Loll põleb! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Loll põleb!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Iga päev leidub tegelane,kes oma geniaalsust reklaamib. Tihti on neid ka siin foorumis. Esimese kande teeks Postimehest, kus toiduliidu juht nutab maksude pärast ja üritab kas siis irooniaga või suisa tõsiselt lahendusi pakkuda.

    Sirje Potisepp: äkki maksustaks magusa asemel nutiseadmed ja arvutimängud?http://arvamus.postimees.ee/4112737/sirje-potisepp-akki-maksustaks-magusa-asemel-nutiseadmed-ja-arvutimangud?_ga=2.241808966.515959220.1494868284-2142507568.1394911287

  • See teema pealkiri käib nagu teema algataja kohta?
  • Mu meelest nutiseadmete maksustamine rahvatervise edendamiseks on samasugune loll idee nagu suhkrumaksu omagi. Sama eesmärk ja samad põhjendused.
  • Potisepp selgelt ei mõtle seda tõsiselt ja tal on õigus selles osas, et rahvas ei liigu. Lihtsalt viskab selle killu kuna idiootide valitsus otsib suva ettekäändeid, et makse koguda ja see sobiks sama hästi õigustuseks.
  • Mõistlik mõte oleks kehtestada hingamismaks. Mitte keegi ei saa öelda, et tema ei hinga. Elad->järelikult hingad. Maksad eelarvesse tonni aastas alustuseks. Eesti puhas õhk on väärtuslik ressurss ja seda tuleb hoolikalt hoida ja hinnata. Kõige parem ongi hinnata seda maksu kujul.
    PS. Eelarveaukudega pole siin mitte kui midagi, rõhutan, mitte kui mitte midagi pistmist.
  • Hingamismaksuga saaks tegelikult katta suurema osa maksukoormusest. Kõige kindlamalt laekuv maks. Võib samamoodi põhjendades maksustada nagu põlevkivi maksustatakse. Või maagaasi maksustatakse.
    Lisaks saaks maksustada pekiprotsendi järgi - mida vähem pekki, seda rohkem inimene hapnikku ära seob oma organismi "põletamisprotsessis". Igasugused kulturistid peaksid maksma kõige rohkem.
  • ttrust
    Hingamismaksuga saaks tegelikult katta suurema osa maksukoormusest. Kõige kindlamalt laekuv maks. Võib samamoodi põhjendades maksustada nagu põlevkivi maksustatakse. Või maagaasi maksustatakse.
    Lisaks saaks maksustada pekiprotsendi järgi - mida vähem pekki, seda rohkem inimene hapnikku ära seob oma organismi "põletamisprotsessis". Igasugused kulturistid peaksid maksma kõige rohkem.


    ttrust, vastupidi- mida paksem, seda rohkem hingeldab ja higistab ja rooja väljutab. Järelikult seda rohkem tarbib õhku.
    Edasi mõelge ise, keda rohkem maksustada.
  • Siit saab edasi ka arendada: mõõtjad peale ja saaks veel taatlemistasu, liitumistasu, võrgutasu, kuutasu jne.
  • Tegemist on piisavalt nutika tädiga, et vallata selliseid kunstivorme nagu iroonia ja sarkasm. Reductio ad absurdum on päris adekvaatne reaktsioon olukorras, kus maksudega lahti läinud kemiseerimine on absurdum iseeneses.
  • Stealth
    ttrust
    Hingamismaksuga saaks tegelikult katta suurema osa maksukoormusest. Kõige kindlamalt laekuv maks. Võib samamoodi põhjendades maksustada nagu põlevkivi maksustatakse. Või maagaasi maksustatakse.
    Lisaks saaks maksustada pekiprotsendi järgi - mida vähem pekki, seda rohkem inimene hapnikku ära seob oma organismi "põletamisprotsessis". Igasugused kulturistid peaksid maksma kõige rohkem.


    ttrust, vastupidi- mida paksem, seda rohkem hingeldab ja higistab ja rooja väljutab. Järelikult seda rohkem tarbib õhku.
    Edasi mõelge ise, keda rohkem maksustada.

    Ta võib hingeldada, aga hapnikku ta õhust nii palju välja ei korja, kui mõni suure söögiisuga kõrend, kelle kehatemperatuur on kõrge.
  • antsukene
    Mõistlik mõte oleks kehtestada hingamismaks. Mitte keegi ei saa öelda, et tema ei hinga.

    Pooldan. Kuna kõik maksavad võiks selle nimetada kodanikumaksuks. Ainult et 1000 aastas on vähe, selle rahaga eriti palju ära ei tee. Teeks näiteks 1000 kuus. Selle eest saaks ära teha midagi mida valijad juba nii lihtsalt ei unusta: kodanikupalga. Näiteks 1000EURi kuus. Vot see oleks juba saavutus mis kogu maailmas laineid lööks ja kõik saaks aru kui tegijad praeguses valitsuses istuvad.
  • Pearaha (head tax ehk poll tax) üritas Thacher sisse viia. läks löömaks: https://en.wikipedia.org/wiki/Poll_tax_riots
  • noblesse
    --- toiduliidu juht nutab maksude pärast ---

    See retooriline võte on küll nii tore, et pean selle eraldi välja tooma. "Nutab maksude pärast"? Oleksid võinud ju kirjutada suisa, et "nutab, kuna valitsus--- ei, ikka tervise- ja tööminister ainuisikuliselt julgeb raskeid otsuseid vastu võtta". Müüks paremini.

    Ise leian, et Ossinovski võiks sõnniku levitamise võiks maaeluministrile jätta ja keskenduda olulisele- tervisele. Ja töö tegemisele. Seda silmas pidades toetan igaüht, kes teda sellele teele suunata püüab. Eriti siis kui suunaja arsenalis on sellised koletud relvad nagu sarkasm ja iroonia.
  • Noblesse on ikka paduturakas.
    Lugesin just ka kokkuvõtet muutuvast pakendiaktsiisi seadusest - see on samasugune täisdebiilsus istuva valitsuse poolt, nagu enamus nende samme on.
    Kas noblesse poolest peaks nüüd kirjutama "ettevõtete juhid nutavad maksude pärast"
  • Hingamismaksu saaks ära põhjendada sellega, et väljahingamisel eraldub CO2, mis põhjustab kliimasoojenemist. Selle mõju kompenseerimiseks oleks vaja siis maksta - umbes sarnane teema, nagu lehmapeeru maksuga.
  • Kui hingamismaks tuleb, siis võiks spordiklubide külastajatele kehtestada eraldi täiendava maksu, kuna seal käies tõuseb pulss ja CO2 eritus intensiivistub. Ja vahet pole, kas sa trennis viilid või mitte, maksad ikka sama rauaga. Sellele oleks pretsedent juba olemas kassetimaksu näol - vahet pole, mida sa kopeerisid või kui legaalne see oli - maks CD toorikutele oli juba hinna sisse arvestatud ja sellest sa ei pääsenud.

    P.S. Kas keegi teab, kas kassetimaks kunagi üldse tühistati või korjab riik seda siiamaani edasi? Minumeelest seda rakendati ka koopiamasinatele.

    Edit: tundub et vähemasti 6 a tagasi veel kehtis:
    http://elu24.postimees.ee/611106/kassetimaks-tostab-eestis-mobiiltelefonide-ja-mp3-pleierite-hindu
  • Ma ei saa aru mida te sööte, mina kasutan eranditult söögiks taastuvat värki, seega ma olen küll CO2 neutraalne.
  • vabastiil
    Hingamismaksu saaks ära põhjendada sellega, et väljahingamisel eraldub CO2, mis põhjustab kliimasoojenemist. Selle mõju kompenseerimiseks oleks vaja siis maksta - umbes sarnane teema, nagu lehmapeeru maksuga.


    Oa-, herne- ja hapukapsasupid tuleks maksustada aktsiisiga, kuna tõstavad märgatavalt kõhutuulte emissiooni.
  • Fake McCoy
    Ma ei saa aru mida te sööte, mina kasutan eranditult söögiks taastuvat värki, seega ma olen küll CO2 neutraalne.


    Lehmapeerumaksu kehtestamist see asjaolu küll kuidagi poliitikuid ei seganud :)
  • Ei taastu see midagi. Põllud hävinevad, mullad kaotavad viljakuse,....
  • Sitt tuleb põllule viia, kulla ttrust :) Juba Lennu-taadu teadis, et sitt on tuleviku väetis.
    Aga jah, selleks toimetuseks on küll tänapäeval startuppi ja äppi vaja...
  • Loll põleb on täna siis tantsupeo organisaator. Ja mitte ainult tantsupeo, vaid ka jaanipäevade, maratonide ja muude ürituste, mida ei osata operatiivselt õigel ajal korraldada. Kas tõesti tänasel ajastul kus kõigil on infomasin taskus ei suudeta välja töötada mingit operatiivset süsteemi kuidas asju õige ilma ajal korraldada. Kuidas kiiresti pileteid jagada ja kuidas rahvast kiiresti mobiliseerida. Kõik ju tahavad, aga organisaatorid on mannetud.
  • Väga rumal arusaam asjadest. Sellisteürituste korraldamiseks on vaja öljard asja sünkroniseerida, ning selleks puudub piisavalt dünaamiline vaba ressurss (turvamehed, helitehnikud, toitlustajad, artistid, meedikud).
    Näiteks artiste tuleb ette broneerida pool aastat või rohkem ette.
  • @noblesse
    [Koerailma-laupäeva heietus] Mida väljend 'loll põleb' siis üldse tähendab kah? On olemas väljendid 'varga peas põleb müts' ja pätistanis vbl 'loll on see kes põleb' (jääb vahele), aga lihtsalt 'loll põleb' ja nüüd veel isikulises tegumoes ürituse korraldaja. Äkki on miski suurepärase asjaga tegu mida ise ka kasutaks, aga hetkel ei saa aru.
  • Isegi tunduvalt väiksema organiseerimismahukusega ürituse -- Õllesummeri -- puhul pole suudetud seda õigel ajal korraldama panna, et umbes nii "see nädal tuleb soe ja päikeseline, korraldame nüüd kippelt-käppelt ürituse ära", saati siis Laulupeo/tantsupeo puhul seda õigesti jooksvalt ilmaga ajastada on tunduvalt keerulisem. Kusjuures Õllesummeri kommertstulud sõltuvad otseselt ilmast - seda enam oleks vajadust õigesti ajatada.

    Ainus asi mida ma soovitan - seoses mitu aastat järjest juba külmade kevadete ja suve algustega tuleks Laulupidu nihutada 2 nädalat edasi, juuli kuu keskele. Mäletan väga hästi, et omal ajal oli laulupidude ajal kas vihm või päike, aga igatahes oli siis juba soe ilm. Enam mitte.
  • ttrust, noorte laulu- ja tantsupeo edasilükkamine tähendab teistsuguseid probleeme.
    Õpilased teevad proove kooliaasta jooksul, tavaliselt on juhendajaks enda kooli õpetaja. Pidu toimub üsna kohe pärast kooliaasta lõppu kui harjutatu on suhteliselt värskelt meeles. Edasilükkamise korral peaks pool suve edasi harjutama, aga lapsed on juba laiali kusagil maal vanaemade-vanaisade juures ja õpetajatel on korraline puhkus.

    Tuleb leppida selle ilmaga mis on. Ega aastadki pole vennad ja on neid soojemaid juunisid nähtud küll.
  • Füsioteraapiale 117 eurot, hindamisele, planeerimisele ja juhendamisele 1100
    Sotsiaalkindlustusameti rehabilitatsiooniteenuse vaatlus näitab, et abivajajateni jõuab ainult pisku.
    http://epl.delfi.ee/news/eesti/fusioteraapiale-117-eurot-hindamisele-planeerimisele-ja-juhendamisele-1100?id=83216823


  • noblesse
    Füsioteraapiale 117 eurot, hindamisele, planeerimisele ja juhendamisele 1100
    Sotsiaalkindlustusameti rehabilitatsiooniteenuse vaatlus näitab, et abivajajateni jõuab ainult pisku.
    http://epl.delfi.ee/news/eesti/fusioteraapiale-117-eurot-hindamisele-planeerimisele-ja-juhendamisele-1100?id=83216823



    Umbes 10-15 aastat tagasi oli sotsiaaltöö ülikoolis väga populaarne eriala. Ainuke mure oli, et 90% õppijatest tahtsid saada projektikirjutajateks, tänavale tegelikku tööd tegema nõustusid minema ainult vähesed. Nüüd siis ongi ainult projektid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon