Nõuandjast investor - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Nõuandjast investor

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Otsin investorit traktori soetamiseks noorele ja lootus tandvale põllumajandust õppivale töökale põllumehele, kelle sihiks on arendada piiriäärset põllumajandust. Noortalunikutoetuse programm avaneb alles 2014 a lõpus kuid tööd on väga vaja teha juba nüüd. Siiani on töid tehtud laenatud naaberküla traktoriga mis tähendab, et õigel ajal ei pruugi saada künda, kultiveerida, külvata, heina niita, muljuda, rullipallitada jne. Tõsistel eesmärkidel oleme tänulikud iga hea nõuande või toetuse eest. Tegevuseks on lambakasvatus ja põllumaade hooldus.
  • "lootus tandvale" - kuidas seda hinnati? Kolmeselt oli juba vagu sirge ja purjuspeaga rooli ei istu?
    https://www.eesti.ee/est/teemad/ettevotja/ettevotte_rahastamine/alustava_ettevotte_rahastamine
  • Sellise kirja soovitan isepankurisse postitada. Seal peaks riskikapitaliste leiduma. Samuti ei pea ühtegi laenajat traktori osanikuks võtma, intress paneb asjad paika.
  • juured ei, kolmeselt ei olnud vaod sirged ja joomine pole eesmärk. Ta noorelt võttis ise Heiferi programmiga lambad ja nüüdseks on kari 40 pealine. Et meil maad pole, siis hakkas otsima rendimaid ja saigi. Läks põllumajandust õppima ja edasi Maaülikooli. Kindel tahe. Arvan, et nagu te kõik siin olete raskelt alustanud nii temagi.

    Aga aitäh nõuannete eest! :)
  • Ader, kultivaator, külvik, niiduk, ruloopress - kust need tulevad? Maksvad kokku rohkem kui traktor. Mis asi on muljumine? Ja väljendit rullipallitamist kuulen ka esimest korda. Tänapäeva põllumajanduse õpiku uued mõisted?

    Aga algust ei pea tegema uue traktoriga! Kasuatud ja heas töökorras Belarusside MTZ-82 valik 3000-4000 euro eest piisavalt lai. Midagi endal ehk ikka on varutud, nt detsembris saadud ja säästetud loomatoetus. 40-pealise lambakarja mõningane vähendamine on lisavõimalus.
  • juured, miks läbustada tõsist teemaalgatust?

    teemaalgatajale soovitan uurida noore põllumehe toetust, investeerima küll peab ise ka. alustama peaks PRIA-st. "lootust andev" võib olla ka vabalt inimene, kel teemadega tegeledes sära silmas on. pole alati niiväga sisutühi repliik midagi
  • andeksi
    See oli pigem Belarussi vastusele, et tänapäeval käivad asjad juba veidi teisiti. Juss näitas selles teises multikas kenasti koha kätte :)
  • Ma võib olla ei saa nüüd peenest huumorist aru, aga püüdes teemaalgatuse tausta endale ette kujutada, siis käib värske tehnika ostmine ilmselgelt üle jõu. Või iroonia oli selle pihta, et keegi veel Belarusiga tööd teeb? Igaüks endale lauda kõrvale päris Maybachi seisma osta ei jõua. Tunnistan samas, et neid multikaid ma tõepoolest ei vaadanud.
  • raudteeinsener,
    heh, ma olen ju ainult ema , kes mõtleb, et kuidas veel aidata saaks. Tean, et 3000 - 4000 euri maksab Belarus...aga elame ääremaal ja mul ei ole võimalik osta ..., noortalunikutoetus tuleb aasta pärast lõpupoole, kui uus rahastusperiood taas peale tuleb EL-st. Aga Muljukniiduk või niidukmuljuk on küll meil olemas, laps on ise oma stipendiumidest, MES-toetusest ja Pria toetusest ostnud. Rulooteenuse tellisime sisse, jah, adra sai osta ühelt talubikult kasutatult ja maksime siis kui Pria toetuse saime, kultivaatorit on ta laenanud naabrilt, ja külviku laenas koos traktoriga teiselt naabrilt. Nõndaviisi. Heina niitmisega on see häda ainult, et kõigil on siis korraga hooaeg ja vaatavad ilma ja noh nii ootadki teiste järel. Aga tegelikult on meil kõik ikkagi hästi. Ja me saame hakkama. Mul ei ole üldse plaanis hädaldada. olen kuulnud, et investorid on olemas ka...aga no eks mul ka rumal maainimese mõistusekene, et siia üldse kirjutasin. Ei ole üldse probleem Belarusiga töötamisel ka...alustanud on ju kõik algusest. Ma nüüd lapse seljataga siin kirjutasin.
  • Ei ole mõtet solvuda. Ka tõsiselt investorilt võib tulla tõsine küsimus (jutt raudteeinsenerist loomulikult, mitte juurtest) sellise tooniga, mille peale õrnem hing solvub - nii paistis siin nüüd ka minevat.

    Mis andmetel noortaluniku toetus järgmise aasta lõpus alles tuleb, jäi mul muidugi praegu selgusetuks. Uus programm algab tõesti järgmine aasta, aga käesoleval aastal on samuti võimalik toetust saada (laekumine ei pruugi küll see aasta toimuda, aga ka mitte järgmise aasta lõpus). Kui toetus lukus, leiab ilmselt ka viisi, kuidas seda rahavoogu varem tekitada.

  • No kõik talunikud alustavad "Bellakaga". Jupid on mädaodavad ja ise saab remonteerida. Claasi v. John Deere ostmisel peab kohe arvestama sellega, et peale jooksev rahavoog katab ära ka ametliku hoolduse. Aga kõik talunikud, keda mina tean (ja ma ikka mõnda tean, eks ole) väidavad, et eduka talupidamise absoluutne miinimum on vähemalt kaks traktorit. Seega vajab noor inimene investeeringut suurusjärgus 10 000 -- 12 000 EUR. Investor, kes on nõus selle raha paigutama peaks täiesti tõsiselt arvestama faktiga, et ühe "belleka" sisse investeerimine on kordades riskantsem kui kahe "bellaka" sisse investeerimine :)
  • TaivoS, eiei , ma ei solvunud üldse :) Arusaadav ka, sest ega ju ilmaski ei tea mis inimesega suhtled interneti vahendusel.
    Noortaluniku toetuse jaoks on vaja kool ära lõpetada ja anda edasi vähemalt 2 aastat vana põllumajandusfirma. Ja võib-olla läheb see taotlus ka aastasse 2015...näis.

    Jah, Off, traktori suhtes sul ka õigus. Poisil on praegu 30 ha rendimaad võetud..., ta võtaks veel aga ei julge, sets ei jõua naabri traktoriga mudiu ära hooldada. Muidugi lambad ka aitavad hooldust teha. Mahedaks võttis me talu. Kartulimaa tegi söötis maa peale nii, et naabrid siunasid, miks ta enne mürgiga ei pritsi :), sitalaotajaga pani lambasita maha ja nüüd teisel aastal on täitsa ilusa struktuuriga muld. Eks ma kirjutan toda mida kõrvalt nän kuulen ja kus me kaasa aitame kõik :) Ta küsib, miks ma lilli istutan aeda, pigemvõiks ilusa vilja maha panna :) :) Kuulen kõrvalt, et traktor võiks olla sellise tugeva jõuga millega kandideerida talvel valla - ja ka naabervalla teid lahti ajama...ja esirppuriga või ripatsiga ..kuidas see õige sõna ongi, et millega saab silopallid või heinapallid tuua ja tõsta söödaaeda jne.
  • Poiskene küsis külavanemalt, et kas ta võib hooldada Külakeskusel rendil olevat põllumaad...aga vastus oli üks Millise tehnikaga? ja et külaselts ise hooldab. :)

  • Teehoolduslepingutele (lume lükkamisele) ihuvad kõik hammast. Seal on meeldivalt palju katet peal :)
  • Alternatiivne vaatenurk, et kas Gotlandi lammaste peale oled mõelnud? Linnavurlel ei sobi nagu õpetada, kuid oma lambaliha saame tuttavalt, kel on ca paarisaja pealine gotlandi lammaste kari. Ja nende õuel pole vist traktorit näinud. http://www.wildschaf.edicypages.com/karjatamine . Ärge kividega kohe hakake viskama, et seal piltidel on oinad, kōigil gotlandi lammastel on sarved. Ja investeering lauta pole gotlandlaste korral eriti vajalik arvatavasti, see tuttav talunik peab oma lambaid ületalve ōues.
    Kokkuvõtvalt, hoopis teistsugune ärimudel. Ja mitte väheolulisena: liha on neil maitsev, ilma nn kasuka mekita. Tõsi, kevadeti, peale talve, on isegi "sadula"tükk lahjavõitu.
  • Traktori vajalikkuses talupidamise juures ei maksa nüüd küll kahelda :-) Gotlandi või mitte-Gotlandi lambad.

    Belaruss on alustuseks täitsa OK valik kui iga päev 8 tundi ei pea roolis istuma ja ei karda näppe õliseks teha. Alla 100 ha talu majandab kenasti ära. Kannatab ka teid lahti lükata. Kui majapidamine suureneb, saab tast alati lahti ka või saab jätta teiseks traktoriks.
  • SeldonPro, tore postitus. Ikka kõik mõtted ja ideed on teretulnud :) Gotlandi lambad on nunnud. ,eil on ka lihalambad dorperid.

    Sakuska, jah, Belaruss oleks hää küll. No ei jõua ma seda ära osta. Aga küll saab.
  • Võiks endale kõigepealt selgeks teha, mida soovite, kas laenajat või investorit. Laenaja tahab oma raha hiljem intressiga tagasi, investorist vähe keerulisem lahti saada, kui äri edukaks osutub. Tema tahab tulude pealt oma osa saada ja see tuleb tunduvalt kallim kui pangale intressi maksta. Samas on investorit jälle keeruline leida sellises faasis äri puhul. Kui seda üldse saab äriks nimetada. Tore on kuulda küll, et väetas põldu lambasitaga, kuid investorit huvitab oma kapitali tootlus. Ja pappi see lambasitt kasvama ei pane. Esialgu peaks ta proovima selle põllumajandusega hakatuseks lihtsalt vee peal püsida.

    Teie jaoks tundub igal juhul mõistlikum võtta väike laen ja see "Bellaruss" ära osta. Ja pojale tasub ka mainida, et sebite talle seljataga pappi. Äkki on tal kusagil mujal rauad tules ja talle see ei sobigi?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon