Soovitage filme ja seriaale - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Soovitage filme ja seriaale

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kõik teemakohased filmisoovitused on teretulnud.

    Teen otsa lahti:

    "The Big Short" (2015)
    "The Wizard of Lies" (2017)
  • The Wolf of Wall Street

    Btw, dokfilmidele on siin eraldi teema juba olemas, kui märganud pole.
  • Ma täiendasin teemat ja lisasin ka seriaalid.

    Billions alustab märtsis kolmandat hooaega ning siiani võib küll kiita
  • Boiler Room ja Rogue Trader on täitsa head. Parim finantstemaatiline film, mis eales tehtud, on minu hinnangul aga HBO poolt toodetud Too Big To Fail. Margin Call on aga näiteks lihtsalt igav. Suure kaarega peaks mööda käima Wall Street 2: Money Never Sleeps nimelisest travestiast.
  • Juunis tuleb Big Shorti lavastajalt uus seriaal Succession....eks näis, kas kõlbab
  • Jerusalema (2008)
    Kah nagu põhimõtteliselt finantsteemaline. Lisaks sobib ka nendele, kellele Ameerika kino on ehk veidi väsitav.
  • Netflixi Dirty Money peaks siinsele foorumikülalisele meeltmööda olema, palju tuttavaid tickereid ja nägusid.
  • Karum6mm
    Boiler Room ja Rogue Trader on täitsa head. Parim finantstemaatiline film, mis eales tehtud, on minu hinnangul aga HBO poolt toodetud Too Big To Fail.

    Head soovitused. Tänud. Millalgi sa mainisid veel "What the Health (2017)" nimelist filmi, et pidi mõjuma normaalsete inimeste söömisharjumustele. Vaatasin selle ka ära aga oli igav. Klassikaline ühe fanaatiku poolt kokku pandud demagoogia. Kuigi ilma eelnevate teadmisteta vaatajale võibolla tekib tõesti mulje, et tegemist on sulatõega. Ise olen elanud koos 15 aastat teadlikku taimetoitlust harrastanud neiuga, kes välja nägi täitsa tipp topp. Peale seda kui ta hakkas liha uuesti sööma ei suutnud ta aga uskuda, et peale 5 minutit tantsutrennis ei lähegi enam silmade eest mustaks..
    Lisaks need taimetoitlaste lapsed, kes tuuakse lasteaeda ja keelatakse neile liha anda. Nahk on muutumud läbipaistvalt sinakaks ja liha nähes sööstavad selle peale nagu pöörased. Õpetajate sõnul puhas lastekaitse teema.
  • Venemaa teemast.
    Stagna
    [
    Sai siis kah see venelaste Tee tippu ära vaadatud, mis üllatuslikul kombel on isegi Forum Cinemate vaadatavuse esinumbriks tõusnud.

    Vene filmi kohta pole väga vigagi. Nõukapatriotismi oli seal õige vähe, pigem näidati spordikomitee ametnike juhmakust ja sisevastuolusid N. Liidu korvpallikoondises, kes 1972 aasta olümpia eel sai uue peatreeneri . Koondise liidrit Sergei Belovi kujutati kui ülbet ja isekat supertalenti, kes pidas teistest end niipalju paremaks, et temal ei kõlvanud tiimikaaslastega isegi inimese moodi rääkida ega vaba aega veeta. Paulauskasest oli tehtud Leedu natsionalist, kes vihkas nõukogude võimu ja plaanis Müncheni olümpial Läände põgeneda.Grusiinid olid tüüpilised mägede pojad, kellele Gruusia pulm oli tähtsam kui valmistumine olümpiaks, Ja ameeriklaste treener Hank Iba nõudis oma meestelt jõhkrat mängu, nii jõhkrat, mis tooks vastase tippudele vigastusi.

    Selle vaatasin ka ära ja tõesti päris OK. Kuigi mulle tundus küll, et tegelikult oleks selle jutu eest, mida Paulauskas seal ajas siis pigem saanud sunnitööle kui NSVLiidu koondisesse. Igal juhul enne kui hakata vene spordifilme vaatama tuleks ära vaadata selline linateos nagu Red Army (2014), kus NSVLi hokikoondise kapten ja hilisem vene spordiminister Fetissov annab väikse ülevaate valitsenud oludest.
    See Larionovi artikkel sobib tegelt ka: https://www.theplayerstribune.com/miracle-on-ice-hockey-russia/
  • Soovitaks veel Inside Job'i ja Lenzeri nimetatud Dirty Money on väga hea kuueosaline sari. Samuti Billions!
  • Inside Job'i puhul tasub arvestada, et tegu on dokumentaalfilmi sellise vormiga, kus autor otsib küsimusi teda vaevavatele vastustele (a la Michael Moore). Eeldus (ja järeldus) on, et kõike saab ja peab lõpuni reguleerima ning regulatsioon päästab maailma. See, kes seda 21. sajandi teise kümnendi lõpus veel usub, peaks arsti juurde minema ja laskma oma peanuppu tõsiselt kontrollida. :-D
  • Netflixis paar head uut asja:

    https://www.netflix.com/title/80221646 - Hiinlaste reverse merger petustockidest
    https://www.netflix.com/title/80206395 - Dokumentaal Trumpist
  • TV3-s oli eile filmi "Big short"(suur vale) esilinastus. Nädalajagu päevi on veel järelvaadatav.
  • Ma ei tea, parim on "Elavad surnud".
    Erilised värdjad saavad kuuli või siis noaga pähe (kuigi ma kahtlen, et jahinoaga on võimalik läbi kolba lüüa). Võib ka lihtsalt kirve või kaikaga inimese lömaks trampida.
    Lahe , lihtsad lahendused ja ei ole seda lõputut jaarutamist.
  • Ma üldiselt pole suur X-files fän ja pealegi tundub, et selle seriaali best before on ammu möödas kui äkki tuttava soovitusel vaatasin viimase, 11.hooaja 7. seeriat veidra pealkirjaga Rm9sbG93ZXJz.

    Ja see oli nii eripärane ning suurepärane, humoorikalt tehtud, et ei saa jätta kiitmata.Dialoogi pole peaaegu üldse ja kuidas mässavad arvutid Mulderit ja Scullyt julmalt kiusavad, on ülimõnus .

    Tuleb siiski märkida, et Gillian Anderson pole hästi vananenud, David Duchovny oma neljapäevase habemega ja nonchalant lookiga, mis tuttav juba Californicationist, näeb kortsudedele vaatamata palju parem/ tuttavam välja .

    Mõnes mõttes on ikka väga hea mees olla . Isegi vananev meesnäitleja, kes on kaotanud oma ilueedi välimuse, saab ikka tööd .Naistel tuleb ilukirurgide vahet joosta, naha pingulevedamisest kaob miimika, kaubamärgiks muutunud välimus muutub tundmatuseni ning ikka raske tööd saada .

  • ETV+ teisipäeviti 22.20 Чистота. Boonuseks see, et ETV+s pole reklaamipaska.
  • Vaatasin just Wall street 2 - Money never sleeps veel korra . Pole üldse nii paha kui seda sõimati ja näis isegi humoorikam kui esimesel korral .

    Mõned mõnusad tsitaadid :

    Gordon Gekko : Stock's in a free fall. My guess is that it just lost its Bar Mitzvah... By the end of the day it might not even be potty trained.
    .............................................
    Quant analyst : Girl like that cost a thousand bucks last year... now it's up to five.
    Jacob :Getting priced out of the hooker bubble?
    analyst :Goddamn bull market's killing my sex life.
    ...........................
    Zabel :Screw the credit derivative desk, I don't understand half the shit they do anyway.
    ................................

    Gordon Gekko: Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered.
    ....................
    Gordon Gekko: I tell you,the government's worse than a wife .They got all the power,they got half the money. Now they're working on getting the other half.
    ...............................

    Gordon Gekko :Money is a bitch that never sleeps! She sleeps in the bed with you with one eye open. Next thing you know, she might be gone forever.”
    ...................................

    Gordon Gekko :You wanna know what the mother of all bubbles was? Us. The human race. Scientists call it the Cambrian Explosion, from the Cambrian fauna
    ........................
    Gordon Gekko :Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.
  • stagna
    Tuleb siiski märkida, et Gillian Anderson pole hästi vananenud.


    Minu arust näeb endiselt päris hea välja. Parem isegi kui esimeses hooajas. Aga võibolla on see mu isiklik kiiks :)
  • ETV-st üksvahe tulnud TV-sarjas "Langus" (The Fall, 2013-2016) oli ta - Gillian Anderson - küll väga kõrgel tasemel ning igati kena välimusega karge karm mutt.
  • ...seltsimehed, tuletagem meelde, mis tähendas meil siin 30 a tagasi, kui daam oli 50? Tänane 50 on tolle aja 35. Ilma naljata.
  • Kellel Telia pakett kodus, siis sisuleidjast (või filmiriiulist) avastasin paar vaadatavat asja:

    - "Paanika"[2018] (2008 a. finantskriisi rääkimata lugu)
    - "Warren Buffeti kujunemine" [2017] dokfilm.
    - "Spotlight" 2 Oscariga auhinnatud film tõsielusündmustel põhineval lool, kus grupp USA kohaliku lehe reportereid hakkavad uurima katoliku kiriku preestrite poolt toime pandud pilastusjuhtumeid ning kuidas kirik üritab seda varjata.
  • Kodus igav, mõtlesin veeta järelkasvuga mõnusa õhtu ning tutvustada neile surematuid actionfilmide klassikuid ajast, mil filmid jutustasid haaravat lugu lisaks ägedatele practical effect-idele. Telia videolaenutusest tegin otsa lahti "Alien"-ga. Jõudnud saaga 2 osani- Cameroni "Aliens"- olin halvas mõttes šokeeritud. Ilmselt oli mingist tõlkerobotist lihtsalt läbi lastud ning ükski luust ja lihast olend peale seda tõlget üle ei vaadanud. Pole eluliselt usutav, et eesti-inglise keelt kõnes ja kirjas valdav, funktsionaalset kirjakunsti algtasemel valdav inimene lati nii madalalt maha kukutaks. Kui keegi Teliast seda loeb, siis for god`s sake, tehke midagi.
  • Kui Ricky Gervais oma skandaalses Golden Globe esinemises tegi reklaami oma After life Netflixi showle,tekitas see huvi. Vaatasin esimese hooaja ühe jutiga ära ja see oli päris hea.

    ja siis ta tegi teise hooaja. Peab ütlema,et paras pettumus. Esimeses hooajas on Ricki kangelane enesetapu äärel kohaliku ajalehe töötaja, kes sülitab kõigile ühiskondlikele normidele ja keeldub olemast viisakas ja poliitkorrekntne. Sest pole ju mõtet kui ta kavatseb end niikuinii ära tappa, milleks siis püüda kõigest väest teeselda,et teistele meeltmööda olla.

    teises hooajas otsustab ta ,et ikka ei tapa end ja hakkab oma käitumist ja eriti suhtlemist ise tsenseerima,sest tahab ju ümbritsevatega hästi läbi saada . Ja show kaotab otsekohe oma võlu,sest peaaegu poliitkorrektne ja enamasti viisakas, kuid sama depressiivne Gervais lihtsalt pole huvitav.

    https://www.netflix.com/ee/title/80998491

    Esimest hooaega julgen soovitada,teist vaadata omal vastutusel
  • Wall Street Warriors https://www.imdb.com/title/tt0843835/
  • See - https://www.imdb.com/title/tt7949218/
  • Vaieldamatult head ja aegumatud seriaalid on usakate Tuvikesed, venelaste Nasa Russia, usakate Sopranod ja hetkel jookseb itaallaste Gomorrah, mis on üsna julm ja natuke sarnane Sopranodele aga natuke lihtsakoelisem ja euroopalikum kirjeldus Napoli pättide elust.
  • Kes pole veel peale sattunud, siis Netflixis olev Ozark on väga hea. Pereisast finantskonsultant, kes peseb kartelliraha, peab koos perega suurlinnast kuskile pärapõrgusse põgenema ja oma tegevust jätkama. Lõpuks on kõik pereliikmed asjas sees, et kartell nendega arveid ei klaariks.

    Pärast kaht esimest osa tundus igav ja tahtsin pooleli jätta, aga osutus kokkuvõttes väga heaks sarjaks, eriti etteaimatav ei ole ja karakterid on värvikad. Alles üsna hiljuti tuli ka värske 3. hooaeg välja.
  • Praegu jookseb (nagu dokumentaalfilm) pühapäevaõhtuti seriaal Epideemia. Vist 3 osa on olnud. Sisu: tundmatu viirushaigus, millele nimeks pandi Covid.
    Kanadalased operatiivselt tegutsevad.
  • Stealth
    Veebi-TV-st on võimalik umbes nädalajagu päevi veel tasuta vaadata komöödiat "Stalini surm"
    Kes filmi vaatab, see mõistab, miks see Venemaal ära keelati :)


    See film on puhas kuld. Puhas!
  • Hea film, aga kas komöödia on ikka õige määratlus?
  • Karum6mm
    Stealth
    Veebi-TV-st on võimalik umbes nädalajagu päevi veel tasuta vaadata komöödiat "Stalini surm"
    Kes filmi vaatab, see mõistab, miks see Venemaal ära keelati :)


    See film on puhas kuld. Puhas!


    Huvitav on see, et ma ei suutnud kunagi seda primitiiv-naiivset kostüümidraamat üle kümne minuti vaadatagi. Kahjuks olid rootsi onud raha juba ette ära võtnud. Usaldasin liialt ajakirjanduses avaldatud ülivõrdes arvustusi ja libastusin. Isegi teaserit ei vaadanud, va loll.
    Ammugi ei hakka nüüd seesugust soperdist tasuta uuesti üle vaatama :)
    Ei midagi isiklikku loomulikult, just maitse on selline.

    Hunnikus heade näitlejate kaasamine ja teatud hulga miljonite eraldamine ei ole alati garantii, et kobakäpast filmimeistrid asja ära suudavad vormistada. Rääkimata siis, kui ameeriklased üritavad sovjette mängida ja ka vastupidi. Sealt ei saagi midagi head tulla ju.
    Et jutt väga üldiseks ei jääks, siis näiteks Guy Ritchie viimast üllitist julgen küll soovitada, isegi raha eest kõlbab paar tundi oma elust sellele kulutada.
  • 'Stalini surmast' rääkides ei tohi ära unustada, et tegemist on prantslaste koomiksisarja ekraniseeringuga. See annab võimaluse keerata mistahes nurga alt asja üle võlli ning seda on rõõmsameelselt ka tehtud. Minule meeldis ning julgen soovitada. Aga Suure Kunstfilmi otsijad sellest vormikeelest ilmselgelt katarsist ei saa. Mis siis :)
  • "Stalini Surm" ja "Iron Sky" sobivad hästi ühte patta. Mõlemas filmis on väga palju sarnaseid elemente.
  • ttrust
    "Stalini Surm" ja "Iron Sky" sobivad hästi ühte patta

    Vahe on selles, et "Stalini surm" ei ole fantaasia, seal isegi ei ole otseselt eksitud faktide vastu. Näiteks avaepisood, kus Stalin soovis saada lindistust on tõepoolest aset leidnud, aga mõned aastad varem. Mitme aasta sündmused (või kuu, kui Beriast rääkida) on surutud ühte nädalasse, aga tulemus on väga hea.
  • Ülevõlli asjadest on viimase aja positiivne avastus "Space Force", kus värske neljatärnikindral Naird asub juhtima uut väeliiki ja viib läbi erinevate suremate ja väiksemate viperuste ellu POTUSe visiooni "Boots on the moon".
  • Kes püsivamat elamust otsib, siis Netflixi dok.seriaal Tiger King on üle prahi. Seda seriaali vaadatakse nagu mees. Mina üle kahe osa korraga ei suutnud. Sürreaalsed karakterid ja süžee ning kõik need inimesed ongi päriselt olemas. Müstika.
  • "Stalini surm" on kvaliteetmeelelahutus selliste inimeste jaoks, kelle sünniaasta langeb teatud vahemikku, kes on ära kuulanud kõik David Vseviovi saated, lugenud mõningaid sellest perioodist pajatavaid raamatuid ning kelle huumorimaitse ongi lihtsalt veidi ummamuudu. Suurim saavutus, millega film hakkama saab, on see, et suudetakse maksimaalselt naeruvääristada lolli kommunistlikku kurjust. Must komöödia oleks vist parim žanrimääratlus. Jääb loota, et praegusest ärkvelolevatest aktivistidest ja nende hüsteeriast saab kunagi sarnast meeleleahutust.
  • Karum6mm
    Jääb loota, et praegusest ärkvelolevatest aktivistidest ja nende hüsteeriast saab kunagi sarnast meeleleahutust.


    South Park on tihti selles teemas
  • Karum6mm
    "Stalini surm" on kvaliteetmeelelahutus selliste inimeste jaoks, kelle sünniaasta langeb teatud vahemikku, kes on ära kuulanud kõik David Vseviovi saated, lugenud mõningaid sellest perioodist pajatavaid raamatuid ning kelle huumorimaitse ongi lihtsalt veidi ummamuudu. Suurim saavutus, millega film hakkama saab, on see, et suudetakse maksimaalselt naeruvääristada lolli kommunistlikku kurjust.


    Ma vastan praktiliselt kõigile neile parameetritele. Kui Brežnev suri, siis olin 12 aastane. Rõõmustasin. See tundus täiesti ebareaalne. Sellest hetkest oli mulle selge, et miski pole igavene, N Liit laguneb ja Eesti saab vabaks. Päriselt.
    Läks veel veidi aega ning see juhtuski.
    Aga Stalini film mulle üldse ei meeldinud. Seda küünilisust ja julmust, mis siis valitses, ei ole võimalik naljaks pöörata. Otsige ja vaadake kasvõi dokumentaalkaadreid Buhharini kohtuprotsessist.
    Tänud Vseviovile!
  • Minu eelmise postituse žanrimääratlusest komöödia jätsin targu sõna must välja.Võibolla JÄLLE keegi solvub.
    (Arvestades "kohalike vaeste ja rõhutute" sõnavõtte meil, siin, Eestis). Pärast mind tembeldatakse veel L.P. Walkeriks.

    Aga mis filmi puutub, siis see ongi selline, nimme üle vindi keeratud.Tuginedes reaalselt toimunud sündmustele, mis on samas rämeda sarkasmiga pikitud.
    Nagu hanerasva sisse kastetud maasikad, mis on Eesti maasikapõldudelt ukrainlaste poolt kokku korjatud.

  • Massimõrvarite omavahelisest jagelemisest ( sest mis muud need Stalini lähikonnas olid, kõigil olid käed küünarnukkideni verised, kaasa arvatud Hrustsovil ) ei annagi väga head komöödiat teha.

    Mis puutub aga Brežnevi surma nii 30 aastat hiljem, siis mäletan seda hästi ja mingit lootuskiirt seal polnud ega saanudki olla. Impeeriumi lagunemisest ei unistanud isegi dissidendid ega need noormehed keda aeti Afganistani sõtta surema . Andropov tahtis vaid kruvisid kõvemini kinni keerata ja tuua üleüldisesse bardakki natuke korda.Tema arusaamine korrast oli muidugi KGB arusaamine totaalsest kontrollist kõigis elu valdkondades.

    Kuid midagi olulist ei muutunud,alles Gorba tulekuga 1985.a. hakkas jõhker nõukavõim ilmutama lõdvenemise märke
  • Ma olen huumori osas absolutist. Nalja võib teha kas kõige või mitte millegi arvel. See, et selle filmi huumor oli mingil moel tabav - seda valideeris see, et Venemaal teos kohe keelu alla läks. Kurjus millegipärast kardab enda naeruvääristamist. Kokkuvõttes maitse asi. Mina näiteks tean üldse vist kokku umbes viit komöödiat, mis mind üldse päriselt lõbustanud on.
  • "Stalini surm" on omapärane mitte seetõttu, et stsenaarium oleks liiga absurdseks ja uskumatuks kirjutatud, vaid seepärast, et asjad mis pole seal tõepärased, on reaalse olustikuga võrreldes pigem maha silutud. Parteijuhtkonna omavaheline kõnepruuk olevat olnud just selline, nii palju kui inglise keel vene keele mahlakusi edasi suudab anda. Nüansid nagu Beria poolne lillede kinkimine enda poolt vägistatud naistele on mu teada samuti ajaloolised tõsiasjad.
  • bolševikke tuleb tampida igast asendist. see taud on nagu lgbt, üritavad mängida ennast ohvriteks ja siis haarata võimu.
  • Palun, Karumõmm, kas nimetaksid need komöödiad, mis päriselt lõbustanud on?
    ...et mitte jääda ainult päringu tasemele, vihjan korduvalt vaadatud filmile "Meeletu, meeletu, meeletu maailm" -- või kuidagi nii umbes see pealkiri oli. Vaataks uuesti, ag aei tea, kust otsida :)
  • montezuma
    "Meeletu, meeletu, meeletu maailm"

    12 EUR google plays HD, kas see ei sobi?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon