Järgmine Eesti president
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Poliitika päevakorras, siis selline teema. IRL Reinsalu kiikab Indrek Tarandit. Äkki keegi oskab neile mõnd paremat varianti soovitada?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/urmas-reinsalu-avaldus-miks-ei-voiks-indrek-tarand-olla-nuud-irl-i-presidendikandidaat?id=70665195 -
Enne kasvõi Siim, kui Indrek
-
Jaak Jõerüüt - väga erudeeritud inimene.
-
Jaak on tark küll, aga ma kardan, et tal puudub see Lennarti sarm, millega ta suudaks teiste riikide juhte võluda ja mõjutada. Ega sisuliselt muud me oma presidendilt ei ootakski.
-
Aaviksoo võiks olla sobiv aga IRLi seisud on sandid
-
Ausalt öeldes ei tahaks enam ühtegi endist kommunisti presidendiks. See on võibolla veidi narr, aga... Äkki saaks siiski ilma selleta?
-
mx77
Siim käib siin, jah, kavala ja teeseldult ükskõikse näoga ringi. Ise ei tahaks kohe üldse seda meest riiki esindamas näha. -
mx77
Siim oleks täitsa mõistlik valik, kui tal vaid mälu korras oleks. Peaministrina oleks parem kui presidendina. Aga mees, kes kohe üldse ei mäleta, kuidas ta Eestile mõne SKP protsendi jagu potentsiaalset kohustust võttis, ei saa kahjuks kohalikus poliitelus eriti kõrgelt lennata... -
Marina Kaljurand - aeg on küps venelasest naispresidendiks. Mõtlen seda tõsiselt.
-
Muidugi konkreetne isik on oluline seejuures.
-
Võiks olla tõepoolest keegi naistest. Marianne Mikko.
-
telepoiss1
mingi nii hea huumor, millele ma pihta ei saa? -
Vanaema
Marina Kaljurand - aeg on küps venelasest naispresidendiks. Mõtlen seda tõsiselt.
Galojan? -
Marina Kaljurand -- igati sobiv. Väga sobiv, iseasi kas ta tahab.
Marianne Mikko :-)) -- Telepoiss, Sa oskad väga keerulist huumorit teha. :-))
Siim Kallas -- liiga palju luukeresid.
Mart Laar -- liiga palju luukeresid.
President võiks olla inimene, kes ei ole kogu oma ihu ja hingega Eesti sisepoliitikas.
Marina Kaljurand on venelane? poleks iial arvanud. Ma pean teda eestlaseks. Aga kui ta on venelane, siis ongi hea teha ninanips seltsimees Toomile, et näed, on olemas ka selliseid venelasi, kes on kõrgetel kohtadel ja kes ei ole absoluutselt sellised, nagu seltsimees Toom tahab. -
Galojan? Mitu korda võite arvata, et kas Kristiina Ojuland pakutakse presidendikandidaadiks?
-
Nägin ükspäev Marti telekas ja täitsa kahju hakkas. Tervis paistab tal olevat nii vilets, et suurest mängust on ta vist väljas. Tuleb jääda memuaare kirjutama, sest isegi selge kõne tekitamine valmistas mehele ilmselgelt probleeme.
Kristiina? ... pole ju ometi naljakuu. Tema on endale paari afääriga niisugust kuulsust kogunud et keegi ei tohiks teda iial enam tõsiselt võtta. Kuigi jah, ühe erakonna registreerimiseks vajaliku kriitilise massi on ta ju ometi kokku kogunud.
Ma arvan, et Andrus Ansip võiks kunagi tulevikus sobival hetkel üsna sobiv kandidaat olla. Mitte küll veel järgmisel kahel valimisel.
Kui Edgaril tervis vastu peab, siis võib ta veel pulli teha. Siim ilmselt ka proovib. Mulle ei meeldi kumbki neist. -
Kaja Kallas või tõesti Marina Kaljurand.
Meeste seas on palju kandidaate, kuid tõesti oleks aeg mõelda naispresidendi peale seniks kuni seda Kadri Simsoni kandidatuuriga ära ei solgita. -
dumbuser
Aga mees, kes kohe üldse ei mäleta, kuidas ta Eestile mõne SKP protsendi jagu potentsiaalset kohustust võttis, ei saa kahjuks kohalikus poliitelus eriti kõrgelt lennata...
Saab küll. Sester Riigikogu rahanduskomisjoni esimehena ei teadnud ESM ja EFSF puhul, kas tegu on summeeruvate või kattuvate summadega ja seal oli juttu ca 5% SKP'st. Hääletamist see ei takistanud. Siiani on see päss millegipärast parlamendis. Ja jätkub ülbust ka uuesti kandideerida. -
Kaja Kallas on liiga noor vist veel. President peab olema 40, kui mu mälu mind ei peta. Kallasel jääb valimise ajaks napilt aasta puudu.
Kaljurand on huvitav pakkumine ja päris hea variant kui järele mõelda. Idanaabrit tunneb läbi ja lõhki, diplomaatilist protokolli ja rahvusvahelisi suhteid loomulikult ka. -
Valitakse keegi, kes on usa-ga enim seotud. Me ju ameerika koloonia.
-
Kaja Kallas on põhiseaduse järgi 2016. veel liiga noor.
Marina Kaljurand kõlaks väga hästi.
Mart Laar on kahjuks mängust väljas.
Siim Kallas... Ausalt öeldes...Ei. Siiski mitte.
Marju Lauristin on veidi vana ja üleüldse...
Eiki Nestor? Kui tahta aktiivset poliitikut ja respekteerida sotsi? Vaatasin riigikogu liikmete nimekirja ja ega sealt esimese hooga midagi paremat silma ei jäänud. Aaviksoo muidugi ka, aga tal pole eriti santsu. Paul-Eerik Rummo võibolla? -
Kaljurand oleks väga OK, keeled ka vist suus?
-
Marina Kaljurand on venelane? poleks iial arvanud. Ma pean teda eestlaseks. Aga kui ta on venelane, siis ongi hea teha ninanips seltsimees Toomile, et näed, on olemas ka selliseid venelasi, kes on kõrgetel kohtadel ja kes ei ole absoluutselt sellised, nagu seltsimees Toom tahab.[/quote]
Vikipeedia annab: Marina Kaljurand (sünninimi Marina Rajevskaja; sündinud 6. septembril 1962 Tallinnas) on Eesti diplomaat.Marina sündis Läti päritolu isa ja venelasest ema tütrena. Ta õppis Tallinna 7. Keskkoolis ning lõpetas 1986. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna cum laude.
See Rajevski oli üks punategelane ENSVs, pole nagu päris läti nimi. Aga Marina intervjuudest on tulnud välja, et ema kasvatas teda üksi. -
See asi on siis nüüd otsustatud, et Marina Kaljurand on järgmine president. Diplomaatiline pagas on tal ka piisav.
-
Tänan minu kandidaadi heakskiitmise eest.
Puhtalt nfo mõttes: Marina isa peaks olema Viktor Rajevski (sündinud 15. märtsil 1936 Petseris) on Eesti loomakasvatusteadlane. Ta lõpetas 1953 Petseri 1. Keskkooli ja 1959 EPA insener-mehaanikuna; põllumajanduskandidaat (1975, EPA), väitekiri "Совершенствование технологии содержания и кормления молочного стада в условиях рациональной системы скотоводства в Эстонской ССР" (1975, Eesti NSV Teaduste Akadeemia Loomakasvatuse ja Veterinaaria Instituut (ELVI)). Olnud 1960–1961 ELVI erikonstrueerimisbüroo vaneminsener-konstruktor, 1961–1967 erikonstrueerimisbüroo juhataja, 1967–1970 aspirant, 1970–1972 nooremteadur, 1972–1974 vanemteadur, 1974–1975 sektori juhataja, 1975–1979 Laeva katsesovhoosi direktor, 1982–1985 ENSV varumisminister, 1985–1988 teraviljasaaduste minister, 1988–1989 ENSV Ministrite Nõukogu esimehe asetäitja, 1989–1997 Ida-Aafrika riikide majandusnõunik, seejärel Silmeti kommertsdirektor.[1]
Vähemalt väidab sada Urmo Soonvald http://www.ohtuleht.ee/308188/eestlased-valismaal-ehk-kuidas-meie-mehed-laanes-luuretool-kaisid -
Mihkel Oviir
-
pahurik
telepoiss1
mingi nii hea huumor, millele ma pihta ei saa?
eeskujulik feminist, sotsialist, hoolib geidest. uusasta kõne saaks olema oodatuim südmus. -
telepoiss1
pahurik
telepoiss1
mingi nii hea huumor, millele ma pihta ei saa?
eeskujulik feminist, sotsialist, hoolib geidest. uusasta kõne saaks olema oodatuim südmus.
Mari-Liis Sepper oleks tugevam kandidaat. -
suffiks
Saab küll. Sester Riigikogu rahanduskomisjoni esimehena ei teadnud ESM ja EFSF puhul, kas tegu on summeeruvate või kattuvate summadega ja seal oli juttu ca 5% SKP'st. Hääletamist see ei takistanud. Siiani on see päss millegipärast parlamendis. Ja jätkub ülbust ka uuesti kandideerida.
Õnneks ei mõlguta keegi mõtteid 'Sester peaministriks' või 'Sester presidendiks'. Vähemalt ma sügavalt loodan seda.
Ja see Kreeka värk pidi ju plussiga äri olema, nii et mis vahet seal on, kas seal oli miljon, miljard või triljon. Äripäev ei saa ka numbritest ja protsentarvutusest eriti midagi aru, aga ikka ilmub edasi ja nimetab end majandusleheks... -
Milleks meile president?
-
Äkki sellepärast, et 20-30ndate parlamendikeskne kogemus õpetas, et on vaja päevapoliitikast väljaspool seisvat ja selle kaudu riigiehitust tasakaalustavat figuuri?
-
Savisaare presidendikandidaadist hakkab siis saama IRLi kandidaat. Hea, et Reinsalu Aunastet ei pakkunud. Tarand viitas ebamääraselt Riisalu rollile protsessis. Klounide kompanii.
-
Mina pakun Yana Toom, saaksime Venemaa ÜROs hästitöötava Vetoõiguse ka meie seaduseloomesse integreerida.
Mis saaks viltu minna? -
Riisalu on paari viimase aasta jooksul andnud avalikkuse ees mõista, et talle on poliitikast kõrini ja ta lahkub poliitikast täielikult, ärisse tagasi. Kahju, et ta oma sõnu sööb.
-
Ene Ergma, Jaan Männik, Kelam.....liiga vanad?
-
Indrek Teine.lv pidi ka unistama ....
-
Kadri Liik ?
-
ikaldus
Kadri Liik ?
Kadri Liik on täiesti mõeldav. Mulle sümpatiseeris tema tagasiastumine Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskuse juhi kohalt, seoses tema alluva mingi sigadusega. Eetiline inimene ja süda on õige koha peal. Lisaks on eeliseks tema noorus. Tema raadiosaateid oli väga huvitav jälgida, tema teadmised on väga laiahaardelised. -
Ma loodan siiralt, et järgmine president tuleb päevapoliitikast väljaspoolt. Jaan 'meil Rootsis' Männik ei ole ehk parim valik, kuid midagi samas liinis võiks mõelda küll. Manitski ehk?
-
Marvin
Ma loodan siiralt, et järgmine president tuleb päevapoliitikast väljaspoolt. Jaan 'meil Rootsis' Männik ei ole ehk parim valik, kuid midagi samas liinis võiks mõelda küll. Manitski ehk?
Samas liinis - et eesnimi peab Jaan olema? -
... kõige suurem hulk eestimaalasi toetab presidendina nähtavasti Edgarit
-
Etkar ise kindlasti ei taha seda ametit, seal ei saa sahkerdada ja peab ennast parteijuhtimisest eemaldama, see oleks Etkarile nagu vangis istumine.
-
Marvin
Manitski on liiga vana (72) ja Hipodroomi detailplaneeringu altkäemaksuafäär jättis ka talle pleki. -
A Tulviste?
-
Mihhail Lotman. President võiks olla vaimselt sõltumatu teravmeelne humanitaar.
-
Korra põhja lastud Must Hobune teisel korral ei tööta. See käib siis Tulviste kohta.
-
decibel
Etkar ise kindlasti ei taha seda ametit, seal ei saa sahkerdada ja peab ennast parteijuhtimisest eemaldama, see oleks Etkarile nagu vangis istumine.
Edgar tahaks väga. Saaks kirjutada triloogia: Peaminister (valmis), Linnapea, President. -
Loomulik sündmuste käik oleks siiski - peaminister, linnapea, külavanem. Ma loodan, et sellele lisandub ka köide 'Vangla-aastad'.
-
zuckerblaum
Äkki sellepärast, et 20-30ndate parlamendikeskne kogemus õpetas, et on vaja päevapoliitikast väljaspool seisvat ja selle kaudu riigiehitust tasakaalustavat figuuri?
Magnus Ilmjärve järgi sai Päts seega suurepäraselt oma tööga hakkama?
Ühiskond on edasi arenenud, kommunikatsioon kosmoses võrreldes möödunud sajandi(te)ga.
Miks me hoiame kramplikult kinni ühiskonna ülesehituse vanadest mudelitest?
Mina pole küll tunnetanud praeguses arrogantses, nätsutavas presidendis tasakaalustavat n.n. rahuvuse Isa(Ema) figuuri.
Paraku pole Lennart Meri kvaliteeti hetkel kuskilt võtta.
Nii et nõustun Farmeriga - milleks meile (keskpärane) president ja selle institutsioon, seda väheneva Eesti maksumaksjate arvu juures.
Presidendi institutsioon võiks vabalt olla üks Riigireformi subjekte.