Miks välisfirmad Eestist lahkuvad? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Miks välisfirmad Eestist lahkuvad?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lahkutakse ju kogu Baltikumist, seega probleem on natuke laiem kui ainuüksi Eesti. Aga eks Ansipi stagnatsioon on kindlasti üks argument.
  • 1,2 miljonit vaest inimest elab siin riigis.
    parasjagu eeslinna jagu. selleks pole kontorit koos direktorite ja raamatupidajatega mõistlik pidada.
  • TNT
    1,2 miljonit vaest inimest elab siin riigis.
    parasjagu eeslinna jagu. selleks pole kontorit koos direktorite ja raamatupidajatega mõistlik pidada.


    See ei saa põhjuseks olla, sest see asi oli teada neile juba enne siia tulekut. Põhjus on miskit, mis on tekkinud viimasel ajal.
  • Baltikum ei ole enam aktraktiivne, näha ei ole et tulud saaksid kasvada, kulud aga kasvavad kiiresti, hea kui tulusid saadakse hoida endisel tasemel, pigem need langevad, juhul kui tegevus eeldab veel hulgim tööjõudu siis on asi eriti nutune, ühtepidi statistika järgi peaks meil olema piisavalt tööjõudu, aga reaalses elus on koristaja leidminegi tõsine väljakutse. Seega ei midagi positiivset ja seega tuleb siin pillid kotti panna ,soovitavalt ennem kui numbrid lähevad punaseks, ja asuda uutele turgudele. Skandinaavias on praegu väga kuum teema Venemaa, järjest korraldatakse igasugu seminare Moskvas ja Peterburis teemal et rahvas on meil tubli aga näed ettevõtjad on meil lollid ja saamatud, tulge teie ja pange meie majandus kasvama.
  • Vbolla vaatavad, et Kiiev + Savisaar jms on juba sellises arengustaadiumis, et lähme igaks juhuks varem ära.
    Vbolla on see kombinatsioon kõigist siin esitatud ja kohe esitatavatest ratsionaalsetest põhjustest.
    Vbolla on see kombinatsioon kõigist siin esitatud ja kohe esitatavatest põhjustest.
    edit: Vbolla on see statistika, ehk see, mida mõnd kutsuvad murphy.
  • Tootlus vs risk on liiga madal. Schibstedist saan ma aru, ajakirjandust on hetkel mõtet hoida ainult poliitilise surve avaldamiseks ja keda need norrakad siin ikka nii väga peaks survestama? Ärilist mõtet tegevusel ei ole, samas on olemas kohalikud kes saavad oma kasu poliitikute kottimise (või kottimata jätmise) eest => huvitatud ostja on olemas.

    Skanska tagapõhja ei tea, aga vaadates kinnisvaranduses üldiselt toimuvat ei näe väljakatel üldse head põhjust siin kohal olla. Ratsionaalsem on praegu müüa ja sobival hetkel, kui selline üldse tuleb, uuesti ennast sisse osta.

    Ilmselgelt väljakad ootavad, et Baltikumis on kukkumine tulemas. Nii et 'müü kallilt, osta odavalt'. Võibolla nad ei eksigi.
  • Samas tuleb aina teateid, et see või teine välisfirma toob siia oma tootmise. Majanduses struktuur muutub.
  • ttrust
    Samas tuleb aina teateid, et see või teine välisfirma toob siia oma tootmise. Majanduses struktuur muutub.


    ei tule küll viimasest ajast eriti midagi sellelaadset meelde?
  • Kõigile, kes ehitusega kokkupuudet omavad ei peaks Skanska lahkumine eriline üllatus olema. Üllatav on pigem see, et Otsa ja Herman nii kaua oma firma loomisega venitasid. Kuigi võib olla ka see pole üllatav tagantjärgi vaadates. Nende tiimile ma muidugi liidaks hüpoteetiliselt veel kaks hästi tuntud koolivenda juurde.
    Anyway, point on lihtne. Turg on väike ja välismaistel suurfirmadel on väga raske tegijaid motiveerida. Tegijad on kõik kogenud ettevõtluses.
  • puhk, kas noormehe seksuaalsed eelistused milfide v. grannyde osas on kuidagi olulised selles töös, mida sina pakud?
  • puhkjapojad1
    Noori tööle võtta nagu oleks:
    http://www.youtube.com/watch?v=S4e5aIVr0ok


    Sellega seoses üks jutt arvamusrubriigis.
  • Alates 2014 algavad EW tööjõuturul erilised Lahja Lehma aastad.
    Tavapärase 25 -20 000 noor lisandub vaid 6500 ja lahkub pensionile 25 000. Rääkimata siin emigratsioonist.
    BiZniss on shriknking sh ka statistiliselt. Reformikad seda tõesti ei tunnista ja hoopis kasvatavad riigisektori palku ja riigieelarvet ennastki suurusjärgus nagu 2007 kombeks . Ilma laenuta.
    Mis te naasklid arvate, kust see papp välja pigistatakse?
    SK äkki valgustab, milline õigluse sööst meid Eraettevõtjaid järgnevaks piksenoolena otse lagipähe tabab?
  • Offf
    puhk, kas noormehe seksuaalsed eelistused milfide v. grannyde osas on kuidagi olulised selles töös, mida sina pakud?


    Tööga ei ole, aga kollektiivi tekiks konkurent :D))))))))))
  • puhk, ma tegelt mõistan sinu sarkasmi. Ma aitasin naisel köögi abitöölise konkursi CVsid lugeda. See oli jube elamus. Hetkel, tundub, et abikaasa personalipoliitika (kui palju seda väikeses ettevõttes ikka nii väga tegelikult on) käib põhimõttel: "kõik, mis on alla 30 läheb joonelt prügikasti"
  • Ooo jaaa, usun, et see võis olla põnev lugemine :) Kui suurt pilti vaadata, siis on see muidugi kurb, aga veinikõrvale meelelahutuseks kõlbab küll. Umbes nagu mingi X-factory worst või midagi sellist. Kuigi teiste puude üle ei ole ilus tegelikult naerda, aga millegipärast ikkagi naerad. See tees on endiselt jõus, et naeru põhjustavad eranditult negatiivsed sündmused.
  • Offf
    puhk, ma tegelt mõistan sinu sarkasmi. Ma aitasin naisel köögi abitöölise konkursi CVsid lugeda. See oli jube elamus. Hetkel, tundub, et abikaasa personalipoliitika (kui palju seda väikeses ettevõttes ikka nii väga tegelikult on) käib põhimõttel: "kõik, mis on alla 30 läheb joonelt prügikasti"


    Veidi off-topic, aga kas sellisele töökohale peab tegema avaliku konkursi ja ei saaks teha sihtotsingut näiteks mõne puudega inimeste organisatsiooni kaudu? Ma pidin kunagi toolilt maha kukkuma kui lugesin kuskilt lehest, kuidas Selver otsis seda korvide ja kärude kokkukorjajat avaliku konkursiga.
  • Ega neid töövõimelisi puudega inimesi (loe: invaliide) ka jalaga segada pole. Igale poole neid ei jätkugi.
  • Ma mõtlesin mõni kuu tagasi, et võtaks sama teema üles. ... ja arvestades seda, kuidas parasjagu põles jätsin õli juurde valamata. OK, teema on kohal ja kuum.

    Mis te arvate, kui suudab väheneva ja vananeva rahvastikuga Eesti oma majanduskasvu üleval pidada? Küsimus ei ole enam kas majandus hakkab langema, vaid millal see juhtub? Ühel heal päeval avastavad lahkuva väliskapitali järelt ettevõtted üles ostnud eestlased, et nad pole oma raha kõige paremini paigutanud.

    TNT, viide tööturusituatsioonile on hea. Selle järgi peaks valiku vanuselise spektri seadma töö perspektiivist lähtuvalt. Esimesena valijad saavad vähem seksikamast osast parema tüki.

    ... ja veel parem on personalipoliitika 30 ja + on out - võtke rahvastikupüramiid ja vaadake, kui suur on see tööjõuturg, milles ettevõtjad konkureerivad. Ka 50+ muudab pilti oluliselt ahtamaks. ... ja mõned meist hakkavad 2025 rääkima, et pensioniiga on 75 aastat ja see tuleb kehtestada kohe. Aga vanuseliste ja muude isikuomaduste kriteeriumite puhul ei tasu väga vinguda, et tööjõudu ei ole või see on kallim - ilusad, meeldivad ja unikaalsed asjad ongi kallid..
  • Kalakajakas need mured ei ole omased mitte ainult eestile vaid ka venemaale ja enamusele lääne euroopast.

    See kas välisfirmad lahkuvad seetõttu et ei teeni piisavalt kasumit või seetõttu et kasum mis nad siin teenivad on liiga marginaalne teiste suundadega on eraldi teemad.

    Ning praegust seisu vaadata siis on pigem Eesti seis võrreldes lääneosariikidega päris hea.
  • arvaja
    Kõigile, kes ehitusega kokkupuudet omavad ei peaks Skanska lahkumine eriline üllatus olema. Üllatav on pigem see, et Otsa ja Herman nii kaua oma firma loomisega venitasid.


    Kõigile, kes ehitusega kokkupuudet omavad, ei peaks Merko jätkusuutlik finantsseis eriline üllatus olema :))
  • Eelmine nädal: Nanso, 60 töötut
    Sellel nädalal B&O, 60 töötut IT inemest kes vast saavad kohe tööd, või proovivad midagi B&O-lt ära osta

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon