Paranormaalsed nähtused. Juhtum Madis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Paranormaalsed nähtused. Juhtum Madis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tundub, et viimasel ajal on staarstartupinvestor Madis väga õhku täis läinud ning käib ringi oma tõde kuulutamas justkui koosneks LHV foorum idiootidest. Selline mulje on vähemalt mulle jäänud. Võtame või järgneva artikli https://raha.geenius.ee/rubriik/uudis/madis-muur-kibestunud-keskealised-ehk-lumehelbekeste-kaitseks/
    Kuid kuna Madis oma leheküljel enda investeeringutest analüütiliselt ei kirjuta, siis sooviks teada saada kas tema jutul on ka mingisugust alust. Tema portfellis, nagu olen aru saanud, on kaks säravat tähte - Ampler ja Cleveron. Mõlemad on väga tublid ettevõtted ja väga võimalik, et sooviksin isegi olla nende firmade osanik, aga küsimus on hinnatasemetes. Tänasel hinnatasemel on Ampler minu meelest täiesti ülehinnatud, sest midagi innovaatilist seal ju ei ole. Elektriratas. Põhimõtteliselt hiinakad on juba kaubanduskeskustes alates 500. Kindlasti kehvemad kui Amplerid, kuid ratas - hallooo, on nišitoode. Kunagi olid rattabrändid kõvemad. Nt. Scott vms, aga täna ei huvita bränd suht kedagit. Ainult väike % kellele igasugu lisavõimalused/parameetrid huvi pakuvad. Isiklikult minule, kes sõidab rattaga väga vähe on elektriratas isegi miinus, sest see tähendab, et mingil hetkel peaksin selle elektroonikaga/akuga tegelema ehk ma pean seda töökorras kogu aeg hoidma.Tavaline ratas võib kuuri all seista aastaid niisama.
    Cleveron - no see on tiba teine tera, aga ka siin on küsimused, et kuhu ja kuidas edasi. Praegu nad kasvavad, aga kui kaua. Tavatarbijat ei huvita kas ta saab kauba Cleveroni automaadist või Hiina automaadist ehk siis Apple story on suht välistatud? Või ei ole?
    Milline arvamus foorumis valitseb? Kas foorumlased kiusavad Madist asjatult või on tema jutus point sees?
  • Mille osas me arvamust avaldama peame - Madise postituse või tema investeeringute? Oma investeeringute eest vastutab ta ise. Me võime kõik igasugu asju arvata aga Madis saab kasumit või lossi enda otsuste pealt ja teised enda otsuste pealt. Madise arvamusel, et LHV foorumis on tegelasi, kes kõike kibestunult tambivad on point sees küll. Veidi võiks suuta kriitikat kannatada ka.
  • Kui aus olla, siis ei ole väga kriitikat kohanud foorumlaste poolt. Kõike nüüd uuesti ei viitsi üle lugeda, kuid pigem on küsitud tema argumentidele matemaatilist vastust mille peale on tulnud ärritunud vastus, et keegi ei oska startupi õiglaselt hinnata vms. Kuid kui probleemist rääkida, siis pigem ma näen seda, et noori hullutatakse ideedega, et raha tuleb maast ja hasartmängurina investeerimisest. Lõpuks on kõik vaesed.
    Ja oleks väga hea kuulda mida foorumlased Ampleri ja Cleveroni õiglaseks väärtuseks pakuks. See oleks kasulik kõigile investeerijatele.
  • Madis võiks hakata siin teemas oma investeerimisnõuandeid jagama!

    Mul tekkis küsimus, et kas ma peaks oma naise vanema vastu välja vahetama?
  • Raulir, tavaliselt vahetatakse oma naine noorema vastu välja. Sina aga tahad vanema vastu välja vahetada?
  • Tegemist on eduka investoriga ja see peaks esmatähtis olema.
    Kõik mäletame Etaloni juhti, kellel oli hea idee, aga vale ajastus ja põlesid läbi.
    Madisel tundub, et on õnne, riskijulgust ning lisaks hea ajastus.
  • To Arvaja: väga positiivne, et Madis Müür üldse midagi arvab, oma arvamust jagab ja oma arvmusele liha ka peale kasvatab. Kõik ei pea meeldima. Las ta siis olla "õhku täis", kui Sulle (ja veel mõnele) on selline mulje jäänud, vaba maa, õhuruumi on palju. Keegi ei keela teistel ka end "õhku täis" tõmmata ja talle vastu vaielda, argumenteeritult muidugi.
    Igatahes on tuhat korda parem kui meil on siin tegelasi, kes midagi arvavad, kui meil oleks siin ainult need, kes midagi ei arva. Ja Madis Müüril teravust jätkub.... mis on eriti positiivne.
    Alati on võimalus tema artikkel lugemata jätta ja selle asemel millegi muuga tegeleda, nagu ka telekas pakub võimalust telekanalit vahetada.
  • Ok, martinhold väidab, et Madis on edukas investor, aga ma ei näe raha. Ma tean ajaloost näidet vaid kuidas ta võimles kodulaenu saamisel. Kus kivi all see raha peidus on? Või Ampleri turuväärtus ongi 30 miljonit eurot ning Cleveroni 2 miljardit? Millele see väide baseerub? Usule?
  • No eks ta kolistab ikka ämbreid ka - mõni aeg tagasi nuttis kuidas kunagise Otepää linnapea Raidali käest haledalt petta sai - arvas, et investeeris Towelfy ärisse, kuid tegelikult ostis lihtsalt Raidalile auto.
  • Väga vähestel meist on jäänud ämbrid kolistamata....
    Enamus ei julge sellest iitsatadagi, mina sealhulgas.
  • arvaja
    Ok, martinhold väidab, et Madis on edukas investor, aga ma ei näe raha. Ma tean ajaloost näidet vaid kuidas ta võimles kodulaenu saamisel. Kus kivi all see raha peidus on? Või Ampleri turuväärtus ongi 30 miljonit eurot ning Cleveroni 2 miljardit? Millele see väide baseerub? Usule?


    Finantsmaailmas ongi usk tihti tähtsam kui numbrid, sest numbrid näitavad mis oli, aga tähtis on mis edaspidi tuleb.
    Viimati Madis aitas Bikeep-il raha tõsta ja usk oli suur ca 500% märgiti üle algselt plaanitud summa.
  • arvaja
    Või Ampleri turuväärtus ongi 30 miljonit eurot ning Cleveroni 2 miljardit? Millele see väide baseerub? Usule?


    Huvitav on see, et Madis pole kumbagi neist väärtustest väitnud. Ampler kaupleb täna umbes 13 miljoni pealt, mitte 30 miljoni pealt. Cleveroni pealt pakkus Madis müügiks kahte osa 1,5 miljardi pealt, öeldes, et ilmselt tuleb IPO madalamalt tasemelt ja ise ta sellise hinna pealt ei ostaks. Nii et väide ei baseeru millelegi, kuna väidet pole olemas :)

    arvaha
    Ja oleks väga hea kuulda mida foorumlased Ampleri ja Cleveroni õiglaseks väärtuseks pakuks


    Pikka juttu eriti ei viitsi aga proovin mingeid suhtarve võrrelda. Ampleri tokeni hind on ca 3,9, mis annab market capiks 13.3 miljonit. Ampleri eelmise aasta käive oli 2.65 miljonit ja YoY kasv esimeses kvartalis minu arvestuste järgi natuke enam kui 115%. Eeldusel, et suudetakse see aasta selles tempos kasvada, on 2019 käive 5.7 miljonit eurot ja P/S 2.33. Võrdluseks SP500 P/S on hetkel 2.19 (see on tagasivaatav nr, mitte ettevaatav, seega pole päris aus võrdlus), natokasumimarginaal ca 10% ja käibekasv ca 10% p.a.

    Seega, eeldusel, et:
    1) Ampleri käibekasv jätkub see aasta umbes senises tempos (eelkõige on olulised järgmise 4-5 kuud);
    2) Ampleri käibekasv järgmisel paaril aastal on vähemalt paarkümmend protsenti aastas (peamiselt sihtturul Saksamaal kasvas 2018 elektrirataste müük +36%);
    3) Ampler suudab pikaajaliselt teenida netokasumimarginaali vähemalt 10%

    siis on Ampler minu arvates pigem väga alahinnatud. Nagu ettevõtte hinnastamisel ikka, siis lõpptulem sõltub hindaja usust kasvumääradesse ja marginaalidesse. Isiklikult pean ettevõtte senist arengut ja juhatuse excecutionit silmas pidades eeltoodut päris tõenäoliseks ja sellest tulenevalt hindan ettevõtte väärtust turu poolt hinnatust olulilselt kõrgemaks. Seetõttu olen mõnevõrra juurde ostnud. Disclaimer: oman.

    Cleveroni ei oska nii täpselt hinnata aga kuna kasvumäärad seni olnud võrreldavad või isegi kõrgemad kui Ampleril, siis ilmselt väärib mõnevõrra kõrgemat P/S suhtarvu. Selle pinnalt arvaks, et ehk 300-400 miljonit võiks olla aus hinnang.

    Nonii, tuld! :)
  • invictus

    Nonii, tuld! :)


    Miks peaks keegi selle jutu peale tuld andma? Sa põhjendasid ära, miks sa asju selliselt näed. Ma ei pruugi nõus olla, aga sa ei aja täielikku jama suust ja pastakast välja ja seega pole ka "tule andmine" õigustet. "Tule saamine" oleks põhjendatud, kui sa numbrid jutust suuremalt jaolt välja kitkuksid, kõiki teisi vestistatud huvidega ullikeseks kutsuks, olles ise samas 80% kõigest mis hinge taga, 2 hüperebalikviidsesse positsiooni kontsentreerinud, mida sa 102% oma ajast piinlikult haibiks.

  • Madis midagi arvab: https://raha.geenius.ee/rubriik/uudis/madis-muur-kibestunud-keskealised-ehk-lumehelbekeste-kaitseks/

    Kriitika oli ära, lugegem nüüd kritiseeritavat.

    LHV on ära nimetatud jah:
    "Samal ajal nüpeldavad ja tambivad need keskealised juhid ambitsioonikaid ja edukaid noorte asutatud tehnoloogiaettevõtteid, mis on ka suures osas eestlaste omanduses ja on meie reaalseim edu võti, pilet rikaste riikide sekka.

    Heaks näiteks on LHV foorum, täpselt selline keskealiste safe space, kõige ja kõigi valimatuks tampimiseks mõeldud koht."

    Nojah, Arvajal on esimeses postituses see link toodud, kuid mitte klikitavalt.
  • Remargi korras, Cleveron just teab mis noorte lumehelbekeste firma pole
  • Oma artiklis Madis Müür eksib ühes asjas - nimelt enamus siinsetest kommentaatoritest on nooremad kui need, kel õnnestus ärastamisrallil sõrmi rasvaseks saada. Teismelisena või algaja täiskasvanuna pidid Sa koolis käima, ei saanud sotsialistlikku pärandit tasku ajada. Seega klassivendade peale kade olla on üsna raske, saab kade olla nende peale, kes enamuses siinsetest on tunduvalt vanemad.
    Ma ei usu, et kadedus on see, mis kommentaariumis tooni selliseks ajab.
  • Kogu Madise juhtumi võib kokku võtta 2 vanasõnaga:

    - iga Madis kiidab oma positsiooni;
    - kuidas Madis keskealisele nii keskealine Madisele
  • Võite julgelt näkku lüüa kui ma eksin aga kas lühidalt polnud nii:

    * Millalgi megaammu kastis varvast investeerimismaailma ja sai nii kõrvetada, et lõpetas igasuguse investeerimise tol hetkel ära
    * Tegi pokkeris veidi kapitali juurde ja ei osanud seda muudmoodi paigutada kui hakkas startuppidesse investeerima
    * Nüüdseks on investeerimisguru aga ilma trackrecordita, see tekib esimeste korralike väljumistega

    Eesti oma Benchmark Capital loodetavasti.
  • Ma ei tea, millises seltskonnas see Madis käib, aga mina küll ei näe igapäevaselt poisse-tüdrukuid, kes Bolte, Veriffe ja Transferwisesid eestis igapäevaselt välja laseks. Jah, ägedaid asju on tehtud, kuid neid on ikka väga väga vähe, kui jagada aastate peale ära. Neid robootikaringe on Paidest >250 kilomeetri kaugusel oluliselt rohkem, kust väga häid asju välja viskab. Ka investeerimiseks, ja ka neile, kes börsi kaudu seda teha tahavad.

    Postituses antud üldistus noorte kohta on nii enda vaatepunktist, et viib arvustuselt igasuguse mõtte. Ma olen täiesti teisel seisukohal. Ma näen üha rohkem motivatsioonipuuduses vaevlevaid ekraanisõltlasi, kellele pakuvad päris asjad huvi ainult viieks minutiks. Teaduse või tootearenduse asemel on tähelepanu hajutavaid asju tohutul hulgal rohkem.

    Aga tippu jõuab ikka väga vähe tegelasi. See, et eesti on niiöelda innovatsiooniliider on meie enda loodud illusioon. Võtkem näiteks sport. Kas meie sport on paremas seisus täna, kus poed on kõikvõimalikke spordikraami täis, kui 80ndatel või 90ndatel. Ei ole. Tippu jõuab tööga! Sama on ka ettevõtlusega, sama on investeerimisega. Kõigega on võimalik tegeleda (DIY buum, Bauhaus :) ), kõike on võimalik õppida (Youtube, Sololearn, Udemy jne). Tähelepanu on nii krdi hajutatud kõige jama peale, et tippu jõuavad vähesemad. Ainuke erinevus on, et meil on täna piirid avatumad ning tipp asub lihtsalt kõrgemal ja kaugemal.

    Ma ei näe täna ühtegi investeeritavat start-upi Fundwises või Funderbeamis, kuhu ma raha tahaks panna. Ei ole ettevõtteid, kus toimuks paradigma muutus, kus toimuks industry change. Kõik on ju tegelikult kind of kopeerimine. Cleveroni puhul ma olen pigem nõus, et toimus teatav paradigma muutus, kuid tegu on mehaanika ja elektroonika valdkonnaga, kus seda asja teevad väga paljud riigid märksa kiiremini ja odavamalt. Aga ühe aktsia ostaks kollektsioneerimise mõttes. Võin selle aktsia eest ettevõttele ka järgmised 5 aastat hea nõu anda, mis on realistlik.

    Teine asi on see, et ma ei saa aru, mis häda on selle LHV foorumiga. Kas Madis soovib kedagi millegis ümber veenda. Kui nii, siis keda? Meid? Miks? Minuarust on hullemaidki kohti internetiavarustes. Ja ka neid tegelasi, kes lähevad paremini liimile. LHV puhul on kõik väga hästi prognoositav ja ka seltskond on suures piiris teada. See siin on vana kool (vananev kool), kes ei chati facebooki gruppides; kellele meeldivad asjad, mida on võimalik lihtsalt selgitada ja katsuda; kus kehtib relatiivsusteooria; 2 + 2 = 4; kes ei usu soolapuhujaid ja kes võtab rongis lugemiseks pigem Sirbi, kui Äripäeva või Postimehe. Keskealist ümber õpetada on hilja.

    Viimane asi, mis mul on ikka sügavalt hinge peal ja mille ma ilmselt ei jäta ütlemata ka edaspidi. See on müüt, et äkiliselt peaks investeerima nooruses ja vanas eas juba rahulikumalt raha paigutama. Oma kogemuse baasil üritan ma praegustele 20aastastele selgeks teha, et jätke igasugune reaktiivne kraam kus seda ja teine. Ärge gämblige praegu oma rahaga. Ostke juba lapsena dividendiaktsiaid ja kasvuaktsiaid. Ja ostke juurde. Kasutage võimendust ja ostke juurde. Dividendidest, ostke juurde. Palgast. Cleverone ja muud värki ostke üks aktsia, äkki kümnest sellisest betist midagi õnnestub. Downside on limiteeritud, upside piiritu. Aga ei gäbbli. Ja kui olete ükskord 50 aastane, siis võke kasvõi 50% oma rahast ja tehke siis selle eest mida hing ihkab - start-upid, derivatiivid, coinid jne. Siis pole enam vahet, kapitali on piisavalt, tuleb võtta elult maksimum, kaotada pole enam midagi. Ja kui mõni bet õnnestub, on see rõõm nagu iga teinegi, ainult et oskad seda emotsiooni paremini kontrollida.

    Kokkuvõttes, täiesti vanainimese jutt ja see ei vii kuhugi :)
  • Jäägu see aktsiate jutt. Kui sellest foormumist rääkida, siis mäletan, et nii aastat viis tagasi oli siin tegelene, kes ütles, et see on halb, kui vesi ja kanalisatsioon veetakse kõikvõimalikesse kohtadesse, sest vanainimesed ei jõua selle eest maksta. Ma ei mäleta kommentaatori nime, aga isegi kui mäletaksin, ei avaldaks seda. Et lausidioote on kindlasti. Kusjuures siin on selliseid kommentaatoreid, keda paljudele meeldib tampida, võtame stagna, peaks olema nagu konservatiiv, aga esineb ülitihti progressiivsete ideedega, minu meelest on paljud tema ideed mõistlikud. Vaja on tampida, sest ei esinda peavoolu.


    Aastat kümme tagasi ma rääkisin siin kinnisvara spekulatsioonidest ja sellest, et pangad minusse negatiivselt suhtusid. Siis teatas keegi, et pangad oleks üldse mu pidanud p...e saatma. Kusjuures spekulatsioon oli vähem spekulatiivne (ka väiksema riskiga), kui aktsiaid võimendusega ostes.

    Hiljutises pensioniteemas esitasin argumendid, et miks selliseid pensionifonde vaja pole. Oponent kommentaator ajas lõputult lolli ila, küll tulevikus tekkivast netoimpordist jms, ning lõpuks teatas, et eelkogumine aitab tulevasi pensionäre ja kõik, lihtsalt nii on, Kalev Jaik.

    Paratamatult jääb vahest mulje konservatiivsetest peerudest, kes isegi konservatismist eriti palju ei tea ja stagna ei ole üks nendest.


    Antud autoriga pole ma eriti tuttav, võimalik, et pakub üle. Sellega olen nõus, et konservatiivseid peere on liiga palju, kes tähtede poole vaatavad.
  • ttrust
    Raulir, tavaliselt vahetatakse oma naine noorema vastu välja. Sina aga tahad vanema vastu välja vahetada?

    Ma lähtusin ta artiklis toodud soovitustest, et mida edukad keskealised valesti teevad:

    * 5 tolli suurem telekas on mu naise firma oma kui õppevahend, mitte liisingus. Korras.
    * 90.ndate ärastamisrallil raha ei saanud (olin veel liiga noor). Korras.
    * Liisitud autot ei oma. Korras.

    Ainuke viga on, et naine on mõnevõrra noorem. Sellest ka küsimus.

    Mis võiks olla vanema naise head küljed:
    * Esialgsed vead on välja tulnud?
    * Kiire suhtelise väärtuse languse ja kalli hoolduse periood on möödas?
    * Juba sisse sõidetud?
    * Võimalikud lisad, mis kaasa tulevad?

    Madis võiks nüüd aidata, kuna tal paistavad olevat antud küsimuses väga kindlad seisukohad.
  • wise
    Võtkem näiteks sport. Kas meie sport on paremas seisus täna, kus poed on kõikvõimalikke spordikraami täis, kui 80ndatel või 90ndatel. Ei ole. Tippu jõuab tööga!


    Teen regulaarselt trenni ühes linnalähedases spordiklubis. Käib igasugust rahvast, kaasa arvatud ühe tuntud jalgpalliklubi noored. Olen vahel jälginud, kui palju kulutatakse trennis aega harjutustele versus telefonis scrollimisele. Muidugi ei saa üldistada, kuid seis on kokkuvõttes selline, et 1 minutilise seeria järel tuleb 5-7 minutit üksteisega jutustamist või netti. Milline raiskamine! Kui kedagi vanemat piitsaga kõrval pole, läheb väga tihti laadaks kätte. Rahvasportlastele on muidugi rohkem lubatud, kuid ambitsiooniga tippu murda pole sellise suhtumisega midagi peale hakata.
    Samas on kõrval tüdruk, kes hetkel oma kaalus maailma tipus ning seda tööeetikat on lust vaadata. Ei mingit asjata molutamist, tulebki saali trenni tegema, et konkurentidele tuul alla teha.
    Ei ole nii, et mujal maailmas mehed on lihtsalt andekamad ja mängivad Real Madridis. Need tähed teevadki rohkem trenni ja seepärast on oma koha välja teeninud.

  • Eesti "rahvaspordiga" on tänapäeval nii, et need kes tegelevad sellega, on väga aktiivsed. Isegi mõned pingutavad üle. Ja need kes ei tee, on haiglaslikult passiivsed. On ära kadunud see lai kontingent, kes kunagi varem oli, kes ei teinud aktiivselt palju sporti, aga kelle igapäevaelus oli piisavalt liikumist (ja vähest sporditegemist), mis hoidis tervist.
    Teatavasti sport mõjub osadele inimestele narkootiliselt, sest aktiivne intensiivne liigutamine vallandab kehas narkootiliselt mõjuvaid hormoone.
  • Võib-olla on see ridade vahel lugemine, võib-olla soovmõtlemine, kuid Madise "lähme koos rukist lõikama" on mõnevõrra ehk sellest ajendatud, et me oleme siin oma e-Tiigri soovmõtlemisega stagneerumas ja kui me ise ei aita oma idufirmadel kasvada, siis tuleb Leedu taoline riik ja deklareerib, et Vilnius on uus tech-hub ja kõik ronivadki sinna ja meil jäävad rahastamata ka reaalseid tooteid tegevad põnevad väikesed ettevõtted.

    Seega on teretulnud eluterve ja konstruktiivne arutelu investeerimisvõimalustele kaasamõtlemise osas. Kõik investeerimisvõimalused ei pruugi üldse head olla, kuid tõepoolest on kohata prevalveeruvalt mõtteviisi, et "see on nii jabura hinnaga, et vaid idioot ostab", kuid ratsionaali mõtteviisile külge ei panda. Miks ta on kallis? Millised on maailma näited? Mis on selles idees nõrka? Mis on tugevat? Milliste kordajate pealt mujal maailmas tehinguid tehakse?

    Olen tähele pannud, et jahe, kes on Funderbeamiga seotud ja vahest on siia loonud raha kaasavate ettevõtete kohta teemalõimi, siis tema postitusi hinnatakse valimatult negatiivsetega. Samas konstruktiivset kriitikat välja ei tooda. Aga miks on meil see keskkond nii mürgine, et negatiivseks käsi tõuseb, kuid tagasiside ja konstruktiivse dialoogi või kriitika avaldamise osas huvi puudub?
  • Vilnius on ennast välja kuulutanud kui Fintech-hub. Ehk siis finants-infotehnoloogia keskus. Just see, millest siin unistati 10 (pigem 15) aastat tagasi, aga mida ei realiseeritud.
    Põhjus on ka aru saadav - Leedu ärkas Eestist hiljem ja Leedu mastaabid on suuremad, kui Eestis. Jätkuvalt aga on minu teada Eestis IT palgatase kõrgem kui see on Leedus. Lihtsalt tookord, kui Eesti ärkas, tookord oli veel see aeg, kus pangad ja muud suured ettevõtted ei olnud valmis oma IT-d võõrastesse riikidesse outsourcima. Ja võimalik, et Tallinn oma mastaapidega oleks jäänud ka liiga väikeseks, tookord.
  • ttrust
    Vilnius on ennast välja kuulutanud kui Fintech-hub. Ehk siis finants-infotehnoloogia keskus. Just see, millest siin unistati 10 (pigem 15) aastat tagasi, aga mida ei realiseeritud.
    Põhjus on ka aru saadav - Leedu ärkas Eestist hiljem ja Leedu mastaabid on suuremad, kui Eestis. Jätkuvalt aga on minu teada Eestis IT palgatase kõrgem kui see on Leedus. Lihtsalt tookord, kui Eesti ärkas, tookord oli veel see aeg, kus pangad ja muud suured ettevõtted ei olnud valmis oma IT-d võõrastesse riikidesse outsourcima. Ja võimalik, et Tallinn oma mastaapidega oleks jäänud ka liiga väikeseks, tookord.


    Oleme täpsed. Vilnius on pigem Fintech-hub back-office.
    Üldiselt oleks mõistlik ikka niipalju saada aru, et pool juttu Madise tekstidest on sellised postimehe-õhtulehe stiilis kirjutised ehk klikimagnetid, mis suunatud tänapäeva tarbijatele, kes ise ei suuda pead kasutada. Kas te reaalselt võtate näiteks Ott Järvelat kui päris spordiajakirjanikku või siiski ikka sotsiaalmeediastaari, kelle ainuse sisu on kõmu.. Kahjuks on lihtsalt ühiskond tänaseks päevaks piikinud ja edasi toimub aina enam sellist kräpistumist :)

    See kõik ei tähenda, et Madise kogu jutt oleks jama, sest temal on träkrekord nii mitmeski teemas, kus on võtnud kätte ja end tõestanud. Seega nagu iga kirjutise puhul, mida loete, kasutage filtrit ning võtke kaasa iva, mitte sulalege müügijutt ;)
  • Kui juba eraldi teema Madisele tehti ja see on au, mis on tabanud siin väheseid, siis öelge mulle, kuidas ta Cleveroni osanikuks sai ja mitme osakuga?
    Ma olen lihtsalt uudishimulik.
  • Lenzer
    Kui juba eraldi teema Madisele tehti ja see on au, mis on tabanud siin väheseid, siis öelge mulle, kuidas ta Cleveroni osanikuks sai ja mitme osakuga?
    Ma olen lihtsalt uudishimulik.


    Praegu võiksin enda 180 aktsia €45k positsiooni väärtusele €100k otsa panna ja oleks ikkagi konservatiivne väärtus veidi üle €200 miljoni ettevõtte kohta.

    http://www.rahaasjad.ee/2018/06/10/kaboom-portfell-310k-investeerimiskasum-ule-e200k/
  • Mis siin ikka erilist, oma pokkerimängija mentaliteediga lükkas ta sel hetkel, kui x summa raha üle jäi, all-in SAB-i ja esimestesse ettejuhtuvatesse startuppidesse ning flop tuli ideaalne. Kohe kui majanduse pidu lõpeb ja kaart enam ei jookse, on ta tõenäoliselt käpuli. Senikaua tunneb ta ennast aga chip-leaderina ja õpetab kõiki kuidas elada.
  • Q: "Ja mida teile?"
    A: "Teine eestlane, palun. Ärge küpsetama hakake, tahaks kauem närida."
  • Eks nende staataaapidega on kord see lole lugu, et valueerida võib neid kuhuiganes, niikaua kuni keegi selle eest reaalset rahhi välja käib on see lihtsalt märg unistamine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon