eluasemelaenu intress
Log in or create an account to leave a comment
-
Äkki keegi, kes viimasel ajal laenu võtnud on, jagab kogemusi, et mis hetkel normaalne kodulaenu intress on turul?
-
http://www.adaur.ee/veebruaris-valjastatud-eluasemelaenude-keskmine-intressimaar-oli-22/
Tegelikult ikkagi sõltub su enda rahalisest seisust, lisatagatiste olemasolust ja mingil määral annab ka kaubelda. Küsi kõigilt pankadelt ja vali parim ja siis ütle, et tahaks veel 0,1% alla saada. -
2013 suvel sain 1,9+6k. euribor
-
Huvitav, mida pangas teevad nende klientidega, kellel on lepingus intress 1 kuu EURIBOR + marginal? Hetkel peaks see olema negatiivne.
-
Huvitav, mida pangas teevad nende klientidega, kellel on lepingus intress 1 kuu EURIBOR + marginal? Hetkel peaks see olema negatiivne.
Pakun välja, et nad loevad selle nulliks. Uutes lepingutes pidi ka kirjas nii olema, et kui euribor on negatiivne, siis loetakse see nulliks. -
Loetakse nulliks.
-
SEB loeb mul nulliks.
-
Vanades lepingutes ei loeta nulliks, ainult uutes on selline punkt sees.
Eestis minu teada selliseid laene siiski ei ole, kus marginaali ja Euribori summa negatiivne oleks.
P.S. küll on seda Taanis, kus baasmäär on -0,75%
http://www.aripaev.ee/uudised/2015/04/12/negatiivse-laenamise-alasti-tode -
Kui base rate on sügavalt negatiivne, siis peaks laenu võtma minnes küsima:
1) I järjekoha hüpoteek panga peakontorile.
2) Regulaarset sissetulekut tõendav dokumentatsioon pangalt.
3) Kui pank edaspidi tahab äri teha, siis peab seda kindlasti minuga tegema või loa taotlema, et kellegi teisega asju ajada.
4) Kui panga reiting langeb, nõuan ma lisatagatist. Kui seda ei ole, siis on mul õigus kohe kogu laen tagastada, lisaks minu üldtingimustes sätestatud leppetrahvi nõuda.
5) Kui mu majanduslik olukord muutub, siis jätan endale õiguse muuta laenu marginaali. Pangal on õigus sellest teavitatud saada. -
Kas tasuks praegu intressimäär fikseerida? 5yr EUR IRS on hetkel 0.20%
-
6) Kui pank ühineb teise pangaga, siis tuleb tal esitada ülevaade uue partneri kõikidest kohustustest ja sissetulekutest. Kui partner on viimasel aastal olnud kahjumis, peab pank langetama intressimäära või suurendama laenusummat.
7) Kui peaks esinema force majeure, nagu ülemise naabri põhjustatud uputus, elektrikatkestus, rahutused Araabias vms, siis on õigus nõuda laenulepingu viivitamatut kustutamist.