Kolmas Maailmasõda - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kolmas Maailmasõda

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hei, teatavasti usa vajab sõda Põhja-Koreaga, et pääseda Hiinale ligemale. Näen, et tulevik toob globaalse sõja Usa-Venemaa-Hiina. Iseasi aga aeg, millal see juhtub. Loen põnevusega teie fantaasiaid samuti. Kui aga investeerimissektorist rääkida, siis millised oleks börsil kaubeldavad ettevõtted, kes sõjast enim kasu saaks ? Samuti, kui Lõuna-Korea tabamuse saab, siis mõjub see samsungile ja hyundaile väga halvasti näiteks ? Ja kust saab informatsiooni, mis ettevõtted teevad mahukat koostööd NASAga ?
  • Püstitad teesi, et vallandub III maailmasõda ja otsid börsilt instrumenti, mille abil sellele panustada saaks. Saan ma õigesti aru?
  • Radioaktiivsete instrumentide leidmiseks ei pea Tallinna börsilt kaugemale minema. Kuuldavasti tegeleb Arco uraani rikastamisega.
  • Täpselt ning sooviks ennustusi aja osas. Samuti silmaringi laiendamine sellest keskkonnast on ka huvitav.
  • Uuri, mis Lehmani ajal toimus. Korruta destruktiivne efekt näiteks suvalise omalt poolt valitud 2-kohalise naturaalarvuga ja mõtiskle, milliseid varasid oleks sel ajal hää omada.

    See on muidugi kuldne aeg igasugustele Fighting the FED strateegiat viljelevatele tüüpidele. FOMC sõjaajal tõenäoliselt jah turgudele appi ei tule.
  • Mongoolia vallutamise kaudu on lihtsam Hiinale ligemale pääseda, soovitan sellele kaardile panustada ja molübdeenis lühikeseks minna.
  • Kas IIMS ajal börsid mitte suletud polnud.
  • mkubi
    Hei, teatavasti usa vajab sõda Põhja-Koreaga, et pääseda Hiinale ligemale. Näen, et tulevik toob globaalse sõja Usa-Venemaa-Hiina. Iseasi aga aeg, millal see juhtub. Loen põnevusega teie fantaasiaid samuti. Kui aga investeerimissektorist rääkida, siis millised oleks börsil kaubeldavad ettevõtted, kes sõjast enim kasu saaks ? Samuti, kui Lõuna-Korea tabamuse saab, siis mõjub see samsungile ja hyundaile väga halvasti näiteks ? Ja kust saab informatsiooni, mis ettevõtted teevad mahukat koostööd NASAga ?


    Kolmas maailmasõda ja sa tahad arutada teemal, et kuhu investeerida oma raha? Natukene naiivne ei ole see mõtteviis?
  • Kreeka laevandusel läheb ka tavaliselt maailmasõja ajal hästi.
  • mkubi
    Hei, teatavasti usa vajab sõda Põhja-Koreaga, et pääseda Hiinale ligemale.


    Ei, ei vaja. Üldisemas plaanis pole Põhja-Koread üldse kellelegi vaja. Isegi Hiinale on ta rohkem koorem kui väärtus. Aga hiinlased peavad ta välja kannatama, kuna nende huvides ei ole kahe Korea ühinemine. Häid lahendusi ei olegi. Kõik hea meelega ignoreeriks lihtsalt seda pommiauku, aga kahjuks ei ole võimalik, kuna ettearvamatumat käitumist kui sealsetel riigijuhtidel, ei eksisteeri.

    mkubi
    Näen, et tulevik toob globaalse sõja Usa-Venemaa-Hiina. Iseasi aga aeg, millal see juhtub.


    See on huvitav, mina küll ei näe, samuti ei tea ma kedagi, kes teaks kedagi, kes sellises konstruktsioonis sõda näeks. Ei hiinlased ise, ega ammugi venelased ega ameeriklased ei taha suurt sõda selle teema võtmes. Sellest oleks kõigil ainult kaotada ja mitte midagi võita. Lisaks sellele oleks venelastest või hiinlastest lauslollus sõda otsida, kuna Hiinal pole sellist sõjalist võimekust, Venemaal sõjalist võimekust ega ka majandust, et sellist sõda hüpervõimu vastu pidada. Lisaks sellele kardavad venelased tänasel päeval hiinlasi palju rohkem kui ameeriklasi. Põhjusega. Hiinlased ei tule mitte püsside ja tankidega, vaid miljonite kaupa tunkedes ja ülikondadega või lihtsalt rahapakkidega ja võtavad Venemaa territooriumi (Põhja-Aasia) ja mõjuala (Kesk-Aasia) lihtsalt käest ära. Kui ma oleks Venemaa valitseja, siis ma üritaks ameerikaga parimaks sõbraks saada, mitte ei antagoniseeriks neid, nagu praegune poliitika on. Sest ka kõige (multipolarismi seisukohalt) optimistlikumate stsenaariumide järgi on veel vähemalt järgmised 30 aastat maailma kõige võimsam sõjaline jõud USA.

    Üldisemalt:
    Täna on juba näha, kuidas USA välispoliitika fokuseerub ümber Hiinale. Tegu ei ole mitte vaenlaste, vaid konkurentidega. Esialgu (=praegu + nähtav tulevik) on Hiina regionaalne sõjaline jõud ja globaalne majandusjõud, kaugemas tulevikus (20a+) ilmselt aga paratamatult ka konkureeriv globaalne sõjaline jõud. Sellest saavad ameeriklased väga hästi aru ja sellest ka nende suurem keskendumine Hiinale. Euroopa ja Venemaa, andke andeks, on aina ebaolulisemad. Euroopas häirib see tõenäoliselt prantslasi, kel tundub siiani olevat pettekujutelm, et nad loevad. Teisi eriti mitte. Venelasi häirib see õudselt, et nad on ajas aina ebaolulisemaks muutuv riik, aga see on nende probleem. Kui nüüd veel tõesti Põhja-Ameerika energeetiliselt sõltumatuks saaks (Fracking + Kanada liivad + horisontaalne puurimine + süvamere puurimine), tähendaks see ka USA huvi kaotust Lähis-Ida vastu. Mis oleks omakorda suur probleem venelastele ja eurooplastele, kuna ilma ameeriklasteta läheb seal regioonis madinaks ja sealt paratamatult imbuvad probleemid ümbruskonda.





  • See on jah üsna irooniline, et maailmale on vaja selle väikese stalinistliku reziimi eksistentsi. Kõigile sobib et need hullud sealkandis toimetavad - ilmselt säilitatakse status qo - kuni muidugi mäni segane kindral nuppu vajutab.
    Iseasi kas nupp ka olemas on ja ei ole tegemist suvalise bluffiga.
    Sõda , nagu me teame on petmise kunst.
  • mkubi,
    Sina võta pikaajaline vaade ja panusta sõjajärgsele ajale. Võta omaenese elus pikk positsioon, et jääd ellu.
    Kirved, saed, käsitsi mullaharimisriistad vajalikud.
    Investeeri iseendasse: õpi kartulit kasvatama, kala püüdma, looma nülgima.
    Omanda võitluskunstid, võib juhtuda, et ka mõni naaber jääb ellu ning tahab Su kartulid ära võtta. Tegelikult see viimane on kõige tähtsam - kui oled väga tugev, pole mulla sonkimisega ja loomade nülgimisega tarvis vaeva näha.
  • Kui uskuda tõsimeeli USA-Vene relvakonflikti lähitulevikus siis mina lähtuksin sellest, et meie kui USA nõrgavõitu Venemaaga piirnevad liitlased seda pikalt arvutite ja telerite taga kõrvaltvaatajatena ei naudi. Mõned investeerimissoovitused:

    - eluase tuleks maha müüa, jäädes sinna üürnikuks
    - survival kit (konservid, ravimid, tööriistad jne, otsi netist)
    - võimalusel relv ja max lubatud kogus laskemoona
    - parim võimalik matkavarustus
    - ATV või võimekas maastur linnast kiireks lahkumiseks tingimustes, kus teed ei ole kasutatavad (tangitud ja varupaakidega)
    - punker lääneranniku lähistel, toiduvarude, võimalusel peidetud päikesepaneeli või generaatoriga
    - kummipaat punkri lähistel mere äärde peidetuna, võimsaimate saadaolevate mootoritega, Rootsi jõudmiseks piisava kütusevaruga
    - kogu ülejäänud raha eest osta briljante, peaks olema parima massi/hinna suhtega suht vabalt kaubeldav substants, mida endaga kaasa tarida...

    Kui puhkeb tuumasõda jääb muidugi kogu tõmblemine ära. Kümmekond tuumalõhkepead on ilmselt sellises olukorras meie jaoks reserveeritud.
  • Tahaks loomulikult panustada enne ja peale sõda. Sõja ajal hoida raha kullas ? Huvitav, mis saab kodulaenudest sellises olukorras ? Aga küsiks siis lihtsamalt, kas börsilt leiab militaarvaldkonnas tegutsevaid ettevõtteid ?
  • moodne e-pomm(EMP) peaks põletama läbi kogu elektroonika sh pankade, maksuameti ja depositooriumite serverid. Nii et mklubi, mitte midagi ei jää alles peale tuumasõda.
    Vastuseks oma küsimustele vaata filmi ka:
    The Road
  • 3. MS ootuses on kõige õigem investeering panustada kogu olemasolev kapital vanaisade/onude ja muude piisavalt vanade iskute (eelistatult represseeritute) sanatooriumisse saatmiseks nende eluea potentsiaalseks pikendamiseks ja siis kuulata nii palju ja kaua kui vähegi saab õpetussõnu nende kogemustest ja sealt järelduste tegemine. Kõik muu on raha mahaviskamine.
  • TNT,
    kui loodad EMP-järgsel ajal olla laenu/maksukohuse prii, siis üsna kindlasti seda ei juhtu:
    a) tänapäeval on selliste süsteemide serverid üldiselt ruumides, kus ukse sulgumisega kaob ka igasugune õhuteel leviv "lainetus". Olen ühes sellises mõned aastad tagasi käinud.
    b) isegi kui LIVE-serverile EMP ligi pääseb, siis mitmekordsed backup süsteemid on olemas ja vähemalt 1 kiht sellest ka omaette täiesti mittetöötava/ühenduseta seadme peal faraday puuris.

    Vähemalt sinu laenuandmeid hoitakse sedasi. Hoiused ja väärtpaberid on iseasi ;)
  • Vara peitmist õpetasid juba klassikud. Briljandid tuleb kipsi sisse valada ja sellest fake kipskäsi teha. Rootsis tuleks briljandid üle anda parooli peale "kurat võtaks". Ostetud kullast tuleks kahurikuulid valada, need mustaks värvida ja siis kahuriga Tallinna lahte madalasse vette laiali lasta, kust neid pärast sõda hea lihtne välja on õngitseda.
  • 2korda2
    TNT,
    kui loodad EMP-järgsel ajal olla laenu/maksukohuse prii, siis üsna kindlasti seda ei juhtu:
    a) tänapäeval on selliste süsteemide serverid üldiselt ruumides, kus ukse sulgumisega kaob ka igasugune õhuteel leviv "lainetus". Olen ühes sellises mõned aastad tagasi käinud.
    b) isegi kui LIVE-serverile EMP ligi pääseb, siis mitmekordsed backup süsteemid on olemas ja vähemalt 1 kiht sellest ka omaette täiesti mittetöötava/ühenduseta seadme peal faraday puuris.

    Vähemalt sinu laenuandmeid hoitakse sedasi. Hoiused ja väärtpaberid on iseasi ;)


    õige see on,
    kontroll inimeste üle käib meie maailmas läbi laenude..Liitintress on rikastumise saladus.
  • No ja mis neist paljastest ANDMETEST kasu on, kui enforcementi mehhanismid on käpuli.
  • Oeh jälle mingi lollakas afroajakirjanik tuleb siia, püstitab teema "Plaplaplaplapla ööö äää üüü appi mmailm kukub kokku, kuidas saaks sellega teenida." Samas kui tegelikult tahab lihtsalt olukorra hinnangut.

    Häbi olgu sul afroajakirjanikul, küsi otse kui midagi küsida tahad ära ürita siin huiata kedagi.
  • Teine maailmasõda ja järgnev oli USAs suuresti bull market: http://www.wolframalpha.com/input/?i=dow+jones+industrials+1939-1950. Seega kõige lihtsam oleks osta S&P 500t. :)
  • TNT
    ?kes on afroajakirjanik?


    Sulesepp, kes kannab sellist soengut:

  • priitp
    Briljandid on pullisitt http://blog.priceonomics.com/post/45768546804/diamonds-are-bullshit

    Seda enam, et väga suur osa teemantite hinnas põhineb kaevandajate ja edasimüüjate meeleheitlikul kampaanial, et looduslikud teemandid on mingil viisil paremad kui sünteetilised.
  • CNN: Iran attacks Iraqi bases housing US troops in retaliation for Soleimani's death
    Iranian Armed Forces says if US retaliates, Iran's response "will be stronger and more crushing"

    Iran fired a number of missiles at two Iraqi bases housing US troops Wednesday in retaliation for the American strike that killed a top Iranian general last week. The early morning attack presents President Donald Trump with the biggest test of his presidency to date.

    A US official told CNN that there were no initial reports of any US casualties from the attack, but an assessment of the impact of the strikes is underway. Iraq's joint military command said there were no casualties among Iraqi military forces.

    "Between 1:45 a.m. and 2:45 a.m., Iraq came under an attack of 22 missiles," the Iraqi military said in a statement. "All missiles struck coalition bases."
  • Oht oli ette teada ja tundub, et baasid olid tühjad, eestlastest sh. Näib ka, et Iraan ei taha eskaleerida, välismin:
  • opex
    Oht oli ette teada ja tundub, et baasid olid tühjad, eestlastest sh. Näib ka, et Iraan ei taha eskaleerida, välismin

    Hetkel saadaoleva info alusel tundub, et tegu on Iraanipoolse "face saving"-tüüpi operatsiooniga. Elame-näeme.
  • Siin on nüüd vahe sees, kas kõmmutati need 22 raketti kuskilt Bagdadi slummist või olid need lastud Iraani territooriumilt ballistilised raketid.
    Ühel juhul võib õlgu kehitada, teisel juhul vot ma ei tea. Samas laialdasele õhurünnakule eelnevalt tuleb koondada vägesid ja see võtab aega.
  • https://www.youtube.com/watch?v=oTPKJtPWNRQ
    Päris hea pildi annab see pisike klipp sellest mis sealkandis toimub.
  • TNT
    Siin on nüüd vahe sees, kas kõmmutati need 22 raketti kuskilt Bagdadi slummist või olid need lastud Iraani territooriumilt ballistilised raketid.
    Ühel juhul võib õlgu kehitada, teisel juhul vot ma ei tea. Samas laialdasele õhurünnakule eelnevalt tuleb koondada vägesid ja see võtab aega.


    Pole need mingid slummist lastud raketid.

    In Erbil, at least two ballistic missiles hit separate areas, two Kurdish security officials tell CNN. One missile landed inside the perimeter of Erbil International Airport without exploding, the second hit an area roughly 20 miles west of Erbil without causing casualties.
  • Iraqis confirming that they were notified before Iranian missile strikes and they were informed that strikes will be limited to US bases.
    Allikas: https://mobile.twitter.com/aldin_ww/status/1214852402807033856
  • Kas võib väita, et puhkenud ongi III Maailmasõda? Definitsiooni järgi just nagu on. Mõjutatud on suur osa maakerast, võitleb suur osa riikidest, hukkunuid on juba üle 50 000 inimese. Vastane on teada. Kehtestatud on laiaulatuslik isolatsioon, rikutakse inimõigusi ja muutunud on ühiskonnakorraldus.
  • Definitsiooni järgi vist peavad olema osapooled ja relvastatud konflikt militaarjõudude osavõtul?
    War is intense armed conflict between states, governments, societies, or paramilitary groups such as mercenaries, insurgents and militias. It is generally characterized by extreme violence, aggression, destruction, and mortality, using regular or irregular military forces.
  • opex
    Definitsiooni järgi vist peavad olema osapooled ja relvastatud konflikt militaarjõudude osavõtul?

    Aga täpselt nii ongi -- tegu on bioloogilise relvaga.

    Ärge jumala eest liiga tõsiselt võtke, eksole.. :)
  • Ma arvan, et sõja definitsioon sellisel kujul on igal juhul aegunud ja kitsas. On mitmeid uusi tõsiseltvõetavaid sõjavorme nagu kübersõda, infosõda, psühholoogiline sõda jne. Selles mõttes muidugi olen nõus, et iseenesest pole vahet, kuidas seda praegust olukorda muidugi defineerida. Samas kaks ÜRO asutajaliiget on sisuliselt sõjaolukorda välja kuulutanud. Macron, "We are at war". Trump nimetas ennast sõjaaegseks presidendiks: "I look at it, I view it as, in a sense, a wartime president". Kuid ülikehvasti oleme relvastatud ja peamiseks taktikaliseks lahenduseks enesekaitse.
  • Ennetavalt toon välja, siis igasuguseid maailmasõdasid nagu hinnasõda, naftasõda, kliimasõda jne, millest jutt ei käi.
  • Siiani vist alati sõdade osapooled olnud inimesed/inimeste loodud valitsemise konstruktsioonid.
    Tahad sõja definitsiooni muuta nii, et inimkonnaväline jõud võiks ka osapooleks olla? Kõik on kokkuleppe küsimus muidugi, vaenlaseks saab ükskõik mida nimetada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon