Korruptsioon Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Korruptsioon Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Tallinna Sadama kohtuasi hakkab uuesti algusest peale.




    "Ma ei pannud neid huvide deklaratsiooni, sest ei uskunud, et seda on vaja teha," lausus ta.


    Põhjus, miks ERR Säravale päringu tegi, on selles, et alles hiljuti võttis ta sõna Euroopa Komisjoni ettepaneku kohta, mis puudutab ka Bolti. Nimelt soovib komisjon, et käibemaksu peaks nõudma kõigilt, kes tarvitavad majutus- või taksoteenuse pakkumiseks digitaalset platvormi. Komisjoni hinnangul õnnestuks liikmesriikidel maksumuudatusega kokku korjata umbes 6,5 miljardit eurot käibemaksu aastas.



    Järvan: pole põhjust kahelda, et tegu oli teadmatusega

    Ettevõtlusminister Kristjan Järvan ütles ERR-ile, et ta usub Säravat, kes enda sõnul jättis optsioonid deklaratsiooni märkimata teadmatusest.

    "Optsioonide märkimise vajalikkus on üsna värske seadusemuudatus ja mul ei ole põhjust kahelda selles, et Sandra Särav jättis optsioonid majanduslike huvide deklaratsiooni märkimata teadmatusest," lausus Järvan.



    Tehke järgi või makske kinni!
    ...ja te maksate, sest olete maksumaksjad! :-D


  • Eestis üles kasvanud Saša (33) toetab kirglikult Venemaa vallutusplaane, kuid võitleb vähemalt sama kirglikult oma õiguse eest elada Eestis ja käia elatist teenimas Rootsis.

    Ringkonnakohus leidis, et „praegusel juhul on selge, et kuigi kaebajat oleks objektiivselt võimalik Venemaale saata ja pole alust arvata, et kaebajal poleks põhimõtteliselt võimalik Venemaal edasi elada, kaasneksid sedavõrd olulise elumuutusega isikule märkimisväärsed raskused igapäevasel toimetulekul“.



    Et sellised asjad meie riigis aset leiavad on ikkagi täiesti uskumatu. Minu mõtted viib see ainult korruptsioonini.

  • "sr71"

    Et sellised asjad meie riigis aset leiavad on ikkagi täiesti uskumatu. Minu mõtted viib see ainult korruptsioonini.


    Ma ei ütleks, et see läheks päriselt "korruptsiooni" alla. Mingi Suvaline Sergei, kellel pole ei sidrunne ega mõjuvõimu ega kilekotte.
  • Euroopa Liidu kaadripoliitika ei meeldi?
    On midagi ütlemist kohtute käitumise kohta?
    - Trump! Orban! Putinist!
  • Meeldetuletuseks kirjutan siia korruptsiooni definitsiooni, sest mõni ei pea ka Bolti isiklikku esindajat asekantslerina korruptsiooniks.

    Korruptsioon on ebaeetiline või ebaseaduslik tegevus, mis hõlmab võimu kuritarvitamist isiklike või kolmandate osapoolte hüvede saamiseks. See on keeruline sotsiaalne, poliitiline ja majanduslik nähtus, mis võib võtta erinevaid vorme. Tüüpilised korruptsioonivormid hõlmavad altkäemaksu, pettust, väljapressimist, nepotismi, riigi ressursside omastamist ja huvide konflikti. Korruptsioon võib toimuda nii avalikus kui ka erasektoris ning avaldada negatiivset mõju majandusele, õigusriigile, demokraatiale ja ühiskonna usaldusele institutsioonide vastu.

    Miks selle tibla asjus kohus sellise otsuse tegi? Väga ebaloogiline tundub. Päris kindlasti ma ei arva, et oleks sidrunid, sull või kilekotid, aga võib täiesti vabalt olla tegemist muude sidemetega. Kui me oma riigis ise oma asjade eest ei seisa, siis ei maksa loota, et hiljem keegi meid aidata saab. Sellised otsused on otsene oht meie enda julgeolekule.

    ca. viimased 10a toimub Eestis tugev näilisuse loomine. Algas see väga süütutest ja ebaolulistest asjadest, aga valel on kombeks paljuneda ja enda eksistentsi kaitseks uusi valesti juurde genereerida. Teiste sõnadega öeldes: "valedest on saamas ametlik teave ja tõest on saamas vandenõuteooria".
  • kui varem arvasin, et ehk ei ole tegemist nii raske juhtumiga, siis selle dramaatilise, agressiivse ja võimsa pealkirjaga uue hädavajaliku mureteema loomine siin enam küsimusi õhku ei jäta ) .. siia alla oleks ilmselt mõistlik koondada kogu kasutaja sr71 eluläbiv phobic-play: kõik poliitikud varastavad, kõik kaupmehed petavad, kõik inimesed on mustad, kõik mehed tahavad abikaasat kabistada, kõik liberaalid on alkohoolikud, kõik kohtunikud on äraostetud, kõik valetavad ! ;)


  • muurek, kas tegid hiljuti savu, et pea jälle ei tööta? Ei ole mina väitnud, et kõik vaid seda, et omasid kaitstakse ja probleemidega tegelemine on tihti vaid formaalsus e. näilisus. Eks lõpuks jõuame ka sinna kus isegi ei viitsita enam tegeleda. Repsi juhtum tõenäoliselt ei jõua ka mitte kuhugi ja isegi imestan, et prokuratuur leiab veel motivatsiooni asjadega tegeleda. Kindlasti ma ei väida, et kõik kohtunikud oleks ära ostetud, aga eks meil on sarnaseid probleeme nagu Islandil - väike ühiskond ja palju isiklikke kontakte.

    Aga see mis täna Bolti esindajaga valitsuse juures toimub, see on lakmustest ja näha on kuidas juhtivad ametnikud viskuvad kaitsele ja ajavad suust kelbast välja stiilis "mina usun".
  • "Offf"
    "sr71"
    Et sellised asjad meie riigis aset leiavad on ikkagi täiesti uskumatu. Minu mõtted viib see ainult korruptsioonini.

    Ma ei ütleks, et see läheks päriselt "korruptsiooni" alla. Mingi Suvaline Sergei, kellel pole ei sidrunne ega mõjuvõimu ega kilekotte.

    Venemaale on väga vaja, et Eesit kohtutes selliseid suvalised kremlipoolt ajupestud Sergeid (Sašad) võidu saavad ja selle nimel ollakse valmis sidrunne ümber paigutama väga lahkesti.
    Iga sellise Sergei selja taga võib olla mingi vaenulik punt operaatoreid, kes kogu seda asja juhivad.
  • jaa, mulle ka ei meeldi, et savisaar tavamõistusele selgetest kuritegudest advokaatide-arstide abiga välja skeemitati, et repsi, korbi, krachti, sadama juhte ja teisi sarnaseid puhtalt näkku vaadates ja olemasolevate tõendite põhjal kiirelt süüdi ei mõisteta, tibladest riigipöörajaid välja ei saadeta ja nii edasi, aga kõigele vaatamata usun, et eesti on ikkagi õigusriik, meil on kohtusüsteemi ja võimude lahusus ja kui tõendid on piisavad, misiganes protseduurireeglitele, ega muule formaalsele osundada ei saa ja välistavaid asjaolusid ei ole, siis kedagi sõbramehe poolest õigeks ei mõisteta. (savu ei ole jupp aega teinud, alkoholi ka mitte, aga kuna satun lähiajal pikemalt berliini, siis lubama midagi ei hakka))
  • Meie kohtusüsteemi juures ei saa aru ühest asjast - mingi ennast pisivargustega elatav narkomaan-retsidivist saab vahele jäämise korral järjekordse 2 aastat tingimusi. Samas miski õnnetu valgekrae, kes nihverdab raamatupidamislikult miski süütu summa vasakule või teeb täispeaga mingi lolluse, saab täie rauaga reaalse vangistuse. Nagu WAT.
  • Tavaliselt on mured teistpidised justkui olnud? Et miljoni varastanu saab selle virtuaalsuse tõttu endale tingimisi karistusega näppude pihta?
  • Eks see selline vanemate meeste häda on, kelle elu hiline pärastlõuna on märkamatult kohale hiilinud. Vanasti oli kogu aeg midagi oodata, tulevik tundus erutav ja põnev, mingi positiivne ärevus oli pidevalt sees, iga järgmine etapp või muutus elus tõi uue väljakutse. Nüüd aga pole midagi enam oodata, kõik on seljataga, mingeid muutusi enam pole ega tule, kõik päevad on üksluiselt hallid ja teineteisega äravahetamiseni sarnased, lähedust ja armastust elus enam pole ja seal allkorrusel ka kõik enam võibolla ei funktsioneeri nii nagu peaks, noorematega enam sammu pidada ei jaksa ei mentaalselt ega füüsiliselt, kõik uus tundub täiesti arusaamatu ja mõttetu, mistõttu puudub ausalt öeldes ka igasugune huvi midagi uut otsida või õppida. Tuju on tõtt öeldes permanentselt sitt, pidevalt tahaks kõigile ära panna. Meenuvad Depardieu ja Seagal kes vanuigi samal põhjusel putinistideks hakkasid, võttes vabatahtlikult vastu rolli eluoooperis nimega Vanamees ja äng.
  • Hea, et sa selle endast välja said, äkki läheb kergemaks.
  • Meestele, kellel põhiväärtused on paigas, ei tee 40 veel midagi, pigem vastupidi, on tulnud raha, elukogemus ja sarm. Tähestikutegelastele tunbub ilmselt küll, et elu on 40lt läbi, sellest ka myko enda äng ja pidev jauramine siin foorumis.
  • Nooojah... Kui ma 40 peaks saama, siis loodetavasti ei möödu mu päevad foorumis valjult teiste omavanuste suguelu üle mõeldes-muretsedes ning paksude vanameeste pilte googeldades ja postitades (+ õhtul kerge uinutav ETV).

    Aga seda va. korruptsiooni on igasugust. Mulle nt. meeldivad kõige rohkem need juhused, kus kaks konkureerivat ettevõtet on mures teineteise strateegilise objekti valmimistähtaja pärast ja hakkavad seepärast üksteisele looduskaitsjaid ehitusplatsile saatma. Ja pole veel juhtunud, et haruldast liblikat ei leita :) Üldiselt võiks tunnistada, et skeemitamist peetakse normiks, selle oskamist isegi eeldatakse teatud asutustesse tööle asudes ja selline kultuur ei ole abiks.
  • Minu meelest oleks hea idee, kui Eestis tegutsevad ettevõtted peaks mingi väikese protsendi (näiteks 2%) oma aktsiatest panema "riikliku ettevõtluskeskonna boonusfondi".

    Sealt makstaks siis optsioone riigiametnikele, kes ettevõtluskeskonda paremaks on teinud. Oleks skin in the game. Ametnik oleks tegelikult ka huvitatud oma töö tagajärgedest.

    Detailid vajavad veel täpsustamist, et kellele ja mille alusel ...
  • Tuleb ise varastama õppida, mitte hääletada oskusvarastajad end juhtima lootuses, et ehk nad midagi ka sinule puistavad. Samas tuleb säilitada südametunnistus ja toetada vähemvõimekaid, näitaks annetada raha kehanditesse, mis tegelevad mykoloogide ajutegevuse taastamise ja sarnaste isikute kaasava toimetamisega reaalse maailma piiride sisse. Amen & Awomen!
  • Kelbas jätkub:
    Särav ütles ka, et oma üheksa kuu jooksul MKM-is pole ta kohtunud ühegi Bolti esindajaga. "Küll aga olen käinud lõunal Martin Villiguga, sest ta oli mu otsene ülemus Boltis ja ta on ka sõber, aga tööasjadest me ei räägi," ütles Särav.




    allikas: https://www.err.ee/1608938474/sarav-villig-on-mu-sober-aga-ma-ei-aja-mkm-is-bolti-asja

    Teeme nüüd fb-grupi: usume ja kõik ongi hästi.

  • Siin konnatiigis on paratamatult see õnnetus, et ortodoksselt puhas rinnaesise hoidmine sellises ametis sunniks vanade tuttavatega suhtlemist lõpetama. Nii et muidu võiks uskuda, aga see optsioonide asi tõmbab vee peale. See näitab, et tegemist on kas suli või süüdimatuga, ja kumbagi neist ei tohi vastutavale ametipostile ligi lasta.
  • kuulsin ka seda särava vadistamist vikerraadios ja panin tähele, et algul uuriva ajakirjaniku toon muutus saate lõpus kaasaelavaks..
  • "PIPRAKAUN"
    kuulsin ka seda särava vadistamist vikerraadios ja panin tähele, et algul uuriva ajakirjaniku toon muutus saate lõpus kaasaelavaks..


    Ilmselt on see meie kultuuri osa ja huvide konflikt on siis kui see pole meie huvides, vaid nende teiste huvides. Paratamatult viib see kõik jälle selle teatud inimtüübi juurde kelleks on Paremad Inimesed ™
    Nemad lihtsalt on head ja halvemad kiusavad neid.

    Üks teine sarnane kultuuriline nähtus on tegelikult itaallaste hulgas. Avalikus sektoris töötavad inimesed ei pea mitte kunagi paljuks KOV'i ressurssidega aidata enda sugulasi ja tihti ei pane seda ka ülemused pahaks, sest perekond on kõige tähtsam ja alles siis tuleb seadus ja kõik muu. Seda on mulle klaasi ääres seletanud itaallased ise. Korruptiivseks peetakse otsest raha liikumist, aga seni kuni see on mingis asjas eelise andmine, siis on see hea lastetoa tõttu ja nii on kombeks. On asju, mida ei juuri välja, vaid tuleb kaasa elada ja uskuda, sest muidu oled halb ja ei kuulu Paremate Inimeste™ hulka.

    Usume.
  • "Aus poliitik" kõlab samamoodi maailma lühima anekdoodina nagu "süütu vanaema".
  • Viimati oli Savisaar puhas kui prillikivi
  • Huvitav, miks kõik need Kõrged Euroametnikud mingite pisisummadega posserdavad. Äravalituse tunne? Paremad Inimesed tm?
    Hololei... Kulll..
    https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120176222/loputu-pidusook-suursaadiku-pere-taitis-aastaid-kohtu-eesti-rahva-kulul
  • No kusagilt pead ju alustama. Ega kohe lambist suurte summade ligi ei pääase.
  • "Offf"
    Huvitav, miks kõik need Kõrged Euroametnikud mingite pisisummadega posserdavad. Äravalituse tunne? Paremad Inimesed tm?
    Hololei... Kulll..
    https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120176222/loputu-pidusook-suursaadiku-pere-taitis-aastaid-kohtu-eesti-rahva-kulul

    Ta ei võtagi seda kui vargust. Lihtsalt elustiil selline. Juba sisse harjunud nõukogude ajastu jätkamine iseseisvas Eestis.
  • Aga kui ma oma töötajatele firmakaartiga kohviube ostaks ja erisoodustuse maksmata jätaks, olen kohe riigireetur.
  • "Lenzer"
    Aga kui ma oma töötajatele firmakaartiga kohviube ostaks ja erisoodustuse maksmata jätaks, olen kohe riigireetur.

    Sest selle tarbeks on üksikasajalik ja sisse harjutatud kontrollimehhanism maksuametis olemas. 1990-datel oli tavaline kus firma tegi oma töötajatele õhtusöögi restos välja ja kandis kõik selle kuludesse. Maksuamet ei kontrollinud seda, üldjuhul.
  • "ttrust"

    Ta ei võtagi seda kui vargust. Lihtsalt elustiil selline. Juba sisse harjunud nõukogude ajastu jätkamine iseseisvas Eestis.


    Nõuka ajal oli küll sedasi, et Partei andis ametikoha, sissetuleku, suvila, auto ja privileegid... aga Partei võis need ka ära võtta :) Meil on kombeks "kuldne käepigistus" ja jätka järgmisel kohal. Ülalviidatud artiklis oli ka peetud vajalikuks "äramainida" et vaatamata mõnedele "pisieksimustele" on tegemist erakordselt võimeka ja targa tippdilomaadiga.
    Nojah, mis seal ikka... mõni tippspetsialist võib endale lubada lõunasööke, mõni teine tippspetsialist poliitika alal olla kuulu järgi jälle eelistanud alaealisi tüdrukuid mitte just kõikse sündsamal moel. Mis teha, härradel on oma veidrused.
  • "Offf"
    "ttrust"
    Ta ei võtagi seda kui vargust. Lihtsalt elustiil selline. Juba sisse harjunud nõukogude ajastu jätkamine iseseisvas Eestis.

    Nõuka ajal oli küll sedasi, et Partei andis ametikoha, sissetuleku, suvila, auto ja privileegid... aga Partei võis need ka ära võtta :) Meil on kombeks "kuldne käepigistus" ja jätka järgmisel kohal. Ülalviidatud artiklis oli ka peetud vajalikuks "äramainida" et vaatamata mõnedele "pisieksimustele" on tegemist erakordselt võimeka ja targa tippdilomaadiga.
    Nojah, mis seal ikka... mõni tippspetsialist võib endale lubada lõunasööke, mõni teine tippspetsialist poliitika alal olla kuulu järgi jälle eelistanud alaealisi tüdrukuid mitte just kõikse sündsamal moel. Mis teha, härradel on oma veidrused.

    Nagu ka praegu -- Clyde Kull on jätkuvalt ametis. Nõunikuna. Mõnes teises firmas oleks ta ammu lahti lastud.
  • "Lenzer"
    Aga kui ma oma töötajatele firmakaartiga kohviube ostaks ja erisoodustuse maksmata jätaks, olen kohe riigireetur.

    Täna kohvioad, homme puhkusereis koolituse sildi all jne. Kuhu see piir tõmmata mis on "pisiasi ja OK" ja mis "riigireetmine"?
  • "post975"
    "Lenzer"
    Aga kui ma oma töötajatele firmakaartiga kohviube ostaks ja erisoodustuse maksmata jätaks, olen kohe riigireetur.

    Täna kohvioad, homme puhkusereis koolituse sildi all jne. Kuhu see piir tõmmata mis on "pisiasi ja OK" ja mis "riigireetmine"?

    <sarcasm>
    Aga tõmmame siis piiri sinna, et pidulik lõunasöök kaasaga, homaarid ja vintageveinid on OK, sest see on ju kõigest "maksumasja raha" ja kõik mida raha eest saab on odav aga nt. alaealised plikad on mitteOK, sest "öäkk, pedofiilia, värdjas". </sarcasm>
  • Kofeiiniga joogid peaks IT-s saama kütuse alla liigitada.
  • Minumeelest näiab skandaal mõndagi ka Välisministeeriumi kohta. Mis kultuur selles organisatsioonis täpselt valitseb? Terves organisatsioonis jõuavad raamatupidajate kahtlused ja kõhklused organisatsiooni juhini. Ühel päeval viib see selleni, et juht (kantsler antud juhul vist) kutsub hr diplomaadi enda juurde, palub ukse sulgeda ja istuda ning alustab mureliku näoga juttu "Clyde, me peame tõsiselt rääkima Sinu kulutustest..." Ideaalis viib see selleni, et töötaja saab aru, et edaspidi ei tasu enam selliseid pahandusi teha ja organisatsiooni mainet ei räsi skandaal.

    Nüüd jääb aga selgusetuks, kas näiteks sisekontrolli inimesed ja raamatupidajad ei pidanudki vajalikuks oma kahtlustest juhtkonda teavitada (halbade sõnumite toojaid seal ei armastata), juhtkonnal oli ükskõik, kõik teevad teglikult nii, või veel hullem, keegi pani andmed oma šeifi papka vahele toimikusse "Kompramat".
  • "113366"
    Minumeelest näiab skandaal mõndagi ka Välisministeeriumi kohta. Mis kultuur selles organisatsioonis täpselt valitseb? Terves organisatsioonis jõuavad raamatupidajate kahtlused ja kõhklused organisatsiooni juhini. Ühel päeval viib see selleni, et juht (kantsler antud juhul vist) kutsub hr diplomaadi enda juurde, palub ukse sulgeda ja istuda ning alustab mureliku näoga juttu "Clyde, me peame tõsiselt rääkima Sinu kulutustest..." Ideaalis viib see selleni, et töötaja saab aru, et edaspidi ei tasu enam selliseid pahandusi teha ja organisatsiooni mainet ei räsi skandaal.

    Nüüd jääb aga selgusetuks, kas näiteks sisekontrolli inimesed ja raamatupidajad ei pidanudki vajalikuks oma kahtlustest juhtkonda teavitada (halbade sõnumite toojaid seal ei armastata), juhtkonnal oli ükskõik, kõik teevad teglikult nii, või veel hullem, keegi pani andmed oma šeifi papka vahele toimikusse "Kompramat".


    Ega sa ometi ei arva et see on üksikjuhtum ja tegelikult enamus nii ei tee?

    Cmon, nii võib juhtuda mõnes erafirmas, kus teenitud rahal on konkreetne omanik, mitte kuskil kus pidu käib maksumaksja raha eest.
  • Üldiselt kipub selliste asjadega olema nii nagu joobes seisundis mootorsõiduki juhtimisega.

    1. Vahele ei jääda kohe esimesel korral.
    2. Vahele ei jää kõik.

    Üldiselt kipub asi väga halb olema ka riigi osalusega ettevõtetes, sest kontroll sisuliselt puudub ja on valdavalt onupojapoliitika. Juhatuse liikmete pered reisivad kaugetele maadele ettevõtte raha eest ja ettevõtte raha eest renoveeritakse maju ja suvilaid nii, et vajadusel pannakse "objektil" tööle ka sama ettevõtte töötajad ja palk tiksub selle riigi osalusega ettevõtte kontolt. Tean ise mitmeid selliseid juhtumeid ja aastaid tagasi ka teavitasin, aga poliitiline kaitse ja omad joped mängus (nii kõhnad kui ka prisked). Kunagi naiivselt arvasin, et selle asja lahendab põlvkondade vahetumine, aga olles kuulnud kuidas ka varajastes kahekümnendates inimeste mõte liigub... Ei, korruptsioon toodab vaid korruptsiooni. Asi on mõtlemises ja hoiakutes ning tasub vaadata vaid eelmise nädala sündmusi tankimise ümber. Kui juba nii elementaarsete asjade puhul puudub igasugune häbitunne, siis ma ei näe, et tulevikus midagi paremaks läheb. Valetamine kui selline ei ole täna üldse mitte mingi probleem (maksud ei tõuse, lugege mu huultelt).
  • Oma osa võib olla ka sellel, et üksikjuhtumitena on tegemist väikeste summadega. Mõnikümmend eurot lilled, paarsada eurot õhtusöök, paak bensiini vms.
    Kui seda märgataksegi nii, et üks kolleeg näeb ühte kahtlast tšekki, siis on lihtne moraalselt silm kinni pigistada. Pika karjääri peale tuleb kokku arvestatav summa (antud juhul 5 aasta jooksul ca 7500 €). Praktika küll näitab, et kui vahele ei jää, siis ajapikku summad hakkavad kasvama, aga tundus, et Kull sõitis üsna pikalt "radari alt läbi" just tänu sellele ,et nende suhteliselt väikeste kulutšekkide pärast ei tahtnud keegi hakata suurt lärmi tõstma.

    Teisalt aga selleks, et see mõnituhat eurot korruptsiooni varakult "kinni pidada" on vaja võib-olla süsteemi bürokraatlikumaks ehitada ja see on omakorda kulukas (rohkem ametnikke arveid kontrollima vms.) ja eks siin on tasakaalu otsimise koht - kui palju ressurssi maksab kontrollimisele kulutada.
  • Lõppkokkuvõttes pole alates aastast 2016 kuni aastani 2021 ....

    Wikipediast:
    "Aastatel 2012–2019 oli Kull Eesti alalise esinduse Euroopa Liidu juures asejuhataja ja esindaja alaliste esindajate komitees. 2019. aastast kuni 20. maini 2021 oli Kull Eesti suursaadik Prantsusmaal Pariisis.
    Seejärel oli ta nõunik välisministeeriumi peamajas Tallinnas. 2022. aastal peatas välisministeerium teenistussuhte Kulliga, sest KAPO ei pikendanud tema luba riigisaladustele.[2]
    Aastal 2023, Harju maakohus otsustas lõpetada Clyde Kulli kriminaalasja menetlemise otstarbekuse kaalutlusel[3]. Oportuniteedi tõttu lõpetas kohus menetluse, kuid ta pidi riigile maksma 25 000 eurot ning hüvitama 7500 euro suuruse kahju.[4]"


    .... ehk siis seitsme aasta peale 7500 eurot teab mis suur vargus.
    Igasugused käärkäe-poolt-valmis-plätsutatud-boroditšid ja muu säärane kraam varastab palju suuremates summades palju lühema ajavahemiku peale.
    Aga sellise varguse-mentaliteedi juurdumine ja selle ära kaotamine (väljajuurimine) on äärmiselt oluline Eesti riigiorganeist, riigifirmadest ja ka erafirmadest.

    Ma pooldan, et sellisel ametikohal olev inimene saaks viisakat palka, et tal Oma Enda Raha eest perekonna restorani sööma viimisel ei teki kiustaust seda varastada.
    Sama kehtib ka näiteks riigikogujate kohta, et igasugused esinduskulud tuleb ära kaotada ja esinduskulusid tehakse riigikogu ametkonna kaudu, kui näiteks broneeritakse hotelle ja lennupileteid. Aga igasugune valijaga-kohtuma-sõitmise-bensiin ja muu säärane kraam läheb riigikoguja palgast, mis on tavalisele palgatöötajale peale surutud mentaliteet samuti.
  • Kas Autorollo kaasomanikud oma huve enam ei kaitsegi ja sari- rollotajad on puhtamad kui prillikivi ?!
    Ja huvitav, kus fikseeriti ära avaliku huvi puudumine, ehk kaastunne valedest üdini kurnatud vastutusvõimetule, kes võis tehtut siiralt kahetseda, aga no parteipartisan ..
  • "ttrust"
    Ma pooldan, et sellisel ametikohal olev inimene saaks viisakat palka, et tal Oma Enda Raha eest perekonna restorani sööma viimisel ei teki kiustaust seda varastada.

    100% nõus! See lihtsalt tähendab, et igasugune kuluhüvitiste süsteem tuleb likvideerida.
    Kui Sul on vajadus Iraani suursaadiku abikaasale lilli kinkida, siis teed seda oma palga eest, punkt.
    Kui peab Katari lennundusfirma pealikuga õhtust sööma, siis maksad omast taskust, punkt.
    Riikliku taseme vastuvõtud on teine teema ja selle eest makstakse niikuinii teisi kanaleid pidi.
  • Esinduskulude-mentaliteet või kuluhüvitiste-mentaliteet (mis on üks ja sama) on põhimõtteliselt korruptiivne ja kahjulik kogu ühiskondlikule süsteemile. See nähtus tuleb ära kaotada.

    Varsti hakkavad eraettevõtetes, riigiettevõtetes või riigiasutuste töötavad inimesed samuti kuluhüvitisi sisse nõudma, sest nii mõnigi neist näiteks käib Haapsalust või Rakverest Tallinnas tööl (Käärkäsi käis näiteks Hundisilma talust) ja tal tekib mingi arusaam, et ta peaks saama oma töö ja töölkäimise eest rohkem raha, kui see tema kolleeg, kes üksrattaga sõidab naaberkvartalist tööle. Hakatakse nõudma, et tööandja maksab kinni üürikorteri jne.
  • Ei tunne seda diplomaatia köögipoolt nii hästi, aga iga diplomaat on riigile niikuinii ülisuur kulu (lähetus, majutus, kontor, laste koolid jne jne). Suure osa selle tegevuse mõte on, et kui äkki tekkib vajadus urgentselt kasvõi Iraaniga mingis küsimuses suhelda, siis võtab see vend, kes on Iraani Brüsseli saadikuga aastaid joonud ja ta naisele lilli viinud toru ja suhtleb, mitte ei pea otsima kodulehelt aadressi info@iraanivälisministeerium sinna ametlikku kirja saatma. Kui diplomaat juba niikuinii lähetatud on, siis ta peakski suhtlema ja sidemeid looma, mitte päeval peamaja jaoks kohalikku pressi refereerima ja õhtul kodus telekat vaatama. Kui see söömine ja joomine, mõistuse piires kingituste tegemine suhtlust õlitab, siis pole mõtet selle viimase 5% kulude pärast ehk nutta niiväga? Mis ei tähenda, et jämedat ja silmatorkavat ebaausat käitumist peaks tolereerima.
  • "113366"
    Kui see söömine ja joomine, mõistuse piires kingituste tegemine suhtlust õlitab, siis pole mõtet selle viimase 5% kulude pärast ehk nutta niiväga? Mis ei tähenda, et jämedat ja silmatorkavat ebaausat käitumist peaks tolereerima.

    Makstagu sellele diplomaadile siis sellejagu rohkem palka ja on küsimus päevakorrast maas. Lihtne.
  • Nii mõneski tsiviliseeritud riigis saab kaugelt töölekäimise kulud vähemalt maksudest maha arvata.
    "ttrust"

    Varsti hakkavad eraettevõtetes, riigiettevõtetes või riigiasutuste töötavad inimesed samuti kuluhüvitisi sisse nõudma, sest nii mõnigi neist näiteks käib Haapsalust või Rakverest Tallinnas tööl (Käärkäsi käis näiteks Hundisilma talust) ja tal tekib mingi arusaam, et ta peaks saama oma töö ja töölkäimise eest rohkem raha, kui see tema kolleeg, kes üksrattaga sõidab naaberkvartalist tööle..


  • "113366"
    Ei tunne seda diplomaatia köögipoolt nii hästi, aga iga diplomaat on riigile niikuinii ülisuur kulu (lähetus, majutus, kontor, laste koolid jne jne). Suure osa selle tegevuse mõte on, et kui äkki tekkib vajadus urgentselt kasvõi Iraaniga mingis küsimuses suhelda, siis võtab see vend, kes on Iraani Brüsseli saadikuga aastaid joonud ja ta naisele lilli viinud toru ja suhtleb, mitte ei pea otsima kodulehelt aadressi info@iraanivälisministeerium sinna ametlikku kirja saatma. Kui diplomaat juba niikuinii lähetatud on, siis ta peakski suhtlema ja sidemeid looma, mitte päeval peamaja jaoks kohalikku pressi refereerima ja õhtul kodus telekat vaatama. Kui see söömine ja joomine, mõistuse piires kingituste tegemine suhtlust õlitab, siis pole mõtet selle viimase 5% kulude pärast ehk nutta niiväga? Mis ei tähenda, et jämedat ja silmatorkavat ebaausat käitumist peaks tolereerima.

    Eraettevõtluses on see täiesti tavaline, et ettevõtte võtmetöötajad, juhtivtöötajad, rääkimata omanikest (osanikest), teevad selliseid kulusid omaenda taskust omaenda palga eest. Välja kujunenud praktika ongi selline, et seda tuleb teha ja "töised kulud" oma enda palga eest on paratamatus sellise eriala või tegevuse juures.
    Diplomaatidel peaks sama seis olema.
    Saaks aru, et suuremad kulud käivad tsentraalselt ja makstakse kinni tsentraalselt, mitte ei hüvitata isikule kui kulu.
  • Aga siis ta nurjatu ostab omale hoopis Tallinnasse väljaüürimiseks korteri ja Iraani saadiku naisele lilli ikka ei vii :-)

    "ziff"

    Makstagu sellele diplomaadile siis sellejagu rohkem palka ja on küsimus päevakorrast maas. Lihtne.


  • "113366"
    Nii mõneski tsiviliseeritud riigis saab kaugelt töölekäimise kulud vähemalt maksudest maha arvata.
    "ttrust"
    Varsti hakkavad eraettevõtetes, riigiettevõtetes või riigiasutuste töötavad inimesed samuti kuluhüvitisi sisse nõudma, sest nii mõnigi neist näiteks käib Haapsalust või Rakverest Tallinnas tööl (Käärkäsi käis näiteks Hundisilma talust) ja tal tekib mingi arusaam, et ta peaks saama oma töö ja töölkäimise eest rohkem raha, kui see tema kolleeg, kes üksrattaga sõidab naaberkvartalist tööle..

    Sellisel juhul tuleb see tööandja poolt, samuti maksuameti poolt eelnevalt reguleerida, lepingu sõlmida jne.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon