Taliolümpiamängud, Sotši 2014 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Taliolümpiamängud, Sotši 2014

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 2014. aasta taliolümpiamängud on XXII taliolümpiamängud, mis toimuvad 7. veebruarist 23. veebruarini 2014. aastal Sotši linnas Venemaal. (Wikipedia)

    Milliseid ootusi ja lootusi eestlastel on? Kas kuskil on mingi tõusev täht?
  • Kuuse Lempsu suurimaks lootuseks on Alexey Poltoranin
  • Rootsis on selline naljakas asi juhtunud, et Rootsi riigitelevisioon ei tohi Olümpiaid näidata, ei 2012 ega 2014. Piisavalt raha polnud. Õigused kuuluvad Viasatile.

    (Rootsi televisiooni finantseeritakse lisentside kaudu, mis tähendab et iga leibkond kes omab telerit või (piisavalt hea) arvutit peab maksma mingi 0,7 EUR päevas. Niimoodi tekib sadu töökohti selle tasu administreerimisega, ja ebaausatel 10-15% elankest ei maksa üldse. Riigieelarve kaudu finantseerimine kardetakse kuna SVT on riik riigis kus valitsevad endiselt vasakäärmuslased. Niipalju Rootsi poliitikast tänaseks.)

    Head reedet vabad eestlased!
  • Eestis siis kokku 48 sportlast Sotši.
    http://sport.postimees.ee/2629396/eok-kinnitas-sotsi-omiks-koondise-kandidaadid

    Ma isiklikult elan väga kaasa neljale mäesuusatajale.
  • http://sport.err.ee/maesuusatamine/811cd540-6ad4-4a52-8588-0722b2216cf5
    Toimetaja: Ivo Dobkevitsch | Avaldatud: 11.12.2013 20:24
    Sotši taliolümpiamängudele pürgiv mäesuusataja Warren Cummings Smith tegi täna Eesti mäesuusatamise ajalugu, kui võitis esimese Eesti mehena Rootsis, Tärnabys peetud FIS võistluse suurlaalomis.

    Eesti naismäesuusatajatest on sama saavutusega hakkama saanud Tiiu Nurmberg, kes viimati võitis FIS võistluse suurlaalomis Georgian Peakis, Kanadas 2004. aastal.

    Rootsis, Tärnabys peetavatel FIS võistlustel sai Warren Cumming Smith kahe laskumise kokkuvõttes ajaks 2.23,10, teine ja kolmas koht kuulusid rootslastele Fredrik Sundqvistile ja Peter Riddarsttrömile aegadega 2.24,49 ja 2.24,61.
  • No ma räägin. Eesti on alati suur mäesuusa riik olnud.
  • Kui ma saaks otsustada, ma saadaks ainult Seli Sotši. Tooks mõned kullad sealt ära.
  • Hakkasin mõtlema, kuidas on uisutamistegevusega Eestis. Päris tagasihoidlik tundub:

    "Praegu tegusteb aktiivne grupp noori andekaid kiiruisutajaid Adaveres"
    http://www.uisuliit.ee/kiiruisutamine/
  • Kahjuks kipub tulema vist pärast taasiseseisvumist Eesti viletsaim olümpia. Hakkasin vaatama, mis meil oli Albertville`s kui nii öelda laevalt ballile hüppasime, ilma põhjaliku ettevalmistuseta.

    Levandi kahevõistluse 6.koht,Krista Lepik laskesuusatamises 11.koht. , Elmo Kassin 18.,noorelt Veerpalult 21. koht - täiesti head esitused. Saime vähemalt teada kus meie parimad suurvõistluste arvestuses asuvad ja see polnud sugugi lootusetute autsaiderite punt .Ja see oli veel aeg, kus ainuüksi sinimustvalge lipuke teleekraanil võistleja nime järel silmanurga märjaks võttis, suurvõitudest ei osanud õieti unistadagi.

    Nüüd esikümne kohti loota ei lulge ja eriti nukker on naiste suusatamise seis.Ma arvan, et kui kellelgi õnnestuks top20 hulka tulla, oleks see juba kiiduväärt.
  • Kõige põnevam saab olema vaadata jäähokiturniiri. Ma pakun, et Venemaa kaotus (olgu finaalis või enne seda) oleks neile nagu kaotus sõjas. Mälestused aastast 1984 Lake Placidis kui USA hilisöösel Euroopa ajal alistas Nõukogude Liitu on alles, ja sõltumata sellest kes alistaks Venemaad, olgu USA, Kanada, Rootsi, Soome, Tshehhi, Slovakkia oleks ilmselt Venemaale sama valus. Putini positsioon võiks juba "kõikuda" kui midagi nagu Vancouveris korduks kui Kanada alistas Venemaad 7-3.

    Homme juuniorite hoki-MMis mäng Rootsi-Venemaa.
  • Ja juuniorite hoki-MMis on nüüdseks siis Rootsi löönud Venemaa kaks korda ja Soome on samuti alistanud Venemaa korra. Homme final Rootsi-Soome.
  • "puhkid" on rahul kindlasti. Paar juustukoormat veereb nüüd rohkem Venemaale?
  • lasse
    "puhkid" on rahul kindlasti. Paar juustukoormat veereb nüüd rohkem Venemaale?


    Huvitav, kui loll peab olema, et mõelda, et meist midagi sõltub Venemaaga suhete loomisel või parandamisel? Hullemaks neid teha enam vist ei anna. Venemaa vaatab meie poliitikuid kui mingeid hälvikuid. Lavrov sisuliselt ei räägigi ühegagi meie omadest. Putin isiklikult koos oma tiimiga vihkab kõiki Balti riike. Ma läheks isegi nii kaugele, et kogu meie totaalkaitse huinamuina algeliste relvadega on selline kahtlase väärtusega asi. Sama funktsiooni ehk et teha pauku ründe korral vastuhakkamise lahtrisse linnukese kirjutamiseks võiks täita miski 500 väljaõppega ja väga hea varustusega djuudi, kelle kutsumus on poris roomata ja jalgsi läbi mere kõndida. Parim, mis me teha saaksime, on see, et poliitikud ei segaks ettevõtjatel omi asju ajada, ehk et üldse ei võtaks seisukohti ja ei provotseeriks täiesti lapsikute väljaütlemistega, mis segavad ka USA asjapulki. Seda siis põhjusel, et me ei saa selle olukorraga mitte midagi teha. Mitte midagi. Võib olla 100 aasta pärast äkki saame.
    Mina isiklikult NATO V pargrahvi ei usu. Kui worst comes true, siis tehakse väga pragmaatilisi otsuseid. Venemaa võidakse välja arvata kust iganes, aga täiemahulist sõjalist konflikti Eesti pärast Venemaaga mitte keegi ei alusta, kui just Piusal näiteks naftat ei leita olulistes kogustes.
    Seetõttu on "lassede" kihk venelastega sõnasõtta igal võimalusel laskuda ja siin mingi teise riigi baase lippudega tervitada lihtsalt jaburad. Kahe riigi arusaam ajaloost on diametraalselt erinev ja selliseks ta jääb ja seni kui siin ühist seisukohta ei leita, ei muutu ka suhetes midagi. Klähvitakse omavahel ja peab ainult lootma sellele, et maailm on sedavõrd muutunud, et päris otseselt ikkagi sõjalist tegevust ei alustata.
  • Targad mehed räägivad veel, et annaks jumal mõistust tunda ära asju, mida ei saa muuta ja jõudu tegelemaks asjadega, mida saab muuta.
  • puhkjapojad1,
    astume NATOst välja saame gaasi Venemaalt 3 korda odavamalt?

    Aga ohkem selles teemas ma Eesti välispoolitikat ei puuduta.
  • puhkjapojad1
    Huvitav, kui loll peab olema, et mõelda, et meist midagi sõltub Venemaaga suhete loomisel või parandamisel? Hullemaks neid teha enam vist ei anna.

    Kas siin on mingi hästi varjatud iroonia?
    Kui meie tegemistest midagi ei muutu, miks siis kurjustada poliitikutega, kes "midagi teevad"?
    Hullemaks ju ei lähe...
    puhkjapojad1
    Parim, mis me teha saaksime, on see, et poliitikud ei segaks ettevõtjatel omi asju ajada, ehk et üldse ei võtaks seisukohti ja ei provotseeriks täiesti lapsikute väljaütlemistega, mis segavad ka USA asjapulki.

    Eespool ju väidad, et see ei muuda midagi...
  • Kui mōttest aru ei saada, siis üldjuhul on see mõtte edastaja süü. Samas jõuad sa kõike kõigile selgitada. Olles ise Venemaal elanud ja töötanud, omades mitmeid sõpru Venemaalt, olles näinud mis moodi Moskvas isamaasõja aastapäevi tähistatakse, siis jah, seisukoht jääb samaks, et ei ole meie võimuses selgitamisega seisukohti lähendada. Samuti mitte USA ja NATOga ähvardades. Pigem võikski olla vaikiv status quo ja asi vask. Aeg teeb oma töö.
  • Sellest oli ka mingi dokfilm hiljuti soomest, päris nilbe ikka. Sellest rahast vähemalt 30% on läinud kõrvale. Samas jälle venelasi ei saa millleski süüdistada, nii nende maal asjad käivad. Aga need ROK-i vanamehed tuleks seina äärde panna, kes on spordist teinud mingi oma egotripi ja totalitaarsete ja korruptiivsete rezhiimide eneseupitamise vahendi.Pakun, et 2022 taliolümpia korralduskohaks saab ka Peking või Alamata.
  • Anvar Samost kogub allkirju Ansipi Sotši sõitmise vastu. PETITSIOON on ise siin. Isiklikult soovin, et Ansip ei sõidaks ka eraisikuna olümpiamängudele, põhjuseid võite ise igapäevastest uudistest lugeda. Kasvõi Eesti piima ja kalatoodete järsk impordikeeld.
  • Huvitav kas Samost ise kunagi sporti teinud on?
    Kas 41-aastane jaapanlane Noriaki Kasai on selles süüdi, et mõni poliitik omamoodi asju ajab?
  • Demokraatlike riikide riigipeade boikott puudutab siiski ainult Olümpiamängude avatseremooniat, mitte mänge tervikuna või sportlaste esitustele kaasa elamist.
  • juured
    Huvitav kas Samost ise kunagi sporti teinud on?
    Kas 41-aastane jaapanlane Noriaki Kasai on selles süüdi, et mõni poliitik omamoodi asju ajab?

    See puudutab olümpiamängude avatseremooniat ja lisaks veel Riiklikke Vastuvõtte, mida puutin seejärel poliitikutele korraldab.
    Aga mis seos siin spordiga on, kui tipp-poliitik ei osale? Sportlased ju osalevad, erinevalt 1980a Moskva olümpiamängudest või 1984a Los Angelese olümpiamängudest. Oleks Andrus Ansip öelnud, et ta avatseremoonial ei osale ja muidu võtab osa spordivõistlustest kui eraisikust vaataja, poleks probleemi üles kerkinud üldse.

    Probleem on selles, et väga raske on tipp-poliitikul mängida ühel hetkel eraisikut ja teisel hetkel riigi ametlikku diplomaati. Selles ametis on ta kogu aeg diplomaat, vaatamata sellele, kas ta läheb kuhugi välisriiki suusatama või tuleb läheb suvel käsitöölaagrisse õpingutest osa võtma.

    Tuletame meelde ka üle-eelmiste suveolümpiamängude avatseremoonia ajal toimunud nõukogude liidu kallaletungi Gruusiale, kus puutin siis säras poliitikute seas, samas kui tema riik rahvusvahelist õigust räigelt rikkus. Eetiliselt ei oleks poliitikutel ilus sellise riigi avatseremooniast osa võtta.
  • "Andrus Ansipil on suurepärane võimalus seda eeskuju pakkuda, jättes osalemata olümpiamängudel, mille eesmärgiks on ilustada Vladimir Putini tegevust kodanikuõiguste, sõnavabaduse ning õigusriigi piiramisel."

    Petitsioon räägib küll enamast kui ainult avatseremooniast?

    Ajakirjanik Anvar Samost avaldas täna Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» arvamust, et peaminister Andrus Ansip ei peaks sõitma Sotši olümpiamängudele. Mõttekaaslaste leidmiseks lõi Samost veebipetitsiooni «Aitame Andrus Ansipil õige otsuse teha!».
  • Kindlasti Putin ja kogu Venemaa tunneks ennast väga puudutatuna, kui Ansip sinna ei läheks. Või siis üldse kogu maailm. Need on olümpiamängud, mitte mingi homoparaad, kuhu minnakse meelt näitama. Kuidagi pseudoteema tundub see kokkuvõttes.
  • Kogu selle jama teeb eriliselt koomiliseks see, et Mikser & co ja muud tegelased ajavad mingit vahtu, et nemad küll ei läheks bla, bla, bla. Võin oma mütsi ära süüa, et kui nad ise puldis oleks ja avaneks võimalus nädal paar Šotsis tasuta molutada, siis oleks nad juba seal ja inpekteeriks eesti koondist.
  • ivoalaska
    Kindlasti Putin ja kogu Venemaa tunneks ennast väga puudutatuna, kui Ansip sinna ei läheks. Või siis üldse kogu maailm. Need on olümpiamängud, mitte mingi homoparaad, kuhu minnakse meelt näitama. Kuidagi pseudoteema tundub see kokkuvõttes.

    Asi pole mitte selles, et kas puutin tunneks end puudutatuna, vaid kas meie, eestlased, tunneme end puudutatuna.
  • Ansip peaks end puudutatuna tundma sellest, et ise ei tulnud selle peale, et seda öelda ja Samost on seda talle nüüd osatanud. Ja seda hoolimata valimistulemustest , mis olid esmajärjekorras edukad keskile. Ehk et mida siit saaks järeldada, on see, et poliitikud tunnevad ennast niisama mugavalt, nagu Päts vaikival ajastul, kus oli suva, mida sisepollitikas teha või öelda, põllud on valimiste vahepeal ära jagatud. Üks valitseb pealinnas, teine riigis, kõigile jätkub seniks, kuni broilerite järelkasv pole piisavalt ise hakanud pead kandma ja omale ka midagi nõudma
  • ttrust
    ivoalaska
    Kindlasti Putin ja kogu Venemaa tunneks ennast väga puudutatuna, kui Ansip sinna ei läheks. Või siis üldse kogu maailm. Need on olümpiamängud, mitte mingi homoparaad, kuhu minnakse meelt näitama. Kuidagi pseudoteema tundub see kokkuvõttes.

    Asi pole mitte selles, et kas puutin tunneks end puudutatuna, vaid kas meie, eestlased, tunneme end puudutatuna.


    Tavaeestlasel on sellest suht pohlad, kas ansip nüüd läheb OM-ile või mitte. Tema elu veereb omasoodu.
    Ansipi minekul võib rohkem poliitilise ja sellest mõnevõrra lähtuvalt ka majandusliku taustaga põhjus olla.
    Ega ta eriti ei räägi ka midagi selle kohta :)

    P.S. Aga see eileõhtune dokfilm "Putini mängud" ETV pealt näitas selle megaprojekti tegeliku sisikonna ka mingil määral ära. Olgem ausad, selline korruptsioon ja igasugustele paberimäärijast asjajulkadele rahapakkide jagamine sinna-tänna, paremale-vasakule, toimub pea iga sellise mastaapse projekti puhul.
    Vahet pole, on ta olümpiaküla, teedevõrgustik või raudtee.
    Kui ikka mingid asjaga seonduvad ametnikud kuskilt saavad enda tarbeks raha välja pressida, ilma et ise peaks pastakatki eriti palju kulutama, siis nad seda ka teevad. Nii palju, kui vähegi võimalik. Ka Eestis.
    Selle liigi üks iseloomulikke tunnusjooni :)
  • Stealth, kas sa ei eksinud väheke lõpumärgiga?
  • Kui mingi käitumine on valdav, ei tähenda see veel seda, et see oleks õige.
  • Karum6mm
    Kui mingi käitumine on valdav, ei tähenda see veel seda, et see oleks õige.


    Ühinen eelkõneleja arvamusega.
  • Jah, Samosti liitumine poliitiliste jõududega on samaväärne nähtus kui olümpiamängud :-)

    Kuhu lähevad töötud peatoimetajad? Õigus - poliitikasse!
    Milline diplom on neil taskus? Õigus - humanitaar!

    Paneb mõtlema.
  • Siia teemasse potsatas kuna kogu see kära on ilmselt selle nimel, et poliitikasse trügida.
    Muidu oleks ükskõik kes kellega käib :)
  • Eks igal poliitikul on oma "Spinn", millega tähelepanu tõmmata. Ma ei usu, et Samost eriti populaarseks poliitikuks saab. Vigisev ajakirjanik olla on tema puhul parem variant.
  • Kõige lahedam on see, kui Samostist saab minister. Ükskõik mille minister. Ajakirjandus ei pea mitte midagi välja mõtlema - panevad kirja nagu oli.

  • Kui midagi pole öelda Eesti kohta, siis liigume Lätti:

    Skeleton Siblings - Dukurs brothers eye Latvia's first gold in Sochi
    http://www.youtube.com/watch?v=28DgdrjY7SA
  • winger, sul on mingi isiklik vimm? Samostil on minuteada nii jupp ajakirjanduslikku kui ka majandusharidust. Diplomitega on vist samas halvasti natsa, jah. Uduhumanitaari juttu pole siiski temalt veel kuulnud.
  • Karum6mm
    winger, sul on mingi isiklik vimm? Samostil on minuteada nii jupp ajakirjanduslikku kui ka majandusharidust. Diplomitega on vist samas halvasti natsa, jah. Uduhumanitaari juttu pole siiski temalt veel kuulnud.


    Ah, eks Samost ka paras frukt. Pühapäeval hea raadios pläkutada, aga nüüd on jutt, et EI TEA mis partisse minna ja kes PAREMA pakkumise teeb? Inimesel võiks vähemalt mingigi maailmavaade olla ja olgu need meie parteid, mis nad on, siis mingid maailmavaatelised erinevused neil siiski on.
  • Kõige selle muu jura ümber Šotsis oleme ära unustanud põhilise, ehk spordi. Kes julgeb ennustada parimat kohta meie sportlastele algavatel mängudel. Kuna ise peale murmaasuustamise midagi ei jälgi, siis optimistina ennustaksin murdmaas parimat kohta Rehemaale. Alaks 15 km klassika ja kohaks tubli 28.
  • Ma olen sügavalt üllatunud, kui Samost IRL-i ei lähe.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon