Tennis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tennis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tennisest on palju juttu olnud ja kindlasti paljud Teie seast mängivad ka. Alustan teema, et lugeda, AO on tulemas.
    https://ausopen.com/players
  • Ok, niipalju uudiseid, et Djokovici AO on küsimärgi all. Mees on tuntud vaktsiiniskeptik ja loobus juba ATP Cupist. Kuid Austraalia nõuab vaktsiinipassi või siis range meditsiinikomisjoni tõendit, mis tõestaks, et antud mängijale on vaktsineerimine tervislikel põhjutel vastunäidustatud.

    Mingi vuhvel personaalse ihuarsti tõend läbi ei lähe.

    Nadal, Rubljov ja Shapovalov on covidis ja nende mängimine kahtlane.
    Thiem ja Federer on kõrval vigastustega.

    Vana kaardivägi annab teed noorematele, mis ongi asjade loomulik käik spordis .
  • Ta sai selle vajaliku meditsiinilise eriloa.
  • nujah, eks paber kannatab kõike. Selge, et ta on AO üks suurimaid tõmbenumbreid, püüab slämmide uut rekordit ja teda kõrvale jätta on juba turniiri äriedu mõttes väga keeruline, olgu see tervis tal milline tahes. Seda enam kui Federer ja äkki ka Nadal niikuinii kõrvale jäävad.

    Mul pole midagi selle vastu, las mängib , kas tal on suts keres või mitte, kas talub vaktsiini või mitte. Meelelahutajate puhul on see publiku enda risk kui nad peaks sealt gladiaatorilt areenil või areeni kõrvalt nakkuse saama. Keegi ei sunni sinna kohale minema, see on vabatahtlik tegevus. Ja kõigil on igast piirangutest niikuinii kõrini.

    Kaua võib ? Täiskasvanud inimesed peavad ise oma tervise eest hoolt kandma, aeg on juba ise vastutus võtta. Kui hunti kardad, ära metsa mine.
  • Nakkuse võib anda ka vaktsineeritud inimene, ma olen nii aru saanud.
  • Ma ei teagi, mis seis tipptennises (nt. ATP top 100) on, aga Inglismaa jalgpallurite kohta levis UK-s väide, et 25% neist vaktsineerimata (mis, arvestades UK ühiskonna väga kõrget vaktsineerimise määra on üsna suur osakaal). Tõenäoline, et tippspordis üleüldse on sportlased vaktsiini suhtes skeptilisemad ja ka sellel elualal toimub kerge lõhestumine Inglismaa meedias näiteks jagunevad jalgpallitreenerid kahte leeri - osad tahavad, et kõik mängijad nende meeskonnas oleks (kohustuslikult) vaktsineeritud, teised võitlevad pigem selle eest, et iga sportlane otsustab ise.

    Eks tippude tippudel (nagu Djokovic) on veidi lihtsam, sest nagu ühel hetkel selgub, on võistluste korraldajatel neid rohkem vaja ja tehaksegi erandeid. Mingid maailma teise saja mängijad peavad juba käituma nii nagu "norm" ette näeb.
  • Ei lähe Djokol sugugi libedasti. Nüüd on rasked probleemid Austraaliasse sisenemisel, sest talle taotleti valet tüüpi viisa, mis ei näe vaktsiinipassi puudumise erandit ette
    https://sport.delfi.ee/artikkel/95567335/saaga-jatkub-tennise-maailma-esinumber-novak-djokovic-maandus-austraalias-kuid-riiki-sisse-teda-ei-lasta

    Pandi mingisse tuppa kinni, kedagi tema juurde ei lasta ja politsei valvab. Ma sõidaks Monte Carlosse tagasi ja saadaks aussid põrgu .
  • Melbourne'is on kumulatiivselt vist olnud pikim lockdown maailmas, loomulikult on inimesed vihased kui neil pole lubatud kodust ega kojugi reisida a mingi antivaxxer saab järsku loa kohale lennata. Enamus rahvast kuri, tundub.
    BBC lehel video kus küsiti inimeste käest tänaval arvamust
  • Kuid nad on kurjad vale asja peale. Peaksid olema hoopis oma valitsuse peale kurjad, kes on surunud peale ülidrakoonilised meetmed nakkuse ohjeldamiseks. Ja mis inimestel tõepoolest sita keema ajas.

    Kuid nüüd tabas nakkus neid ikkagi. Omicron levib kulutulena vaatamata Austraalia 90 % vaktsineeritusele ja drakoonilistele lockdownidele. Järelikult on loll ja läbikukkunud valitsus, kes ei osanud ega tahtnudki hoida epideemia kontrolli ja inimeste vabadusi tasakaalus. Eelistasid mingit dikatatuurlikku lähenemist : keelan , käsen, poon ja lasen .

    Püüdsid planeedi ühes servas keeta rasvasemat suppi kui kuskil mujal on.
    Ei tulnud välja .

    Sama loll üritus kui kommunismi kehtestamise katse 1/6 planeedist. Ja sama nurjunud .
  • Tagantjärgi tarkus on täppisteadus. Aussidel pold päris pikalt viga midagi tänu neile meetmetele. Kohati naersid teiste üle. Djoko viisa tühistati ja ta lahkub mingi lennuga kohe Austraaliast. PM ütles, et ei tehta miskit erandit talle.
  • Kle, mina küll ei taha elada ühiskonnas, kus mingi poliitik keelab mul näiteks liikumisvabaduse oma riigi piires või isegi kodumaale naasmise. Mis õigus tal selleks on, kus ta võtab selle ? Keelab väliskodanikele, OK, kuid omadele ?! Eestis oli saarte lukkupanekul vähemalt mingi põhjus, Saaremaa oli 1. laine rängim kolle ja epitsenter . Seal kuklapool polnud sedagi .

    Kuid see on muidugi ausside enda asi kui nad sihukest fašistlikku režiimi taluvad.
    Mul on päris hea meel, et Eestis pole taoliste äärmusteni mindud. Ehkki ka meil on rida vigu tehtud, vahel reageeritud liiga aeglaselt ja uimaselt, siiski on püütud balansseerida vabadusi hindava ühiskonna piirimail ja samas ka epideemiat mitte liiga katastroofiliseks lastes, et haiged tänavatel sureksid. Kevadel oli lockdown, kuid üsna leebeke, puudutas põhiliselt meelelahutust. Keegi ei keelanud inimestel sõita Tallinnast Valka pulma või matustele või tulla Eestisse tagasi kuskilt välismaalt.
  • Soovitan LHV viroloogidel teha ühisavaldus ja Austraalia tegevus hukka mõista!



  • "opex"
    Tagantjärgi tarkus on täppisteadus. Aussidel pold päris pikalt viga midagi tänu neile meetmetele. Kohati naersid teiste üle. Djoko viisa tühistati ja ta lahkub mingi lennuga kohe Austraaliast. PM ütles, et ei tehta miskit erandit talle.

    Aussidel on päris palju viga, olles viimased kaks aastat elanud maailma ühe kõige düstoopilisema koroonadiktatuuri all. Stalini-järgses NSVL-is "pold ka viga midagi", päris paljud inimesed isegi kiitsid entusiastlikult seda ühiskonnakorda, kuid see ei tähenda et see oleks mingi soovitav asi. Seda et inimeste paljude vabaduse piiramist säärastel äbarikel ettekäänetel mitte millekski ei peeta, et valitsejad loobivad ülilõdva randmega üle parda kõik demokraatlikud ja isegi liberaalsed väärtused kohe kui mingi köha selleks ettekäände annab, ongi kõige solvavam ja vastumeelsem asi selle pandeemia juures.
  • juured, pane ikka emotikon juurde, sest paistab, et paljud ei saa sinust aru.
  • Ma panen siia lõppu uue postitusena.

    😛
  • @sigakoer
    AUS on 168. riik maailmas surmad/ mln pop. 'nuff said. Kannatasid jah, aga suure enamuse meelest oli vaeva väärt.
    Lugu riikidest mis suht OK-lt elasid kui mujal psk ventikas oli: link
  • Lapsena isa raamaturiiulilt olümpiamängude raamatuid neelates jäi meelde fakt, et 1956 aasta Melbourne-i olümpia ratsaspordi alad toimusid karantiinireeglite tõttu hoopis Stockholmis.
    Kui võistlejaid sportlike saavutuste põhjal sealne valitsus ei taha, siis võiks ju ... AO raames Melbourne-st jälle Stockholmi kolida.
  • No ega teistega ju pole probleeme kui Djokoviciga. Seepärast võistlust kuhugi mujale viima küll ei hakata
  • Antivaxerlus kui sportlik saavutus.... viisanõuete mittetäitmine sai saatuslikuks, st. puudulik vakts. staatus.
    Esmasp. kohus otsustab, kas muudab ära piirivalve otsuse.
    "Australian PM Scott Morrison said ND "didn't have a valid medical exemption" to the vaccination requirement for all arrivals. "Entry with a visa requires double vaccination or a medical exemption," Morrison said. "I am advised that such an exemption was not in place, and as a result, he is subject to the same rules as everyone else." Federal Court has adjourned the decision until Monday on whether he will be allowed to remain in Australia or be deported. On Thursday, supporters of Djokovic gathered outside the Park Hotel in Melbourne, where he was allegedly transferred. Hotel is operating as a detention facility housing asylum seekers and refugees.
  • Mida tulevikus inimesed arvavad, kui saavad teada, et 1920 aasta olümpiamängud toimuvad 1921. aastal, kuigi medalitel on peal 1920.
  • Reeglid peavad olema kõigile samad.

    Poolearulise serblase järgi, kes arvab, et keldid, etruskid ja kreeklased pärinevad serblastest (vt tänane Õhtuleht) ei saa erandeid tegema hakata.
  • "opex"
    @sigakoer
    AUS on 168. riik maailmas surmad/ mln pop. 'nuff said. Kannatasid jah, aga suure enamuse meelest oli vaeva väärt.
    Lugu riikidest mis suht OK-lt elasid kui mujal psk ventikas oli: link

    Kõik "psk mis ventikas" oli on igas riigis valitsuste poliitiliste otsuste tulemus. Mitte keegi ei saa eales välja vabandada, et maskikohustus või vaktsiiniapartheid oleks mingi pealesunnitud force majeure. Valitsused võtsid vastu otsused inimeste elu- ja äritegevust piirata ning koroonapasse kehtestada, kasvõi nui neljaks juriidilisest protsessist mööda minnes. Kõik olnud ja olemasolevad piirangud ja normaalse elu rikkumine eksisteerivad vaid seepärast, et valitsused on need kehtestanud ja neid üleval peavad. Kellegi teise, varem viiruse, nüüd mittevaktsineeritute süüdistamine on nagu koduvägivallatseja õigustused, kes väidab et sinikates on süüdi nende saaja.
  • sigakoer. Teadmiseks, et me ise oleme valitsusi volitanud juhtimise tööd tegema.
    Keegi ei peagi vabandama, valitsus tegutseb meie huvides. Kui üksikisik ei aksepteeri kaaskodanike ohutusega arvestamist siis kasutatakse sundi.

    Alati on võimalik vabadust kasutada, kodakondsusest loobuda ja mujal elada. Keegi ei sunni ebasobiva riigi, valitsuse alam olema, see on vaba tahe.

  • "tonis"
    Keegi ei peagi vabandama, valitsus tegutseb meie huvides.

    On sul tõestust sellele väitele?
  • "sigakoer"
    "tonis"
    Keegi ei peagi vabandama, valitsus tegutseb meie huvides.

    On sul tõestust sellele väitele?

    https://pohiseadus.ee/
  • See dokument sätestab kuidas asjad peaksid olema, kuid mitte seda kuidas need tegelikult on.
  • Defineeri sõna "tegelikult" , ka mõtled mingit teist reaalsust? ruumi?
  • Võib-olla on meie valitsus kantud näiteks soovist luua vastupidavamat, võrdsemat ja jätkusuutlikkumat ühiskonnakorraldust ühes majandussüsteemiga kus on aktsionäride kõrval on rohkem osapooli ning mis lubaks kasvu mis on rohelisem, targem ja võrdsem? Sellisel juhul võib see pandeemia olla hoopis võimalus väiksemat või suuremat reset-nuppu vajutada või nii.
  • Püha lihtsameelsus... poliitika paha lõhna on tunda enam kui 10000km kauguselt.
    Kompleksidega onu üritab populaarsust võita Stockholmi sündroomi käes kannatava valijaskonna
    hulgas. PM peab kommenteerimas passikontrollis toimuvat - 100% poliitika.

    Riiki sisenemise reeglid on täis erandeid, poleks miskit praktilist probleemi kõigi aegade parimat tennisisti sisse lasta. Serblased saatku diplomaatiline pass, selge rumaluse vastu pole ebamoraalne JOKK skeeme kasutada.

    Hetkel aussidel rohkem aktiivseid COVID case kui siiamaani kokku olnud - selge et läbikukkunud poliitikat tuleb millegagi varjutada.
  • "scrooge"
    Püha lihtsameelsus... poliitika paha lõhna on tunda enam kui 10000km kauguselt.
    Kompleksidega onu üritab populaarsust võita Stockholmi sündroomi käes kannatava valijaskonna
    hulgas. PM peab kommenteerimas passikontrollis toimuvat - 100% poliitika.

    Riiki sisenemise reeglid on täis erandeid, poleks miskit praktilist probleemi kõigi aegade parimat tennisisti sisse lasta. Serblased saatku diplomaatiline pass, selge rumaluse vastu pole ebamoraalne JOKK skeeme kasutada.

    Hetkel aussidel rohkem aktiivseid COVID case kui siiamaani kokku olnud - selge et läbikukkunud poliitikat tuleb millegagi varjutada.

    aegade parim tennisisist? Sinu arvates ehk, mitte 99% inimeste arvates.
    Kes tal keelas endale Serbias vaktsiinipass teha, keegi, sest ta on paadunud antivaxer ja arvab, et temale teise riigi seadused ei kehti. Anett istus toas kinni eelmine aasta, ei kuulnd sind siin protestimas? Iga riik kehtestab reegid, kui ei meeldi, peta või tee mis iganes, kui tahad siseneda, kui ei taham ära vingu, eriti kui ülejääud on saanud reegleid järgida.
  • Loll oli üleüldse sellist üritust sellises düstoopilises riigis korraldada, kuid õnneks saab tema juhtum väga head (koroonafašistide jaoks halba) publicity't.
  • "sigakoer"
    Loll oli üleüldse sellist üritust sellises düstoopilises riigis korraldada, kuid õnneks saab tema juhtum väga head (koroonafašistide jaoks halba) publicity't.

    oot, Austraalia lahtisi MV ei tohi Austraalias korraldada? Osalema ei pea kui ei soovi. Sama nagu Pekingi olümpiaga või Moskva omaga. Või kasvõi Montrealiga. Ilmselgelt oli Kanada 1976 ebademokraatlik ja fasistlike piirangutega riik?
    Et keegi teine otsustab, kas tohime Eesti lahtisi meistrivõistlusi korraldada?
  • Parim tennisist oli teadlik provokatsioon :-) Kuid näiteks Rafa enda akadeemia treenerid arvasid samuti.
    Võimalik et Djoker oligi liiga sinisilmne ja ei osanud poliitikute krutskeid läbi näha.
    Nõustun sellega et kõigi tennisistide suhtes käituti nii 2021 ja käitutakse ka nüüd ahistavalt.
    Ja seda ilma ratsionaalse põhjuseta.
    Viirus möllab täna iseseisvalt riigis sees, see pole enam turismi pärusmaa.
  • "scrooge"
    Parim tennisist oli teadlik provokatsioon :-) Kuid näiteks Rafa enda akadeemia treenerid arvasid samuti.
    Võimalik et Djoker oligi liiga sinisilmne ja ei osanud poliitikute krutskeid läbi näha.
    Nõustun sellega et kõigi tennisistide suhtes käituti nii 2021 ja käitutakse ka nüüd ahistavalt.
    Ja seda ilma ratsionaalse põhjuseta.
    Viirus möllab täna iseseisvalt riigis sees, see pole enam turismi pärusmaa.

    jah, aga sellega oled nõus, et nii sinu elukohamaa, Eesti, kui Austraalia kehtestavad oma riiki sisenemise tingimused iseseisvalt ja igaüks, kes tahab sinna siseneda täidab neid või ei lähe? Kas need on mõistlikud jne, see on teine teema.
    See on täpselt sama teema nagu migrantidega, ei ole teiste otsustada, keda riiki lasta või mitte lasta või arvad, et seda peaks keegi teine otsustama?
  • Djokovicile oli muide tehtud ametlik erand vaktsineerimisnõude osas. Muidu poleks teda maale lastudki. Alles pärast kukkus Austraalia valitsus tõmblema ja väitma, et see ei loe.
  • "sigakoer"
    Djokovicile oli muide tehtud ametlik erand vaktsineerimisnõude osas. Muidu poleks teda maale lastudki. Alles pärast kukkus Austraalia valitsus tõmblema ja väitma, et see ei loe.

    kuskohal ta maale lasti, probleem ju selles ongi, et ei lastud? Kui Helsingis maandud, siis sa ei ole Soome riiki lastud, passikontroll piiril võib sind alati tagasi saata...
  • loomulikult, las aga kehtestavad mida tahavad.
    '
    Djokovic tegi valesti, et üldse mingi erandiga susserdama hakkas. Oleks võinud ju külmalt selle turniiri vahele jätta kui mehel ikka on nii kindlad põhimõtted, et süsti teha ei lase .
  • "stagna"
    loomulikult, las aga kehtestavad mida tahavad.
    '
    Djokovic tegi valesti, et üldse mingi erandiga susserdama hakkas. Oleks võinud ju külmalt selle turniiri vahele jätta kui mehel ikka on nii kindlad põhimõtted, et süsti teha ei lase .

    eksole, Moskva olümpiaga ja Pekingiga oli ja on sama, kas osaled või ei osale...
  • no ameeriklased tahtsid enamuses ikka Moskvasse minna, kuid valitsus keelas ära. Venelased ja eestlased tahtsid Los Angelesse minna ( Jüri Tammel oli reaalne medalishanss 1984 ), kuid Kreml keelas ära

    Alati peab olema mõni idioot, kes midagi ära keelab
  • Täiesti nõus, et nii kõva mees nagu Djokovic võiks oma põhimõtete toetuseks lihtsalt öelda, et selliste reeglitega turniirist ta osa ei võta.
    Sama ootaks väga tegelikult Pekingi olümpia kohta. See, et mingid poliitilised delegatsioonid sinna ei lähe, ei huvita kedagi, aga mõned kõvemad sportlased, kes Hiina süsteemi valeks peavad võiks öelda, et nemad oma põhimõtete tõttu seal ei võistle.
  • "scrooge"
    Parim tennisist oli teadlik provokatsioon :-) Kuid näiteks Rafa enda akadeemia treenerid arvasid samuti.
    Võimalik et Djoker oligi liiga sinisilmne ja ei osanud poliitikute krutskeid läbi näha.
    Nõustun sellega et kõigi tennisistide suhtes käituti nii 2021 ja käitutakse ka nüüd ahistavalt.
    Ja seda ilma ratsionaalse põhjuseta.
    Viirus möllab täna iseseisvalt riigis sees, see pole enam turismi pärusmaa.


    Eks seal mingi krutski oli ehk siis nii palju kui loetud sai teema kohta, siis Austraalias kerge tigedus inimeste poolelt, et senimaani kehtinud reeglid on olnud karmid aga mingile priviligeeritud seltskonnale on kukutud erandeid tegema. Ja siis tuleb sul avalikult anti-vaxxer tennisist ja inimesed hakkavad küsima, et kuidas see nüüd sai toimida ja hakkab selguma, et see medical excemtpion võib-olla ehk nii päris reaalne siiski ei olnud. Ametnikud keerasid sitta, et lasti inimene sisse üldse aga nagu ei näe kohta kus Djokovic väga viriseda saaks - Nadal minu arust mainis teema kohta lihtsalt - kõiigil on vaba valik aga valikutel on lihtsalt tagajärjed. Djoko tegi oma valiku.

    Sarnane teema on USAs nt NBA's - KOVide reeglid mängimise kohta on erinevad aga reegleid pole painutatud ning selle tulemusena Kyrie Irving nt tohib see hooaeg mängida ainult võõrsil ning kohtades kus sisehallis viibimiseks ei ole vaja vaktsineeritud olla (SanFran, NY, Toronto nõuavad vaktsineeritust) - tegi alles hooaja esimese mängu kusagil võõrsil - kommentaariks mees esindab selle hooaja peamist tiitlipretendenti ning on nende üks tähtsamaid mängijaid. Muuhulgas ka vaba mõtleja ning võimalik, et flat-earther. Aga kossu mängib kenasti.
  • Ja ega siis see olukord aussidega ainsaks ei pruugi jääda sel aastal, Indian Wellsis ja Miamis märtsis sama vakts reegel vbl ja mais prantsuse lahtised, Macron just lubas antivaxeritele ajudese panna, just to piss them off.
    Grand slammidega praegu 3 võrdset 20-ga, Nadalil võimalus ette rebida kui Djoko mängima ei saa.

  • "sigakoer"
    "tonis"
    Keegi ei peagi vabandama, valitsus tegutseb meie huvides.

    On sul tõestust sellele väitele?

    Huvitav, Pandeemia teemas ootasid, et mina lükkaks ümber sinu tõendamata väiteid. Mis nüüd muutus, et teised peavad ise oma väiteid tõendama?
  • "kaidoke"
    Täiesti nõus, et nii kõva mees nagu Djokovic võiks oma põhimõtete toetuseks lihtsalt öelda, et selliste reeglitega turniirist ta osa ei võta.
    Sama ootaks väga tegelikult Pekingi olümpia kohta. See, et mingid poliitilised delegatsioonid sinna ei lähe, ei huvita kedagi, aga mõned kõvemad sportlased, kes Hiina süsteemi valeks peavad võiks öelda, et nemad oma põhimõtete tõttu seal ei võistle.


    5a pärast vaadatakse OM tulemusi ja keegi isegi ei mäleta kas tagusid vastu rinda või mitte :)
  • oh kes neid enam vaatab. Mingi mõttetu OM. Maailmas pole ilmselt ühtki inimest, kes kõik eelmise olümpia võitjad peast suudaks üles lugeda . Parimaid tennisiste veel teatakse, parimaid jalgpallureid ja korvpallureid kah... kuid enamus nn. olümpiaspordist on väikse siseringi hobi.
  • "juured"
    "kaidoke"
    Täiesti nõus, et nii kõva mees nagu Djokovic võiks oma põhimõtete toetuseks lihtsalt öelda, et selliste reeglitega turniirist ta osa ei võta.
    Sama ootaks väga tegelikult Pekingi olümpia kohta. See, et mingid poliitilised delegatsioonid sinna ei lähe, ei huvita kedagi, aga mõned kõvemad sportlased, kes Hiina süsteemi valeks peavad võiks öelda, et nemad oma põhimõtete tõttu seal ei võistle.


    5a pärast vaadatakse OM tulemusi ja keegi isegi ei mäleta kas tagusid vastu rinda või mitte :)


    Täiesti nõus, selles pole küsimustki. Põhimõtted ongi põhimõtted siis, kui oled nende nimel nõus millestki loobuma.
    Idealistina arvan, et kui seda julgeks teha piisavalt paljud, siis ehk oleks ROK-il keerulisem sellistele riikidele korraldamist anda.
    Aga eks lõpuks mängib ikka raha rolli, sponsorid jne. Kui oled Red Bulli palgal, siis neile vist väga ei meeldiks kui Hiina tarbijad mingit boikotti hakkaks vastu tegema.
  • Juba soojem, hakkate tõele lähemale jõudma. See on ilmselt Djokovici avalik karje, et tal pole ravimifirmat sponsoriks.
    Kui oleks siis sellist komejanti mängida ei saaks.
  • Djokovic saab toetust kõige ootamatumast kohast. Kyrgios, kes ei salli Djokerit ja tümitas Twitteris agressiivselt ka Covid ettevaatamatut Zverevit arvab:
    “I definitely believe in taking action – I got vaccinated for others and for my mum’s health – but how we are handling Novak’s situation is bad, really bad,” he said. “This is one of our great champions. At the end of the day, he is human. Do better.”
  • Kui kedagi üldse peaks joke-ks nimetama siis poolsoe Gyrgios sobiks. Live ranking ATP 115. ja langeb.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon