Otsin kickstarter.com projekti investorit/partnerit - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Otsin kickstarter.com projekti investorit/partnerit

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Daamid ja Härrad,

    Otsin partnerit/investorit kes paneb õla alla kickstarteri projektile.

    Nõuded partnerile/investorile:
    1. Omab head kontakti Ameerika Ühendriikides, UK-s, Canadas, Austraalias, Uus-Meremaal või Hollandis. Kuna projekti loomine on võimalik ainult eelpool mainitud riikidest.
    2. Katab kõik esialgsed projektiga seotud kulud. Selleks, et projekt kvaliteetsena kickstarterini jõuaks on vaja toota näidised, disainida materjalid, produtseerida lahe videoklipp jne. See nõuab ca. 3000 eurot.

    Omalt poolt pakun:
    1. 20% projekti tuludest.
    2. Kui projekti saadab edu siis 20% osalust loodavast ettevõttest millega laineharjal edasi sõita. Kui edu ei saabu siis kasulikku kogemust.


    Projekt liigitub "clothing" ehk riietuse valdkonda.



    Tänan!
  • puhkjapojad1
    Ja sinu risk oleks milline?


    Kogu esialgse investeeringu riski kannab investor. Põrumise korral raha tagasi ei saa.
  • Oma elukogemuse põhjal (22a, üliõpilane) võin öelda, et järgnevate tundide jooksul saad väga realistlikku ja head vastukaja siin foorumis oma taotlusele ja paneb Sind ümber mõtestama oma järgnevaid samme investorite otsimisel.
  • Informatsiooniks. Edukad projektid samas kategoorias - https://www.kickstarter.com/discover/advanced?category_id=9&sort=most_funded
  • Mul sarnane idee. Annan investorile lausa 30% osalust ja pole isegi USA kontakte vaja. 3000 eurot palun kanda minu kontole ASAP.
  • Eks iga natukese aja tagant satub siia igasuguseid lunnatikuid kes arvavad, et kõige olulisem asja juures on idee ja see maksab ja kui sul on idee siis tulevad suured onud koogutavad ette taha ja teevad kõik musta töö ära võtavad riski ja siis suurest heldimusest saavad pärast kausist natuke süüa. Vahel jälle satuvad siia igasugu huiarid kes siis üritavad eelkirjeldatud lunnatikuid mängida.

    Tead tegelt on neid ideid maailmas ikka päris palju, enamus neist on väärtusetud, mõni vääääga üksik on aga ka väärtuslik. Sinu persooni kohta aga ütleb see, et sa ei suuda 3k€ kokku klopsida FFF kanaleid pidi seda, et kuna sinu lähedased sind ei usalda siis ei ole ka kaugematel mõtet usaldada. Ja kui kogu su äri edu baseerub sellel, kui hästi sa oma ideed varjata suudad siis arvesta sellega, et kogu su äri kukub kokku ide lahkumisel ettevõttest mis juhtub varem või hiljem.

    Muidugi ma arvan, et kõige mõistlikum oleks sul võtta see summa laenuks jõulise Genaadi käest pakkudes katteks oma ihu ning siis hakata otsima inimesi kellel on sidemed välismaal ja näidata, et sul endal piisavalt raha, millega sa ooled nõus riskima, et sinuga üldse keegi viitsiks tegeleda.
  • Ma ei leia, et idee on kõige olulisem. Edukas projekt on lisaks heale ideele sümbioos teostusest, kirest, visioonist ja õnnest. Teostus ja must töö jääb minu õlule.

    Äri ei baseeru idee varjamises. Kui idee minujuurest lahkub siis sellest ei ole midagi. Konkurents ainult rikastab ja olen kindel, et suudan oma visiooni paremini realiseerida ja teostada kui keegi teine.

    Ei pea ennast lunnatikuks ega huiariks. Lugupidamisega loobun Sinupoolt pakutud "kõige mõistlikumast" variandist.
  • Kas nüüd saab musta töö tegemise eest osalusi? Vanasti saadi palka.
  • Olemas umbes 150 (+nende networkid) kontakti USAs. Saja-sõnalisse "kirjeldusse", aga keegi kahjuks investeerima ei tõtta.
  • puhkjapojad1
    Kas nüüd saab musta töö tegemise eest osalusi? Vanasti saadi palka.


    Osalust pakutakse investeeringu, mitte musta töö eest.
  • Raketa
    puhkjapojad1
    Kas nüüd saab musta töö tegemise eest osalusi? Vanasti saadi palka.


    Osalust pakutakse investeeringu, mitte musta töö eest.


    Sa ei taba ka vist irooniat :)
  • Raketa
    puhkjapojad1
    Kas nüüd saab musta töö tegemise eest osalusi? Vanasti saadi palka.


    Osalust pakutakse investeeringu, mitte musta töö eest.


    Aaa, siis sain valesti aru. Nii et kui 20% hind on 3000€, siis sa ise paned sisse 12K€?
  • Igat masti kickstarterid võiks aru saada, et esimene asi, millega sa lagaedale tuled, on su enda nimi. Alustaks nagu sellest. Siin iga kuu hüppab välja mingi saladuslik keegi, kellel on miski lainehari, millel reaalselt perse tulle panev investor saab tuelvikus sõita kui hästi läheb. Kes sa kõigepealt oled, mis on su taus ja siis vaataks, kas keegi su ideed üldse kuulatagi viitsib? Ei tohiks väga keeruline olla.
    Svetalana ivnitskajal oli kah palju ideid viimastel valimistel. See ei tähenda ilmtingimata, et kõik neid kuulama peaks, hoolimata sellest, et meil on sõnavabadus.
  • Maailmapilt on.... UK+asumaad ja.... Holland? Ergastavad seened ja taimed?
    Miks mujal ei saa? Hiinas on miljard inimest.....
  • antsukene
    Maailmapilt on.... UK+asumaad ja.... Holland? Ergastavad seened ja taimed?
    Miks mujal ei saa? Hiinas on miljard inimest.....


    Kickstarteri platvorm on piiratud eelpool mainitud riikidega. https://www.kickstarter.com/help/faq/creator+questions
  • Vaadates teisi investori/partneri otsingu teemasid siin foorumis siis saan negatiivsetest hoiakutest aru. Seega sõnastan partner/investori ümber metseeniks. Sellegipoolest, kuna kickstarteri platvorm põhineb põhimõttel kõik või mitte midagi siis edu korral on projekt kasumlik.
  • Üldiselt edu korral on jah nii.
    Kelbas rsk.
  • Mõningaid kunsti või kirjandus projekte peetakse edukaks ka ilma kasumita.
  • Raketa
    Mõningaid kunsti või kirjandus projekte peetakse edukaks ka ilma kasumita.


    Too mõni näide.
  • Rahvusooper Estonia töötab ilma kasumita ja maksab kõikidele projektidele/etendustele ise peale.
  • Kalev Jaiki raamat töötab ilma kasumita ja Kalev maksab selle eest peale.
  • Raketa, kas Sa otsid hämarale hilpude maletoomise ärile "metseeni"? Kas oskad sõnastada sõna "metseen" tähenduse? Mis kokkupuutepunkte on rahvusooperil Sinu hilbuäriga?
  • ttrust
    Raketa, kas Sa otsid hämarale hilpude maletoomise ärile "metseeni"? Kas oskad sõnastada sõna "metseen" tähenduse? Mis kokkupuutepunkte on rahvusooperil Sinu hilbuäriga?


    Hilpe soovin toota. Metseen on keegi kes teadust, sporti, kirjandust toetab. Paluti tuua näide kus projekt on edukas ilma kasumita.

    Näide edukast hilbuprojektist - https://www.kickstarter.com/projects/jakehimself/the-10-year-hoodie-built-for-life-backed-for-a-dec?ref=discovery
  • Raketa, Sinu võimalik hilbutootmine ei lähe kunsti, teaduse, spordi, kirjanduse alla. Rahvusooper ei põhine metseenlusel.
  • Nimetame seda siis partneri, investori ja metseeni sümbioosiks. Ma polegi väitnud, et Rahvusooper metseenlusel põhineb. Paluti näidet mittekasumlikust kuid edukaks peetavast projektist.
  • hilbutootmine mahub kunsti alla küll...
  • Raketa, kust kohast sul tekkis üldse idee tulla siia foorumisse investorit otsima? Ma pole küll kohanud, et LHV või keegi muu teeks kusagil ööklubides, noortebaarides, loomelinnakutes, asumiseltsides või noortemajades reklaami, et "külasta foorumit, võid leida investori!".
  • Hilbutootmine on pigem fashion/design. Mitu hilpu peab müüma, et esialgne 3k tagasi oleks? Kickstarteri konkurendid? Indiegogo jt. millest vähemalt osad võimaldavad Eestist kampaaniat alustada, ka Eurodes. 3k näib liialdus.....
  • praegu on nii, et vähemalt mina ei saa sellest aru, moodsad nimed, oled loll, kui aru ei saa. See on esimene miinus. Teine on summa tühisus. Mitte, et ma end mingisuguseks magnaadiks peaksin, aga see on tühine, umbes kaks korda suurem sellest, mis aastaid töötu olnud (ja nagu aru saan oma abikaasaga kahe peale alla saja euri kuus toime tulnud) Svetlana kandideerimiseks suutis kokku ajada.
    Kolmas võrdlus ( seostub jälle kahjuks poliitika, nimelt Svetlanaga) oleks see, et Svetlana paljastas üsna avameelselt oma tegemised ja identiteedi (ta sai ilmselt aru, et need võisid olla kompromiteerivad neil valimistel).
    Et millest me siis räägime? Kullaauk, millest tuleb enda pere, sõbrad ja suguvõsa eemal hoida?
  • Kristjan1, kui inimene on töötu, ei tähenda, et ta on alati ilma sissetulekuta. Kaks töötut ukrainlast ehitasid Meriväljale kalli luksmaja, mida vahepeal tituleeriti kui "kõige kallimalt müügis olev elumaja üldse". Ajakirjanik võib ju portreerloo teha, et svetlana on hirmus vaene, aga see ei pruugi tõele vastata.
  • ttrust
    Raketa, kust kohast sul tekkis üldse idee tulla siia foorumisse investorit otsima? Ma pole küll kohanud, et LHV või keegi muu teeks kusagil ööklubides, noortebaarides, loomelinnakutes, asumiseltsides või noortemajades reklaami, et "külasta foorumit, võid leida investori!".


    Natuke googledamist. Otsisin kohta kus liiguvad vabasid resursse omavad, investeerimisest huvitatud intelligentsed inimesed. Vabandan! kui tunned, et loll on tunginud Sinu territooriumile.


    opex
    Hilbutootmine on pigem fashion/design. Mitu hilpu peab müüma, et esialgne 3k tagasi oleks? Kickstarteri konkurendid? Indiegogo jt. millest vähemalt osad võimaldavad Eestist kampaaniat alustada, ka Eurodes. 3k näib liialdus.....


    3k tagasiteenimiseks peab müüma 200 hilpu. Indiegogo kajastus ja populaarsus jääb Kickstarterile alla. Indigogo-s oma projekti tegemine oleks lihtsama vastupanu minek ja poolkõva. Quirky.com veel riietusega ei tegele.


    Kristjan1
    praegu on nii, et vähemalt mina ei saa sellest aru, moodsad nimed, oled loll, kui aru ei saa. See on esimene miinus. Teine on summa tühisus. Mitte, et ma end mingisuguseks magnaadiks peaksin, aga see on tühine, umbes kaks korda suurem sellest, mis aastaid töötu olnud (ja nagu aru saan oma abikaasaga kahe peale alla saja euri kuus toime tulnud) Svetlana kandideerimiseks suutis kokku ajada.
    Kolmas võrdlus ( seostub jälle kahjuks poliitika, nimelt Svetlanaga) oleks see, et Svetlana paljastas üsna avameelselt oma tegemised ja identiteedi (ta sai ilmselt aru, et need võisid olla kompromiteerivad neil valimistel).
    Et millest me siis räägime? Kullaauk, millest tuleb enda pere, sõbrad ja suguvõsa eemal hoida?


    Seda küsiti ka varem, et miks mitte FFF kanaleid pidi raha kokku ajada? Vastus lihtne - Uus veri. Ehk ristuvad mu teed selle projekti raames mõne huvitava persooniga kellelt midagi õppida ja tulevikus veel midagi koos korda saata.
  • Raketa, siin foorumis on koos inimesed kes reeglina on harjunud investeeringu kohta palju ja kiiresti infot saama - olgu see kasvõi riskantse otsa pennystock ja biotekk, ev enda esitatud materiali, analüütikute ja foorumite jutumulli - kõike saab soovi korral koheselt ja palju lugeda. Sellega arvestades on siin kolmerealiste vastuste andjale pakutuv sarkastiline tagasiside loomulik ja protsessina siin mitme(kümne)kordselt läbi tehtud. Seda isegi kui sul oleks sisuliselt super hea projekt.

    Sisu poolt konteksti vaadates - hilpude tootmine on üks konkurentsitihedam valdkond. Sisenemisbarjäär praktiliselt puudub, valdav enamus tootjaid teeb seda arvatavasti 10x või enam odavamalt sellest millega sa hakkama saad, pidevalt tuleb uusi üritajaid peale, müügi-turunduskulud on suured ja kliendi meeleolu (mis värv ja lõige on moes) muutuvad ettearvamatult. Prognoosida palju igal nädalal alustavatest sadadest brandidest esimese 200 ühiku müügiga kuidagi plussi jäävad on suhteliselt lihtne - arvatavasti on nende arv tugevalt alla 1%.

    Sisu poolt sind vaadates - ei näe ühtegi argumenti miks sellesse projekti raha panek võiks olla pos tulemiga. Eksisteerib muidugi teoreetiline võimalus kasumlikkusest, aga selle tõenäosus on kaduv-väike. Sama raha eest naisele uus kleit osta, autole kapremont teha, koduaias kastmisüsteem ehitada -- kõik pakuvad suure tõenäosusega paremat ROId, rääkimata muudesse investeerimis-instrumentidesse raha panekust. Vaatasin praegu angel.co'sse ja seal on fashion & fundrising projekte hetkel 1428. Osa neist on ka sodi, valdav enamus on arvatavasti parema kvaliteediga ja väiksema riskiga ja enamus on igale siinsele lugejale investeerimiseks kättesaadavad.

    Konkurentsi osas on sul väga palju konkrente nii hilpude müügi mõttes kui ka raha otsimise mõttes.

    Kas midagi oleks soovitada ka - kui süda sunnib ikka asja tegema, siis parim võimalik edasine osa on õppide ise õmblemine-disain-video tegemine jne selgeks ja see kõik ise ära teha, aega ei pruugi minna vähem kui kellegi teisega raha saamisest jaurata ja outsourcemisega. Kui süda sunnib huvitavaid persoone otsima, siis oled vales kohas.

  • Huvitav, et keegi pole veel küsinud, kas ÄRIPLAAN on olemas?
    Tootmisprotsess ei ole lihtne - 1. ostan, 3. müün - selle jaoks on reaalselt vaja äriplaani, koos kõikide exceli prognoosidega, turu-uuringuga jne.
    Et üleüldse kellegi tähelepanu saada, on see absoluutselt vajalik. Investoreid huvitavad numbrid, mitte visioon.

    Kui sul on visioon, siis ära lase seda siin foorumis hävitada ja alusta äriplaanist.
  • Mis oleks, kui Angry Birdsi loojad oleks siit foorumist raha küsinu: ee... tere,... meil on selline app kus viskad linde ja tapad sellega sigu... .... ... eeee.....
  • Palju üldse Kickstarterist on plaanis koguda? Kui tõesti 3k peaks kusagilt tulema ja kampaania olemas, kõrgele sihitakse? KS on vist "all-or-nothing" süst. st. kui eesmärki aja jooksul täis ei saa, siis annetajad saavad raha tagasi.
  • Gildi poiste appi oleks vaja hoopis - kullakaevurite mäng! Arvan, et investoritest puudu ei tuleks.
  • Gildi mehed, kohe kui vangist vabanebvad, saavad uusi õhulosse asuma ehitama. Kickstarterisse saab kindlasti midagi luua, küll nemad selle lolli raha üles leiaks.

    Teema algatajale aga: kui FFF sind ei toeta ja ise midagi alla ei pane, siis pole keegi teine ka huvitatud võtma kogu riski ja ainult osakese loodetavast kasust.

    Äriplaanid, sinu renomee, visioonid jmt peaks ka prospektis olema.
  • SideKick
    Mis oleks, kui Angry Birdsi loojad oleks siit foorumist raha küsinu: ee... tere,... meil on selline app kus viskad linde ja tapad sellega sigu... .... ... eeee.....


    Per*e oleks nad sellise jutuga saadetud igalt poolt, mitte ainult siit. Küllap nad tegid asja ikka kuidagi teisiti kui et alustasid juttu anonüümselt sõnadega: "nõuded investorile", "saab sõita laineharjal" ja me ise raha sisse ei pane, aga teile pakume 20% et teada saada, kas tuleb välja või ei tule?
  • arvatavasti oli nende prospekt ka veidi tummisem
  • @troylee
    Äriplaan klassikalises mõttes puudub. Tootmisprotsessis ei ole midagi keerulist. Toorainega ehk kanga/materjaliga varustaja on olemas. Õmblejad on olemas. Transpordi ja pakendamiseks vajaminevad kulud on teada. Visiooni ei hävita miski... lhv foorum kindlasti mitte. Turuülevaateks võib pidada minu kogemust - idee sai alguse juba aastaid tagasi minu isiklikest vajadustest ja soovidest mida tänapäevani keegi kahjuks ei paku.

    @SideKick
    Väga võimalik, et käiski sarnaselt kuskil küsimas. Loomingulised geeniused ei tea alati ärimaailma etiketti.

    @opex
    Just! KS põhineb kõik või mitte midagi põhimõttel. Kui eesmärki ei täida, saadetakse raha tagasi. Eesmärk on 30 000 USD-i. Siht on kõrge. Kui projekt kickstarteris õnnestub siis on eesmärk avada webipood ja angel.co-sse edasi kolida. Siis on angellistis juba midagi ette ka näidata.
  • puhkjapojad1
    Per*e oleks nad sellise jutuga saadetud igalt poolt, mitte ainult siit. Küllap nad tegid asja ikka kuidagi teisiti kui et alustasid juttu anonüümselt sõnadega: "nõuded investorile", "saab sõita laineharjal" ja me ise raha sisse ei pane, aga teile pakume 20% et teada saada, kas tuleb välja või ei tule?


    Väga hästi kirjeldatud spekulatsioon. Täpselt nii banaalne ja metsik minu pakkumine ongi. Oled paadis?
  • Igasugu angry ja fapy birdide investeerimine on meeletu riskiga ja edukad on ainult üksikud, seega igasugu sarnaste appide investment jääb alati FFF kanda ning need kellel õnnestub miljardäriks saada on selle ka auga ära teeninud.
  • muuseas algajatele et kes ei tea mis on FFF siis Fucks Friends ja Family.
  • Raketa
    @troylee
    Äriplaan klassikalises mõttes puudub. Tootmisprotsessis ei ole midagi keerulist. Toorainega ehk kanga/materjaliga varustaja on olemas. Õmblejad on olemas. Transpordi ja pakendamiseks vajaminevad kulud on teada. Visiooni ei hävita miski... lhv foorum kindlasti mitte. Turuülevaateks võib pidada minu kogemust - idee sai alguse juba aastaid tagasi minu isiklikest vajadustest ja soovidest mida tänapäevani keegi kahjuks ei paku.


    Kas sul on see kõik pandud ka kirjalikku formaati?
    Sa pead õppima paremini ideed müüma- isegi, kui sa teed so-called "elevator pitchi", siis on vajalik anda rahastajale "Executive Summary", millest saab lifitisõidu jooksul kõik vajaliku välja lugeda.

  • puhkjapojad1
    Sa ise usud oma ideesse?


    Ei kahtle sekunditki.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon