FATCA - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

FATCA

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lugesin just Eesti Päevalehest (25.okt.2013) artiklit sel teemal. Tundus, et keegi on tõsiselt seemneid söönud. Aga kes? Kas Raimo Poom, artikli autor on keelatud aineid tarbinud või on tegu pankade võimsa lobistamisega kaasamaks klientide raha võitluseks jubedaks kirjeldatud FATCA-kolliga või hoopis püha USA ise tegeleb arusaamatu kvantitatiivse halduskoormuse suurendamisega selle asemel, et kvantitatiivse kergendamise raames olemasolevale lisaks veel 50-100 miljardit igakuiselt lillede lõhnast ja tähetolmust juurde mõelda?
  • Ega me ise siin targemad pole. 1000 EUR ja suuremate müükide raporteerimiskohustus EMTA-le läheb samasse žanrisse. Kunagi räägiti mingitest aadetest ning ease of doing business pingeridadest. Sellistele püüdlustele pannakse antud kohustusega küll sangpomm jala külge.
  • Ameriklased on alati pidanud (ainsana?) mujal elades mujal teenitut deklareerima USA riigile, siiani väga lihtsal juhul teravamad kriidid said ise paberite täitmisega hakkama, keerulisemate juhtumite või suuremate hirmude korral maksti spetsile kuni 2000 $/a õige deklareerimise eest. Samas näit. euroopas kus nad maksavad kohalike makse mis on suuremad, uncle sam'ile makse juurde maksma ei pidanud üldjuhul.
    FATCA teeb elu lihtsalt mõttetult raskeks ex-pat'idele, pangad väljaspool usat kontosid avada ega muud tegemist nendega teha ei taha, selles BBC loos on ka näiteid palju lähevad dekl. teenused kallimaks ja et osad maksuasjatundjad ka enam ameriklasi klientideks ei taha. Lihtsam on kodakondsusest loobuda, sest peale patriotismi on väga vähe põhjuseid miks vaja usa kodanik olla elades näit. "lõplikult" euroopas või Kanadas. Riik paneb näkku kuidas jaksab. Kodakondsusest loobumised 6x yoy.
    20 kes ei ole enam usa kodanikud, põhjused: link
  • Teema on küll küllalt vana, aga nagu aru saan hakkab ai pihta juba 2016.
    Kas keegi teravam pliiats, kes asjaga kursis ehk veits valgustaks selles osas?

    Kas pankadel on kohustus edastada vaid USA maksukohuslaste andmed? Juba kuulan tuttavatelt, et pangad nõuavad mingisuguste veidrate blankettide täitmist FACTA-ga seoses. Kuidas peaks tavaline Eesti kodanik selle asjaga seotud olema?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon