Heategevus
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mul on hapu tunne. Hapu sellepärast, et hambaravi kättesaadavus on siinmail naeruväärne. Inimese sotsiaalne kuuluvus on sageli täheldatav tema sahtlisse pilku heites. Äkki peaks (toetus)fondi püsti panema?
-
Kes sellele nüüd miinuse pani? :-D Aga tegelikult - härrased, mis arvate? Kas te toetaksite sellist ettevõtmist?
-
Ma võiks toetada küll, ehkki hambaravi kulutused ilmselt ületaksid oluliselt supiköökide ja toidupakkide jagamise kulusid.
-
Ühekordsete rahaliste süstidega ei muuda siin midagi, vaja oleks lobigruppi, kes siis parlamendis ja avalikuses selgitaks hammaste korrasolu vajalikkust. Aga see lobigrupp peaks muidugi koosnema spetsialistidest, mitte vabatahtlikest.
Ühekordsest toetusest oleks abi ainult siis, kui keegi tahab kogu suu vanadest juurikatest puhtaks teha ja proteesid panna. -
Ilmselt vajab see teema süvaanalüüsi ja kuskil on ilmselt ka mingid mõtteviisi probleemid. Hiljuti oli kuski juttu, et ka kuni 18 aastastest, kellele on hambaravi tasuta, on väga vähesed hambaarsti juurde sattunuid, kasvõi profülaktikaks.
-
See meenutab natukene seda teemat, et mingi ministriprowa olevat WWII ajal kurtnud, et apelsinide ja banaanide saadavus olevat väga halb olnud :)
-
idee on "accumulate"
kas autor on mõelnud, mis mahus annetustegevus võiks olla ja kes oleks abisaajate sihtgrupp? -
Protsess kui selline peaks olema pidev ning sihtgrupp need, kelle aktiivset ja tootlikku osalemist ühiskonnas sahtli vilets olukord takistab.
-
Kuidas on põhjuse ja tagajärjega? Kas mitte sellepärast, et osa inimesi pole aktiivselt ja tootlikult osalenud ühiskonnas, pole neil raha hambaraviks?
Ei taha ideed põhimõtteliselt eitada, aga soovin teistsugust vaatenurka ka meelde tuletada. -
Vanaema, täiesti nõus. Kust mul see idee tekkis - sellest, et käin ise viisaka regulaarsusega hambaarsti juures. Arstide hinnangul on mul hammaste seisukord ja üldine tervis keskmisest parem. Ometigi heites pilgu makstavatele arvetel pean nentima, et näen suhteliselt selget spread'i keskmise hammaste tervise, üldise sissetulekutaseme ning nende arvete vahel.
...aga hommikul kuulsin raadiost poliitreklaami, kus üks erakond valimislubadusena lubab selle hammaste probleemi ära parandada. Kui nad nüüd mõistlikke katteallikaid ka reklaamiks, siis oleks kohe rahulikum. -
Karum6mm
...aga hommikul kuulsin raadiost poliitreklaami, kus üks erakond valimislubadusena lubab selle hammaste probleemi ära parandada. Kui nad nüüd mõistlikke katteallikaid ka reklaamiks, siis oleks kohe rahulikum.
Oli ju see avansilise maksustamise jutt.... -
...lugesin seda mõnda aega pärast reklaami kuulmist...
-
Kui uskuda doktorite juttu, siis katkised hambad inimesel on sama mis katkine katus majal. Ehk siis kaasnevad hilisemad ja oluliselt suuremad terviseprobleemid (haigekassa kulud). Kommenteerida ei oska...