Tambiks veidi EKRE-t - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi EKRE-t

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teeme siis pildi täiustamise mõttes ikka selle teema ka. Ma olen viimasel ajal jõudnud arusaamisele, et kui võimul olev seltskond midagi radikaalselt mõistlikku ette ei võta ning seda ka geniaalselt ei esitle (mõlemas osas on seda väga raske loota), siis EKRE võidab järgmised valimised. Neil pole isegi komistamisi vaja karta, keskkond on neile nii soodne, et valijal on täiesti savi - a la Kesk Lasnamäel kuni viimase ajani. Minu poolest on see ka jumalast OK, rahva hääl on jumala hääl, ootan huviga, mis nad reaalselt peale hakkaks.

    Aga see Martin Helme sõnavõtt paraku ei mahu mingitesse demokraatliku protsessi raamidesse. See on sulaselge viide, et kodanikud ei ole seaduse ees võrdsed ja praegu paistab küll nii välja, et kodanik Helme kavatseb endale võtta endale õiguse selle üle otsustada mingit suvaliste tunnuste alusel. Huvitav, kas siin foorumis tugevat poolehoidu leidnud Mihhail Lotman ikka kvalifitseerub rahvuse põhjal presidendiks?

    Kui Martin Helme kiiremas korras ei vabanda, siis on vähemalt minu silmis EKRE peatamiseks ühel hetkel õigustatud ka demokraatlikust mudelist väljaspool olevad vahendid.
  • Sakuska
    Ja kui Helme ei vabanda, siis milliseid demokraatlikust mudelist väljaspool olevaid vahendeid kasutate EKRE peatamiseks? Mina loen siit välja otsest üleskutset, vahendeid valimata tuleb EKRE peatada.
  • Liberastid/tolerastid ise lasid selle dzinni pudelist välja oma jõhkra ja arrogantse Eesti ümberrahvastamise, ümberusustamise ja seksuaalse ümberorienteerimispoliitikaga.
  • Igaühel on ju õigus oma arvamusele. Mina arvan ka, et Eesti president peaks olema rahvuselt eestlane .Veri on paksem kui vesi.Eesti seis peaks tõesti hapu olema kui ei leiduks enam ühtki eestlast, kes presidendiks kõlbaks

    Venelane-ukrainlane-soomlane on täiesti OK ministrina, linnapeana või parlamendisaadikuna kui ta muidu on tubli, integreerunud Eesti ühiskonda ja räägib hästi eesti keelt, kuid riigipeana tahaks ikka eestlast näha.

    Rahvus pole esimene ega kõige tähtsam kriteerium kuid võrdsete näitajate puhul ma eelistaks eestlast. Muidugi, Eesti probleem on see, et rahvalt ei küsi keegi. Valida saavad vaid 101 saadikut Toompeal ja kui seal ei õnnestu, siis mõnisada rohkem "põllul" .
  • Fake McCoy
    Liberastid/tolerastid ise lasid selle dzinni pudelist välja oma jõhkra ja arrogantse Eesti ümberrahvastamise, ümberusustamise ja seksuaalse ümberorienteerimispoliitikaga.


    Tsitaat Sakalast:
    Sakala palus Martin Helmel täpsemalt selgitada, millega ta sellist inimese päritolul põhinevat hinnangut põhjendab, ning sai kinnituse, et poliitiku väljaütlemine kõnekoosolekul ei olnud mõttevääratus, vaid peegeldas tõepoolest tema tõekspidamist. «Meie erakonna arvates on Eesti idee poolest rahvusriik ja seepärast peame iseenesestmõistetavaks, et kõige kõrgemad avalikud ametid kannaksid seda aadet. Iseenesest on ju võimalik, et (muust rahvusest – toimetus) inimene on meie ühiskonnaga hästi integreeritud, nagu seda on Marina, aga sellest hoolimata peame õigeks, et president oleks eestlane nii hingelt kui ihult,» rääkis Helme.

    Mis puutub siia "jõhkra ja arrogantse Eesti ümberrahvastamise, ümberusustamise ja seksuaalse ümberorienteerimispoliitikaga"? Martin Helme ise toonitas lisaks, et Kaljuranna seotus peaministriparteiga on küll probleem, kuid peamine on siiski tema rahvus!

    Kas me räägime mingist uuest põhiseaduse vaatest, mis sätestab kodanikud ja siis veel unterkodanikud, kes ei vasta muuhulgas eestlase ihu standardile?
    Tuleb tõsiselt tuttav ette teatud ühe munaga mehe monoloogidest.
  • stagna
    Igaühel on ju õigus oma arvamusele. Mina arvan ka, et Eesti president peaks olema rahvuselt eestlane .Veri on paksem kui vesi.Eesti seis peaks tõesti hapu olema kui ei leiduks enam ühtki eestlast, kes presidendiks kõlbaks

    Defineeri palun "rahvus eestlane". Kui sellega hakkama saad olen sinuga nõus.
    Minu meelest õed Helmed pole küll kumbki eestlase (ugri-soomlase) nägu, pigem ikka sinna iisreaeli poole?
  • Selgitan igaks juhuks veel: ma ei jaga EKRE vaateid immigratsioonile, Euroopa Liidule, majandusele ja paljudele muudele asjadele. Samas, ma tunnustan absoluutselt seda, kui valijad demokraatlikus süsteemis oma hääle nende poolt annavad.

    Martin Helme tänase avalduse probleem on selles, et jagades kodanikud sisuliselt kahte klassi, läheb ta totaalsesse vastuollu õigusriigi põhimõtetega. Ta ütleb, et peale põhiseaduses sätestatud tingimuste on olemas veel mingid tingimused, mis teatud kodanikuõiguste realiseerimist osa kodanike jaoks piiravad.

    Lisaks ühe munaga mehe süsteemile leidub väga sarnane setup ka tänapäeva Iraanis, kus usujuhtide kõrgem nõukogu võib rahva valitud esinduskogu otsustest üle sõita, kui need nende meelest usu põhimõtetele ei vasta. Helme poolt seatav rahvuse kriteerium on mu meelest veel subjektiivsem kui šiia vaimulike rakendatav usupuhtuse kriteerium. Ajatolladel on vähemalt üks vana käsiraamat, mis asi Helmel on? Päris krdi peen iroonia.
  • Kas seda on siis üleliia tahta, et president oleks eestlane nii hingelt kui ihult? Kaljurand ei ole kumbagi.
  • Minu arust Martin Helmel on mingeid mentaalseid probleeme, mis väljenduvad sellistes ootamatutes destruktiivsetes väljaütlemistes. Marina kohta öeldu pole esimene ega ole ka viimane selline. Kas see on taotluslik? Pakun, et ei. Eks ta saab kunagi nende väljalipsavate ütluste pärast oma tõsise õppetunni.
  • Herbert
    Geni.com-i andmetel Helmede suguvõsa:
    Mart Helme on Enn Helme ja Age Helme poeg.
    Mart Helme emapoolsed vanavanemad on Ludvig ja Melanie Hendriksmann
    Mart Helme emapoolse vanaisa Ludvig Hendriksmanni ema oli Tatjana Hendriksmann.
    Tatjana Hendriksmanni vanemad olid Jekaterina Zimarjev ja isa Sergei Zimarjev.
  • Väga naljakas. Nagu kesikud hakkavad ärritudes autorollost rääkima, hakkavad ka ekre ninamehed ärritudes autrollost rääkima. Väga tüüpiline. Mart Helme oma vereliini kohta: Kas Te olete jaburaks läinud?!
  • Et siis nüüd järsku peab inimene, kes arvab, et Kaljurand ei sobi, kuid ise ei kandideeri, olema täiesti tõupuhas eestlane min. 50. põlve, muidu pidagu suu lukus? Way to go, Georgi Beltadze/PM

  • Ärme tunne häbi Helmete üle. Selliseid väärastunuid mõttemaailmaga inimesi, kes seda ka ise usuvad või end selliselt lihtsalt turundavad, on alati. Viimseni neid ühiskonnast välja ei juuri.

    Häbi tuleb tunda end ümbritsevate inimeste üle, kelle tõttu taolised värdjad ühiskonda esindama jõuavad. Püüdes siin võtmes kuidagigi optimist olla, võib ju tõdeda, et protestihääletamine on tänapäeva poliitilisel maastikul suurem probleem kui võib arvata.
  • Te ikka ei saa aru.

    Keegi ei ütle, ( ka Helme ei ütle , muuseas !) et mitte-eestlane ei tohiks presidendiks kandideerida või selleks ka saada. Kuid keegi ei saa inimesi ka sundida hääletama venelast, sakslast või usbekki Eesti presidendiks.Inimesel on õigus öelda, : "Ma ei hääleta tema poolt, sest ta pole eestlane ." See on täpselt sama hea põhjus kui iga muugi.

    Nagu näiteks : "Ma ei hääleta tema poolt, sest mulle ei meeldi kuidas ta räägib." "Ma ei hääleta tema poolt, sest ma arvan, et ta pole siiras." " Ma ei hääleta tema poolt, sest mulle ei meeldi ta erakond. ".
    Kui te veel kuuleks nn. tavahääletaja põhjendusi kuskil vallavolikogu üldvalimistel, siis need on veelgi omapärasemad.
    "Ma ei hääleta tema poolt, sest ta on liiga vana / noor / paks / peenike/ liiga ülbe / liiga tagasihoidlik, / liiga loll / liiga tark / liiga koleda soenguga / liiga rikas / liiga vaene / kasutab vaid võõrsõnu / on PD / on hetero / on blond / on punapea / on joodik / on karsklane / on usklik / on ateist jne. "

    Igaühel on oma põhjus ja selle ümber skandaali teha on täiesti mõttetu.Valimised selleks ongi valimised, et on võimalus olla poolt ja vastu.

    Mis puutub aga eestlasi, siis minu arust on see eestlane, kes ise end peab eestlaseks ja keda ka teised eestlased peavad eestlaseks.Mingi sugupuu 5nda põlveni on jaburus muidugi . Oluliseks tunnuseks on emakeel.Mina ei saa tunnistada eestlaseks isikut, kelle kumbki vanem pole eestlane ja kelle jaoks eesti keel on võõrkeel.
    Olgugi siis kuitahes hästi omandatud ja veatult räägitud.
  • sakuska

    Martin Helme tänase avalduse probleem on selles, et jagades kodanikud sisuliselt kahte klassi, läheb ta totaalsesse vastuollu õigusriigi põhimõtetega. Ta ütleb, et peale põhiseaduses sätestatud tingimuste on olemas veel mingid tingimused, mis teatud kodanikuõiguste realiseerimist osa kodanike jaoks piiravad.


    Põhiseadus ise jaotabki kodanikud kaheks: sünnilt ja naturalisatsiooni korras kodanikeks. Sünnilt kodanikel on mitu olulist õigust, mida naturalisatsiooni korras kodanikel ei ole, näiteks ei saa neilt võtta kodakondsust (PS § 8 lg 3).

    EKRE ja Kaljuranna teemasse puutub asi sedavõrd, et kui Marina Kaljuranna lätlasest isa ega venelannast ema ei olnud tema sünni ajal Eesti Vabariigi kodanikud (PS § 8 lg 1), siis Kaljurand ei saa presidendiks kandideerida, sest president tohib olla ainult sünnilt kodanik (PS § 79 lg 3).

    Meeldib või mitte, põhiseadus nõuab presidendiks justnimelt ihult eestlast – inimest, kelleni kodanikustaatus kandus vereliini pidi.
  • Arsenal on põhiseadusest hästi punktid välja toonud, president peab olema ihult eestlane. Viitasin sellele juba varem teemas järgmine Eesti president ( 20:39, sünnilt eestlane)

    Ajaloost võiks ju õppida, aga ei, ikka tahetakse teadlikult sama reha otsa astuda. Ka Konstantin Pätsu ema oli venelane ja veri on ikka paksem kui vesi. Pätsu tegevus vääriks karmi hinnangut (vaikiva ajastu kehtestamine, vapside mahasurumine,baaside leping), aga selle asemel tahetakse hoopis Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks rajada ausammas.

    President oleks eestlane nii hingelt kui ihult, see on elementaarne, mida siin vahtu üles kloppida?
  • Arsaneal, see ongi õdede Helmete puhul kummaline, et nad mitte ei järgi põhiseadust vaid nn. eestlaste rahvusliku puhtuse ideed. Samas see idee on iga Helme ja mitte-Helme peas erinev.
    Nimelt Põhiseadus võib jagada Eesti kodanikke kahte leeri, siis Marina on sünnilt eesti kodanik. Sellest on varem ka kirjutatud.
    Aga kui vaja, siis õed Helmed mõnes teises situatsioonis lajatavad põhiseadusega nii et sädemeid lendab.
  • stagna
    Te ikka ei saa aru.

    Keegi ei ütle, ( ka Helme ei ütle , muuseas !) et mitte-eestlane ei tohiks presidendiks kandideerida või selleks ka saada. Kuid keegi ei saa inimesi ka sundida hääletama venelast, sakslast või usbekki Eesti presidendiks.Inimesel on õigus öelda, : "Ma ei hääleta tema poolt, sest ta pole eestlane ." See on täpselt sama hea põhjus kui iga muugi.

    Kui noorem Helme oleks inimene tänavalt, siis muidugi...kuid ta on parlamendierakonna üks juhtfiguure. Ja ilmselgelt ei olnud see mõeldud ka kui tema isiklik arvamus, vaid kui üleskutse.
  • Mina olen ka üllatunud, et saag käima tõmmati.

    Palju suurem probleem on minuarvates see, et poliitik, kes ütleb "President peaks olema eestlane nii ihult kui hingelt", elik väljendab oma poliitilist maailmapilti, rapitakse meedia poolt täielikult ära. Minuarust on EKRE väljaütlemised valdavas enamuses kordades hullemad, kui see mõttekäik. Helme oli ju Kaljuranna vastu positiivne, tema mõttekäik oli, et KUIGI on andekas välisminister, siis EESTI Vabariiki peaks esindama EESTLANE. Nagu nõuab ka VP valimise seadus.

    Ma ei mõista, miks see arvamus niivõrd vastuoluline on? Ka minu jaoks on see kõige elementaarsem kriteerium, ja ma ei ütleks, et Eesti siin kuidagi eriline nats oleks. Valdavas enamuses riikides on riigipea valimiseks sünnijärgne kodanik olemine elementaarne. UK-s näiteks pead olema sündinud isegi mitte õiges riigis, vaid õiges perekonnas :)
  • siretsch
    Mina olen ka üllatunud, et saag käima tõmmati.

    Palju suurem probleem on minuarvates see, et poliitik, kes ütleb "President peaks olema eestlane nii ihult kui hingelt", elik väljendab oma poliitilist maailmapilti, rapitakse meedia poolt täielikult ära. Minuarust on EKRE väljaütlemised valdavas enamuses kordades hullemad, kui see mõttekäik. Helme oli ju Kaljuranna vastu positiivne, tema mõttekäik oli, et KUIGI on andekas välisminister, siis EESTI Vabariiki peaks esindama EESTLANE. Nagu nõuab ka VP valimise seadus.

    Ma ei mõista, miks see arvamus niivõrd vastuoluline on? Ka minu jaoks on see kõige elementaarsem kriteerium, ja ma ei ütleks, et Eesti siin kuidagi eriline nats oleks. Valdavas enamuses riikides on riigipea valimiseks sünnijärgne kodanik olemine elementaarne. UK-s näiteks pead olema sündinud isegi mitte õiges riigis, vaid õiges perekonnas :)

    Palju on Eesti Vabariigis üldse presidendiks kvalifitseeruvaid inimesi, kes on Eesti Vabariigis sündinud?
  • siretsch
    EESTI Vabariiki peaks esindama EESTLANE. Nagu nõuab ka VP valimise seadus.

    Kas seadusepügalat oskad välja tuua kus see kirjas on? P.S. Kõik Eesti Vabariigi kodanikud ei ole eestlased, ka kõik sünnilt kodanikud ei ole eestlased.

  • Helmet rünnatakse oravate poolt, siiani oli nende positsioon kindel, meil on kaks tugevat kandidaaati ja parem võitku, mäng oli nende käes, nüüd on tekkimas mõrad.Kui Kaljurand sobimatu tausta tõttu ära kukub, siis on väga nadi klammerduda lõpuni raskekujulist amneesiat põdeva Siimu külge.

    Kaljurand: Jah, olen venelane .See avaldus just eestlaste seas populaarsust ei tõsta. Nii mõnigi võib mõelda, kas siis ühtegi sobilikku eestlast ei leidu selle ameti peale?
  • Ohh, oleks ette teadnud, et selline 'kapist välja' teema siia sündinud, siis oleks hommikul poest popcorni kaasa haaranud.

    Thanks for the free funny, sakuska! :D
  • Ja kui maja põleb, siis õiget eestlast sobib tulest välja tooma samuti ainult ihult ja hingelt eestlane, mitte mingisugune tibla Menkov.
  • http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/sven-mikser-kas-erakonna-puhul-kes-tahab-meie-riikluse-vundamendini-maha-kiskuda-nagu-vammi-tais-maja-on-tegu-vaid-kasulike-idiootidega?id=74244767

    Salliv Mikser on lausa marus, sellist viha EKRE vastu pole enne olnudki, et siin võib tõesti oodata Sakuska poolt tehtud üleskutse täideviimist - EKRE peatamiseks ühel hetkel õigustatud ka demokraatlikust mudelist väljaspool olevad vahendid.
  • Olevipoeg

    Palju on Eesti Vabariigis üldse presidendiks kvalifitseeruvaid inimesi, kes on Eesti Vabariigis sündinud?


    Null? :)
  • Avestades kohalikku potentsiaali, ma outsourceks suurema osa juhtivaid poliitilisi ametikohti ja ei lubaks eestlastel üldse kandideerida.
    Näiteks linnaosavanema asetäotija ei tohiks eestlane olla, linnapead ei tohiks eestlased olla, peaminister ei tohiks eestlane olla. Ametikohti oleks veel. Ka võiks valimised meie eest ära teha miksi väheke arukam seltskond, kui kohapealt võtta on.
    Fakt on see, et Eesti riik on tänaseks kokku jooksnud ja järgmine suurem muudatus tehakse ära väljaspoolt. Seni lihtsalt loksub see jama siin vaikselt ühest äärest teise. Sotsiaalsüsteem läheb järjest tuugamaks, ettevõtlus muutub järjest vähem atraktiivseks ja kõikitsorti vähemused pressivad ennast järjest rohkem pildile jne.
  • SideKick
    Olevipoeg

    Palju on Eesti Vabariigis üldse presidendiks kvalifitseeruvaid inimesi, kes on Eesti Vabariigis sündinud?


    Null? :)

    Taasiseseisvunud Eesti Vabariigis sündinutel pole veel vajalikku 40 kevadet turjal. Vahepealsed ENSV-s ilmale tulnute põlvkonnad on ilmselgelt võssa kasvanud - seda on siinsest foorumistki näha. Hmm? Täieline Vabariik läks okupatsiooni alla 40ndal, kõlbuline presidendihakatis pidi enne seda sündima. Järelikult tuleb presidendiks mõni kobedam 76+ otsida, kes oleks Eesti Vabariigis sündinud. Sellest pundist välistame omakorda kommarileiba söönud ja muidu tibladele kaasa elanud ... Vähe on neid tõesti.
  • Riik hakkas kokku jooksma sellest hetkest kui kaks vana kommunisti sm. Savisaar ja sm. Ansip sõlmisid KERE-pakti, mis sätestas et KE ei sega RE-d Toompeal võimutsemast ja RE ei sega KE-d Tallinnas võimutsemast. Ja tulemus on käes, stagnatsioon ja korruptsioon igal pool.
  • Palju on Eesti Vabariigis üldse presidendiks kvalifitseeruvaid inimesi, kes on Eesti Vabariigis sündinud?


    Saate tegelikult aru ju küll, et ka ENSVs sündinud EW kodanike järglastel on sünnijärgne kodakondsus.
  • Helmel on tõupuhta eestlase koha pealt õigus. Tõtt-öelda olen mina eestlase määratluse koha pealt veelgi karmim.

    Kes on eestlasi läbi ajaloo kõige rohkem rõhunud, orjastanud, alandanud? Kes püüdsid eesti rahvast hävitada? Ristikummardajad. See pole küll poliitiliselt korrektne (aga nagu Aivogi välja tõi, meil ju pole julgust asju õigete nimedega nimetada), aga ma usun, et iga hingelt ja ihult tõeline eestlane mõtleb hinges sama.

    Meelis ei surnud asjata!!! Tasuja tund on tulnud!

    Parafraseerides tuntud ütlust: "Kui on kristlast näha, saada ukse taha!"
    Oot, aga kes Helme üldse sisse lasi?
  • Eesti on rahvusriik või on kellegil teistsugune arvamus? Rahvusriigis on kandvaks ideoloogiaks rahvuslus või on kellegil teistsugune arvamus?
    Rahvuslus ehk natsionalism on ideoloogia, maailmavaade ja ühiskondlik hoiak, mis keskendub rahvusele.
    Rahvusluse ideoloogia kohaselt püüab iga rahvus oma kultuurikeskkonna kujundada võimalikult süsteemseks, luua oma sotsiaalsed institutsioonid, säilitada ja arendada oma ainulaadsust.

    Meil peaks olema president ,kes oleks eestlane nii hingelt kui ihult
    See muidugi on meie praegusele presidendile vastuvõetamatu
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/president-ilves-see-kadaka-aarialikkus-on-valjaspool-meie-eestit?id=74245409
  • Aivo, kui tsiteerimiseks läks, siis tsiteerime sealtsamast edasi (minu rõhutus):

    "Rahvusluse äärmuslikud vormid – nagu näiteks need, mida 20. sajandil propageerisid vasakäärmuslikud natsionaalsotsialistlikud, paremäärmuslikud fašistlikud jne liikumised – peavad rahvust inimese identiteedi kõige olulisemaks osaks ning üritavad defineerida seda rassi kaudu ja seostada geneetikaga."
  • Meile proovitakse kogu aeg selgeks teha, et rahvus ei ole oluline.Põhiseaduse sätte, peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade viskame prügikasti ja valige kasvõi türklase presidendiks, mis suhtes türklane on kehvem Eesti rahvusriiki esindama kui venelane?
  • Olen kuulnud räägitamas jutte, et Martin Helme pidi eraelus normaalne inimene olema. See pole mingi vabandus - vastupidi. See hoopis lisab kandvust hüpoteesile, et äkki ta päriselt räägib meelega selliseid jutte kellegi huvides. Padušovinistlik "keelevääratus" muudab propagandatöö jälle oluliselt mugavamaks. Kõige efektiivsem propaganda on see, mis otseselt ei valeta.
  • Üldine reegel on siiski et "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity"
  • Eriti irooniline on meenutada, et isegi okupatsiooniaegses Eestis püüdsid mõlemad okupeerivad impeeriumid Eestit juhtima panna mõne rahvuselt eestlase.Saksamaa leidis omavalitsuse juhiks Hjalmar Mäe. NSVL pidi kõvemini pingutama , sest kodueestlasi hästi ei usaldatud, otsiti siis kuskilt mõni Venemaa eestlane. Nikolai Karotamm, Johannes Käbin ja unustamatu Karl Vaino, kes tönkas mõne sõna eesti keelt suurte raskustega.

    Seda polnud kirjas üheski seaduses, kuid niiviisi toimides püüti luua illusiooni, et eestlased ise valitsevad oma maad.EKP II sekretäri roll oli aga raudkindlalt kinnitatud venelasele .

    Nüüd pole enam illusoorne, vaid peaks olema tegelikult toimiv oma riik.

    Eesti president, ehkki mitte väga oluline figuur võimupüramiidis, omab siiski tähtsust sümbolina, riigi ja rahva esindajana .Samamoodi nagu sinimustvalge lipp või riigi hümn, mida me peame loomulikuks, et see on eestikeelne.

    Ma pole nõus seisukohaga, et tavainimene võib öelda välja põhjuseid, miks ta üht või teist kandidaati ei toeta, kuid poliitik ei tohi seda teha . Poliitik võib ja peakski alati olema avameelne.

    Kui presidendiks kandideeriks moslem või PD, ma tahan, et ka siis saaks poliitikud avalikult välja öelda, miks nad tema poolt ei hääleta.Ehkki Ilves, Rõivas @ Co tõstaks selle ümber ehk veel suuremat kisa kui kandidaadi rahvuse ümber.

    Põhiseadus ei keela kandideerida sünnipärasel Eesti kodanikul,kes kummardab islamit või praktiseerib homoseksuaalset eluviisi, kuid igaüks võib olla vastu ja igaüks võib ka põhjendada, miks ta on vastu.



  • TaivoS
    Ärme tunne häbi Helmete üle. Selliseid väärastunuid mõttemaailmaga inimesi, kes seda ka ise usuvad või end selliselt lihtsalt turundavad, on alati. Viimseni neid ühiskonnast välja ei juuri.

    Häbi tuleb tunda end ümbritsevate inimeste üle, kelle tõttu taolised värdjad ühiskonda esindama jõuavad. Püüdes siin võtmes kuidagigi optimist olla, võib ju tõdeda, et protestihääletamine on tänapäeva poliitilisel maastikul suurem probleem kui võib arvata.


    Kuhu me nüüd jõudnud oleme. Keegi ütleb, et Eesti president peaks olema eestlane.
    Ja teda kukutakse tümitama, nimetatakse värdjaks jne.
  • Mul tekkis mure. Käisin geni.com-s oma sugupuud vaatamas. Isa poolt nägin 6 põlve ja ema poolt 5 põlve, õnneks on kõik eestlased olnud (erinevalt Helmest, kelle 5. põlv on sulaselged venelased). Väikse möönduse oma rahvuse puhtuses pean siiski tegema: mu ema oli ristitud ja isegi leeritatud, isa kohta ei tea.

    Vaatamata sellele ebakõlale olen ma uhkelt puhastverd eestlane. Ja Helmeid ma eestlasteks ei tunnista. Rikutud nii vere (vene verd sees) kui hinge (eestlaste hinge mädandajate, kristlaste jüngrid) poolest.


  • peeter82
    TaivoS
    Ärme tunne häbi Helmete üle. Selliseid väärastunuid mõttemaailmaga inimesi, kes seda ka ise usuvad või end selliselt lihtsalt turundavad, on alati. Viimseni neid ühiskonnast välja ei juuri.

    Häbi tuleb tunda end ümbritsevate inimeste üle, kelle tõttu taolised värdjad ühiskonda esindama jõuavad. Püüdes siin võtmes kuidagigi optimist olla, võib ju tõdeda, et protestihääletamine on tänapäeva poliitilisel maastikul suurem probleem kui võib arvata.


    Kuhu me nüüd jõudnud oleme. Keegi ütleb, et Eesti president peaks olema eestlane.
    Ja teda kukutakse tümitama, nimetatakse värdjaks jne.


    Hästi sõnastatud lause. Kas sa tahad teha pointi:
    1)Marina Kaljurand ei ole eestlane
    või
    2)Eesti president peaks olema eestlane ja kuna Marina Kaljurand on eestlane, siis tegelt kõik ok?
  • jahe
    Mul tekkis mure. Käisin geni.com-s oma sugupuud vaatamas. Isa poolt nägin 6 põlve ja ema poolt 5 põlve, õnneks on kõik eestlased olnud (erinevalt Helmest, kelle 5. põlv on sulaselged venelased). Väikse möönduse oma rahvuse puhtuses pean siiski tegema: mu ema oli ristitud ja isegi leeritatud, isa kohta ei tea.

    Vaatamata sellele ebakõlale olen ma uhkelt puhastverd eestlane. Ja Helmeid ma eestlasteks ei tunnista. Rikutud nii vere (vene verd sees) kui hinge (eestlaste hinge mädandajate, kristlaste jüngrid) poolest.



    Kes on rääkinud mingist tõupuhtusest kui kriteeriumist ja sugupuudest nagu hobustel ? Ainult skandaali ülespuhuvad leheneegrid.

    Jutt oli sellest, kas tegu on eestlasega või mitte. Siin on tähtsad eelkõige inimese enda tunnetus, kes ta on, kelle hulka ta kuulub. Marina on korduvalt öelnud, et on venelane ning selle üle uhke. Väga tore, see ei tee teda halvemaks inimeseks , ei tee ka paremaks, see lihtsalt on nii.

    Teiseks eestlase kriteeriumiks on ikka vanemad ja kodune kasvatus.Kui mõlemad vanemad on muulased ja emakeeleks on vene keel, saksa keel või türgi keel, siis see ei ole eestlane isegi siis kui ta ise end selleks kuulutaks.

    Kolmandaks kriteeriumiks on, keda teised eestlased eestlaseks peavad.Ülioluline, et eestlaste kogukond tunnistaks sind omana , enda hulka kuuluvana.Jällegi, põhiline tunnusmärk on eesti keel kui emakeel.

    Ma ei tea kellena identifitseeriseid end Eino Baskin ja Eri Klas, kuid Eesti rahvas tunnistas nad omadeks, eestlasteks.Samas teades väga hästi, et nad on juudi päritolu.Ometi see ei seganud. Nii et igasugused debiilsed arutlused tõutunnistustest ja sugupuu puhtusest võib ära unustada..
  • stagna, sa räägid iseendale vastu. Kõigepealt ütled, et loeb inimese enda tunnetus, kuid punktis kaks räägid, et ikkagi oleneb, mis verd on vanemad ja kas inimene rääkis eesti keelt juba imikuna.

    Marina on öelnud, et ta on Eesti patrioot, Eesti kodanik ja rahvuselt eesti-venelane. See et Marina on uhke oma vene juurte üle ei tee teda vähem eestlaseks. Arvan, et isegi tema DNA ei erine keskmise eestlase omast :)

    Rahvuse tõupuhtus ei taga riigi säilimist. Hoopis ühine keel, kultuur, ideed.
  • Ivan Orav ei saanud kah sellel samal põhjusel presidendiks. Sellepärast Päts oligi. Kes muidu kaks esimest puhast eestlast olid. See geni värk seda ei anna välja?
    Vigla juba kindlasti teeb realityshowd- staareestlase leidmine.
  • Staareestlased on juba leitud ju: Vana Helme ning tema tõupuhas poeg.
  • Zimarev - Helme ( kas need samad Pokrovskid, kes eestistamise käigus perekonnanime Helmeks muutsid?) on loomulikult siga.
    Samas, mis puutub Marinat...
    Kas ta üldse on õigusjärgne Eesti Vabariigi kodanik? Kas ta üldse kvalifitseerub Eesti Vabariigi presidendikandidaadiks?
    See on aga ainult üks häda.
    Vaata see teine häda on palju hullem. Marina Kaljurand: "Olles enne tavaline N. Liidu vabariik ja saades demokraatlikuks riigiks, kes on ELi ja NATO liikmesriik. Meil on nüüd kohustus aidata neid, kes praegu vajavad meie kogemust, teadmisi või lihtsalt raha, et elada üle näljahädad, et saada lapsed vaktsineeritud." (Põhjarannik 09.03.2009) . Et see pole sõnavääratus, sai selgeks Riigikogus, kus välisminister Kaljurand ei soovinud nimetada Jaanilinna ja Petserit Venemaa poolt okupeeritud aladeks, mis võttis Riigikogu liikmetel karbi lahti. Kuidas Vene välisminister Lavrov seda Kaljurandi kutsus? "Meie Marinuška".
  • Marbella, paistab et Sa ei loe varasemaid kommentaare: Marina on õigusjärgne Eesti Vabariigi kodanik.
    Aga teisest küljest on hea, kui Marina Kaljuranna SELLISED vead välja tuuakse. Aga kas need vead vastavad ka tõele?

    Ma näen probleemi veel selles, et välisminister ei saa kõike välja öelda, eriti uue piirilepingu sõlmimise valguses. Ma ei mäleta, et ka varasemad välisministrid oleksid selgelt neid territooriume okupeeritud territooriumiteks nimetanud. P.S. Isiklikult sooviksin küll kui välisminister neid territooriume okupeerituteks nimetaks, aga minu soov võib olla Eesti rahva huvidele vastanduv.
  • Otse vastupidi, ma ei räägi üldse endale vastu.Kõik on väga loogiline.

    Oletame, et Abdul Turay või Dave Benton kuulutaks end eestlaseks. Kas see kuulutus teebki nad selleks ? Tühipaljas deklaratsioon ei loe midagi kui seda ei toeta faktid. Nad pole eestlased ega saagi selleks kunagi, isegi kui keele ära õpivad.

    Vanemad, kodune kasvatus ja emakeel mängivad tohutut rolli.Samamoodi loeb, kas teised eestlased peavad sind rahvuse liikmeks või mitte.

    Eestlane pole mingi eluaegne tiitel, inimene, kes on sündinud ja kasvanud eestlasena, võib ka elu jooksul muutuda muulaseks, kui ta kaotab sideme kodumaaga, eestlaste kogukonnaga ja eesti keelega.

    Kes on näiteks Michael Roos ? Multimiljonärist ameerika jalgpallur .Ta sündis eestlasena Tallinnas, vanemad on eestlased ja emakeeleks oli eesti keel. Kuid kui perekond kolis Ameerikasse, amerikaniseerus lapseeas Roos täiesti ja on praegu ameeriklane. Peab ise end ameeriklaseks, räägib inglise keeles, järelikult on ameeriklane .Vaatamata sellele, kes on ta vanemad ja mis keeles rääkis ta 5-aastasena .Samamoodi on juhtunud väliseestlaste teise ja kolmanda põlvkonnaga.
  • ttrust
    Marbella, paistab et Sa ei loe varasemaid kommentaare: Marina on õigusjärgne Eesti Vabariigi kodanik.


    Õigusjärgne ja sünnijärgne pole üks ja see sama. Aga ikkagi, millel baseerub see õigusjärgsus?
  • Ma ei rutaks vastusega, kas ta ikkagi on õigusjärgne kodanik. Karta on, et see on jälle üks keeruline küsimus. Seni oli jutt, et ema on Petserimaal sündinud, mis ei räägi õigusjärgsest kodakondsusest mitte midagi.
  • Tead stagna, ma küll ei näe mingit loogikat kui sa nüüd väidad, et Marina ei ole (presidendikõlbulik) eestlane samal põhjusel, miks Turay ja Benton ei ole eestlased.
    Marina eestlus ei ole tühipaljas deklaratsioon.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon