Euroopa Liit
Log in or create an account to leave a comment
-
Kui see, vastu võetakse siis on täiesti reaalne, et suht suur osa elanikkonnast hakkab kaaluma euroopa liidust lahkumist.
-
Oh ei, suur osa elanikkonnast ei saa muhvigi aru, mis toimub.
Tõsi küll, selle osa jaoks, kes SAAB aru, on see jälle samm õigusliku nihilismi suunas. Täpselt nagu (30) kiirusepiirang kohas, kus selle jaoks pole mingit vajadust: pange selliseid piisavalt üles, ja valdavaks saab suhtumine, et kiirusepiirangud ei kuulugi järgimisele.
(Väike vandenõuteoreetik minu sees arvab, et õigusruumi murendamine ongi eesmärk omaette). -
Euroopa Parlament hääletas eile selge häälteenamusega selle poolt (448 saadikut poolt, 197 vastu), et käivitada Euroopa Liidu lepingu artikkel 7 ettenähtud protseduurid Ungari vastu.
Artikkel 7 annab nimelt võimaluse Euroopa Liidu nõukogule peatada liikmesriigi teatud õigused, sh hääleõiguse, kui on tuvastatud ELi lepingu artikkel 2 väärtuste (demokraatia, inimõigused, õigusriigi jm põhimõtete) rikkumine.
Euroopa Liidu ja riikliku suveräänsuse põhimõtted lähevad aina enam lahku... Olgu öeldud, et viis Eesti saadikut hääletasid poolt, ainsana oli vastu Igor Gräzin. Siinkohal olen täiesti nõus Gräziniga, et see, mida suveräänne riik teeb või ei tee, tõesti pole Euroopa Liidu asi, kuni seal ei püstitata koonduslaagreid. -
Fourth Reich happening status: It's
-
timmos
Euroopa Parlament hääletas eile selge häälteenamusega selle poolt (448 saadikut poolt, 197 vastu), et käivitada Euroopa Liidu lepingu artikkel 7 ettenähtud protseduurid Ungari vastu.
Artikkel 7 annab nimelt võimaluse Euroopa Liidu nõukogule peatada liikmesriigi teatud õigused, sh hääleõiguse, kui on tuvastatud ELi lepingu artikkel 2 väärtuste (demokraatia, inimõigused, õigusriigi jm põhimõtete) rikkumine.
Euroopa Liidu ja riikliku suveräänsuse põhimõtted lähevad aina enam lahku... Olgu öeldud, et viis Eesti saadikut hääletasid poolt, ainsana oli vastu Igor Gräzin. Siinkohal olen täiesti nõus Gräziniga, et see, mida suveräänne riik teeb või ei tee, tõesti pole Euroopa Liidu asi, kuni seal ei püstitata koonduslaagreid.
Koonduslaagrite osas vaidlen vastu. Ebaseaduslikud piiriületajad tulekski koguda koonduslaagritesse, tingimused luua sellised, et neil tekiks vastupandamatu koduigatsus ning seejärel võib üles näidata humaansust ning aidata nad koju tagasi. -
Probleemne on olla Euroopa Liidus riigiga kelle võimukandjad tegelevad aktiivselt enese võimul püsimiseks kunstlike piirangute ja võtete püstitamisega, ehk siis diktatuuririigi loomisega.
Niikaua, kuni on tagatud riigis kõikide poliitiliste huvide ligipääs võimu juurde ja praktikas võime näha võimu üleminekut ühtelt grupeeringult teisele, ei tohiks olla probleeme. -
Karum6mm
Mehed, kas me tahame sellist Euroopat? Ei, tõsiselt? Tahame või?
See on ju ühe tüübi nägemus? Läheb nagu väga Helmelikuks propaks. -
...see on kahe tüübi nägemus, mida kolmas (elukunstnikust) tüüp on pidanud vajalikuks ära tõlkida. Esiteks ilmselt ei ole selle asja fännid mitte ainult need 2+1 tüüpi. Teiseks mulle isiklikult käivad sellised tekstid närvidele ka siis, kui neid kirjutaks mingi Tõnu Taganttõukaja kohalikus maakonnalehes. Maitse asi muidugi.
-
Mulle tuli kohe meelde Kommunistliku partei manifest .
Seal oli kah 2 tüüpi, kes midagi arvasid kindlas kõneviisis kuidas ühiskonna peaks ümber kujundama nende tahtmist mööda .
Väga hästi see peale ei läinud .
On olemas ka eesti keeles, kes varem pole lugenud
https://www.marxists.org/eesti/m-e/1848/manifest/index.htm -
Musjöö juncker tuli lagedale ideega EC-s asendada konsensuslik otsustamine (=iga üksik riik omab vetot põmst) kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamisega. Selle ideega tuli ta välja maksustamisega seoses, maksubaasi ühtlustamisele sundimise protsessi osas. Brüssel otsustaks maksud....
"According to [current] EU rules, if the EC proposes changes to tax laws it must be endorsed by every member state.
The commission released a white paper on the future of the eurozone last June that included proposals for a digital tax and a common consolidated corporate tax base (CCCTB).
The Irish government is opposed to any moves towards the harmonisation of taxes. “Juncker’s comments on changing the EU voting rules on tax matters in the European Council must be blocked at all costs,” Brian Hayes, an MEP for Dublin said. “The European Council currently votes on tax matters by way of unanimity, thus allowing any country big or small to veto an EU tax proposal. Juncker’s suggestion of changing this to qualified majority voting would suit big member states but would sideline small member states like Ireland.” -
See kontor on laias laastus enesehävituse teel. Andku gaasi juurde, minugi poolest.
-
https://www.facebook.com/mida.iganes.3/videos/1561343510638110/UzpfSTE0ODgzMzE3NTcxMzkxODoyOTY5MzQ2NDc1NzA0MzY/
Müüdavad eurosotsid, milleks seda karja vaja on? -
Eestil on seoses EL-iga kaks probleemi. Esiteks eksisteerib rahval kuskil kuklas arusaam, et EL on oluline julgeolekugarantii. Minu arvates on see garantii parimal juhul kaudne. Teine mure on selles, et tõepoolest eksisteerib hulk neoaadlisse läbi murdnud isikuid, kelle suhteliselt kena elu sõltub otseselt struktuuridest. Seda konteksti vaadeldes tundub, et meil ei ole pinnast intelligentseks eurosekpsiseks. Mina näiteks arvan, et rahvuslikud huvid peaks olema selgelt primaarsed ning intelligentne euroskepsis on objektiivselt vajalik. Ilmeksimatu on ainult paavst ja seda ka ainult (osade) katoliiklaste meelest. Kõige suhtes, mida inimene teeb, tuleb küsimusi esitada.
-
Mõmm, eks suurriikide majandushuvid on seotud meie julgeolekuriskiga. Kui me ei kuuluks EL-i, siis ilmselgelt üritaks Venemaa meid oma majanduslikku mõjupiirkonda allutada, kasutades selleks erinevaid peedistamise vahendeid.
-
Absoluutselt. Seega ongi see garantii kaudne.
-
Ukraina pärast astus EL siiski üpris tugevaid samme ja sanktsioonid kestavad edasi. EL liikmesriigi ründamine mingil kujul peaks esile kutsuma veel tugevama reaktsiooni. Loodetavasti see heidutab.
-
Euroopa Liit keelab ära spordiüritustel filmimise ja linnades panoraamvõtete tegemise
Kokkuvõte hääletustulemuste põhjal.
Euroopa vaba Interneti tapmise poolt hääletasid: Urmas Paet, Tunne Kelam, Ivari Padar, Indrek Tarand
Vastu olid: Igor Gräzin, Yana Toom -
ironman
Euroopa Liit keelab ära spordiüritustel filmimise ja linnades panoraamvõtete tegemise
Kokkuvõte hääletustulemuste põhjal.
<span style="color:red;">Euroopa vaba Interneti tapmise poolt hääletasid: Urmas Paet, Tunne Kelam, Ivari Padar, Indrek Tarand</span>
<span style="color:green;">Vastu olid: Igor Gräzin, Yana Toom</span>
pea hakkas valutama seda foorumit lugedes. -
Miks ma ei imesta, et Eestist olid poolt meie tavalised limukad,kes alati iga sigaduse peale kätt tõstavad .
Gräzin on selles pundis ainus terve mõistusega inimene.
Miks Toom vastu hääletas, seda ei oska öelda. Võib olla lihtsalt vastuhääletamise mõnust, sest ta on automaatselt kõige vastu,mida Euroopas tehakse,kuid võib olla on tal säilinud oma impeeriumimeelse agenda kõrval ka mõned terve mõistuse alged .
Tule taevas appi, sa ei tohi kossuvõistlusel enam ilma korraldajate loata tribüünilt piltigi teha .
Ei tohi Raekoja platsil pilti teha .
Vene ajal oli kah lollusi, raudteejaamu ja ronge näiteks ei tohtinud pildistada.
Kuid niisugust totaalset paska ei suutnud isegi kommunistid välja mõelda . -
Sa stagna seda seadust oled lugenud või kommneteerid lihtsalt mingi foorumi paari mujalt foorumist laenatud tsitaadi põhjal?
-
Kogu see värk meenutab kangesti Space Odyssey 2000, kus hulluksläinud tehisintellekt HAL 9000 kosmoselaeva üle võttis ja hakkas inimeste miniühiskonda seal hävitama
https://youtu.be/ARJ8cAGm6JE
Loogika, argumendid, miski enam ei tööta selle hingetu supermasina vastu, mis oma malbel kombel ja mesimagusal häälel teatab, et temale vastupanu on mõttetu . -
Eeee, artikkel 12 parandused:
(12) Placing on the market of products that are not compliant with Union law puts those who comply at disadvantage and may endanger consumers. Many entrepreneurs disregard the rules either through lack of knowledge or intentionally to gain a competitive advantage. Market surveillance authorities are often underfunded and constrained by national boundaries, while entrepreneurs trade at Union or even global level. In particular, in the case of e-commerce, market surveillance authorities have great difficulties in tracing non- compliant products imported from third countries and identifying the responsible entity within their jurisdiction. The Programme should therefore seek to strengthen product compliance by providing the right incentives to entrepreneurs, intensifying compliance checks and promoting closer cross-border cooperation among enforcement authorities. The Programme should also contribute to the consolidation of the existing framework for market surveillance activities, encourage joint actions of market surveillance authorities from different Member States, improve the exchange of information and promote convergence and closer integration of market surveillance activities.
Kogu täna vastuvõetud dokumendi tekst https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CONSIL:ST_12177_2018_INIT&qid=1537201389367&from=EN -
Vale dok, kuusemaa, jutt Copyright seadusest ja selle punktidest. Siin on muudatused mis viidi sisse peale seda kui suvel maha hääletati kogu plaan (siis oli suur kisa igal pool, seekord kuidagi järsku käis kõik). Üks hääletus tuleb veel millalgi, ehk saadakse asi kuidagi paremini kella külge enne seda. Verge kirjutab sisufiltritest jms. mida tahetakse: link
-
...ei oleks eales arvanud, et selle autori artiklit lingin kui miskit, mis on hariva iseloomu ja sümpaatse sõnumiga...
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/yana-toom-seisame-interneti-peiede-kunnisel-oma-osa-selles-on-ka-tarandil-kelamil-padaril-ja-ansipil?id=83706609 -
Ühele terve mõistuse hetkele vaatamata on Toom Eestile ikkagi destruktiivne ja vaenulik jõud, veel enam on seda tema valijad .
-
Toom on kõige nutikam ja kõige parema väljendusoskusega (ka eesti keeles) poliitik tänases Eestis. Kas see on hea või halb, on iseasi.
-
Hüääna on ajakirjanik ja on olnud igasugustes ajakirjanikke esindavates organisatsioonides ka tipus. Loomulikult sellisel sõnad voolavad ja ta teab kuidas end arusaadavaks teha. Nagu ta teab ka kuidas täiesti absurdseid asju omavahel seostada või läbi viia näiteks absurdset "referendiumit" ja seda päris referendiumi pähe esitleda.
Hüääna on väga võimekas ja tugev (veri)vaenlane, käärkäsi oskas väga hästi kaadrit valida. -
...ja vaatamata sellele kõigele tundub just tema aru saavat, et EL on selle konkreetse teemaga ikka kirve korralikult kivisse tagunud.
-
No Gräzin sai ju kah aru. Ja Hüääna sõnade järgi ka Paet, ehkki teiste andmete kohaselt hääletas Paet poolt.
-
stagna
No Gräzin sai ju kah aru. Ja Hüääna sõnade järgi ka Paet, ehkki teiste andmete kohaselt hääletas Paet poolt.
See on alatu laim, et Paet on millestki kunagi aru saanud või veel hullem - mingis küsimuses kunagi mingit seisukohta omanud. Palun lõpetage koheselt selline avalikkuse eksitamine! -
See, et mees Nõmmelt omab mingit oma konkreetset seisukohta on samasugune alatu laim nagu see, et mees päikseprillidega esindab kuskil kunagi kedagi peale iseenda.
I wear my sunglasses at night
So I can so I can
Watch you weave then breathe your story lines
And I wear my sunglasses at night
So I can so I can
Keep track of the visions in my eyes -
Schrödingeri Paet
-
vilkur
Schrödingeri Paet
Schrödingeri Paet oleks olend, kelle seisukoht on teadmata kuni selle väljaselgitamiseni. Ehk sobiks võrdlus neutroni laenguga?
Mõni aeg tagasi oleks saanud öelda, et Paeda seisukoht on nagu Higgsi boson: kahtlustatakse, et see on olemas, kuid andmed tema olemasolust puuduvad. Nüüd on bosoni suhtes muidugi olukord palju selgem ja see võrdlus enam ei päde :) -
Urmas Paet kui tumeaine.
-
ttrust
Urmas Paet kui tumeaine.
Pigem neutriino. -
Brittide retoorika on ikka päris julgeks läinud...
Foreign Secretary Jeremy Hunt compares EU to 'prison' of Soviet Union -
Eks ta ole hea võrrelda, kui teadmised SU-st on pärit "naised saunas rääkisid" allikast
-
mx77
Eks ta ole hea võrrelda, kui teadmised SU-st on pärit "naised saunas rääkisid" allikast
...no see on see on analoogne teema sellele, kuidas mingi 1992. sündinud (Läänes) ülikoolis professionaalset aktivismi õppinud tüüp teab oluliselt täpsemalt, kuidas Nõukogude Liidus lood olid, kui näiteks keegi, kes on olulise osa elust ise Nõukogude Liidus elanud, kelle sõrmi on sahtli vahele pandud ja kes armeeteenistuses vaevalt ellu jäi jne... -
Kokkuvõte, teie pööbel olge vait, meie, mükoloogid ei pea selgitama kuhu me on hüvitisi kulutame
The Guardian: Details of MEPs’ €4,416-a-month expenses to remain secret, court rules
An obligation to publish spending records would undermine MEPs’ privacy, says court -
Noo. aga võrdleme nüüd :)
Eliidi jaoks on oma "special poed"
Eliit elab riigi kulul.
Ebapoliitkorrektse jutu tõttu lastakse sind töölt lahti.
Vaimuhaiguste eest pannkse istuma (homofoobia, tansfoobia)
Juurutatakse tsensuuriaparaati vabaduse kantsi internetti.
Kõik kes räägivad peanarratiiviga vastuolulisi asju on fashistid.
Olulised otsused tehakse kusagil kaugel kantslist ja meie mehed peavad käima seal kintsu kraapimas.
Luuake seaduseid (GDPR) mille järgi saab automaatselt ükskõik mis firma süüdi mõista.
Sõjaväes küll enam lollusi ei tehta ja näppe niisama sahtlivahele ei lüüa, aga mitte PC jutu ajamisest lüüakse häbiposti ja lastakse lahti küll.
Ühesõnaga igasugunegi sotsialism on alati ühte sama vastikut nägu. -
kuusemaa
Kokkuvõte, teie pööbel olge vait, meie, mükoloogid ei pea selgitama kuhu me on hüvitisi kulutame
The Guardian: Details of MEPs’ €4,416-a-month expenses to remain secret, court rules
An obligation to publish spending records would undermine MEPs’ privacy, says court
Haa, seda ma tahtsingi tõestada, mykoloog või tema kloon on endiselt LHV-s luuramas. 1 miinus kirjas :) -
Karum6mm
Brittide retoorika on ikka päris julgeks läinud...
Foreign Secretary Jeremy Hunt compares EU to 'prison' of Soviet Union
Mis selles valet oli? Riikidele ongi lahkumine praktiliselt võimatuks tehtud, täpselt nagu idablokis. Nagu näha, siis Karum6mm loeb vaid pealkirju :)
Lisaks Tini nimekirjale veel:
* Tudisevad alkohoolikutest vanakesed eesotsas.
* Rahvasaadikute kongress, kes oma jutu järgi teevad kõvasti tööd, aga kellest tegelikult ei sõltu mitte midagi (peale oma palga tõstmise)
* Piirkondade kollektiivne karistamine - Ungari, Poola jne
* Sõjaväe loomine kukkus kunagi üldse läbi, kuna korralagedus oli nii suur
Brexitiga seoses:
* Kuigi suur osa liidust tahab eemalduda, siis mitte ei kärbita saadikute arvu, vaid hoopis suhteliselt suurendatakse.
* EL plaanib UK passi omanikelt hakata turistiviisasid nõudma, samas UK on kinnitanud viisavabaduse jätkumist.
* EL tahab eemaldada UK igasugusest EL seotud sõjalisest koostööst, näiteks GPS, relvahanked, UK sõjaväelased EL NATO väeosades jne - samas viimasel ajal üsna kahtlase kuulsuse omandanud Türgi on kuulutatud usaldusväärsemaks, samuti Hiina.
Ma olen isiklikult hakanud arvama, et "no deal" võibki EL praeguste nõudmiste juures parim variant olla. -
Ma siiski arvan, et EU-l on mingid eelised N. Liidu ees.
Esiteks saab ühendusest vabalt lahkuda ja tagasi tulla kui soovid .
Teiseks, teisitimõtlemise eest päris vangi kah veel ei panda..
Mina näiteks olen teisitimõtleja ja olen ikka veel lahti .
Tundub, et ka siinse foorumi teisitimõtlejad ei postita oma kommentaare vangikongist .
Töökohal muidugi ahistatakse. Eriti kui tegu riigipalgalisega .Võid isegi sellest ilma jääda .
Sotsiaalmeedias sõimatakse nägu täis kui sa ei ole nõus mainstream poliitikaga . -
raulir, tahaksid sa rääkida veidi rohkem sellest EL (just EL) sõjalisest koostööst?
-
raulir, ma arvan, et BREXITi tibusid loetakse kuskil 5 a pärast. Näiteks mind paneb koledal kombel imestama väide, kuidas Londoni City jookseb laiali kohe... Niipalju, kui mina finantssektorist tean, siis seda biznjeksi ei hakata prantsuse või saksa keeles ajama. NEVER! Teisek läheb talent sinna, kus boonikuid makstakse ja ülla-ülla - post-BREXIT on Londonis vabamad käed boonikuid maksta. Seega ma ei imestaks absoluutselt, kui 5 a pärast oleks London jätkuvalt teiseks olulisim finantskeskus maailmas ning EL-i gerontokraatia suunas liikuv neoaadel tegeleks pideva ja edutu kaigaste kodaratesse loopimisega. Teiseks arvan ma ka, et meie siinne kirglik armastus EL vastu tuleneb sellest, kellega me Idas piirneme - ning ka sellest, et paljud erksad inimesed on neoaadlisse läbi murdmise järel päriselt uskuma hakanud. Me vajaks hädasti intelligentset euroskepsist.
-
EU suurima majandusega pealinnas laamendab mingi isehakanud islamistlik sultan ja kõik on vaid kui sead rukkis.
Eesti Ekspress: Türgi president Erdoğan haaras Saksamaal ohjad ja käitus nagu pöörane
Saksamaale mošeed avama ja majandussidemeid sõlmimas saabunud Türgi president Recep Tayyip Erdoğan šokeeris ja provotseeris oma vastuvõtjaid. -
kuusemaa
EU suurima majandusega pealinnas laamendab mingi isehakanud islamistlik sultan ja kõik on vaid kui sead rukkis.
Eesti Ekspress: Türgi president Erdoğan haaras Saksamaal ohjad ja käitus nagu pöörane
Saksamaale mošeed avama ja majandussidemeid sõlmimas saabunud Türgi president Recep Tayyip Erdoğan šokeeris ja provotseeris oma vastuvõtjaid.
Las laamendab, mida rohkem nad sellist showd teevad seda keerulisemaks nad enda olukorra teevad. -
kuusemaa
An obligation to publish spending records would undermine MEPs’ privacy, says court
Ma ei taha öelda, et kuusemaa osutatud probleemis pointi pole, aga see ei ole ikka päris see. Sellist asja tuleb ette ka rahvuslikes parlamentides, et võetakse vastu demokraatliku riigi seisukohast moraalselt küsitavaid otsuseid, neid siis kritiseeritakse kolumnistide ja poliitikavaatlejate poolt jne. EL-I problem on palju suurem , selle olemus on eksistentsiaalne ja ma näen seda lahendamatu probleemina.
Kui küsida eurofiilide või euroskeptikute käest, et kas EL on mingisugune demokraatlik organisatsioon või ühendus, siis võib erinevaid vastuseid saada, aga demokraatlik see pole. Mykoloogiga oli mul kunagi siin foorumis sel teemal juttu ja ta paistis olevat seisukohal, et seda saab ju muuta ja kui tõesti on ebademokraatlikke mehhanisme vms, et seda saab ju parandada. Ma olen veendunud, et ei saa. Ma ei hakka seekord rääkima, et mis need erinevused seal täpselt on võrreldes rahvuslike parlamentidega (seda on siin eespool mainitud, et meie poolt valitud europarlamentääridest ei sõltu praktiliselt midagi, see on tõsi, vähemalt ei sõltu neist piisavalt, et seda demokraatiaks pidada), vaid keskendun sellele, et seda ei saa ka sisuliselt tähenduslikuks demokraatiaks muuta ja mis see reaalselt praegu töötav süsteem endast kujutab.
The name Demoskratia comes from the Greek words: Demos (people) & Kratia (power) and together they form what would become its English equivalent, democracy.
Puudub see demos või siis rahvas või rahvus, mis ennast vähegi ühtselt identifitseeriks. See on ka põhjus, miks me ei saa maailmavalitsust luua ja seal demokraatlikud mehhanismid tööle panna ning siis seda demokraatiaks nimetada. Muuseas mõned euroföderalistid usuvad, et isegi see on tulevikus võimalik.
Üks Brexiti pooldaja UK-st ütles selle kohta, miks ta omal ajal ühinemise poolt hääletas, nii: It seemed like a good idea at the time.
Demokraatias on rahval neid valitseva valitsusega side. Kui te mäletate minister Mägi väljaütlemisi põllu peal sünnitamise kohta või mistahes teisi intsidente, siis demokraatias vilistab rahvas välja valitsuse, mis talle ei meeldi. Samas sosistavad ministrid teineteisele kõrva, et sellest teeb ajakirjandus jama või tolllest, sellega hakatase meid populistlikult ründama jne. Ansipil puudub niisugune side Euroopa rahvaga, enamus eurooplastest ei tea tema nimegi, rääkimata ametikohast vms. Enamus tähtsatest otsustest tehakse täna EL-s ja meie Riigikogu vaid kiidab heaks, aga meil puudub side nonde otsustajatega ja seega meie valitsejatega. Seda ei ole võimalik kuidagi parandada, niisugust sidet meil ka kunagi ei teki nendega. Rääkimata siis selles, et Ansipil puudub mandaat, teda ei ole Euroopa inimesed valinud (lubasin, et ei hakka sel teemal kudrutama).
stagna, euroskeptikuid ei ahista keegi, see küll õige pole, veel vähem tehakse seda riigi palgal olevate isikute puhul