edasimüük - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

edasimüük

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Kui oles huvi alustada oma ettevõttega, mis müüb e-poes näiteks erinevate tehnikafirmade kaupu (hiired, klaviatuurid jms.), siis kas selle jaoks on vaja ka mingeid lube/litsentse jms taodelda. Eestis palju netipoode, kus on ka mõni selle firma toode müügil, kuid kahtlen et neil selle firma reaalne edasimüügi litsents vms on. Kaupu, mida müüa, hakkaks ostma ladudest/välismaalt.
  • Tere,
    too mõni näide mõne "selle firma reaalse edasimüügi litsentsi" kohta, siis saame aru, milles point.
    Täna on eestimaalasel võimalus osta Amazonist, eBayst jm, milles seisneksid sinu eelised nende majade ees?
  • No näiteks, kui oleks Nike'i sugune firma, kas sellise suurusega firma toodete müümiseks oma e-poes oleks vaja mingit spetsiaalset luba v litsentsi? Ning eelis oleks kõige soodsaim diil lihtsalt, tean et see ka oleks
  • Nike vb riiete teema aga näiteks Dell'i suguse firma kauba müümisel
  • Ilmselt on mõeldud midagi "authorized distributer" taolist märget. Ainult kas see nüüd litsents on?
    Ma soovitaks midagi originaalsemat välja mõelda, kui mingit suvalist odavat arvutikräppi netipoes müütama hakata. (selliseid netipoode on juba Eestiski kümneid kui mitte sadu). Lisaks suures maailmas lugematu arv.
  • aga ma mõtlen seda, et palju netipoode müüvad näiteks Apple'i tooteid Eestis, kuid kahtlen et neil kõigil mingi "authorized reseller/distributer" load on
  • ei olegi ja ei peagi olema, EL sees on kaupade vaba liikumine, piirangud võivad olla ainult kaubamärkide kasutamisel reklaamiks jne ja toodete EL importimisel. Iga mats tellib praegu kuskilt aliexpressist jne Hiinast, riik maksab transpordi ka kinni sealt siia, mismoodi sa nendega konkureerid?
  • aga kui ma telliks siin müüdava kauba väljaspoolt EU-d kohale, kas siis peaks olema mingi müügiluba elektroonikale?
  • See vist läheb valdkonda "kui sa pead küsima... siis ilmselt pole see sinu jaoks"

    Soovitaks kõigepealt proovida mõnda netipoodi praktikale või tööle saada ja sealt edasi vaadata.
  • Järjekordne "pood" kelle laoseis on Suur Ümmargune Null? Oodake, me tellime, läheb kaks nädalat. Kellele ja milleks sihukest vaja võiks olla?
  • Suht mõttetu äriidee. Äriklientidele on piisavalt hea valikuga netipoode kohapeal (MarkIT näiteks) ja eraisik ostab sellist kraami reegline kas over desk või siis mõnest maailmas üldtuntud netipoest.
  • IT valdkonnas on üritanud maaletoojad, tootjate esindused ning jaemüüjad turgu paika seada nii, et maaletooja müüb ainult edasi jaemüüjale, suurtootjate esindus ei too üldse kaupa maale, hinnad on paika pandud kes mis protsendi kattega ostab või müüb ... Aga reaalsuses see ei toimi. Reaalsus on see, et igaüks müüb kõike millele hammas peale hakkab, toob maale kui suudab jne.
    Seega teooria, et kusagil on litsentsid, mida jagavad tootjafirmad ja mis annavad litsentsiomanikule õiguse kaupa eksklusiivselt maale tuua või seda jaeostjale müüa ning litsentsita isikul on selline tegevus keelatud, reealsuses ei toimi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon