Kits kärneriks - PEATAGE REPINSKI! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kits kärneriks - PEATAGE REPINSKI!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tegelinski Repinski jäi täna maha võtmata, järelikult jääb ka teema nüüd aastateks püsti ja väärib eraldi lõime.
  • Tehke pealkiri ka korda - jääb muidu aastateks siia silma riivama.
  • See oli näpukas, aga vahest on muidugi hea inimese nimi natuke valesti kirjutada, et ei saaks hiljem laimamise eest kohtusse kaevata:)
  • Keskerakonna seisukoht on siis selline, et võib kasvõi kitse panna ministriks, peaasi, et otsest süüdistust ei ole esitatud.
    Huvitav, kas Ratas on loll või on ta oma munad kuskile sahtisse hoiule pannud? See Repinski jääb ju permanentselt kesiklale miinuseid koguma, sest peale selle, et ta on veidi suli, siis on ta ka piisavalt rumal, mida on ta kenasti tõestanud. Ja põllumajandus ei ole mitte lihtne valdkond.
  • Ma arvan ,et kitsekarjusel on toetustest tulenevalt mingi kuum kaart käes , võibolla isegi dokument millega saab ennast üleval hoida. Ja nähtavasti on kaardi teisel pool keegi tänasest keskerakonna sisesest koalitsioonist.

    Aga täitsa võimalik, et tegemist ka lihtsalt täielike idiootitega.
  • Mis siin üllatavat on? Kas ükski kesik on ise kunagi kusagilt tagasi astunud ilma, et Kapo käsi raudu oleks pannud või Riigikohtus süüdi oleks jäänud.
  • Homemaker
    A milles Repinski süü õige seisneb?


    Kas peab kindlasti olema süüdi (inimese tapnud vms.), et tunnistada mõni inimene ministriametiks kõlbmatuks? Muidu võib nagu täielik idioot olla, kasvõi otse Jämejalast.
  • Seda küll. Prillide kandjad näiteks on kahtlased, nemad kindlasti on ministriametiks kõlbmatud.
  • Homemaker
    A milles Repinski süü õige seisneb?

    Ee, kas põllumajandusministriks sobib inimene, kes toob Hollandist salaja juustu sisse ja siis müüb seda oma toote pähe ja pärast üritab seletada, et "ostja" oli teadlik. Ja ostja on ärisaladus.
    Aga sul Homemaker on ses mõttes õigus, et rumaltus töesti ei ole süü, see on rohkem selline pataloogiline juhtum,
    Ma siiani arvasin, et ministrid meil võiks ikka kõrgharidusega olla, aga eks juba Lenin ütles, et ka köögitüdruk sobib riiki juhtima,
  • Homemaker
    Hollandi juustu müümise teemal: VTA: ajalehe kahtluste tõttu uuritud Konju talu toode pärines Eestist

    Homemaker, sa ikka selle nupu läbi ka lugeseid? Seal on selgelt kirjutatud, et esitatud "PABERITE" alusel.D
    Toodang on ammu müüdud, mismoodi sa seda enam kindlaks teed. Juustu sissetoomist repinski ei saa eitada, sest Hollandi pool on seda kinnitanud.
  • Kui tõendada ei saa, siis kuidas õigusriigis kahtlus peaks lahenema?
  • Ratas andis Etkarile lepituseks õiguse ühe ministri oma valitsusse määrata, aga kuna Etkar ei soovi leppida, siis määras ta ministri kes on tõeliseks kaikaks Ratta kodarates. Kahjuks pole Rattal mune, et Etkar pikalt saata sellise kitse panemise eest. Nii lihtne see ongi.
  • Äkki on lihtsalt lihtne see, et pikalt peenhäälestuse uudistevaeguses kiratsenud leheneegrid said suvalise kondi hambu ja järavad seda nüüd lõuapärad vahus. Äkki ongi nii, et tegelikult mitte halligi tegelikult ei ole?
    Repinski ei meeldi mulle üldse, kuid klikijanus leheneegrid meeldivad veel vähem.
    Üldiselt võiks keegi toiduainete importi-eksporti lähemalt tundev inimene seda juhtumit kommenteerida. Miskipärast arvan, et seal kehtivad natuke tihedamad eeskirjad kui telliskivide või kuullaagrite äris.
  • antsuke, sa siis nagu nõustud, et suvaline keskharidusega (kas kutsekoolis üldse riigieksameid tehakse?) keevitaja maalt, kes pole ka oma firma pidamisega eriti edukalt hakkama saanud kõlbab EW ministriks? Ei või jaa.

    Ma ei hakka siinkohal üldse rääkima tema suhtumisest eestlastesse ja EW-sse, mis ei ole ilmselt eriti sõbralik.
  • EI kõlba. Aga selle ministri viga pole keevitamises ega kitsejuustus, vaid selles et ta on üldiselt ebapädev sellise ametikoha jaoks. Keevitajana ja kitsekasvatajana käraks küll ja veel ülearugi.
    Hüppas kõrgelt üle oma kompetentsuse taseme.
    Aga pekstakse teda täiesti valel põhjusel. IMHO.
  • Homemaker, meie oma resident kesik, vbl nüüd juba valitsuses?
    Päris fakd ap tegelased ikka seal kesiklas, kriitikameelt üldse pole, riigimehelikkus on võõras sõna.
    Kas nende mõni sarnane kodukootud, self styled PR guru soovitas abirattale seda Soomest pärit VPK ideed, mida siingi kasutatud on, eesti k. VPS, vaikime pasa surnuks. Ehk unustatakse. Usun, et see ei tööta hetkel, kui ikka üldse ilma igasugu eeldusteta tainas pannakse ministriks siis peab see kella külge jääma....
  • Lagle Parek, Kaido Kama jne olid kõrghariduseta ministrid. Minister on poliitiline ametikoht, mitte spetsialisti ametikoht firmas. Ministriks saadakse partei ja selle kaudu valijate toetuse abil. Valijatele ei saa ette kirjutada mingeid kriteeriume, nad võivad toetada ka põhihariduseta inimest, kui tahavad. Ent sisulisest küljest: reaalse farmi majandamine annab põllumajandusministri ametiks kindlasti parema ettevalmistuse kui kolm talve kassikooli bakat. Isegi kui see majandamine on probleemidega (nagu enamikul tänastel põllumeestel). Kes teeb, sel juhtub. Keegi kirjutas tabavalt: ainult parteibroileritel, kes on kogu täiskasvanuelu plakateid kleepinud ja koosolekutel istunud ega ole ühtki reaalset tööd teinud, ei ole minevikust ebaõnnestumisi võimalik välja kaevata.
  • pahurik
    Homemaker
    Hollandi juustu müümise teemal: VTA: ajalehe kahtluste tõttu uuritud Konju talu toode pärines Eestist

    Homemaker, sa ikka selle nupu läbi ka lugeseid? Seal on selgelt kirjutatud, et esitatud "PABERITE" alusel.D
    Toodang on ammu müüdud, mismoodi sa seda enam kindlaks teed. Juustu sissetoomist repinski ei saa eitada, sest Hollandi pool on seda kinnitanud.


    Ka sissetoodud juustu ümberpakendamise ja sinna lisandite lisamise, selle realiseerimise kohta peavad paberid olemas olema.
  • antsukene
    EI kõlba. Aga selle ministri viga pole keevitamises ega kitsejuustus, vaid selles et ta on üldiselt ebapädev sellise ametikoha jaoks. Keevitajana ja kitsekasvatajana käraks küll ja veel ülearugi.
    Hüppas kõrgelt üle oma kompetentsuse taseme.
    Aga pekstakse teda täiesti valel põhjusel. IMHO.


    Ütleme siis nii, et see valel põhjusel peksmine on tegelikult vastutulek Ratasele ja ka Repinskile endale, sest oleks andnud kummalegi viisaka taganemistee. Palju valusam oleks olnud, kui meie põllumajandusministrile oleks otse näkku öeldud, et sa oled loll.
  • Homemaker
    Lagle Parek, Kaido Kama jne olid kõrghariduseta ministrid. Minister on poliitiline ametikoht, mitte spetsialisti ametikoht firmas. Ministriks saadakse partei ja selle kaudu valijate toetuse abil. Valijatele ei saa ette kirjutada mingeid kriteeriume, nad võivad toetada ka põhihariduseta inimest, kui tahavad. Ent sisulisest küljest: reaalse farmi majandamine annab põllumajandusministri ametiks kindlasti parema ettevalmistuse kui kolm talve kassikooli bakat. Isegi kui see majandamine on probleemidega (nagu enamikul tänastel põllumeestel). Kes teeb, sel juhtub. Keegi kirjutas tabavalt: ainult parteibroileritel, kes on kogu täiskasvanuelu plakateid kleepinud ja koosolekutel istunud ega ole ühtki reaalset tööd teinud, ei ole minevikust ebaõnnestumisi võimalik välja kaevata.


    Aga oleme ausad, et kumbki neist ei olnud hea minister. Aga nad olid igal juhul klass kõrgemal kui see kitsekarjus.
    Ja ma ei hakka rääkima Repinski suhtumisest eestlastesse ja Eesti Vabariiki.
  • Ja ma ei hakka rääkima Repinski suhtumisest eestlastesse ja Eesti Vabariiki.


    Paluks siiski valgustada ning jagada konkreetseid tstitaate, milles see suhtumine väljendub.
  • Homemaker
    Lagle Parek, Kaido Kama jne olid kõrghariduseta ministrid. Minister on poliitiline ametikoht, mitte spetsialisti ametikoht firmas. Ministriks saadakse partei ja selle kaudu valijate toetuse abil. Valijatele ei saa ette kirjutada mingeid kriteeriume, nad võivad toetada ka põhihariduseta inimest,

    Kama (õppinud ERKIs arhitektuuri) & Parek (projekteerija) olid taasiseseisvumisaja tegelased, kui võimalik siis (sina?) repinski on/oled u. vastupidine tegelane puutja puudel-parteist, oma ru lõpuga postiaadressiga.
  • Homemaker
    Ja ma ei hakka rääkima Repinski suhtumisest eestlastesse ja Eesti Vabariiki.


    Paluks siiski valgustada ning jagada konkreetseid tstitaate, milles see suhtumine väljendub.


    Kuule, kesik, puhka jalga
  • eriti koomiline on, et Repinski kaitseks on FB viskunud IRL Kalle Muuli. Paberid on ju JOKK ja need mis puudu, need saavad kindlasti ju olema :D Aga eks IRL minister on ka keksharidusega, seega on hea kui keegi veel tublim valitsuses on.
  • Maaleht: "Kui vastata pealkirjas esitatud küsimusele ehk sellele, mis toimub Eesti suurimas kitsefarmis, siis võib peale tunniajalist hämarduvas valguses tehtud ringkäiku öelda, et farmis käib tootmine, peetakse loomi ning üldse mitte halvasti. Pigem on tingimused paremad nii mõnestki väikefarmist."
  • Juba eespool oli jutuks, et kitsefarmiga seonduv oli viisakas viis repinskil taganeda lasta. Seda võimalust ei kasutatud. Nüüd peab keegi kõva häälega ütlema - see mees on loll, korjake ta võimu juurest ära. Kõlbmatu.
    Või, noh, ei pea ka just tingimata - kui ikka tahetakse kõikide kolme partneri maine kiirkorras põhja lasta. Minul iseenesest ei ole selle vastu miskit. Andke minna, kutid.
  • Fake McCoy
    Ratas andis Etkarile lepituseks õiguse ühe ministri oma valitsusse määrata, aga kuna Etkar ei soovi leppida, siis määras ta ministri kes on tõeliseks kaikaks Ratta kodarates. Kahjuks pole Rattal mune, et Etkar pikalt saata sellise kitse panemise eest. Nii lihtne see ongi.


    Mul on veel teooriaid:
    Kesikla emapartei, janatoomikumi isikus on andnud vastavad korraldused, sest Emake venemaa vajab kitsejuustu (potensiravimiks)

    Või peaks klikinäljas ajakirjanikud väga põhjalikult jälgima Konjumaa aruandeid ja viima läbi ka põlluoperatsioone. Et teha kindlaks, kas kõik kümned, maksuvaba miinimumi eest töötavad, inimesed tegelikult ka eksisteerivad. Et ei tuleks pärast jälle K-R-Hooldust või Kautorollot.. vbl on kitsepiima vaja selleks, et euroliidu põllumajandustoetused pesta keskerakonna eelarveks?
  • Ma arvan ,et isegi Repinski pole nii loll,et põllumajandustoetuse kitsedele jagab. Ma võin tüki kitsejuustu süüa kui kui mõni euro on sihipäraselt kulutatud.
  • Veelkord. Kõik põllumajandus-elajaloomad peavad olema mingit sorti registris PM-ministeeriumi haldusalas vist. Seega kitsede arvus pole põhjust kahelda, kui vastavad ametnikud on oma loendamisoskusega ikka paarisaja piirimail. Samuti pole seni põhjust kahelda väites, et Hollandi juustu toodi ja pakendati kliendi tellimusel, kuniks vastupidist pole must-valgel tõestatud. Tõestada saab seda paraku vaid ja ainult paberite järgi, mitte selle järgi, mida mingi leheneeger arvas/arvab.
    Seega - seni, kuni vastupidist pole tõestatud, on Repinskil õigus.
    Küll aga jääb kõvvasti-kõvvasti puudeliseks kommunikatsioonioskus, meelsus?, Keelteoskus? haritus ja kitsefarmist laiem maailmapilt. See on põhiprobleem, mitte tonn hollandi juustu kuskil karuper$es.
  • Samas Repinski täna kilkas, et tänu ajakirjandusele tulevad inimesed poodi seda skandaalset Hollandi juustu ostma ja käive on suisa kahekordistunud.
    http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/skandaal-muub-repinski-talupoe-kulastajad-nouavad-skandaalset-juustu-kaive-tousis-kahekordseks?id=76417691
  • antsukene
    Veelkord. Kõik põllumajandus-elajaloomad peavad olema mingit sorti registris PM-ministeeriumi haldusalas vist. Seega kitsede arvus pole põhjust kahelda, kui vastavad ametnikud on oma loendamisoskusega ikka paarisaja piirimail. Samuti pole seni põhjust kahelda väites, et Hollandi juustu toodi ja pakendati kliendi tellimusel, kuniks vastupidist pole must-valgel tõestatud. Tõestada saab seda paraku vaid ja ainult paberite järgi, mitte selle järgi, mida mingi leheneeger arvas/arvab.
    Seega - seni, kuni vastupidist pole tõestatud, on Repinskil õigus.
    Küll aga jääb kõvvasti-kõvvasti puudeliseks kommunikatsioonioskus, meelsus?, Keelteoskus? haritus ja kitsefarmist laiem maailmapilt. See on põhiprobleem, mitte tonn hollandi juustu kuskil karuper$es.


    Antsuke, sa kohe kogu hingest üritad oma batja parteid päästa?
    Selle loomade registri kohta tuletan sulle meelde Ojuka poiss-sõbra Käo lambapidamise, kus registrile oli antud üka arv ja kui mindi neid sinna Koipsi või mis saarele üle lugema, laiutas Kägu käsi, et ju siis on hundid suurema osa karjast maha murdnud.
  • mx77, sama juhtum oli EE juhi Sutteri lammastega Saaremaal. Äkki oli mega kogus neid ära surnud, kohalikud kurjad keeled räägivad, et neid pole kunagi olemas olnudki.
  • Jep, see kah veel. Seega igasugune jutt, et karjuse jutt on õige, kuna loomad peavad arvel olema bla-blaa, on pullikaka.
  • Viimasel kahel aastal on VTA teinud farmi 10 (kümme!) kontollkäiku, ka vihjepõhiseid ehk siis ootamatuid. Ei no muidugi, ametnikud ei osanud kitsi kokku lugeda.
  • Homemaker
    Viimasel kahel aastal on VTA teinud farmi 10 (kümme!) kontollkäiku, ka vihjepõhiseid ehk siis ootamatuid. Ei no muidugi ametnikud ei osanud kitsi kokku lugeda.


    Vabanda, aga sa oled ikka oma partei vääriline esindaja, pea sama loll, kui Repinski.
    Sulle teadmiseks, et VTA (veterinaar ja toiduamet) ei loe kitsi kokku. Seda teevad PRIA ametnikud.
  • Homemaker
    Lagle Parek, Kaido Kama jne olid kõrghariduseta ministrid. Minister on poliitiline ametikoht, mitte spetsialisti ametikoht firmas. Ministriks saadakse partei ja selle kaudu valijate toetuse abil. Valijatele ei saa ette kirjutada mingeid kriteeriume, nad võivad toetada ka põhihariduseta inimest, kui tahavad. Ent sisulisest küljest: reaalse farmi majandamine annab põllumajandusministri ametiks kindlasti parema ettevalmistuse kui kolm talve kassikooli bakat. Isegi kui see majandamine on probleemidega (nagu enamikul tänastel põllumeestel). Kes teeb, sel juhtub. Keegi kirjutas tabavalt: ainult parteibroileritel, kes on kogu täiskasvanuelu plakateid kleepinud ja koosolekutel istunud ega ole ühtki reaalset tööd teinud, ei ole minevikust ebaõnnestumisi võimalik välja kaevata.

    Ei ole mõtet õigustada Repinskit. Rääkimata isikuomadustest, haridusest on ka see kitsepidamine suht õnnetus seisus. Arvesta, et praegune kriis selliseid otseturustajaid eriti ei ole löönud. 800000 eurot toetusi ja oli vist 520000 eurot laenu ei ole sellise väikese tootmise kohta palju?

    Homemaker
    Maaleht: "Kui vastata pealkirjas esitatud küsimusele ehk sellele, mis toimub Eesti suurimas kitsefarmis, siis võib peale tunniajalist hämarduvas valguses tehtud ringkäiku öelda, et farmis käib tootmine, peetakse loomi ning üldse mitte halvasti. Pigem on tingimused paremad nii mõnestki väikefarmist."

    Ajakirjanik nägi, mida näidati.
  • Repinskil on nii kõva seljatagune, et ta ei võtnud isegi vaevaks kesikute hommikusele kogunemisele ilmuda ja seal selgitusi anda nagu Ratas oli nõudnud ja ometi Ratas ei andnud sellile kinga.
  • Tundub küll jah, et seda erakonda ei juhita mitte Tallinnast.
  • mx77
    [
    Antsuke, sa kohe kogu hingest üritad oma batja parteid päästa?


    Kulla MX, olen korduvalt öelnud, et mul ei ole ei batjat ega parteid mida päästa. Olen vaene ja erakonnatu eraettevõtja.
    Ei istu klaasmajas ega Stenbocki majas ega isegi lähedal mitte.
    Lihtsalt ma ei mõista, miks pekstakse ühte mitte just nutikaimat põllumajandusärimeest tema igapäevase tegevuse eest, mis sisaldas lihtlabast rahateenimist ja võib-olla ka ellujäämist. Selles kontekstis ei näe ma praegu vähimatki põhjust midagi otseselt ette heita. Erinevalt leheneegritest ses enamuses söövad... hmm, kelle mollist?
    See, et ta ministrina on täiesti küündimatu, on teine teema ja märksa olulisem.
    Sellele paraku tähelepanu hetkel ei pöörata, vaid urgitsetakse sõna otses mõttes kitsesita sees :)
  • Homemaker
    Viimasel kahel aastal on VTA teinud farmi 10 (kümme!) kontollkäiku, ka vihjepõhiseid ehk siis ootamatuid. Ei no muidugi, ametnikud ei osanud kitsi kokku lugeda.

    VTA ei lugenud kitsi, vaid vaatasid, kas piima töötlemine vastab nõuetele. Kontrollkäikude teemad ja ettekirjutused on siin:
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/repinski-kitsefarmile-on-viimase-kahe-aasta-jooksul-tehtud-30-ettekirjutust?id=76378159
    Kui ma oleksin selle toodangu tarbija, siis mõtleksin enne.
  • Ja, jaa. Jutt nn. peavoolumeediast veel puudus.
  • Ja karta on, et neid Repinskeid hakkab nüüd igale poole siginema. Ei võta neid ussi ega püssirohi.
  • Ja,jaa. Kätepesuruumis polnudki 7 kraanikaussi vaid oli ainult 6. Neid saksa täpsuse ja vene lollusega produtseeritud "ettekirjutusi" on läbi aegade küllalt nähtud.
    Ilma ettekirjutuse sisulise lahtikirjutuseta võib selle numbriga ainult peldikusse minna :)
  • Olgu siis pealegi sulle see rõõm, lükka sisse ja naudi.
    Katsu ise ettevõtja leiba maitsta, saad palju nägijamaks. Isiklikuks ei hakka minema.
  • mx77
    Antsuke, sa oled naeruväärne.
    mx77

    Vabanda, aga sa oled ikka oma partei vääriline esindaja, pea sama loll, kui Repinski.

    Minu ettepanek - jätaks sellised lahmivad kommentaarid endale ning hoiaks LHV foorumi taseme kõrgemal.

    Teine mõte - saan aru, et klikiahne meedia kotib praegu kõiki ja kõike kuid minu arvates võiks eraldi vaadata ettevõtja-Repinskit ning minister-Repinskit. Loomulikult on füüsiliselt tegu sama inimesega, samuti liiguvad peas mõtted sama kupli all. Samas ei tasu unustada, et meil kehtib siiski süütuse presumptsioon ning iga savijalgadel infokillu peale pole lihtsalt mõistlik arutult tampima hakata.

    Disc: pole kunagi kesikuid valinud ning nendega puudub igasugune seos.
  • Marko, tänan! Mul jäi see mx-i orgasmipuhang nägemata :) Ju jõudis kustutada.
    Aga pooldan igati seisukohta, et arutleda igas teemas sisuliselt, mitte lahmides ja silte kleepides. Ja enne sõna võtmist võiks "midagigi" päris elust teada.
  • antsukene
    Marko, tänan! Mul jäi see mx-i orgasmipuhang nägemata :) Ju jõudis kustutada.
    Aga pooldan igati seisukohta, et arutleda igas teemas sisuliselt, mitte lahmides ja silte kleepides. Ja enne sõna võtmist võiks "midagigi" päris elust teada.

    eks repinskiga olegi see teema, et antsuke loeb ja mõtleb, et sellise hariduse ja mega ettevõtluskogemusega edukas ettevõtja sobib ministriks, seega ilmselt sobiks ka mina :D
    Antsuke kas järgmiseks sa väidad, et ümbrikupalkade maksmine ja muu susserdamine ongi normaalne ministrile, sest teised teevad ka?
    Mini poolest võib see Repinski edasi minister olla, aga eks praegune koalitsioon ise peab seda sitta pärast sööma.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon