Raha laenamine väärtpaberite tagatisel - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Raha laenamine väärtpaberite tagatisel

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Loodan, et ma olen õiges alafoorumis selle jutuga. Tuttav EL kodanik registreeris Eestis äriühingu, mille sisuline tegevus pole veel käivitunud. Jooksvate kulude katteks on omanik seni firmale laenu andnud. Palus nüüd mul leida laenuandja või lühiajaline investor, kes oleks huvitatud laenama tema firmale 20 000€ kaheks kuuks. Tagatiseks pakub mingeid Austria väärtpabereid, mis on väikese tootlusega ja garanteeritud. Kui laenajat ei leia, siis müüb osa neist maha aga ta eelistaks pigem intressi maksta ja mitte müüa. Sisuliselt otsib ta raha firma jooksvate kulude katteks aga kui laenaja eelistab teha lepingu füüsilise isikuga, siis talle sobib ka see. Intressi osas ootab ta laenaja ettepanekut.

    Kas see teema üldse sobib lhv finantsportaali foorumisse, kas ma leian siit kellegi kes on huvitatud? Kui ei sobi või ei leia palun soovitage - kust veel otsida. Pangast ei ole mõtet küsida kui bilanss on olematu.

    Firmal on ühe Rootsi panga kohalikus filiaalis väärtpaberiarve, ta on sinna erinevaid asju kandnud ja müünud. Raha otsas :).
  • Börsil noteeritud väärtpaberite tagatisel saab firma võimenduslaenu võtta 8,5% aastaintressiga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon