Tambiks tampijaid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks tampijaid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Toon ühe arutelu siia üle:

    jahe
    .
    Pean momentumi seisukohta õigustatuks. Põhjusi on mitmeid, ent jätan ülejäänud kõrvale ja toon välja peamise: kontekstipõhisuse.

    Üksikul postitusel on kaastekst eelneva põhjal üldjuhul tuvastatav, on arusaadav postitusele eelkäiv õhustik ja see ei muutu ajas. Samas jutulõime pealkiri ei käi ajaga kaasas, aastate jooksul toimuv keskustelu võib teiseneda servast serva, selle toon võib muutuda vaenulikuks. Ühesõnaga, pealkirja kontekst muutub ajas ja sellega koos foorumi pealdise tajutav konnotatsioon (lisanduv varjund).

    Et mitte jääda ümmarguseks, toon näite:
    Ühiskonna lõhestatus kasvab ja keegi riputab reede hilisõhtul foorumisse "Tambiks veidi vasakpoolseid" üleskutse minna noori kommareid peksma sotsiaaldemokraatide suvelaagrisse. Poolehoidjad võtavad tuld ja varsti kopeeritakse üleskutse Facebook'i ja mujale sotsaalmeediasse. Laupäeva öösel tambitakse mitmed noorsotsid laiaks.

    Tuleb tuttav ette? #Utøya saar ja Oslo #77 hukkunut.

    LHV võtab küll üsna varsti üleskutse maha, kuid Kapo tuvastab proklamatsiooni alguspunktina LHV foorumi. LHV vastutav isik püüab selgitada, et nemad omalt poolt eemaldasid postituse koheselt ja on sellist asja kogu aeg hukka mõistnud. LHV esindaja kutsutakse Kaposse.

    Kapo ametnik vaatab noorele yuppiele pikalt ja sügavalt silma sisse ja küsib: "Kas te tahate väita, et olete omalt poolt kõik teinud? See teema on teil 6 aastat, kordan: KUUS AASTAT foorumis üleval rippunud! Keda te siin lolliks peate?" Lööb pauguga toimiku kinni, saadab noore pintsaklipslase minema ja kirjutab toimikule: "KS § 238 läheb käiku".

    Alo, kuidas väljavaade tundub?

    https://fp.lhv.ee/forum/free/130176?postId=2690300
  • jahe, ma olen üllatunud, et sa oled enda jaoks ära ostnud poliitkorrektse pehmotsemise, kus ühel poolel on ainult õigused ja demagoogia ning teisel pool ainult hirm ja kohustus vait olla. Ilmselgelt ülekantud tähenduses kasutatava sõna kallal urgitsemine läheb tõesti juba sinna orwellikus skisofreenilisuse alla. Aga noh, alati võib ju mõne teema pealkirja muuta näiteks selliseks - Vasakpoolsetel pole kunagi õigus. vms. :-D
  • Omalt poolt kommentaariks, et kui mingi pealkiri häirib kedagi, siis hea põhjenduse korral oleksime valmis seda ka muutma. Isiklikult pole elus kedagi füüsiliselt tampinud ja seetõttu tõesti ei suuda mu aju sõna "tampima" seostada füüsilise vägivallaga, vaid minu jaoks on tegemist ikkagi piltliku väljendiga, kus kedagi halvustatakse, maha tehakse või nöögitakse.
    Kas poliitkorrektne oleks:
    "Tambiks" veidi vasakpoolseid
    Halvustaks veidi yuppisid
    Teeme veidi poliitikuid maha
    Põlastaks veidi liberaale
    Suhtuks üleolevalt märsilohistajatesse
  • Te olete kõik nii nunnud ja peened!
  • Tampimine on siin kontekstis kasutusel kui kohati liigselt emotsionaalsete, irooniliste ja keel-põses stiilis väga ühekülgsete seisukohtade esitamine teatud nähtuste ja isikute gruppide suhtes. Neid teemasid ei ole võimalik poliitkorrektselt pealkirjastada, sest nende sisu ei ole nii või teisiti poliitkorrektne, kuna sisaldab nii emotsioone, analüüsi, huumorit kui fakte. Kui keegi on tõesti hea maitse piire ületanud, siis on vastavad postitused ja kasutajad suhteliselt kiiresti eemaldatud.
  • Tõstan ümber:

    jahe
    .
    Karum6mm, asi pole üldse poliitkorrektsuses! Sina peaksid teema taustast ju ometi aru saama! Omal ajal, kui säärased pealkirjad pandi, oli meil foorumis kitsas seltskond, me teadsime üksteist enam-vähem, sai huumorit visata.

    Kui Sa nüüd vaatad ringi, siis nii mitmelgi siinsel sõnavõtjal puudub naljasoon täiesti, käiakse ringi, rusikas taskus.
    Toona, kui Sina siin teemasid alustasid, oli see naljakas ja seltskond oli oma. Nüüd enam mitte.
  • Ühe mõttena on mul peas jooksnud idee, et vaba teema foorumid teha nähtavaks ainult sisseloginud kasutajatele.
  • Jah, ma olen nõus - siia on tekkinud nii kahetsusväärselt lolle tegelasi kui hobinatse (eelmise kategooria oluline alamkategooria), kelle taust ei ole teada ning kes vabalt võivad olla kas provokaatorid või lihtsalt täiesti soodad. Ja vaba teema foorumid suisa peaks olema ainult sisseloginud kasutajale.
  • AloV
    Ühe mõttena on mul peas jooksnud idee, et vaba teema foorumid teha nähtavaks ainult sisseloginud kasutajatele.


    Minu meelest võiks sama kohaldada ka Investeerimise foorumile - analüüsi/arutelu kvaliteet on suures osas nii rappa jooksnud, et kohati hakkab piinlik :D
  • Kinniste süsteemide eripära on paraku see, et uut verd ei kipu peale tulema ja lõppeb see konnatiigistumisega, seetõttu investeerimise foorumid võiks olla ikkagi kõikidele avatud.
  • Kogu selle käimasoleva diskussiooni ajel ma luban, et järgmise 12 kuu jooksul ei tee ma rohkem mitte ühtegi kommentaari LHV foorumisse. Teemad lähevad juba nii jaburaks, et ei oska midagi kaasa rääkida.
    Kell läks käima nüüd.
  • Poliitkorrektsus on ikka päris julm asi. Jõle tüütu on igatmasti peenutsejate ja ohkijate epistlit kuulata.
    Aga kes siin foorumis nats on?
  • Hädasti oleks vaja foorumifüürerit, kes otsustaks, milline postitus on lubatud keel-põses iroonia ja milline lubamatu hea maitse piire ületamine. Muidu keegi äkki ei saa aru ja võib solvuda. Mina teen ettepaneku selleks füüreriks määrata kasutaja Karum6mm, tema tavaliselt teab kuidas asjad tegelikult on.
  • Minus tekitab ärevust pealkiri "Tööstusrobotite pealetung".
    Praegu rohkem kirjutada ei julge.
  • Ma olen nõus foorumifüüreri auväärsest ametist loobuma mykoloogi kasuks, sest tema ja ainult tema suudab garanteerida kogu foorumi absoluutse ja täieliku vastavuse poliitkorrektsuse kaanonitele. Sedasi pole keskkonna võimandajal mingeid riske ning kogu foorum saab olema suunatud ausama, võrdsema ja progressiivsema ühiskonna loomisele.
  • Neid poliitkorrektseid siutühje läägeid foorumeid on terve internett täis. Ei ole ühte juurde vaja, Üldiselt on ikkagist arusaadav ja üpriski selge mõistusega eristavad teemad mis lähevad seaduse konteksti, ning midagi meeletult offensiivset nagu küll ei ole siin täheldada olnud. Pigem samas on aga näha kus teatud tegelased sooviksid teostada tsensuuri läbi poliitkorrektsuse.

  • Kõik, kellel mingeid teemasid on valus vaadata, siis nupp "märgi kõik teemad loetuks" peale ennast huvitavate vaatamist on mind alati aidanud. Palun ärge minge poliitkorrektsusega liiale!
  • puhkjapojad1
    Kogu selle käimasoleva diskussiooni ajel ma luban, et järgmise 12 kuu jooksul ei tee ma rohkem mitte ühtegi kommentaari LHV foorumisse. Teemad lähevad juba nii jaburaks, et ei oska midagi kaasa rääkida.
    Kell läks käima nüüd.


    Puhk, ära jama.
    Siin on niigi grupp rahulolematuid kommentaatoreid, kes heidavad (ei saa küll aru kellele?) ette foorumi kvaliteedi langust võrreldes aegadega, kui Talse ajas ennast Tiina Joosu toetavate sõnade abil iga päev lõdvalt püsti.

    Kas süüdi on selles kunagised osalejad, kes on nüüd loobunud (tõenäoliselt tüdimusest ja info üleküllusest) või uued tulijad, kes ei taga kriitiseerijatele piisavat kvaliteetset lugemist - mine võta kinni.

    Sinu aastane paus süvendaks nende tegelaste rahuolematust veelgi - jahe ja Viirese ohkimine teemal, et kuda vanasti oli ikka rohi rohelisem ja LHV teemad tarkustest pungil, süveneks, mis omakorda süvendab lahkumist foorumist.

    Vaata, kelle postitus on 37 plussiga hetkel Foourmi TOP-is.
    Nii et nagu vanasti öeldi - töötajate laiade masside tungival soovil - jätka, su sõnavõttudes on ausust ja stiili.
  • Ma sain esimese miinuse anda puhkjapojad1 viimasele kommile, sest minu silmis on see mees tulevane Peaminister!
  • Mind ka härib puhki puudumine. Iga kord loen. Puhk on nagu Saligeri Kuristik Rukkis, tänu kellele inimene saab aru, et ta ei ole päris opakas ning ta evib kaasmõtlejaid.
  • Olen puhki pausiga nõus, kui suffiks seniks kolmekordistab oma postituste arvu. Alla selle lihtsalt ei tule välja. Et leppige isekeskis täpsemalt kokku ja andke teada.
  • AloV, tooge kasutaja Scrooge tagasi:) On aeg!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon