äri- ja itpoolt vahendavad. Ja näiteks ITK v. TLU IT esimestelt kursustelt leiab palju noori inimesi, kes on lihsalt võimekad, aga mitte mingid nöödid ja tulid ittti tegema, sest "normaalselt pappi makstakse". Seega pole nerdiness enam ititegemise eelduseks. Aga teatav protsent nöödinessi tuleb kahtlemata kasuks. Või ma ütleks siis nii, et teatavast võimekuse tasemest ülespoole tuleb nöödiness "tasuta kaasaandena" kaasa. Ja veel lvl. ülespoole on ODAVAM võtta teatud tüüpi kantseldama projektijuhid, analüütikud ja muud "käehoidjad". Sest 10 turkeys still does not make one eagle ja one eagle on ikka veel vähemalt 10 korda produktiivsem kui 10 töökit. Isegi siis kui 10 töökit käivad viisakalt riides ja on head sotsiaalsed suhtlejad.
    Ehk siis ametialane võimekus (mis toodab ettevõttele RAHA (raha, raha) võib kompenseerida veidrusi. Viisakas riietus, korralik hügieen, sotsiaalne võimekus ei kompneseeri seda kui inimene on TAINAS ja ametialaselt SAAMATU. (kuigi mõni hea jutuga tainas on ennast juhtkonda "välja rääkinud")
  • stul,
    Kuidas võtta, enamlevinud ülikonnapükste taskutes on käsi mugavam hoida kui enamlevinud teksapükste omades. Ja tagataskutes on rahakotti ka mugavam pidada.
  • arvaja
    dafuq did i just read


    Pika arutelu sinisest jopest.
  • Vanasti ennemuistsetel aegadel oli väga mehelik Kauboikad ja kaabu, siis tuli Broekerback mountain.
    Vanasti ennemuistsel ajal oli väga mehelik olla pikkade juustega ja kuulata heavy metalit ja sõita tsikliga.

    A nüüd on need generatsioonid läbi ning heavy metal ja pikk pats ei ole enam IN. Ja misasi see nöödness siis on, on kahte sorti nöödnessi, on selline nöödness kus inimesed nöödivad skillide sügavustesse niivõrd sügavalt sisse, et ei taju ümbritsevat keskkonda, siis on vaja sellistele tegelastele nagu kantseldajat. Ja on ka selline nöödness mis on lihtsalt popkultuur ehk siis hipsterlus, kus üritatakse välja paista nööd ja pannakse rõhku sotsiaalselt ebakrrektsele riietusele. Esimeses kultuuris nöödidel on suht pooh kuidas nad välja või sisse näevad, nemad ajavad oma asja, teises kultuuris olevatel nöödidel on all about apperance.

    Ja siis on muidugi REBEL yuppied, ehk siis kui vanasti oli Mullet siis tänapäeval on roosa särk ja pintsak.
  • Tin
    Vanasti ennemuistsetel aegadel oli väga mehelik Kauboikad ja kaabu, siis tuli Broekerback mountain.
    Vanasti ennemuistsel ajal oli väga mehelik olla pikkade juustega ja kuulata heavy metalit ja sõita tsikliga.


    Nii kauboikad kui kaabu on täiesti olemas. Mind on ühes töökohas isegi "kauboiks" kutsutud :) Mida me sellest nüüd küll järeldame. Tsiklite kohta ei hakka rääkima muud, kui rõhutan, et mitte ükski neist EI OLE paksude, keskealiste keskeakriisis keskastme juhtide "paha poisi" mängimise tsikkel :)

  • ziff
    Tegelikult mahub sama mõiste alla täiesti arvestatav hulk rahvast, kes pole võib-olla kunagi kärisenud teksades ja räpases t-särgis käinudki.

    Siit kumab välja arusaam et kärisenud teksad ja räpasus käivad koos. Aga see kes ise kunagi narmendavate teksadega käinud on teab et nendel on üks probleem võrreldes tervetega - nad määrduvad äärmiselt kergesti. Neid peab iga paari päeva tagant pesema sest heledaks kulunud narmendavate servade pealt paistab igasugune mustus karjuvalt välja. Ehk siis kui narmendavad teksad ei näe just selgelt räpased välja, võid kindel olla et nad on puhtamad kui mingi teise tüübi uhiuued teksad.

  • Mnjah, mul on kunagi olnud ühed sellised kärisenud teksad. Ma ei julge öeldagi, palju nende eest raha tuli välja käia, ega midagi kallimat mälu järgi sellest kaubagrupist vist kunagi ostnud pole.
  • Kärisenud disainerteksad on umbes sama hale nähtus nagu keskealiste miljonäride teeseldud viha laval, mida võib näha näiteks Tallinna Lauluväljakul 25 juunil.
  • Saad miljonäriks, siis pole põhjust enam millegi peale vihane olla? Või on see seotud keskealisusega?
  • No kui sa punkar oled, siis pead teismelisele publikule meeldimiseks ikka laval vihane olemist teeskelema ju.
  • Kolmanda silmaga seotud chakra jäi hommikul psii jälje tehnika abil aktiveerimata, mis muud. Aktiveerimiseks tuleb keele ots paigutada ülemiste esihammaste taha, nii et keele äärtega tekitataks suhu kamber, mille puhul on sissehingamine takistatud. Nii oma keele alumist osa, lõuga ning huuli positsioneerides tekitab õhk, mis läbi kopsude, häälepaelte ning huulte suust välja tuleb, ebaloomuliku heli. See polüfooniline heli koosneb tavaliselt kahest kuni neljast erivevast toonist. Seda tehnikat kombineeritakse kurgulaulmisega, mis seisneb häälepaelte vibreerimises, nii et tekib väga madala heli.
    Ma tean neid asju.
  • Need kärisenud ning juba poes mõnevõrra võidunud väljanägemisega teksad tekitavad mõtte, et ehk oleks turgu ka uuendatud lipsumoele -- sihukesed natuke kortsus ja soustiplekkidega?

    NB! Moejüngrid, ärge seda mõtet jumala pärast liiga tõsiselt võtke.
  • Noh, paksud, kiilanevad, lühinägelikud, keskealised, keskeakriisis keskastme juhid ostavad endale ikka harley Davidsoni ja kogu sinna juurde kuuluva aksessuaaristiku. Ja sis panevad pühapäeval pool tundi eeslinna vahel "paha poissi", siis saavad kellegi garaaži juures kokku, poleerivad kroomosasid, räägivad milliseid pealuudega vidinaid nad oma rattale ebayst tellisid ja libistavad Saku Orikat.
  • Vabandust, mis "ostavad" ikka liisivad, ikka liisivad... kui palju ma MASU ajal nägin neid "kroomide" pakkumisi... ikka stiilis "võta liising üle, ma ei taha sentigi peale" ja "liisingujäägiga" ja "esimene omanik"
  • Jeh, sellist Harrikate pakkumist kui 2009 lõpp 2010 pole Eestis kunagi olnud :P
  • Mis need teksad nüüd hambusse jäid, mood on nii viimased 15 aastat olnud selline otse paadi alt pärit paljuski. Ja kortsus lipsu olen ostnud ka nii juba 20 aastat tagasi.
  • avet
    http://www.vello42.com/nouandla/naiste-talvemood-top-6-sitta-valikut/


    Asi kisub juba päris kumaliseks kätte. Vähe sellest, et ma ise soovitavalt päevavalges oma selle vana hea sinisega käimist väldin, et mitte saada süüdistust eestlaseks olemises, siis nüüd pean veel lisaks oma kalli naisukesega väljaskäimist oluliselt piirama, kuna tal on KAKS seesugust vihmaussijopet, mis hetke kõige kuumemal moetrendide läbivaatusel risti löödi. Tõsi, need limukad on küll veidi teistsuguse värvilahenduse ja masintikanditega kaunistatud, kuid probleemi põhiolemust see vist ei muuda. Need ohutu välimusega triibikud saavutasid antud testil pealekauba põlastusväärse esikoha. Nagu selgub, siis on võimalik seesugust armast, kuid moepolitsei arvamuse kohaselt salakavalat voldikut süüdistada lähitulevikus suurejoonelises valdade tühjaksjäämises ja gümnaasiumite sulgemisplaanide realiseerumises. Rääkimata siis tin-can tüüpi munitsipaallasteaedade hetkelises levikus. Lihtsam oleks olnud vist viking lottol õnnenumber ära arvata, kui seesugusesse ämbrisse astuda.
  • mercury
    avet
    http://www.vello42.com/nouandla/naiste-talvemood-top-6-sitta-valikut/


    Asi kisub juba päris kumaliseks kätte. Vähe sellest, et ma ise soovitavalt päevavalges oma selle vana hea sinisega käimist väldin, et mitte saada süüdistust eestlaseks olemises, siis nüüd pean veel lisaks oma kalli naisukesega väljaskäimist oluliselt piirama, kuna tal on KAKS seesugust vihmaussijopet, mis hetke kõige kuumemal moetrendide läbivaatusel risti löödi. Tõsi, need limukad on küll veidi teistsuguse värvilahenduse ja masintikanditega kaunistatud, kuid probleemi põhiolemust see vist ei muuda. Need ohutu välimusega triibikud saavutasid antud testil pealekauba põlastusväärse esikoha. Nagu selgub, siis on võimalik seesugust armast, kuid moepolitsei arvamuse kohaselt salakavalat voldikut süüdistada lähitulevikus suurejoonelises valdade tühjaksjäämises ja gümnaasiumite sulgemisplaanide realiseerumises. Rääkimata siis tin-can tüüpi munitsipaallasteaedade hetkelises levikus. Lihtsam oleks olnud vist viking lottol õnnenumber ära arvata, kui seesugusesse ämbrisse astuda.


    Aaaa sul lapsi on ?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon