Palun abi magistritöö kirjutamisel - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Palun abi magistritöö kirjutamisel

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Palun leia 10 minutit ning aita kaasa minu magistritöö valmimisele. Ankeet on kättesaadav siit: https://docs.google.com/forms/d/1BrVWxFclnPfGsVd2rmp-Fi55lJpPAALDz4zLLnuXt24/viewform

    Suured tänud!
  • Tere Kristina!

    Lugesin küsimused läbi. Nüüd tahaks teada, kas teile seal TTÜ turunduse magistris maailmamajanduse toimimise põhialuseid ka õpetatakse?
  • Sul on väike trükiviga, esimest küsimust on korratud erinevas variatsioonis 17 korda.
    Ning kogu selle küsimustiku peale tekkis küsimus, et kas eestis üldse toodetakse näohooldusvahendeid ka või ?
  • Need küsimused on liiga keerulised, 10 minutit sai täis ja mina ei suutnud nendele vastata.. Sa pead küsimuste koostamisel arvestama, et vastata võivad ka tavalised baasharidusega inimesed.
  • Magistriks saab ikka ülilihtsalt viimasel ajal?
  • Karum6mm
    Magistriks saab ikka ülilihtsalt viimasel ajal?


    Mitte ainult magistriks. Saab ka Ph.D. teadmisega, et 30% tootlust kvartalis on päris atraktiivne ettepanek.
  • Ma ei saa aru meestest kellel on vaja olla küünilised noore neiu vastu, kes julgeb siit abi küsida.

    Vastasin küsimused.
  • ...kas 138 USD Patek tuleb kauba peale Ph. Dga?
  • Ma usun, et tegelikult on pahameel suunatud pigem kõrgharidussüsteemi ja neiu juhendaja vastu. Ma saaks aru, et selline küsimustik on aluseks 22-25-aastase kodaniku baka- või diplomitööks, aga TTÜ majandusteaduskonna magistratuuri aktsiad langesid küll praegu
  • stefan
    Ma ei saa aru meestest kellel on vaja olla küünilised noore neiu vastu, kes julgeb siit abi küsida.

    Vastasin küsimused.


    Mina vastasin kah. Leppigem kokku, et mingil juhul ei tohiks kritiseerida inimest, aga sisu enda üle mõtteid vahetada ei tohiks olla keelatud. (Ivar Soone puhul võib :)) Äkki ongi põnev teema uurida, aga küsimustiku sisemine ja väline valiidsus jätab suuresti soovida. Kuna tegu on magistritööga, siis selge, et ka nõudmised lähevad karmimaks. Kui seal komisjonis on keegi kuri inimene kes küsib, et miks on etnotsentrismi taset mõõtvad küsimused sisuliselt üks ja sama küsimus 17 korda, siis ma ei oskaks küll midagi vastata. Omaette küsimus on, et kas need küsimused üldse mingit etnoshmetno asja mõõdavad?
    Antud küsimustiku puhul ei saa mitte kuidagi väita, et sõltumatu ja sõltuv muutuja on omavahel korrelatsioonis ja tegu ei ole kovariatsiooniga. Tulemusi tõlgendama hakatakse aga üpris kindlalt just läbi selle sõltumatu muutuja. Etnotsentrism võib mõjutada välismaiste nahahooldusvahendite ostmist, aga samavõrd võib seda mõjutada distribution, hind, reklaam ja paljud teised sõltumatud muutujad.
    Kui palju neid saadud tulemusi annab üldistada kogu populatsioonile ehk et välise valiidsuse issue, ma kardan et mitte.
    Kui baka töö peaks olema rohkem selline teadusliku uurimustöö sarnane asi, näitamaks, et inimene valdab vastavat normitehnikat, siis magister on juba midagi muud ja seal enam ei tohiks selliseid sisulisi ja suuri vigu kahe silma vahele jätta. Äkki on mu kriitikast kasu ka teema algatajale ja edu töö kirjutamisel.
  • Karum6mm
    ...kas 138 USD Patek tuleb kauba peale Ph. Dga?


    Tuleb ka telekuulsus ja tuntus investeerimisega tegelevates ringkondades. :)
  • puhkjapojad1
    Mina vastasin kah. Leppigem kokku, et mingil juhul ei tohiks kritiseerida inimest, aga sisu enda üle mõtteid vahetada ei tohiks olla keelatud.

    Jah, mitte ainult tohib, vaid on hea kui sisu üle arutletakse. Aga võhikpedagoogina ja endise õpetajana tean ma kui oluline on teha seda õigesti. Inimene märkab kohe, kellel on soov aidata, et parandada, ja kellel on soov solvata ja sõimata. Viimane ei ole mitte ainult ebapedagoogiline, vaid üldse ühiskonnadestruktiivne.

    Tean, et ise olen vahel piiri peal Jaigiteemas, aga seal on raskem teada mis on õigel tasemel rääkida, kuna vastaspool mängib ka oma enda väljakukujundatud mängu.
  • stefan
    puhkjapojad1
    Mina vastasin kah. Leppigem kokku, et mingil juhul ei tohiks kritiseerida inimest, aga sisu enda üle mõtteid vahetada ei tohiks olla keelatud.

    Jah, mitte ainult tohib, vaid on hea kui sisu üle arutletakse. Aga võhikpedagoogina ja endise õpetajana tean ma kui oluline on teha seda õigesti. Inimene märkab kohe, kellel on soov aidata, et parandada, ja kellel on soov solvata ja sõimata. Viimane ei ole mitte ainult ebapedagoogiline, vaid üldse ühiskonnadestruktiivne.


    Nii on. Lihtsalt niisama tõbras olla ei ole väga viisakas.
  • Kõrghariduse kvaliteet on jah nagtuke kole, neiu vastu pole midagi, aga ilmselt kegi kusagil haridusministeeriumis on selles asjas süüdi tegelt. Sest tegemist ei ole minuarust erandliku keisiga.
  • 3. Osta Eestis valmistatud tooteid. Hoia Eesti töötavana.

    6. Ei ole õige osta välismaiseid kaupu, sest see tõstab eestlaste seas tööpuudust.

    11. Eestlased ei peaks ostma välismaiseid kaupu, sest see kahjustab Eesti majandust ning põhjustab töötust.

    17. Eesti tarbijad, kes ostavad teistes riikides toodetud kaupu, on vastutavad kaasmaalaste töötuks tegemise eest.


  • puhkjapojad1
    Karum6mm
    ...kas 138 USD Patek tuleb kauba peale Ph. Dga?

    Tuleb ka telekuulsus ja tuntus investeerimisega tegelevates ringkondades. :)

    Kas Tallinna TV telekuulsus on mingi kuulsus? 1500 inimest on ehk umbkaudu kursis, et eksisteerib selline tüüp ja tüüp ajas pildikastis mingit arusaamatut ja seosetut, aga see-eest huvitavat teksti välja.
  • Tüüp lõi laineid Pealtnägigas siiski. See ikka kraad kangem kui üle-Eestiline kohaliku tähtsusega TTV.
  • puhkjapojad1
    Tüüp lõi laineid Pealtnägigas siiski. See ikka kraad kangem kui üle-Eestiline kohaliku tähtsusega TTV.

    Jah, see ülimalt meeleolukas Pealtnägija tuleb meelde. Aga kuulsaks sai ta "finantspettuse" ohvri rollis, mitte aga "majandusteadlase" rollis, kes targas jutusaates tarka paneb ning kõik teised saates osalejad ja televaatajad "pahviks" lööb.
    Kalev Jaik sai ka oma "15 minutit kuulsust" kätte, aga mitte sugugi omal "erialal" vaid mingi oma välja üüritava korteri pärast, kus tema maniakist üürnik oli mingitele kaagevere lastele varjupaika pakkunud.

  • Sellel küsimustikul võib olla hoopis teine eesmärk ja see oleks välja selgitada inimeste manipuleeritavus sama mõtte erinevate lausetega esitamisel. Et ühes vormis esitatud küsimusele vastatakse teisiti kui teises vormis esitatule. Sel juhul peabki olema tegelik eesmärk peidetud. Muidu on raske uskuda, et võib nii madalal taemel magistritööd teha nagu see küsimustik oma esitatud eesmärgiga näitab. .
  • Mind hämmastab tegelikult, et eeldatakse alavääristavana kõnealuse magistritöö ulatust piirduvana ainult või suuremas osas selle küsimustikuga. Selline küsitlus ja selle vastuste analüüs on harilikult üks toetav ja mitte keskne osa lõpputööst. Kusjuures selle küsitluse statistiline metoodika on iseenesest täiesti aktsepteeritav ja nagu 1932 viitas, siis võimaldab oskuslik ja metoodiliselt läbi mõeldud sõnastus uurida väga peenelt ning üksikasjalikult vastaja tegeliku arvamust ja selle varieerumist sõltuvana etteantud suunavast kontekstist. Samas tuleb ka mul tõdeda, et tõesti on küsitlus liiga keeruline temaatikat mitte valdavale vastajale.
  • Harilikult on ikka nii, et empiiriline osa tööst on ikkagi kõige sisulisem osa, mitte toetav osa. Teooria osa kirjutatakse kokku juba olemasolevate materjalide põhjal (usu mind, seda materjali mille põhjal seda teha, on tonnides) ja empiirika on see, mis tööle tuuma loob. Seal siis võrreldakse tulemusi kas mingi juba olemasoleva uuringuga või midagi sellist. Üldiselt ongi kõige lollikindlam valik võtta mingi juba olemasolev metoodika ja seda kasutada ning saadud tulemusi võrrelda varasematega. Ilma kogemuseta oma hüpoteesi püstitamine ja selle kontrollimine on väga libe tee.
    Mis siis selle uuringu statistiline metoodika on? Mis asi on üldse statistiline metoodika? Tõsi on ka see, et suurte ja pikkade küsimustike sisse põimitakse kontrollküsimusi, et välja selgitada juba antud vastuste usutavus. Valdavalt kasutatakse seda nippi psühholoogias igat sorti isiksuse testide puhul. Selliseks küsimuseks võib olla näitekst: "Kas te olete kunagi valetanud?" Kui inimene vastab, et ei, siis tekitab see kahtlusi, kui ausalt on vastatud teistele küsimustele.
    Ma siiralt loodan, et teema algataja siinset lõime loeb :) Saab juba suure hulga küsimusi ette teada, mis komisjon esitab ja jääb aega välja mõelda vastused, et ei tabataks kaitsmisel püskid rebadel.
  • Jah, peaasi et ta oma lõputöö ikka ära manageerib

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon