Venemaa sanktsioonid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaa sanktsioonid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • OK, nüüd on siis Venemaa kehtestanud sanktsioonid Lääne vastu, ja Lääs on kehtestanud sanktsioonid Venemaa vastu. Tavaliselt ongi sanktsioonide puhul natuke vaidlemist ja pärast natuke aega, nad lõppevad. Aga seekord tundub täitsa reaalne, et nad võivad väga pikka aega kesta. Ega Venemaa Krimmilt ei lahku. Küsitav mis Donbass'is juhtub.

    Nagu kõik teavad soodustab vaba kauplemine SKPd, ja siis vaba kauplemise piiramine vähendab SKPd. Konkreetselt peaks Euroopa vähendama oma toiduainete toodangut ja vähendama oma naftaimporte, et niimoodi samm-sammult ennast ära lõigata Venemaalt. Ja Venemaal polegi varsti enam raha selleks et impordi eest maksta, nii et neil vaja ise oma toiduaineid toota. Kui lennud Siberi üle keelatakse, siis see tabaks ka Venemaad ise kuna neil ongi juba tasuvõtmise süsteem nende lendude eest.

    Aga neto on kõik muidugi majanduslikult kaotajad, eriti lühiajalises perspektiivis. See on siis hind selleks, et vabaneda Venemaalt võimalikult palju, ja jätta neil ise seal oma riiki arendada. Muidugi võib ka arvata, et kaubavood leiavad uusi teid läbi riikide mis ei osale sanktsioonisõjas.

    Mu poindid on 1) mõjud on reaalsed ja 2) raske on näha kuidas sanktsioonid lähiajal ära kaoksid.
  • Mina sellest Venemaa viimasest käigust aru ei saa. Kuidagi loogilisem/venelikum oleks olnud jätkata eri riikide vahele kiilu ajamise strateegiaga stiilis, et kiuslikke Poola õunu ja fašistlikke Läti sprotte me ei taha aga vot Prantsusmaa veini ja Itaalia juustu võtame küll vastu. Sellisel juhul oleks iga riik omaette põdenud, et äkki nüüd keeratakse neile käru ja Vene vastast retoorikat vaiksemaks võtnud. Lisaks oleks kogu üritus Venemaale endale oluliselt valutum olnud.

    Põllumajandus on EU'l sisepoliitiliselt üsna hell koht aga kui suudetakse esimene ehmatus üle elada, siis aja möödudes on need Venemaa sanktsioonid venelastele endile oluliselt valusamad. Toiduainete hinnatõus ja defitsiit mõjutab kogu elanikkonda.

    Kuidagi tundub, et see toidukeelu litakas on niisama sanktsioonide üle kauplemiseks letti löödud aga mis saab siis kui EU endapoolsetest sanktsioonidest ei tagane? Sama hoogsalt neid tagasi võttes kaotaks Venemaa näo aga kui poodides letid tühjaks jäävad, siis hakkab samuti Putini populaarsus langema... Jällegi oleks lihtsam taktika olnud leida kuskilt Poola sealihast sanitaarprobleeme ja sisseveo keelustada, selliseid keelde on väga mugav vajadusel vaikselt tühistada.
  • Nafta- ja gaasiimpordi piiramine (niipalju kui see üldse võimalik on) peab algama Saksamaa tuumaenergeetika diskussioonist. Kogu seda võimsust seal kindlasti bioenergiaga ei asendata.

    Lisaks - ma esiteks usun, et pigem oli see Merkeli ja Putini jutt Krimmi ja sanktsioonide teemal kauplemise osas siiski Vene propagandamasina järjekordne BS-rünnak. Küll aga ma ei usu, et sanktsioonid tänasel kujul oleksid rakendunud vaid Krimmi pärast. Me oleme täna sellises sanktsioonide keerises siiski tänu tegevusele Ida-Ukrainas ning MH17-juhtumile, mis oli paraku küll pigem vormiline kui sisuline küsimus (kuigi poliitilise tõuke andis selgelt).

    Ehk siis järgmine etapp, kus sanktsioonid võiksid lõdveneda mõlemalt poolt, on seotud ATO-operatsiooniga Ida-Ukrainas.
  • Putini sanktsioonide all kannatavad vene inimesed. Ta oleks võinud gaasi kinni keerata, kui tahtis läänele vastusantksioone kehtestada. See oleks valusalt Euroopat löönud. Võib arvata, et seda kaarti hoiab ta laual pidevalt, ajakirjanduses me lihtsalt sellest ei kuule.

    Igal juhul on tegemist kahetsusväärse olukorraga, kus ainult Putinit süüdistada oleks naiivne. Ukraine case has US fingerprints all over It. On kaks rivaalitsevat jõudu ja nende huvid, ukrainlased kannatavad seetõttu. Mõlemalt poolt tuleb propagandat ja valesid. Seetõttu on üsna raske orienteeruda, et mis vale ja õige on infos.
    Venemaa kättemaks võib Soomes tuua kaasa suuri hinnalangusi

    pane tähele: "Venemaa kättemaks", aga "lääneriikide sanktsioonid"
    Sarnased propagandavõtted on kasutusel vene ajakirjanduses. Meil peaks niipalju au olema, et mitte nendega samale tasemele langeda, aga ei ole.
  • Gaasi kinnikeeramine on eelarvele liiga valus löök, see pole mõeldav. Eks need kannatused ongi praegu kahepoolsed - kannatavad nii Vene inimesed (k.a. Vene sanktsioonide tõttu) ja lääne inimesed. Eks kannatusi on erinevaid, aga arvatavasti talub Vene inimene kannatusi paremini kui lääne inimene. See on võistlus, mida hea meelega näha ei tahaks.

    Mis puudutab Ukrainat, siis mis valu on EL-l, rääkimata USA-st saavutada Ukrainas mõjuvõimu? EL tahab Ukrainat oma rüppe, et neid toetustest täis nuumata? Tänast Euroopa rahandus arvestades? Olen võib olla naiivne, aga ise näen siiski läänemaailma sanktsioone eelkõige seetõttu, et suveräänsele riigi vastu kasutatakse sõjalist jõudu poliitilise mõju saavutamise (taastamise) ning territoriaalse annekteerimise eesmärgil. Ja kui läänemaailm lähtub oma välispoliitikas oma väärtustest, siis sellist asja ei saa lihtsalt pealt vaadata. Kes siis järgmine on?
  • Muu elame üle aga vedelgaasiterminali oleks tulnud varem rajama hakata või vähemalt praegu ei tohiks enam venitada. Kasvõi oma raha eest, kui EL ei toeta.
  • Mis puudutab Ukrainat, siis mis valu on EL-l, rääkimata USA-st saavutada Ukrainas mõjuvõimu?


    Ma alati muigan nii eluvõõraste inimeste juttu lugedes, ehk mitte eluvõõraste, vaid globaalpoliitikas nii asjatundmatute.

    The Farce Is Complete: Joe Biden's Son Joins Board Of Largest Ukraine Gas Producer


    Miks me sellest ei kuule, et võtmepositsioonidel Ukraina valitsuses on teada tuntud natsid? Le Pen'ist Prantsusmaal aga kuuleme kui ksenonofoobist?

    Kui Savisaar ütles, et tegemist on kaikameeste valitsusega, kel pole demokraatlikku mandaati, siis ütlesime: fucking Savisaar. Seda ütlesime me sellepärast, et ta oli "meie" vastu, täpselt sama argumenti oleksime me ise kasutanud, kui valitsus oleks olnud venemeelne, sest tõepoolest vastavalt meie arusaamadele demokraatiast ei olnud sel valitsusel demokraatlikku mandaati.

    The Media’s Disinformation Campaign on Ukraine: “There are No neo-Nazis in the Interim Government”


    It is because of these incontestable facts that the European Parliament took the unusual step to pass a resolution of concern about the alarming nature of Svoboda. Recently, an American mainstream publication, Foreign Policy, stated:

    “The uncomfortable truth is that a sizeable portion of Kiev’s current government –and the protesters who brought it to power – are, indeed, fascists. . . . Party leader OlehTyahnybok is on record complaining that his country is controlled by a ‘Muscovite-Jewish mafia,’ while his deputy derided the Ukrainian-born film star Mila Kunis as a ‘dirty Jewess.’ In Svoboda’s eyes, gays are perverts and black people unfit to represent the nation at Eurovision, lest viewers come away thinking Ukraine is somewhere besides Uganda.” Yuri Syrotyuk, speaking on behalf of Svoboda, made a further racist comment: “Millions of people who will be watching will see that Ukraine is represented by a person who does not belong to our race.”


    Kas see saab olla juhuslik, et meie supersõltumatu meedia ei ole sellest midagi kirjutanud?

    Ka sellest mitte, et need juhtfiguuuurid on korduvalt enne kohunud USA tähtsate riigitegelastega? otsi internetist, materjalid on täitsa olemas.

    Paet ütles selge sõnaga tolles telefoniintervjuus, et Ukraina uus valitsus ei taha tulistamisi uurida? aga meie arvates on tegemist vabaduse ja demokraatia valitsusega, mis õndsust inimeste peale pritsib. muuseas alandas IMFi nõudmisel pensione 50% ja kaotas subsiidiumid gaasile.ma ei ole nii suurt pensionialandust kuulnud kuskilt lähiajaloost, võib olla on kuskil veel olnud. Ja öelda nüüd, et ukrainlased ei kannata, kumbki pool ei paku neile mingit paremat perspektiivi. Ukraine is fucked in either way.
  • Kristjan1

    Igal juhul on tegemist kahetsusväärse olukorraga, kus ainult Putinit süüdistada oleks naiivne. Ukraine case has US fingerprints all over It. On kaks rivaalitsevat jõudu ja nende huvid, ukrainlased kannatavad seetõttu. Mõlemalt poolt tuleb propagandat ja valesid. Seetõttu on üsna raske orienteeruda, et mis vale ja õige on infos.
    Venemaa kättemaks võib Soomes tuua kaasa suuri hinnalangusi

    pane tähele: "Venemaa kättemaks", aga "lääneriikide sanktsioonid"
    Sarnased propagandavõtted on kasutusel vene ajakirjanduses. Meil peaks niipalju au olema, et mitte nendega samale tasemele langeda, aga ei ole.


    Vene infosõja eesmärk ongi, et leiduks võimalikult palju "kasulikke idioote", kes teatavad kõigile targa näoga, et "tõde on kusagil vahepeal". Vene riigimeedia propaganda on nii räigelt üle võlli (a la "ukrainlased lõid avalikult lapse risti"), et vaevalt nad loodavad, et keegi seda täielikult usub. Pigem üritavad näidata, et mõlemad pooled on sama räpased aga no minu arust on ikka vahe sees kas saadetakse avalikult varustust, raha ja infot või kui tulistatakse lihtsalt räigelt üle piiri kaartuld (lisaks veel kõik muu) ja öeldakse, et meie pole midagi teinud. See ei ole samaväärne tegevus/sekkumine.

    Ning Krimmis ja Ida-Ukrainas toimunu/toimuva eest on Putin täiel määral vastutav, ilma Venemaa sekkumiseta seal midagi sellist toimunud ei oleks!
  • "Miks me sellest ei kuule, et võtmepositsioonidel Ukraina valitsuses on teada tuntud natsid? Le Pen'ist Prantsusmaal aga kuuleme kui ksenonofoobist? "
    Kristjan1, ehk räägid ka meile, kes need tuntud natsid on seal?

  • Andriy Parubiy (Андрій Парубій)

    Secretary of the National Security and Defense Council (body which presides over the Ministry of Defence and the Armed Forces).
    Founded the Social-National Party of Ukraine together with Oleh Tyahnybok.

    Dmytro Yarosh (Дмитро Ярош)

    Deputy Secretary of the National Security and Defence Council (body which presides over the Ministry of Defence and the Armed Forces). Leader of Stepan Bandera Treezoob and the Right Sector coalition.

    Yarosh fought alongside Chechen Islamists. On 1 March 2014, he turned for help to the emir of the North Caucasus, Dokka Umarov (Доку Умаров), considered by the United Nations to be a member of Al-Qaeda.

    In the fake video directed by Andriy Kozhemyakin with Andrei Dubovik playing the role of bad cop, he portrayed the poor naked activist being roughed up in the snow

    Oleksandr Sych (Александр Сыч)

    Deputy Prime Minister

    Member of the Freedom Party (Svoboda/Свобода); anti-abortion activist (even in the case of rape).

    Ihor Tenyukh (Игорь Тенюх)

    Minister of Defense

    Although his formal membership in the Freedom Party (Svoboda / Свобода) is not certain, he participates in their meetings. Trained in the United States, he directed joint Ukraine/NATO maneuvers. During the war in Georgia (2008), he organized the siege of Sevastopol and was promoted vice admiral of the fleet. His appointment as defense minister prompted the Ukrainian Navy not to recognize the new government and to fly the Russian flag.

    Andriy Mokhnyk (Андрей Мохник)

    Minister of Ecology and Natural Resources of Ukraine. Member of the Freedom Party (Svoboda/Свобода)

    Ihor Shvaika (Игорь Швайка)

    Minister of Agrarian Policy and Food Member of the Freedom Party (Svoboda/Свобода)


    Dmytro Boulatov (Дмитрий Булатов)

    Ministry of Youth and Sports

    Member of the Ukrainian National Self-Defence (UNA-UNSO)

    He alleged to have been kidnapped, sequestered and horribly tortured from 22 to 31 January 2014. He claims to have gone to Germany for treatment without meeting any journalists. However, Foreign Minister Leonid Kojara attested that the man was in good shape and that the whole thing had been staged. The fact remains that he turned up a month later as fit as a fiddle.

    Oleh Makhnitsky (Олег Махницкий)

    Prosecutor General of Ukraine

    Member of the Freedom Party (Svoboda/Свобода)


    Tetiana Tchornovol (Татьяна Черновол)

    Chair, National Anti-Corruption Committee

    Member of the Ukrainian National Self-Defence (UNA-UNSO)

    She claimed to have been violently attacked by unidentified individuals on 25 December 2013. However, the Interior Minister denounced a hoax and accused the five arrested attackers of being thugs working for Vitali Klitschko. This event revived the protest movement which was running out of steam.

    Copyright Liveleak 2014
  • aa, kui sa nimetad rahvuslasi natsideks, siis küll. Vähemalt on meil Kristjani maailmavaade tiba selgem lisaks tema majandusseisukohtadele.
    Ma saan aru, et see oli Ukraina, kes Krimmi okupeeris, ühepoolselt loobus Budapesti lepingust jne. Tõepoolest, ei ole midagi ohtlikumat Eesti iseseisvusele kui sellised Kristjani sugused, kes ise valimas ei käi, samas on valmis riiki kohe maha müüma, peaasi, et mingeid sanktsioone ei tuleks.
  • Juba on kuulda olnud, et Valgevene eksport Venemaale või siis eksport läbi Valgevene on suurel kiirusel hoogu kogumas. Vene paber kannatab kõike. Kui vaja, kasvavad Valgevenes ka banaanid. Selles mõttes on sanktsioonid mõnus pärituul igat masti sahkerdajatele ja tegelik plaanitud mõju jääb oluliselt väiksemaks. Lihtsalt hea variant kellelgi vahelt teenida.
  • Kristjan on ju pesuehtne "kõigi maade proletaarlased ühinege", Moskva ööbik, rsk. Peab vist ikka relvaloa ära tegema.
  • stefan
    "Euroopa Liidu põllumajandusministrid arutasid tänasel kohtumisel piima kvoodiületustasu leevendamist viimasel kvootide kehtimise aastal. Vajalikku häälteenamust ei saavutatud, mis tähendab, et piimakvoodi ületamise korral tuleb tootjail maksta selleks ette nähtud tasu ka viimasel kvoodiaastal.
    ...
    Kvoodiületustasu suurus 100 kg piima kohta on 27,83 eurot. Perioodiks 2014/2015 on Eestile määratud piimakvoodi suurus ligi 693 mln kilogrammi. Eelmisel, 2013/2014 kvoodiaastal oli piima korrigeeritud tarnekvoodi täituvus 99,41 protsenti. Senise piimatoodangu kasvu põhjal võib Eestis oodata kuni 6-protsendilist piimakvoodi ületamist."

    http://majandus24.postimees.ee/2856655/piima-kvoodiuletustasu-jaab-kehtima

    =>
    Niisiis, oodatakse, et Eesti piimatootjad toodavad tänavu 42 mln kg üle "lubatud" määra, ja selle tootmise eest tuleks neil maksta 12 MEUR trahvi. Ma ei oska hinnata kui kerge neil oleks vähendada tootmist, ja ongi tegemist ka "prisoners' dilemma" kus alati võib spekuleerida, et "keegi teine kindlasti vähendab, mina aga mitte".


    =>
    Oleks äkki parem üritada mitte toota üle lubatud kvoodimäära tänavu.
  • Soome televisioonis räägiti ka sellest, et piirikaubandus võib kasvada, ehk venelased teevad päevareise üle piiri ja ostavad kokku nii palju kui saab.
  • tüüpilised ajupestute kommentaarid pahurikult ja mx77-lt. ma alati vanasti imestasin, et kuidas sakslased võisid selliseid sõjakuritegusid toime panna nagu nad 2. maailmasõja ajal panid. Enam mitte, meedia manipulatsioon on niivõrd tõhus relv. Ei aita ka see, kui dokumendid EL-st endast viitavad, et tegemist on murettekitava seltskonnaga, selle asemel tuleb sõnumitooja maha lasta. Ja ma isegi ei heida seda ette inimestele, kellel ikka oleks aega igasse pisidetaili süübida, rahvusvahelises poliitikas, meedia kujundab meie arvamuse. See on nii nagu enne Iraagi sõda jooksid pidevalt teated USA telekanalitelt, mis kujutasid veoautosid ja nn mobiilseid massihävitusrelvi Iraagis. Mingeid luureandmeid muidugi polnud, mis seda oleks kinnitanud, aga Washingtoni propaganda töötas.

    Aga tõepoolest, miks meie ajakirjandus pole natsiküsimust kajastanud? Peavoolu meedia on isegi mõõdukad natsionalistid valmis ksenofoobideks tembeldama, aga seekord mitte? Või on, aga ma pole lihtsalt tähele pannud? Miks Paet kui rahvaesindaja meile ei öelnud, et Ukraina valitsus ei taha tulistamisi uurida? Miks me salajase telefonikõne kaudu pidime selle teada saama? minu arvates peaks see, et niisuguseid kuritegusid ei taheta uurida meile sõbraliku valitsuse poolt, olema alarmeeriv meie jaoks või ei peaks?
  • huvitav, kes siin ajupestud on? Ma mäletan juba NL aegadest et kui miskit ei meeldi, siis tembeldame nad fasistideks ja natsideks.Siin teemas käis jutt, kas Venemaa okupatsioonile ja tegevusele peaks reageerima, Kristjani seisukoht on, et ei pea, sest võimul on Ukrainas natsid jne, st vähemalt nii saab ta jutust välja lugeda.
    Nii nagu Kristjan tembeldab inimesi natsideks, nii Venemaal õeldakse ju, et meil on rassistlik ja fasistlik reziim võimul jne. Tuleb tutav ette? Seega kuna meil on fasistid võimul tuleb Ukraina kombel "omasi" päästa ja eesti okupeerida ja Kristjan siis räägib, et miskit ei tohi teha, sest meil olid natsid ju võimul,,,
    Ma erinevalt Kristjanist, arvan, et suur osa siinse foorumi lugejatest ei ole ajupestud ja saavad väga hästi aru mõlema poole propagandast. Kui on kuriteod jne, siis loomulikult tuleb neid uurida, aga sõja ajal tehakse nii mõndagi, mida rahu ajal ei tehta ja propaganda ei ole siin ainuke põhjus.
  • "aa, kui sa nimetad rahvuslasi natsideks, siis küll. Vähemalt on meil Kristjani maailmavaade tiba selgem lisaks tema majandusseisukohtadele.
    Ma saan aru, et see oli Ukraina, kes Krimmi okupeeris, ühepoolselt loobus Budapesti lepingust jne. Tõepoolest, ei ole midagi ohtlikumat Eesti iseseisvusele kui sellised Kristjani sugused, kes ise valimas ei käi, samas on valmis riiki kohe maha müüma, peaasi, et mingeid sanktsioone ei tuleks."
    Ahjaa, ehk tooksid välja, mis selles minu kommentaaris on ajupestud? Lugesin üle ja vist olen tõesti propaganda ohver, Krimmi ei okupeeritud, Budapesti leping töötab ja Kristjan ikka käib valimas ja pooldab sanktsioone, erinevalt enda jutust:)
  • eks sina pahurik võid välja lugeda minu jutust seda mida sinu aju võimaldab

    Ukraina konflikt ei ole selline must-valge, kus Putin okupeeris osa Ukrainast lihtsalt heast peast, enam vähem selline on meie meedia versioon. Patriootlikult meelestatud inimesed rääkisid siis vene natsidest Ukrainas. Aga Ukraina natsidest nad ei räägi nüüd.

    Tulemuseks on nüüd see, et piirkond on destabiliseeritud aastateks, igasugu majandussanktsioonid kahjustavad meid kõiki ning osa meie seast tahab verd näha. Mina ei näe riigipööret seal mingisuguse vabaduse ja demokraatia kindlustamise aktsioonina, kus rahvas hakkas halvale venemeelsele diktaatorile vastu. Tegemist ei olnud kindlasti ingliga, aga tal tõepoolest demokraatlik mandaat oli ja nagu ma ütlesin kohtusid selle uue valitsuse mitmed juhtfiguurid enne tähtsate USA riigitegelastega. Selle kohta on ka materjalid täitsa olemas. US fingerprints are all over this. Muidugi ajal, mil toimuusid demonstrantide tulistamised, oli üldine arvamus ikka selline, et Janokovitš tulistas. Kui tema oleks käsu andnud tulistada, siis oleks meie meedia seda täis, et ta tuleb kinni võtta ja kohtu alla anda. Seda küsimust enam pole, keegi ei küsi seda ja kõigil on meelest läinud. Rahvas on täielikult manipuleeritav ja kindlasti ka ma ise, mina ei jõua igas poliitilises konfliktis eraldi uurimisrühmasid koostada jne.

    Praegu tuleb mõlemilt poolt propagandat ja ma ei ole sugugi kindel kummalt poolt rohkem ja räigemat. mina ei ole kindel ka selles, et kes selle reisilennuki alla tulistas ja ka selles mitte, et me kunagi teada saame, kes seda tegi.
  • tänan, minu aju ei lugenud siit kusagilt välja vastust minu küsimusele ajupestuse kohta, aga ka mittevastamine on vastus:)
  • Kristjan1
    tüüpilised ajupestute kommentaarid pahurikult ja mx77-lt. ma alati vanasti imestasin, et kuidas sakslased võisid selliseid sõjakuritegusid toime panna nagu nad 2. maailmasõja ajal panid. Enam mitte, meedia manipulatsioon on niivõrd tõhus relv. Ei aita ka see, kui dokumendid EL-st endast viitavad, et tegemist on murettekitava seltskonnaga,


    Mis faking dokumendid. Sa pole ühtegi dokumeti esitanud, peale lingi mingile suht dodgy'le weebisaidile.
    Deem, ma ei hakka seda relvaluba tegemagi, korralik puss on sahtlis olemas. Kärab küll punaraisale. Sinusugused, Kristjan, üritasid EW-d kukutada 1.detsembril 1924 ja tegid seda 1940, aga ära looda et sul pikka pidu seejord on.
  • Kristjan1
    Ukraina konflikt ei ole selline must-valge, kus Putin okupeeris osa Ukrainast lihtsalt heast peast, enam vähem selline on meie meedia versioon.

    Milline see mitte-must-valge versioon siis on? Putin päästis Krimmi Kiievi gei-fašistliku hunta käest?

    Kristjan1
    Mina ei näe riigipööret seal mingisuguse vabaduse ja demokraatia kindlustamise aktsioonina, kus rahvas hakkas halvale venemeelsele diktaatorile vastu. Tegemist ei olnud kindlasti ingliga, aga tal tõepoolest demokraatlik mandaat oli ja nagu ma ütlesin kohtusid selle uue valitsuse mitmed juhtfiguurid enne tähtsate USA riigitegelastega.

    Peale Maidani tulistamisi sõlmis Janokovitš Vene, Poola, Prantsusmaa ja Saksamaa esindajate vahendusel opositsiooniga kokkuleppe aga peale seda põgenes ootamatult riigist ja sisuliselt loobus võimust. Raada (mis oli samuti demokraatlikult valitud) määras ajutise kohusetäitja ja korraldati asap uued presidendivalimised. Milline oleks olukorda arvestades olnud demokraatlikum tegevus? Mida siis Ukrainlased oleks pidanud peale seda tegema? Jääma igavesti Janokovitši tagasitulekut ootama?
    See on üsna lihtsustatud (naiivne kui soovid) kirjeldus aga ei viitsinud pikemalt kirjutada. Põhipoint on see, et siiamaani tegutsev Raada on demokraatlikult valitud enne Maidani sündmusi aga kaikameeste teema tõukajad ei taha seda millegi pärast mainida.

    Kristjan1
    Muidugi ajal, mil toimuusid demonstrantide tulistamised, oli üldine arvamus ikka selline, et Janokovitš tulistas. Kui tema oleks käsu andnud tulistada, siis oleks meie meedia seda täis, et ta tuleb kinni võtta ja kohtu alla anda.

    Võin eksida aga minu mäletamist mööda on Janokovitš kuulutatud tagaotsitavaks.
  • Stealth
    Venemaa valmistub ka tehnoloogiaembargoks


    Vot see oleks lahe, kui venelased oma arvutitega tööd hakkaks tegema, megairw.
  • Kristjan1
    eks sina pahurik võid välja lugeda minu jutust seda mida sinu aju võimaldab

    Ukraina konflikt ei ole selline must-valge, kus Putin okupeeris osa Ukrainast lihtsalt heast peast, enam vähem selline on meie meedia versioon. Patriootlikult meelestatud inimesed rääkisid siis vene natsidest Ukrainas. Aga Ukraina natsidest nad ei räägi nüüd.

    Sa eksid natuke terminoloogiaga. Tegemist on ennekõike inimestega, keda vene meedia tembeldab natsideks.
    Meil on siin paljudel kogemused nii NSVL aegse vene meediaga, "Ameerika Hääle" ja tänapäeva meediaga. Nii, et me oskame üsna hästi plämast informatsiooni välja sõeluda. Jah, tänapäeva demokraatliku maailma ajakirjandus võib vahel natuke mööda panna. Aga mitte sellises mastaabis valet genereerida nagu seda on teinud, teeb ja tõenäoliselt teeb ka tulevikus vene meedia. Ja vene meedia fanaatiliseks uskumiseks on vaja kas diagnoosi või väga suurt tahtmist/raha selle uskumiseks. Tuleta meelde "pronksiööd" ja selle kajastust vene meedias! Oli natuke erinev asi, mis aknast paistis ja vene meedia rääkis?

    Tulemuseks on nüüd see, et piirkond on destabiliseeritud aastateks, igasugu majandussanktsioonid kahjustavad meid kõiki ning osa meie seast tahab verd näha. Mina ei näe riigipööret seal mingisuguse vabaduse ja demokraatia kindlustamise aktsioonina, kus rahvas hakkas halvale venemeelsele diktaatorile vastu. Tegemist ei olnud kindlasti ingliga, aga tal tõepoolest demokraatlik mandaat oli ja nagu ma ütlesin kohtusid selle uue valitsuse mitmed juhtfiguurid enne tähtsate USA riigitegelastega.

    Samas on uuel presidendil ka rahva mandaat täiesti olemas nüüd.

    Selle kohta on ka materjalid täitsa olemas. US fingerprints are all over this. Muidugi ajal, mil toimuusid demonstrantide tulistamised, oli üldine arvamus ikka selline, et Janokovitš tulistas. Kui tema oleks käsu andnud tulistada, siis oleks meie meedia seda täis, et ta tuleb kinni võtta ja kohtu alla anda. Seda küsimust enam pole, keegi ei küsi seda ja kõigil on meelest läinud. Rahvas on täielikult manipuleeritav ja kindlasti ka ma ise, mina ei jõua igas poliitilises konfliktis eraldi uurimisrühmasid koostada jne.

    Praegu tuleb mõlemilt poolt propagandat ja ma ei ole sugugi kindel kummalt poolt rohkem ja räigemat. mina ei ole kindel ka selles, et kes selle reisilennuki alla tulistas ja ka selles mitte, et me kunagi teada saame, kes seda tegi.

    Kui sul on kahtlusi, siis ma võin sulle kindlalt endise NSVLi kodanikuna öelda - ära kunagi usu vene meediat! Eriti veel siis kui terve mõistus sellele vastu vaidleb. Lennuki kohapealt on 2 versiooni. Vene oma ja ülejäänud maailma oma.
    Ilmselt oli selle kommentaari kirjutamine täiesti mõttetu tegevus, aga siiski oma südame rahustuseks võtsin selle ette.

  • Kristjani poolt viidatud lehel (kus oli see Ukraina natside nimekiri) leiab ka selliseid pealkirju:
    Donetzk Ukraine Fascist Army shelling civilian Houses 7.Aug.2014 CLOSEUP This item updates item 'Donetzk Ukraine Fascist Army shelling inner city civilian Houses 7.Aug.2014'
    http://www.liveleak.com/view?i=13b_1407440468 - seejärel ma väga usaldav allika suhtes poleks.

    Kahtlemata on geopoliitilised huvid mängus ja meie huvides on see, kui impeeriumi taastada üritav diktaator peatatakse võimalikult varakult.

    Vikipeedias on kirjas: Fašism (itaalia keeles fascismo) on poliitiline ideoloogia, mis taotleb rahvuslikele, kultuurilistele ja rassilistele tunnustele tugineva ja ühe isiku juhtimise all olevat sõjaliselt tugeva riigi loomist. ......Fašismi iseloomustab autoritaarne ainupartei süsteem, äärmuseni tsentraliseeritud riigiaparaadi ühtekasvamine fašistliku parteiga, ühiskonna elu kõigi külgede range reglementeerimine ja jälgimine, üldkohustuslik fašistlik ideoloogia, juhikultus, tegeliku demokraatia, vabaduse ja õiguste mahasurumine. Peale selle sõjakas šovinism, agressiivne välispoliitika, piiramatu omavoli ja patriotismi nimel korda saadetud massiterror vähemusrahvuste (ksenofoobia, antisemitism), haritlaste ja poliitiliste oponentide vastu. Vaenuõhkkonda tekitatakse poliitiliste vaenlaste otsimise, avaliku hukkamõistu ja jälitamisega.

    Väike mõtlemisülesanne: milline meie naaberriik sellele määratlusele kõige paremini vastab?

  • Tänan, Vanaema, selle definitsiooni siia kopeerimise eest. Tavaelus ei juhtu just tihti, et nii pika definitsiooni kõikidele punktidele saab konkrteetset nähtust vaadeldes linnukese taha panna. Venemaa puhul kehtib viimane kui üks.
  • mx77
    Stealth
    Venemaa valmistub ka tehnoloogiaembargoks


    Vot see oleks lahe, kui venelased oma arvutitega tööd hakkaks tegema, megairw.


    No kui nad omade jõududega hakkama ei saa, eks siis antakse mõnele Hiina IT-korporatsioonile suurtellimus sisse.

    P.S. Vanaema viki-tekstile on sama mõiste ka venekeelses vikipeedias lahti seletatud, pluss siis selle nähtuse igasugused "erihälbed". Kes viitsib otsida ja lugeda, see leiab.
    Kopi-pastet sellest lingist teha ei saa, kuna siinne keskkond vist kirillitsat ei aktsepteeri :)

    P.P.S. Siinse pingelise õhkkonna leevendamiseks üks pildiseeria venemaal asuvast "salajasest" laevaehitustehasest.
    http://englishrussia.com/2014/08/07/getting-into-secret-navy-ship-building-dock/#more-150466
    Muigama ajab paar nähtust: Baabad kraanajuhtidena olid juba nõuka ajal olemas ja on venemaal jätkuvalt ka praegu ning teiseks on seal tehases suht efektiivselt lahendatud ka võimalike hiirte leviku piiramine :)
  • Olevipoeg
    Sa eksid natuke terminoloogiaga. Tegemist on ennekõike inimestega, keda vene meedia tembeldab natsideks.


    mina võin ju terminoloogiaga eksida ja eks erinevalt annab defineerida neid asju, aga seda on teinud ka EL

    [The European Parliament] is concerned about the rising nationalistic sentiment in Ukraine, expressed in support for the Svoboda Party, which, as a result, is one of the two new parties to enter the Verkhovna Rada; recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU’s fundamental values and principles and therefore appeals to pro-democratic parties in the Verkhovna Rada not to associate with, endorse or form coalitions with this party.


    Nüüd sinu teooria võib olla selline, et Putini agendid võtsid selle resolutsiooni EL-s vastu, ma nagu eriti ei viitsi tõmmelda su lolli jutu vastu.

    Täiesti mainstream publikatsioon USA-s kirjutab:


    It's time for a frank conversation about some of the unsavory characters in Kiev......

    .....Ukraine is home to Svoboda, arguably Europe's most influential far-right movement today. (In the photo above, Svoboda activists seize a Ministry of Agriculture building during Kiev's Euromaidan protests in January.) Party leader Oleh Tyahnybok is on record complaining that his country is controlled by a "Muscovite-Jewish mafia," while his deputy derided the Ukrainian-born film star Mila Kunis as a "dirty Jewess." In Svoboda's eyes, gays are perverts and black people unfit to represent the nation at Eurovision, lest viewers come away thinking Ukraine is somewhere besides Uganda....

    et jälle ilmselt Putini agendid, see russofoobia sööb mõnelt mõistuse
  • Poliitiliselt on kogu Idaeuroopa palju parempoolsem kui Lääneeuroopa. See käib Eesti kohta, Poola kohta, Ukraina kohta, Hungari kohta jne (käib ka Venemaa kohta). See pole aga üleüldse oluline kui üks riik (mis juba on maailma pindalalt suurim maa) on hakkanud teiste riikide territooriumid vallutama. Ärme segame asja.
  • stefan
    Poliitiliselt on kogu Idaeuroopa palju parempoolsem kui Lääneeuroopa. See käib Eesti kohta, Poola kohta, Ukraina kohta, Hungari kohta jne (käib ka Venemaa kohta). See pole aga üleüldse oluline kui üks riik (mis juba on maailma pindalalt suurim maa) on hakkanud teiste riikide territooriumid vallutama. Ärme segame asja.


    ainult Iraaki võib vabadust niiviisi viia, sinu vaade on ühepoolne stefan
  • Kristjan1
    stefan
    Poliitiliselt on kogu Idaeuroopa palju parempoolsem kui Lääneeuroopa. See käib Eesti kohta, Poola kohta, Ukraina kohta, Hungari kohta jne (käib ka Venemaa kohta). See pole aga üleüldse oluline kui üks riik (mis juba on maailma pindalalt suurim maa) on hakkanud teiste riikide territooriumid vallutama. Ärme segame asja.


    ainult Iraaki võib vabadust niiviisi viia, sinu vaade on ühepoolne stefan

    Päris hea Kremli ööbik on meil foorumi tekkinud. Kuna USA ründas Iraaki, siis võib Venemaa Krimmi annekteerida jne. Lisaks olete te russofoobid :P
    Ehk sama joont jätkates nagu ka eespool juba kirjutasin, ütlevad Kristjani sugused, et Venemaa pidi Eesti okupeerima, sest siin on võimul fasistid ja USA ju ründas Iraaki, seega on Venemaal õigus seda teha, tubli.
    Positiivne on asja juures see, et paljastus mõne mehe tõelina pale.
  • Täitsa huvitav kust sellised Kristjani sugused tulevad? Peaks justkui eestlane olema vist. Mu soontes voolab rohkem kui 50% vene veri, aga ma suutsin juba siis, kui kaela kandma hakkasin, eristada õiget valest ja teha vahet okupatsioonil ja vabatahtlikul liitumisel. Seega kui Kristjan mind russofoobiks nimetab, siis see on küll naerukoht.
  • Kristjan1
    Olevipoeg
    Sa eksid natuke terminoloogiaga. Tegemist on ennekõike inimestega, keda vene meedia tembeldab natsideks.


    mina võin ju terminoloogiaga eksida ja eks erinevalt annab defineerida neid asju, aga seda on teinud ka EL


    Khm...Selline lauseehitus tuletab meelde üht porgandihäälega moskva #¤%&/(pikendust Tallinnas, kelle lõugade vahelt tuli kuuldavale see kuulus ütlus:" ....aga Kallas varastas 10 miljonit! " :)
  • pahurik
    Kristjan1
    stefan
    Poliitiliselt on kogu Idaeuroopa palju parempoolsem kui Lääneeuroopa. See käib Eesti kohta, Poola kohta, Ukraina kohta, Hungari kohta jne (käib ka Venemaa kohta). See pole aga üleüldse oluline kui üks riik (mis juba on maailma pindalalt suurim maa) on hakkanud teiste riikide territooriumid vallutama. Ärme segame asja.


    ainult Iraaki võib vabadust niiviisi viia, sinu vaade on ühepoolne stefan

    Päris hea Kremli ööbik on meil foorumi tekkinud. Kuna USA ründas Iraaki, siis võib Venemaa Krimmi annekteerida jne. Lisaks olete te russofoobid :P
    Ehk sama joont jätkates nagu ka eespool juba kirjutasin, ütlevad Kristjani sugused, et Venemaa pidi Eesti okupeerima, sest siin on võimul fasistid ja USA ju ründas Iraaki, seega on Venemaal õigus seda teha, tubli.
    Positiivne on asja juures see, et paljastus mõne mehe tõelina pale.


    mina rääkisin sellest, et propaganda ja ajupesu on mõlemapoolne, sina sildistad mind kremli ööbikuks, sest argumente sul pole ja selgus, et ka EL on nimetanud neid natuke vängemate sõnadega ning soovitanud isegi mitte koostööd teha teistel parteidel nendega. Tüüpiline propagandistide võte, pillu ruttu kividega surnuks sulle ebameeldiva sõnumi esitaja ning õigusta seda sellega, et ta oli kremli ööbik või võib olla lausa Putini agent. sarnane kammaijaa toimuub teisel pool rindejoont. nüüd on nad võimul ja meie meedia portreerib neid vabaduse ja demokraatiameelseteks, kes ukrainlased vene karu eest põgeneda lasid. vene karu eest küll, aga vabadus ja demokraatia on lihtsalt propagandistlikud loosungid. Eriti valikuid sel uuel valitsusel ka pole, kui peavad teenima selle teise poole huve ja ukrainlaste saatus paistab seda teist poolt vähe huvitavat. Mõni arvas lausa, et geopoliitilisi huvisid polegi mängus kellelgi.
  • Huvitav, kes siin sildistas teisi russofoobideks ja ajupestuteks? Küsimusele, kas Ukrainast osa on okupeeritud ja oma riigiga ametlikult liidetud ja kas Budapesti leping on kehtiv, sa ei vasta. Kuulsime aga, et Ukrainas on natsid võimul ja USA tegutses Iraagis. Milliseid argumente sa soovid Krimmi annekteerimise kohta ja Budapesti lepingu kohta, kus Venemaa garanteeris Ukraina terviklikkuse tuumarelvast loobumise eest? Ma küsisin juba, et too välja, millised neist faktidest on ajupesu tulemus, sa pole siiani vastanud.
    Ega Kristjani jutt iseenesest ei üllata, vanasti ka Lääne vasakpoolsed koguaeg rääkisid kui ilus ja õiglane elu NL on jne.
  • Stealth
    Venemaa valmistub ka tehnoloogiaembargoks


    I-Phone asemel tuleb мой-фон. Mahub Lada pakiruumi ehk ära ka. Viimane aeg on nuppe treima hakata, kust kõik need miljonid arvelauad muidu küll võetakse, millega CIA ja FBI-st läbi imbunud IBM-id asendatakse.

    PS "Kristjani-sugused" on kas kasulikud idioodid või infosõja palgalised bojevikud. Pigem viimased.
  • pahurik
    Huvitav, kes siin sildistas teisi russofoobideks ja ajupestuteks? Küsimusele, kas Ukrainast osa on okupeeritud ja oma riigiga ametlikult liidetud ja kas Budapesti leping on kehtiv, sa ei vasta. Kuulsime aga, et Ukrainas on natsid võimul ja USA tegutses Iraagis. Milliseid argumente sa soovid Krimmi annekteerimise kohta ja Budapesti lepingu kohta, kus Venemaa garanteeris Ukraina terviklikkuse tuumarelvast loobumise eest? Ma küsisin juba, et too välja, millised neist faktidest on ajupesu tulemus, sa pole siiani vastanud.
    Ega Kristjani jutt iseenesest ei üllata, vanasti ka Lääne vasakpoolsed koguaeg rääkisid kui ilus ja õiglane elu NL on jne.


    Vaata, poliitikas on huvid, siin on tegemist kahe poole konfliktsete huvidega, mina rõhusin sellele, et see "meie" huvi ei tundu sugugi nii õilis ja ilus olema nagu meile seda esitatakse, kui sa mäletad, siis USA-l ei olnud ÜRO resolutsiooni Iraagi ründamiseks, aga ta tegi seda ikka. Sa ei olnud tol korral nii tulihingeline õigluse rüütel?

    Sina räägid mulle Budapesti lepingust ja Ukraina terviklikkuse tagamisest. Aga Venemaale anti ka garantiid kunagi, et NATO ei laiene Balti riikidesse. Samal ajal on isegi EL tunnistanud need tegelased seal sisuliselt natsideks. Muidugi selles valguses enam venelaste propaganda, et nad läksid Krimmi venelasi kaitsma nende natside eest nii propagandana võib olla ei tundugi, loomulikult on see Venemaale strateegiliselt tähtis punkt. Oled vast kuulnud hiljutisest Odessa veresaunast, googelda Odessa massacre. Üks pool mängib fašismi kaardiga, teine vabaduse ja demokraatia kaardiga. Venemaa tunneb end kindlasti ohustatuna ja seda enam, et kogu selle riigipöörde taga on jõud nii Euroopast kui USA-st. Russofoobia läänes ei müü, sellepärast siis vabadus ja demokraatia peamiselt.
    Meil müüb aga küll, pane veel mõni keskerakondlane sädistama ja tatti hakkab lendama nii, et vähe pole.

    Aga kui mulle räägitakse sibulatest ja koloraadodest, siis arvan küll, et tegemist on russofoobiaga. Pronksiööl me suutsime hoiduda sellisest propagandasõjast, seekord oleme me sellesse kistud. Minu arvates kahjustab see meid endid, lõhestab ühiskonda ja tekitab asjatut viha teineteise vastu. Ukraina konfliktis me ju mingid tegijad pole. Et paratamatult oleme me sellesse infosõtta kistud, mis nüüd on võtnud majanduslikud mõõtmed. Selle käärimise seal algatas USA ja EL, selline on minu arvamus infoallikatest, mida olen lugenud ja olen lugenud mõlemalt poolelt neid. Fakt on, et Ukrainas elab palju venelasi ja niisuguste radikaalselt venelaste vastu meelestatud tegelaste võimule aitamine on minu arvates viga, samas näitab see, et läänt ei huvita ukrainlaste saatus.

  • Kristjan1

    Sina räägid mulle Budapesti lepingust ja Ukraina terviklikkuse tagamisest. Aga Venemaale anti ka garantiid kunagi, et NATO ei laiene Balti riikidesse...
    Budapesti memorandum on reaalselt olemas (http://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances).
    Lisa nüüd siia viide sellele lepingule, milles lubati Venemaale, et NATO ei laiene Baltikumi.
  • Iiih, Kristjan1, Kristjan1... Oleme ausad, see venemaa versioon sellest et ukraina on võimul fashistid ja banderalased jne on ikkagi suhteliselt 4 aastase lapse vale selle kohta, miks ta moosivargile läks. Kõik see vene retoorika selle kohta kuivõrd õige krimmi annekteerimine on, et vaadake kasvõi näiteks kosovot, ja et ameerika võib sõdu põhjustada ja miks meie ei või... See kõik on suht sellise nelja aastase lapse tasemel valed, mis sobivad väga hästi sisepublikule. Suhteliselt masendav on aga see, et mingi seltskond vabas ühiskonnas elavaid inimesi, kes just väga ajutegevusega ei hiilga kiidavadki seda kõike takka.

    Putini soov on taastada NSVL ning nostalgiast tulenevalt taastas nüüd ka lõpuks NSVL asegse kaubanduse kus toidupoes nagu midagi eriti saada ei olnud :D
  • Sina räägid mulle Budapesti lepingust ja Ukraina terviklikkuse tagamisest. Aga Venemaale anti ka garantiid kunagi, et NATO ei laiene Balti riikidesse


    Kes on Ukraina fašist? Mis teeb praegu aastal 2014 inimesest fašisti?
    See on vene riigi ametlik süüdistus kõigi vastu kes ei meeldi - "nad on fašistid!!!~~". Kohe tapab ära igasugused muud mõistlikud argumendid ning jutt on läbi.

    Nagu ikka, siis see "Aga Venemaale anti ka garantiid kunagi, et NATO ei laiene Balti riikidesse" on ikka veel täiesti alusetu väide. Kus see kirjas on? Ja oled sa üldse eestlane või tibla? Arvad, et meie NATOga liitumine oli vale, Venemaale meeldimiseks poleks NATO Eestit vastu võtta tohtinud? Kas NATO ise sundis Ida-Euroopa riike endaga liituma või oli see kõigile suureks unistuseks, et end kurja Venemaa eest kaitsta?

    Kui Venemaa nii munn riik poleks ja lõpetaks kõigi oma nõrgemate naabrite pideva ähvardamise (ja suvalisel hetkel teatamise "piim on liiga valge, õuntel on putukad, lehmad laudas sõnnukised, keelame impordi!" ja vallutada üritamise, siis poleks vaja ka NATOs olla. Seni kuni nad jätkavad nii nagu praegu (ja eelmised mitusada aastat), pole nendega võimalik suhelda kui aruka tsiviliseeritud riigiga.
  • Mis kuradi NATO ja Venemaa, lepingud laienemise ja mittelaienemise kohta, Venelastel on ikka meeletult haige mõtlemine, sest NATO erinevalt Venemaast ei ole alustanud ühtegi sõda üheski riigis. Ning on selge, et kui Venemaa pelgab NATOT, siis on tal selgelt kavas kedagi naabritest vajadusel Rünnata.
  • Iiih, Kristjan1, Kristjan1... Oleme ausad, see venemaa versioon sellest et ukraina on võimul fashistid ja banderalased jne on ikkagi suhteliselt 4 aastase lapse vale selle kohta, miks ta moosivargile läks. Kõik see vene retoorika selle kohta kuivõrd õige krimmi annekteerimine on, et vaadake kasvõi näiteks kosovot, ja et ameerika võib sõdu põhjustada ja miks meie ei või... See kõik on suht sellise nelja aastase lapse tasemel valed


    huh, kui naiivne, kas sa seda tead, et enne seda jama seal oli Kosovo Liberation Army USA terroriorganisatsioonide nimekirjas, nii uskumatu, kui see ka pole, aga tõesti oli ja voila, üleöö hakkas USA valitsus neid vabadusvõitlejateks nimetama. Kui poolt usud meedias, oled ikka poolega petta saanud.

    Aga jäägu niisugused argumendid, et kas venemaa on munn riik või mitte. Kas teie arvates on meie meedia sündmusi Ukrainas objektiivselt kajastanud?
    Mul on päris mitmeid küsimusi selle kajastamisega. Muidu nii kergelt ksenofoobia sildi külge saamine on osutunud nüüd nii raskeks. Miks ei mainita, et Ukraina valitsus ei tahtnud tulistamisi uuurida? Kas vähemalt meie ei võiks võtta objektiivset positsiooni, et meie vaenlase vastu sõdiv jõud võib ise olla samasugune pätt?
  • Sa viskad siin igasuguseid väiteid õhku ilma ühegi reaalset ja objektiivset algallikat nimetamata. Lõpeta palun see ära, sest lõpptulemusena näed sa ise vaid lollim ja veel lollim välja. Googeldasin ka seda sinu suure suuga visatud Odessa massaccre - esimesed kolm lehte olid täiesti ebausaldusväärsed allikad, edasisest loobusin. Nüüd see sinu tulistamiste uurimata jätmine. Esiteks, mis tulistamiste, seda on ukrainas juba mitu kuud tehtud, teiseks algallikat paluks jälle, Kremli ööbik.
  • Kristjan1 kui sa usud ükskõik mida vene meediast tulnut saad täiega petta.
    Seletame sulle nüüd puust ja punaselt ja ikka väga puust. See kas seal ukrainas olid vashistid banderalased maoistid kommunistid või suvalised pedaalinahhaalid, ei oma absoluutselt MITTE MINGISUGUST tähendust ning anna MITTE mingisugust õigustust krimmi annekteerimiseks ja libavalimiste korraldamiseks.

    Proovime nüüd uuesti, et see ka sinu pestud ajju jõuaks.
    Fashistid EI anna Õigustust Krimmi ANNEKTEERIMISEKS.

  • tin, aga kõik õigustused on olemas liba riigipöördekatse korraldamiseks? Ma ei ole kunagi kuskil õigustanud Venemaa käitumist, olen viidanud silmakirjalikkusele, meil on kaks osapoolt ja mõlemad korraldavad sigadusi, me viitame ainult ühe sigadustele ja ülistame teist poolt igasuguuste üllaste nimetuustega, see on tüüpiline propaganda ju

    Kas meie meedia on kajastanud sündmusi Ukrainas objektiivselt?
  • Paluks siis konkreetset näidet Ukraina sigadustest Venemaa vastu.

    Sa peaks aru saama, et palja vahutamisega ei veena sa siin kedagi, paluks konkreetseid näiteid. Viited Venemaa allikatele, mis on hiljem isegi nende endi poolt ümber lükatud, ei loe.
  • Imporditavatele toidukaupadele sanktsioonid kehtestanud venemaa tulevik:
  • Kusjuures vene propaganda mõju all inimese tunneb ära selle järgi, et sellise inimese jaoks eksisteerib maailmas vaid kaks jõudu - Venemaa ja США . Kogu maailm liigitub vaid neisse kahesse kategooriasse. Misiganes sündmus (näiteks lennuõnnetus Mongoolias, haiguspuhang Libeerias, majandusraskused Argentiinas või korruptsioon Ukrainas) olevat Ühendriikide salasepitsus Venemaa vastu. See tundub olevat jätk nõukogude aja propagandale, kus kõike negatiivset samamoodi USA ja rahvusvahelise kapitalismi kätetööks sildistati.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon