Varsti ei saa Tallinna noored enam tantsida läbi öö - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Varsti ei saa Tallinna noored enam tantsida läbi öö

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Tallinna linnavalitsus kiidab kolmapäeval heaks 1. juunist 2020 kehtima hakkavad alkoholimüügipiirangud baarides, ööklubides, pubides jt meelelahutusasutustes.

    Volikogule esitatavas eelnõus kehtestatakse järgmised piirangud: jaemüük on kohapeal tarbimiseks keelatud esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl ajavahemikul kella 02.00-st kuni 06.00-ni ning laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kella 03.00-st kuni 07.00‑ni."

    https://www.err.ee/999706/tallinna-linnavalitsus-kiidab-alkoholipiirangud-heaks

    Viimased 30 aastat on Eesti noored kohtunud omavahel ööklubides. Keegi pole seal kella vaadanud, vaid tegu on olnud ööpeoga. Edaspidi tundub, et seda üliolulist osa noorte elus tahetakse piirata.

    Noored tulevad välja hilja. Istutakse kodudes eelpidudes. Seejärel äkki käiakse Veenuses, Hollywoodis või Amigos ja ollakse seal sisuliselt nii kaua kui tahetakse. Kella vaatamine, et kas baar on veel avatud oleks meeletu häire peo meeleolus.

    Eesti bändid ja muusika "elab" ööklubide lavadel.

    Helsingis on ööklubid avatud läbi öö.

    Kas on olemas inimesi kes ei suuda käituda alkoholiga? Muidugi. Kas ülejäänud 98% "normaalsete" inimeste vabadust tuleks selletõttu piirata? Muidugi mitte.

    Noh, kui Tallinna ööklubid muutuvad õhtuklubideks, siis Tallinn küll muutuks natuke halvemaks linnaks inimestele. Eriti noortele inimestele.

    Minu kompromissettepanek: Lubage vähemalt avamine kuni kella 4-ni reedeti ja laupäeviti.
  • Debiilne värk, äkki piirduks ainult probleemsete kohtade nagu vanalinna "Bermuuda kolmnurgaga". Kas kedagi segab kui kusagil Telliskivi majasügavuses napsutatakse? Või valgel suveööl kusagil Pajas, Hallis või Laevas... Näiteid maailmast kus selliseid seadusi tagasi on pööratud, sest need tapavad meelelahutustööstust toodi siin juba teises teemas. 1 värskem on Sydney veider lockout süsteem kus pidi paar tundi enne peo lõppu baari valima ja sinna jääma. Ja uusi kliente sisse ei lastud. Üsna idiootlik ja nüüd kaotatakse ära, sest on mainekahju teinud linnale hoopis ja maj. kahju "öömajandusele". https://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_lockout_laws
  • Sellise piirangu tõttu eks siis suvalistes urgastes tekivad põrandaalused pidutsemisekohad, kus alkohol voolab hommikuni ja kus on kergem levida ka narkootikumidel.
  • Volikogule esitatavas eelnõus kehtestatakse järgmised piirangud: jaemüük on kohapeal tarbimiseks keelatud esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl ajavahemikul kella 02.00-st kuni 06.00-ni ning laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kella 03.00-st kuni 07.00‑ni."

    Vähemalt saab hommikul enne tööle minekut baarist läbi hüpata ja mõned õlled/rummkoolad teha.. Happy hour 6:00..9:00 hommikul!
  • Eestlased on üldiselt nagunii hilised klubisse ronijad, aga krt, kell 7 pühapäeva hommikul on vist ikkagi natuke liiast.
  • "Hilisõhtusel ja öisel ajal tegutsevate meelelahutusasutuste (baarid, ööklubid, pubid jne)..... peamine tegevus on alkohoolse joogi müük ja meelelahutuse (muusika edastamine, diskorid, esinejad) pakkumine."
    SEE ON JU KOHUTAV, inimesed lahutavad meelt, naudivad muusikat, tunnevad end hästi. Ei tohi lubada sellist tegevust! Haiged kuivikud.
  • @jim
    Kärdlas Hiiumaal pidi olema baar mis avatakse u. kell 04.00, et kärbestel oleks kus juua kella 10.00-ni kui poed avatakse, siis baar sulgub. Kaustikud värgid, hommikul mehed lähevad poest läbi ja siis kalale või kuhugi.
  • Gorba ajal keelati kah kõrtsides alkoholi müük k 02 alates .
    Kuid siis pidid ka kõrtsid ise uksed k 2 öösel kinni panema .
    Ega suurt ei aidanud midagi. Taksoviin oli ikka 10 rutsi lugu kui poes maksis pudel 4.62 .Kõrtsist lahkudes sai ka uksehoidja käest kaasa osta .
  • Kuna kohad on vbl avatud sama kaua kui enne siis tuleb lihtsalt laud jooki täis osta enne alkopiirangu algust.
    Mingi osa võib kasuga edasi müüa neile, kes sellest toredast uuendusest kuulnud pole. Vajalik lüke, miša.
    Tuleb see kolistamine moodi ja karjumine baarmenide poolt "viimased tellimused nüüd!"
  • Nojah, ikka tekib selline situatsioon, kus oma pudelid on kaasas või keegi teab kedagi, kust saada selline pudel. Mind hämmastas nõukogude aja lõpus, kui samakas normaliseeriti. Enne oli see olnud vastiku maitse ja lõhnaga jook, mida jõid mõned üksikud. Ühtäkki olid kõigil tuttavad või sugulased, kes seda ajasid ja samakat jõid sellised inimesed, kes seda täna suusissegi ei võtaks. Samakas oli uus normaalsus. Minu õpetaja keskkooli ajal küsis minu käest, et kas ma tean, millest oleks samakat kõige parem ajada (suhkur oli defitsiit siis juba ja kasutati herneid jms). Mina ei teadnud. Vanaisa oli mulle andnud linnase õlle retsepte ja tegelikult ka kartulitest viina tegemise viise, aga ma polnud eriti huvitatud viina tegemisest. Me tegime poistega ikka õlut minu vanaisa retsepti järgi ja väga hea õlu oli.
  • samas siis selline erand:

    "Piirang ei kehti rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaama ja sadama hoonetes ainult reisijatele ette nähtud alal asuvas müügikohas, majutusettevõtte fuajees asuvas müügikohas ja majutusruumides ning Tallinna linnavalitsuselt tegutsemiseks nõusoleku saanud mängukohas asuvas müügikohas."


    =>
    Ehk seal kus on muusika (tihti Eesti artistid), tantsimine, hea peotuju, ja kus inimesed kohtuvad uute inimestega, sealt tuleb ära minna kell 3. Selle asemel võivad inimesed kasiinodes viibida ja juua ööpäevaringselt. Kas see on mõistlik kord Tallinna noorte vastu?
  • Öösel kell kolm normaalne inimene magab. Aga noh, nendele ülejäänutele võiks ju mingi mürgeldamiskoha teha sinna, kus nad teisi ei sega. Kindlasti mitte Telliskivisse, nagu siin keegi eespool pakkus. Ma tahan ka magada. Sults tahtis kuhugi merre mingeid saari rajada - mürgeldagu seal.
  • Veel selline erand:

    "Piirangud ei kehti ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit."

    =>
    Mis jällegi näitab, et nad ei saa aru, et ööklubide funktsioon ühiskonnas on selles, et noored saaksid seal kokku. 23-24 juuni on Tallinna kesklinn reeglina päris tühi, inimesed on maal. 24 veebruar ja 31 detsember on jah "vanade" inimeste peopäevad.

    Kordan oma palve linnavalitsusele: Lubagu ööklubid olla avatud kuni 4-ni reedeti ja laupäeviti. Siis oleks suurem häda välditud. Sulgemine kell 3 oleks aga väga segav. Sellisel ajal isegi toimub muusika/tantsuetendused Tallinna ööklubides, ja kindlasti pole paljudel noortel siis veel aeg sealt "koju minna".

    Kinnipanek nädala sees kell 2 ei häiri eriti kedagi.
  • Minu meelest on see piirang sammuke lähemale igasugu keelatud aseainete tarbimise suurendamisele. Kui parajas peomeeleolus tahaks mõne dringi veel teha aga selgub, et ei müüda, küll siis leti ääres õiged mehed seista oskavad ja sulle midagi väikese kotikese sees maha müüvad...
    kõik me oleme kunagi pidutsenud ja teame, et kui tuju on üleval siis mingisuguse totra piirangu tõttu pidu pooleli küll ei jää.
    Ilmselt saab ka rohkem rahvast tänavatel liikuma, kuna klubidest lahkutakse kui kell kukub ja klaasid tühjad...
  • Kas keegi oskab öelda, millist probleemi nad lahendavad?
  • Teema pealkiri ei ole korrektne, vanad salongi lõvid tahavad ka möllata öö läbi.
  • ja pole ka teistpidi korrektne, sest määrus ei käsi lõbustuskohta kinni panna . Ainult keelab alkoholi müüa mingist kellaajast alates .
  • Hakatagugi siis peoga varem peale. Üsna jabur ongi, et ööklubid on keskööni suhteliselt tühjad ja siis hakkab rahvas kohale tiksuma. See on mingi Eesti omapära, läänes sellist asja väga ei kohta.

    Mõni aeg tagasi ajakirjandus uuris seda teemat, üks põhjus on et bändid ei lähe enne keskööd või isegi enne kella ühte öösel peale.
    Selle põhjus omakorda on, et klubi- ja baariomanikud loodavad rahvale enne seda rohkem alkoholi sisse joota - kuna selle pealt tuleb sissetulek. Aga enamus rahvast tulebki hilja, kuna bänd alustab hilja ja ülejäänud inimesed tulevad samuti hilja, nõiaring.
  • Rage
    Kas keegi oskab öelda, millist probleemi nad lahendavad?


    Enda välja mõeldud probleemi. Kõlvartil on vaja paista jõulise ja kiire probleemilahendajana.

    Lisaks juhtub see, et kõigist peokohtadest valguvad korraga inimesed tänavatele, kes tahavad minna kas burksi sööma kuskile või koju minna, ning taksosi kõigile korraga samal ajal naguinii ei jätku. Siis saavad inimesed tänavatel jaurama hakata.
  • Minu kompromissettepanek: Lubage vähemalt avamine kuni kella 4-ni reedeti ja laupäeviti.


    Ei toeta, see on lihtsalt keeluseaduse ajaline lühendamine, ega paku sisulist lahendust. Kui probleem on, et inimesed joovad liiga palju, siis soovitan panustada ennetusse. Haridusse, jms. Kusjuures see on iselahenduv probleem, kuna noored ei joogi enam eriti palju, joovad keskealised ja vanemad ja nende harjumuste muutmine ei käi ärakeelamisega. Neile võiks pakkuda näiteks tasuta võõrutusnähtude ravi, vms. Kui aga probleem on selles, et joodikud rikuvad inimeste öörahu, siis soovitan siin vastutuse panna joogikohtadele, kellel peaks olema kohustus tagada, et lärm majast välja ei pääseks, ehitagu ruumid helikindlaks vm. Samuti saab korraldada, et näiteks õues kõrtsi ees peale kella 2 jauramine on keelatud, ehitagu suitsukohad majja sisse vms. Kes seda ei taga, saab räige trahvi, küll liigutama hakatakse, tean mitut kõrtsi, kus turvamees kõrtsi ees jaurajad laiali ajab, kuna on probleeme kohalike elanikega.

    Kokkuvõttes, minu kompromissettepanek: suunatagu raha alkoholiprobleemide ennetusse ning kehtestatagu ranged nõudmised meelelahutusastuste töökorraldusele, mis puudutab heakorda selle ümbruskonnas. Kasiinodes müüdava alkoholi võiks minupärast vabalt oluliselt kallimaks muuta.
  • mykoloog


    Kokkuvõttes, minu kompromissettepanek: suunatagu raha alkoholiprobleemide ennetusse ning kehtestatagu ranged nõudmised meelelahutusastuste töökorraldusele, mis puudutab heakorda selle ümbruskonnas. Kasiinodes müüdava alkoholi võiks minupärast vabalt oluliselt kallimaks muuta.


    Kõike seda oleks võinud mõelda ka enne seda kui Lätiga aktsiisi-pimesikku mängima hakati. Kedagi ei huvitanud see ka toona ja hakatigi mandlioppi läbi pärasoole teostama.

    See kasiino-erisus lõhnab veel eriti halvasti ja on soodne pinnas kohtusse minemisteks (mida siiralt loodan, et ettevõtjad käsile võtavad). Pole viimasel ajal klubikülastaja olnud, kuid et seal sektoris rasked ajad juba pikemalt, kuuleb igalt poolt. Jah, de jure ei keela keegi ööklubi peale 03:00 öösel lahti hoida, kuid de facto selgelt see ärimudel joogimüügita ei toimi.

    Aina enam ja enam hakkab kõrini olema Eestis lahtirulluvast nanny state'st. Esialgu jäi mulje, et seni oli tegemist Ossinovski egotripiga, aga nüüd näib, et järgmine sangar on Kõlvart. Kahjuks ta vist üsna populaarne poliitik?
  • TaivoS, aga seda rikkis plaati, pealkirjaga "Stabiilne, (turvaline !?) ja edukas Skandinaaviamaa" on meile juba ammu söögi alla ja söögi peale kedratud. Nüüd siis hakatakse neid regulatsioone ilmselt järk-järgult ellu viima.

    Järgmisena kehtestatakse siis ilmselt komandanditund.
  • Võin ka öelda, et ööklubid on üks väheseid kohti Eestis kus omavahel täiesti võõrad inimesed võivad kohtuda ja lobiseda omavahel. Näiteks võin öelda, et mulle on mitu korda juhtunud ööklubides, et võõrad inimesed on tulnud mu juurde selleks, et rääkida LHV foorumist. Mujal, ilma alkoholita, see ei juhtu. Me ei suuda ette kujutadagi kui palju kohtumisi, Eestile oluliseid kohtumisi, mis on toimunud ööklubides. Paljud on ilmselt ka viinud pikaajalistele suhetele ja laste sündidele.

    Ööklubid on ühiskonnale olulised kohad. Eriti siin Põhjaeuroopas kus inimesed niipalju ilma alkoholita võõrastega ei räägi.

    Ja nüüd tahetakse seda kultuuri hävitada sellepärast, et linnas käivad ringi mõned joodikud kes ei suuda oma alkoholitarbimist ohjeldada. Masendav.
  • Pluss veel see, et aina rohkem on linnas inimesi kes ei tööta üheksast viieni ja kelle jaoks nädalavahetus on näiteks kolmapäeval.
  • Eks suur osa sellest tsirkusest on tingitud Tallinna selle aasta suurimast läbi kukkunud investeeringust Lasnamäele.
    https://www.postimees.ee/6785977/fotod-lasnamael-avati-pae-promenaad

    Sisuliselt tehti Lasnamäe põhjakihile kasiinode, baaride, alkopoodide ja pandimajadega ääristatud promenaad. Suurinvesteering lõi piirkonna eluheidikute tõmbekeskuse ja kohalikud elanikud ei julge enam hämaral ajal väljas liikuda.
    https://www.ohtuleht.ee/982353/lasnamae-rahva-mure-pae-promenaadil-kaib-elu-kasiinode-pandimajade-ja-varahommikul-avatavate-ollebaaride-kuldses-ringis

    Vanalinnaga on teised lood, enamik sealsest baaride, klubide ja restoranide vahet liikuvast klientuurist on turistid. Nende asutuste klientide ja turvalisusega probleem puudub, aegaajalt käivad küll piirnevatest linnaosadest Kõlvarti valijad rüüsteretkedel, aga viimasel ajal pole probleemi kasvu täheldanud. Pigem on turistide osakaal oluliselt suurenenud. Korrakaitsjaid (mupod, politseid) kesklinnas kunagi näha ei ole, küll on näha baaride palgal turvamehi ja suremat läbu seal ei toimu.

    Kõlvartilt on varemgi turiste puudutavate teemadega häid ideesid tulnud, maksustamine, keelamine, piiramine. Eks see turistide elu keerulisemaks tegemine on linnavalitsusel oma istumisealuse oksa saagimine. Ja milleks kasiinodele erand? Täiesti arusaamatu.
  • Väga õiged piirangud - need sunnivad ööklubisid oma uksi avama varasemalt ja see mõjutab otseselt ka bändide pealetulemise graafikut - ei ole ju normaalne, et bänd alustab livet kell 2 öösel !!! Lisaks sellele inimene harjub kõigega ja ka sellega, et ööklubidesse minnakse mitte kella 2 ajal vaid kell 22!
  • stefan
    Võin ka öelda, et ööklubid on üks väheseid kohti Eestis kus omavahel täiesti võõrad inimesed võivad kohtuda ja lobiseda omavahel. Näiteks võin öelda, et mulle on mitu korda juhtunud ööklubides, et võõrad inimesed on tulnud mu juurde selleks, et rääkida LHV foorumist. Mujal, ilma alkoholita, see ei juhtu. Me ei suuda ette kujutadagi kui palju kohtumisi, Eestile oluliseid kohtumisi, mis on toimunud ööklubides. Paljud on ilmselt ka viinud pikaajalistele suhetele ja laste sündidele.

    Ööklubid on ühiskonnale olulised kohad. Eriti siin Põhjaeuroopas kus inimesed niipalju ilma alkoholita võõrastega ei räägi.

    Ja nüüd tahetakse seda kultuuri hävitada sellepärast, et linnas käivad ringi mõned joodikud kes ei suuda oma alkoholitarbimist ohjeldada. Masendav.


    WTF I just read. Öök-lubi ja kultuur ühes lauses? Öök-lubi kui ühiskonnale oluline koht? Ma siiralt loodan, et see oli nali, iroonia, sarkasm... whatever.
  • powerman
    Väga õiged piirangud - need sunnivad ööklubisid oma uksi avama varasemalt ja see mõjutab otseselt ka bändide pealetulemise graafikut - ei ole ju normaalne, et bänd alustab livet kell 2 öösel !!! Lisaks sellele inimene harjub kõigega ja ka sellega, et ööklubidesse minnakse mitte kella 2 ajal vaid kell 22!


    No üks klubiomanik ütles ju otse välja, et "varem ei saa bändi peale lasta, sest muidu inimesed ei joo piisavalt ja me ei teeni s*ttagi".
  • Kõlvart isiklikult ei käi ööklubides ja tema valijad ka mitte (enam), seepärast ta võtabki selliseid otsuseid vastu. Küll aga otsus on meeldiv just tema valijatele, sest "hukas noorsoole" saab nüüd koht kätte näidatud ja kõlvartile saab öelda "spasiibo tavaarišh saviisar".
  • Offf
    stefan
    Võin ka öelda, et ööklubid on üks väheseid kohti Eestis kus omavahel täiesti võõrad inimesed võivad kohtuda ja lobiseda omavahel. Näiteks võin öelda, et mulle on mitu korda juhtunud ööklubides, et võõrad inimesed on tulnud mu juurde selleks, et rääkida LHV foorumist. Mujal, ilma alkoholita, see ei juhtu. Me ei suuda ette kujutadagi kui palju kohtumisi, Eestile oluliseid kohtumisi, mis on toimunud ööklubides. Paljud on ilmselt ka viinud pikaajalistele suhetele ja laste sündidele.

    Ööklubid on ühiskonnale olulised kohad. Eriti siin Põhjaeuroopas kus inimesed niipalju ilma alkoholita võõrastega ei räägi.

    Ja nüüd tahetakse seda kultuuri hävitada sellepärast, et linnas käivad ringi mõned joodikud kes ei suuda oma alkoholitarbimist ohjeldada. Masendav.


    WTF I just read. Öök-lubi ja kultuur ühes lauses? Öök-lubi kui ühiskonnale oluline koht? Ma siiralt loodan, et see oli nali, iroonia, sarkasm... whatever.


    Rumal jutt suhu tagasi. Ma veetsin kümme aastat ööklubis õhtuti juues ja tüdrukuid lantides. Viimne kui kopikas vaba raha jäi sinna ja tagantjärele võin öelda, et ei kahetse midagi. See oligi noorus ja on äärmiselt isekas vanadel peerudel praegu hakata piirama samu võimalusi, kuna ise enam ei viitsi/taha/ei ole võimalik. Oma kogemusest võin öelda, et parim ärarääkimise aeg oli vastu varahommikut, kui kõik olid parasjagu täis ja kojuminek tundus halva variandina. Kui nüüd need võimalused kaotada, siis noh....Think about the children you old farts!
  • Paljud lähevad "edasi ööklubi" kui nad on varem õhtul olnud restoranides/pubides/ooperis/spordiüritusel/kontserdis/kinos/erapidudel - ehk selline variant, et "kõik ööklubi kell 22!" ei toimi. Veel rohkem kui praegu, on suvel nii.

    Tõepoolest, noorte kõrval, on suurimad "kannatajad" turistid. Tallinna ei tule eriti lapseperesid, vaid siia tulevad pigem need kes varakult magama ei lähe.
  • stefan
    samas siis selline erand:

    "Piirang ei kehti rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaama ja sadama hoonetes ainult reisijatele ette nähtud alal asuvas müügikohas, majutusettevõtte fuajees...."

    Siinjuures võib täheldada, et näiteks Suur Karja tänava ümber on mitu hotelli, lisandub näiteks Hotell Viru, Tallink Hotelli, Nordic Forumi baarid.

    Aga miks suunata inimesi hotellide fuajeedesse kui on olemas ruume mis on loodud meeldivaks ööeluks Tallinnas...?
  • "Tallinna linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks järgmise aasta 1. juunist kehtima hakkavad alkoholimüügi piirangud meelelahutusasutustes, eelnõu saadetakse nüüd edasi linnavolikogule kinnitamiseks."

    http://www.pealinn.ee/tagid/koik/kraanid-kahest-kinni-tallinn-seab-alkoholimuugile-senisest-suuremad-n247365

    =>
    Jääb siis loota, et mõeldakse tagajärjed veelkord üle enne linnavolikogu kinnitamist. Arvan niisiis, et kui oleks reedeti ja laupäeviti avamine kella 3-ni asemel kella 4-ni, siis suur osa siin foorumiteema probleemist oleks lahendatud. Aga sulgemine juba kell 3 oleks tõepoolest väga segav kõigile. Poliitikud, rääkige nendega kes Tallinna ööelus töötavad! Nemad oskavad kirjeldada mis vahet on kell 3 ja kell 4. (Ja nende töö ja töökohad on väärtuslikud kõigile.)
  • oot, kui oled kuni 3i kaaninud alkot, siis ei kannata natuke kaineneda enne kojuminekut? Osta siis endale enne 3 veel mõni koks ära ja korras.
    Lisaks siis suur osa noori tarbib niikuinii kõike muud peale alko.
    Mitte, et ma pooldaks neid piiranguid, aga enamus inimesi see piirang ilmselt ei morjenda.
  • Kõige olulisem selle piirangu juures - seda pole vaja, see ei lahenda mingeid probleeme. St. on lahendus - keelata alkomüük kolmest, aga pole probleemi mille jaoks see oleks efektiivne lahendus. Keelamine lihtsalt keelamise pärast.

    Mõni võib küll seletada, et mis "ööklubikultuur" või et "normaalsed inimesed juba magavad siis". Aga inimeste oma asi, mida nad oma vaba aja ja rahaga teevad. Kui on probleem mõne üksiku baariga, siis peaks nendega tegelema eraldi, mitte kõigile samu piiranguid peale panema. On ju suur vahe, kas on tegu mõne bermuuda kolmnurga baari või suure klubiga, või rahuliku õllekaga, või kas klubi on keset vanalinna või kuskil kaugemal, nagu Hall, või EKKM või midagi muud sellist.

    Miks ma virisen - käin vahel ühe pidudesarja üritustel, Beats From the Vaultil, peod algavad kell 23 ja kestavad kuni inimesed koju lähevad, öö jooksul vahetuvad 4-5 dj-d jne. Ilmselt enam peod nii pikalt ei jätku. Ise olen sealt umbes kolme paiku lahkunud, aga need kes seal tantsivad ja muusikat kuulavad küll kedagi kõrvalseisjat ei sega, neid kes tahavad kodus magada või mida iganes muud teha. Seega.. arusaamatu miks seda vaja on üldse.
  • ivoalaska
    Oma kogemusest võin öelda, et parim ärarääkimise aeg oli vastu varahommikut, kui kõik olid parasjagu täis ja kojuminek tundus halva variandina.


    Seda on ka teised antud turusektori vastu huvi tundvad investorid maininud, et parim ja soodsaim aeg lihaturule sisenemiseks on 3-4 paiku öösel, kui kaup on ennast juba oma raha eest täis kaakinud ja piisavalt meeleheitel, et polegi veel kedagi paaritumiseks leidnud.

  • pahurik
    oot, kui oled kuni 3i kaaninud alkot, siis ei kannata natuke kaineneda enne kojuminekut? Osta siis endale enne 3 veel mõni koks ära ja korras.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Last_call_(bar_term) - 'kellaaeg, mil tellida ette ära 8 jooki'.
    ttrust
    Kõlvart isiklikult ei käi ööklubides ja tema valijad ka mitte (enam), seepärast ta võtabki selliseid otsuseid vastu. Küll aga otsus on meeldiv just tema valijatele, sest "hukas noorsoole" saab nüüd koht kätte näidatud ja kõlvartile saab öelda "spasiibo tavaarišh saviisar".

    Mul kangastub tulevik, kus 80% ulatuses pensionäridest koosnev valijaskond nõuab allesjäänud viimaselt viiendikult, et võisaia peale võiks nagu kaaviari kah panna või nii, et nood siis lõplikult ameti üles ütleks ja lepikusse elama läheks.

  • Kuulge istuge kodus ja tehke mis iganes kui väljas aja veetmine ei meeldi, aga las inimestele jääb vabadus lõõgastuda ja mitte 24/7 midagi kalkuleerida. Mina samuti viimasel ajal eriti väljas käija pole olnud, kuid vihkan perspektiivi, et see vabadus mult võetakse.

    Mida see "normaalne inimene" seal klubis või baaris siis edaspidi tegema peaks? Hakkab 2-st öösel kella vaatama, et edasisi tegevusi planeerima, kuna seadusandlus nõuab?

    OK, poodi minnes tuleb sellega arvestada, aga "vaatame, kuidas õhtu areneb, plaane ei tee" lähenemise paneb vastikutesse raamidesse küll. Ja ei saa olla nii massiivne fake news, et noored on oma alkokoguseid nagunii piiramas - tegeldagu siis reaalsete probleemidega.

    Aga OK, eks siis on sõnum see - minge kasiinosse slotimasinate vahele timmima.
  • skel
    Kui on probleem mõne üksiku baariga, siis peaks nendega tegelema eraldi, mitte kõigile samu piiranguid peale panema. On ju suur vahe, kas on tegu mõne bermuuda kolmnurga baari või suure klubiga, või rahuliku õllekaga, või kas klubi on keset vanalinna või kuskil kaugemal, nagu Hall, või EKKM või midagi muud sellist.

    Kui hakata valikuliselt piiranguid seadma, siis iga juhtumi korral tuleb seda individuaalselt põhjendada (korrarikkumiste fikseerimine, müramõõtmised, mis iganes). Tõendite piisavuse, valiidsuse ja piirangute proportsionaalsuse üle võib aastateks kohtutesse vaidlema jääda, sest seadused on viletsad ja kohtud töötavad aeglaselt. Kui tulebki lõpuks soodne lahend, on lihtne juriidilist keha vahetada ja kogu protsess nullida. Nii et see ei ole variant, mis praktikas töötaks.

    Midagi peab aga tegema, sest kahe aastaga on joobes inimeste ja kaklustega seotud väljakutsed vanalinnas kasvanud 25%. Varasem alkoholimüügi lõpp on maailmapraktikas end tõestanud vastumeede.
  • 15 minutit enne piirangu kehtima hakkamist ostab jaurav seltskond laua jooke täis. Ja edasi?
  • Edasi läheb senisest veelgi rohkem jooke ümber ja jääb üle. Millest minul kui alkoholist siiralt lugu pidaval inimesel on kurb meel. Gretal usutavasti kah.
  • Muidugi, Põhja Prefektuuri 1700 töötajat on selge alamehitatus, selle käputäiega juba bermuuda kolmnugas korda maija ei löö. Samas ka politsenikel on pered, järelikult hoiame vapralt korda E-R, 8.00-17.00. Lihtsam on üks määrus volikogust läbi veeretada, asi lahendatud ja kulu null.
  • Varsti ei saa Tallinna noored enam tantsida läbi öö?

    Vaatan siin, et teema algataja pole kuulnud iidset eesti rahvatarkust .... tantsi mis sa tantsid ... ____mees tuleb ikka nurgast
  • stefan
    samas siis selline erand:

    "Piirang ei kehti rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaama ja sadama hoonetes ainult reisijatele ette nähtud alal asuvas müügikohas, majutusettevõtte fuajees asuvas müügikohas ja majutusruumides ning Tallinna linnavalitsuselt tegutsemiseks nõusoleku saanud mängukohas asuvas müügikohas."



    No juba varem kui oli mingi kollitamiskava linnavalitsusel, siis üks tuttav (ja pigem kurikuulsama) meelelahutusasutuse omanik ütles, et "no problemo" - paneme taharuumi ühe nariga voodi, listing üles - 2000€ ööbimine ja asi mutt - kogu ülejäänud ala on majutusasutuse fuajee.

    Keegi ei ütle, et see peab edukalt/kasumlikult toimuv majutusasutus ju olema - kuidas seda veel tõestada/kontrollida, eksole...

    Ma ei mõista, miks sellist tsrikust vaja on, aga nagu Freakonomicsis juba mõte välja toodud oli (pole täpne tsitaat/mõte meeles, aga rohkem selline laiem point) - "kõikide regulatsioonile allujate kollektiivne leidlikus kavaldab pea alati üle ühe seaduslooja seatud piirangud" .
  • Noh,
    Hotel Viru fuajee taga on Café Amigo - kas inimesed peaksid sealt lahkuma, et juua hotelli fuajees…
    Hotel Tallink City fuajee taga on Cellar - kas inimesed peaksid sealt lahkuma, et juua hotelli fuajees…

    Pakun, et Amigos töötab 15-20 inimest, venekeelsed, eestikeelsed, ja seal esinevad palju Eesti muusikuid: kava siin: https://amigo.ee/kava/
    Avamisajad reedeti ja laupäeviti niisiis 22-05

    Äkki parem lubada neid töökohti säilida, ja inimesed pidutseda, kui suunduda kõiki hotellide fuajeedesse...
  • Meenutame, et seadusega pandi alkoholimüügipiirangud peale kella 10:00 -st kuni 22:00 -ni.
    Mida kõike see piirang pidi ära lahendama, kui see 2008a kehtestati.....
    Reaalsuses pole see piirang mitte midagi alkoholitarbimises lahendanud ja see piirang on püsti ainult mõnede isikute jonni tõttu. Mõttetud (eesmärki mitte täitvad) piirangud tuleks maha võtta.
    2008 oli aga tegelikkuses asi nii, et keskerakondlik linnaviletsus ajas riigivalitsusega jonni ja nii see piirang kehtestatigi.....
  • ttrust
    Meenutame, et seadusega pandi alkoholimüügipiirangud peale kella 10:00 -st kuni 22:00 -ni.
    Mida kõike see piirang pidi ära lahendama, kui see 2008a kehtestati.....
    Reaalsuses pole see piirang mitte midagi alkoholitarbimises lahendanud ja see piirang on püsti ainult mõnede isikute jonni tõttu. Mõttetud (eesmärki mitte täitvad) piirangud tuleks maha võtta.
    2008 oli aga tegelikkuses asi nii, et keskerakondlik linnaviletsus ajas riigivalitsusega jonni ja nii see piirang kehtestatigi.....

    See on lahe jah, et juba kehtestatud (üle-)regulatsioone muudetakse ainult siis kui reaalsus haamriga näkku peksab valusalt (eelmine alkokatsetus). Et keegi korraldaks "idiootlike regulatsioonide lõkke" (a la UK bonfire of rules and regulations), seda ei ole, keeratakse juurde ainult uusi kihte "riiki". Keegi isegi ei lubanud valimistel midagi taolist?
  • Henno Viires
    Varsti ei saa Tallinna noored enam tantsida läbi öö?

    Vaatan siin, et teema algataja pole kuulnud iidset eesti rahvatarkust .... tantsi mis sa tantsid ... ____mees tuleb ikka nurgast

    See annab tantsumeestele ka võimaluse, kuna neid joomamehi seal nurgas enam nii palju siis pole.
  • stefan
    Minu kompromissettepanek: Lubage vähemalt avamine kuni kella 4-ni reedeti ja laupäeviti.

    Suur, suur aitäh Tallinna linnavõimudele:

    "...tänaseks oleme otsustanud, et kasiinodes ja ööklubides peavad olema kehtestatud piirangud. Seda küll mõnevõrra teisiti ehk tööpäevadel lõpeb alkoholimüük kohapeal tarbimiseks kell 3 ja nädalavahetusel kell 4 öösel,” rääkis ta."
    https://raha.geenius.ee/rubriik/uudis/oosel-enam-olut-ei-saa-tallinna-alkoholimuugi-piirangud-joustuvad-ilmselt-oktoobrist/
  • Ometigi saab neid joomise-probleeme lahendada n-ö servituudi põhimõtete kehtestamisega, mitte aga virutada sama keskerakonna nuiaga kogu Tallinna võimupiiride ulatuses.
    Nagu eile keegi ütles, et mõne üksiku vanalinnas paiknenud baari probleemide lahendamiseks keeratakse võimalused kõigil kinni, ka neil, kellel joomaasutused asuvad tööstusterritooriumitel ja põhimõtteliselt ei saaks kedagi elanikku segada.
    Vanalinna elanikud ei saanud oma tahtmist, sest öösel kella 2-3-ni kestev jauramine on sellegi poolest liiga hiline neile kes magada üritavad. Seega, keegi ei ole rahul ja leitud üldine "kesikukuldne" kesktee on see mis ketrab rahulolematust edasi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon