Finantsjuhtimine / Ettevõtluskõrgkool Mainor(ja alternatiivid) - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Finantsjuhtimine / Ettevõtluskõrgkool Mainor(ja alternatiivid)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere

    Äkki keegi selle foorumi kasutajatest oskab kommenteerida Ettevõtluskõrgkool Mainori finantsjuhtimise eriala ning olla abiks otsuse langetamisel. Internetis väga vähe arvamusi ja kogemusi.

    Täpsemalt huvitab: kui pädev ja kasulik õppekava/õppejõud seal on?
    Kui hinnatud on lõpetajad tööandjate seas?
    Mis võimalused on vilistlasel tööturul?

    Oleksin väga rõõmus kui keegi hea inimene, kes õpib Mainoris finantsjuhtimist või on selle eriala lõpetanud, jagaks oma kogemusi ja annaks hinnangu. Samuti on teretulnud arvamused ja kogemused teistest koolidest sarnasel erialal või juba valdkonnas töötavatelt inimestelt.

    Tänud ette!
  • Lõpetasin 2013 sama eriala.
    Minule isiklikult väga positiivne. Mulle sobib praktiline õppimisviis, kinnistub paremini. Oli ka ettevõte, kus sai kohe uut praktiseerida.
    Paberi peal peaks olema nõrgem kui Taltech või EBS.

    Lõppkokkuvõttes ei ole vahet, mis paberi sa saad. Kui tahad elus kaugele jõuda, siis oluline õppimine hakkab alles siis, kui kool on lõpetatud.
    Loeb vb ainult siis, kui on vaja esimest erialast tööd leida.

  • Lõpetasin 2013 sama eriala.
    Minule isiklikult väga positiivne. Mulle sobib praktiline õppimisviis, kinnistub paremini. Oli ka ettevõte, kus sai kohe uut praktiseerida.
    Paberi peal peaks olema nõrgem kui Taltech või EBS.

    Lõppkokkuvõttes ei ole vahet, mis paberi sa saad. Kui tahad elus kaugele jõuda, siis oluline õppimine hakkab alles siis, kui kool on lõpetatud.
    Loeb vb ainult siis, kui on vaja esimest erialast tööd leida.


    Tänan kogemust jagamast! Kuidas peale lõpetamist sul olukord oli? Kas oli lihtne leida erialast tööd või hoopis tegelesid enda ettevõttega? Samuti kui soovid jagada siis oleks huvitatud ka millised võimalused sul praegu? Kas õpingutest on olnud kasu ja leiad lihtsasti erialast tööd ning kas õpingud on andnud piisavalt teadmisi, et erialast tööd pädevalt teha? Ei pea silmas otseselt koroona aega vaid pigem näitaks mis oli seis 2019aastal.
  • Esimene erialane tööots oli ikka keeruline leida. Mitmeid kuid kandideerimist Tallinnas/Tartus, lõpuks sain Statistikaametisse. Suur eelis oli mul see, et ma olin nõus üsna väikese palgaga. 1,5 aastat arendasin kõvasti exceli oskusi, peale seda on palju lihtsam olnud. No ja loomulikult pealehakkamist on vaja igas elu valdkonnas.

    Täna 7 aastat hiljem on mul üsna hea finantside, andmeanalüütiku ja ärianalüütiku kompetents. Tööturul ei ole palju spetsialiste, kellel on 2+ skilli. Nälga nii küll ei jää, pigem kas tööl põnevust jätkub uute väljakutsete näol.
    Palju sellest on spetsiifiliselt Mainori osa - pigem väike. Aga see oleks ka väikseks jäänud TalTechis, TÜ või EBSis.
    Kordan varasemat, ei ole vahet, mis paberi sa saad. Kui tahad elus kaugele jõuda, siis oluline õppimine hakkab alles siis, kui kool on lõpetatud.
    Seda ma olen küll tähele pannud, et välismaa paber on natuke kõvemast materjalist kui kodumaine.
    Paljudel teistel Mainori kursakaaslastel nii hästi läinud ei ole, kõik on ikkagi peas kinni ja ka enesekindluses.



  • Tänud kirch! Väga põhjalik ja kindlasti palju abi sinu kogemusest. Ilmselge, et pealehakkamist on vaja. Tegelt sellepärast selle eriala poole vaatan, et igapäevaselt loen ka majandus ja finants teemalisi raamatusi, ning huvi ja pealehakkamist hetkel vähemalt on. TalTechi puhul kõnetab just rakendusliku majandusteaduse eriala, tundub natukene praktilisem isegi. Samas täiskasvanuna päevaõppes saab ikka keeruline olema, sellepärast Mainor parem variant. Ideaalis tahaks erialast tööd juba kooli kõrvalt leida, et kasu koolist oleks suurem. Loodan, et peale esimest aastat võiks see võimalik olla ja vana eriala saaks kõrvale jätta selleks ajaks.
    Tänud veelkord põhjaliku info eest!
  • Eks põhiline ongi oma koha leidmisel tööturul, mis sulle meeldib teha. Ma olen tagantjärgi palju paralleele toonud lapsepõlvest - mulle meeldis juba lasteaias hullult liitmine ja lahutamine + mulle ei meeldinud rutiin + lai silmaring.
    Täna saan tööd teha, kus need tingimused täidetud, tunnen ennast nagu "kala vees".
    Teine oluline on keskkond - kas tulevane tööandja ja otsene juht sobib sulle ja sa saad seal oma potesntsiaali maksimeerida.
    Taltechi rakendusliku majandusteaduse osas ole ettevaatlik. Võtsin paar aastat tagasi aineid magistri õpingutes rakendusliku majandusteaduse valdkonnas. Ained olid ikka väga teoreetilised.
    Edu!
  • TalTechi kommentaar on päris huvitav. Nad ise just reklaamivad, et on läbi teinud muutused ja eriala väga praktiline. Äkki kellelgi veel TalTechi majanduse eriala kogemust? Ootaks heameelega kommentaare veel inimstel kes eriala läbinud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon