Riigiametitest nii ja naa - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Riigiametitest nii ja naa

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuuldavasti on valitsusel kavatsus kärpida oluliselt ametite hulka ja vähendada seega ametnike tühja tööd.
    Mind ärgitas seda teemat avama korduvalt kuuldu, kus asutused, mis peaks olema ühes, paadis rebivad eri suunas.
    Kui Keskonnaameti Jägala jõe paisu veekasutusloale pikenduse andmise keeldumise õiguspärasuses kahtlevad Keskkonnaministeerium, Muinsuskaitseamet jne... Siis näib küll, et ametnikke on liiast ja see on liigne kulu, mille maksab kinni maksumaksja. Kas see tuleb sidrunite väljapressimisest või oma jope toetamisest ?
    Usun, et foorumlaste hulgas on ka spetsialiste, kes oskavad üldsusele selgitada, miks on nii ja kuidas oleks õigem.

  • Kui keskkonnaamet ja muinsuskaitse amet ei suuda kokku leppida, kas pais tuleb lõhkuda või säilitada, siis on probleemiks vastukäivad eesmärgid. See ei tähenda, et ametnikke oleks tingimata palju või nad oleks rumalad. Neile on antud lihtsalt erinevad eesmärgid, mida riik ei ole võtnud vaevaks prioriteetide järgi ritta seada.
    Kuna need eesmärgid tulevad seadustest, siis keeruline seda ka ainult ametnikkonna süüks panna. Ametnik ei saa seadusest mööda vaadata.

    Kui keskkonnaamet, keskkonnainspektsioon ja keskkonnaministeerium on erinevatel seisukohtadel, siis see mõjub küll kummaliselt. Keskkonnaministeeriumi/ametite nägemus võiks olla siiski ühine. Keskkonnaameti ja -inspektsiooni liitmine on samas täiesti aktuaalne teema, nii et konkreetsel juhul võib-olla murrame selle jutuga lahtisest uksest sisse.
  • DELFI teab rääkida: MMS-i eestkõnelejad kaebavad kohtusse laimavad kommentaarid, millest osa kirjutati Eesti ülikoolide netivõrkudest
    Vandeadvokaat Robert Sarv on netisõimu eest kaitsta võtnud järgmised kliendid, MMS-i esileedideks tituleeritud Janika Veski ning Merili Kukuškini. Mõlema kohta postitati laimavaid kommentaare Eesti suurimate ülikoolide IP-aadresside alt, lisaks ka näiteks Eesti kaitseväe ning riigi infosüsteemide ameti arvutivõrgust.

    Nüüd tahavad MMSi imerohuna reklaaminud Kukuškin ja Veski kaevata kohtusse aastatel 2015 kuni 2019 postitatud kommentaarid, mis naiste kohta valeinfot ja laimu edastasid.
    IP-aadressid pärinevad suures osas erinevate internetiteenust vahendavate ettevõtete võrkudest. Peale selle on laimavaid või solvavaid kommentaare postitatud Eesti Panga, Eesti kaitseväe, Tartu ülikooli, AS Tallinna lennujaama, riigi infosüsteemi ameti, Tallinna tehnikaülikooli, Tallinna ülikooli ning Swedbanki IP-aadressidelt.


    :D

    No peaasi, et "töö" ikka käiks ja ametniku hool Eesti rahva heaolu tagamisel riigisektoris kunagi otsa ei lõpeks.
    Nüüd oleme siis jõudnud selleni, et ametnikud käivad tööajast internetifoorumites sõimlemas.
    Tahaks lausa näha kes need inimesed on.
  • Kaitseväe võrgust võib kirjutada ka ajateenija ja ülikooli võrgust tudeng. Ametnike kategooriasse läheb sellest loetelust ilmselt ainult RIA ja Eesti Pank.
  • momentum
    No peaasi, et "töö" ikka käiks ja ametniku hool Eesti rahva heaolu tagamisel riigisektoris kunagi otsa ei lõpeks. Nüüd oleme siis jõudnud selleni, et ametnikud käivad tööajast internetifoorumites sõimlemas.
    Tahaks lausa näha kes need inimesed on.

    Sa oled suurema hulga andmete läbinärimisel näidanud ennast üsna võimekana -- võta lappa FB selleteemalised grupid läbi ja vaata kuidas MMS-i religiooni järgijad perearste tituleerivad... :D
  • Emm... mitu aastat neid logisid alles pidi hoidmagi? Ja kas see mitte telekomiettevõtete kohta ei käinud see nõue?
  • Võin siinkohal käega lehvitada - olen ka riigilt paika saamise perioodidel siia üht ja teist postitanud. Ei häbene seda sugugi. Kas peaks?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon