rahaasjad.ee foorum - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

rahaasjad.ee foorum

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tegime uue säästmis- ja investeerimisteemalise foorumi aasdressil www.rahaasjad.ee.

    Eestis säästetakse väga vähe, majapidamised säästavad OECD andmetel lausa alla 1% teenistusest: OECD andmetel ning aktsionäre on Tallinna börsiettevõtetel suurusjärgus 500-2000 enamasti, ka ühisrahastuses on aktiivne küllaltki sarnane suurusjärk. Täiesti kaduvväike arv inimesi meil tegeleb üldse säästmise ja investeerimisega ja see pole hea.

    Mõtlesime, et kasulike linkide ja õppematerjalide ning nende pealt sellise päevikute ja blogide vormis oma kogemuse ja teatavate edusammude edasi andmine võiks aidata seisu parandada. Idee on inimestele näidata, et need võtted ja teadmised reaalselt töötavad ka nende endi peal ja edu annab saavutada ka vähesega alustades. Praeguseks meil seal 6 päevikut ja kolm blogi, natuke juba midagi toimub. Esimese kümne päeva kohta täitsa ok.

    Meie üldine lähenemine säästmisele ja investeerimisele on küllaltki lihtne - kulud alla eelkõige mõttetumate kulude arvelt ja siis see ülejääv summa säästudeks ja investeeringuteks suunata, passiivseid tulusid kasvatada. Selline lähenemine töötab igaühe puhul (kel annab kulusid koomale tõmmata) ja seda annaks ka täiesti automaatseks teha näiteks püsikorralduse ja fondi suunamisega, ei peaks üldse mõtlemagi. Samas sellisel lähenemisel kulud natuke suuremad, natuke aktiivsemalt ja teadlikumalt tegutsedes annaks äkki natuke paremaid tulemusi saavutada.

    Mõtlesin meie foorumit siin jagada, et äkki see julgustaks veel mõnda inimest säästmise ja investeerimisega algust tegema. Muidugi oleks väga äge kui ka mõni kogenum investor vahest silma peale viskaks ja mõne soovituse annaks või liigset entusiasmi jahutaks :)

    Ärge siis väga kriitilised olge, me oleme ikkagi õppimise faasis kõik. Kõige tähtsam on algust teha.

    Meil oma väike punt on igatahes päris teemas sees entusiastlikult, tõmbasime igasuguseid mõttetuid kulutusi alla, uurime erinevaid varaklasse, võetakse positsioone juba. Kui kellelgi huvi, võiks ka liituda.

    Loodetavasti ma siin selle jagamisega kuidagi foorumi reeglitele vastu ei läinud, sel juhul vabandan ja kustutage ära.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon