Reverse repo ja maailm. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Reverse repo ja maailm.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Väikene arvestus ja arvutused kui repo läheb nulli või selle ligidale hetkel on repo alla triljoni.
    Seekord mõjutab siis repo kriis kõige rohkem spekulatiivset osa.
    Siin on list top kinnisvara langused nagu näha Monaco on esikohal selle teooria korral ja Eesti kinnisvara nii väga ei langegi,mis on igati loogiline ka sest Eesti võlakoorem on väike ning muud majanduslikud näitajad on stabiilsed riskid on maandatud ja meie pankadel on reserv süsteemid norm likviidsus.
    Igatahes siin on repo mudeli järgi riigid mille kinnisvara teeb kõige tugevama languse ootan teie asja kohaseid argumente mida teie arvate ja kui sa arvad et see list on vale siis põhjenda ka miks.
    See krahh peaks juhtuma mõne kuu kuni aasta vältel.

    .Monaco
    2.Spain
    3.Greece
    4.Italy
    5.Cyprus
    6.Portugal
    7.United Kingdom
    8.United States
    9.Australia
    10.Canada
    11.Ireland
    12.Netherlands
    13.Sweden
    14.Switzerland
    15.Hong Kong
    16.Singapore
    17.China
    18.Japan
    19.South Korea
    20.estonia
  • List on saadud nii et , on kasutatud AI et ehk kurikuulus chat GP...talle on sisestatud kogu fed jm keskpankade info pluss kinnisvara hinnad ja kõik muu mis veel sellega seondub riikide sisemajanduse kogu toodang ja USA wall st tegevused lisaks bond Market jms asjad ja veel hunnik infot on sisse söödetud AI-le et teeks just listi mis juhtub repo kriisi korral ja millistes piirkondades suurim mõju ja just kinnivarale.
    Lisaks sellele on ai- le antud nende riikide valuuta turu väärtused + muud commodities kauplemise info + samuti ka raha pesu seadused ja muud sellega seonduv.
    Kokku tuli selline tulemus, öeldakse et arvuti vastu malet ei mängi.
    Kogu info mida analüüsis AI inimestel kuluks võib-olla 1-2 kuud kogu see info kokku panna ja leida seosed aga AI sõi info sisse tunniga kõik tabelid ja isegi neti majandus uudised ning minutiga andis vastuse
  • Siin keegi tegi mõni aeg tagasi ettepaneku, et Repo`le võiks teha päris oma isikliku teema. See on hea ettepanek!
  • Aga Repo, kirjuta veel, niimoodi on kõik su väärt mõtted ühes kohas koos ja kunagi saad raamatuna välja trükkida. Teistesse teemadesse ronimisel võib juhtuda, et midagi läheb suurest pildist kaotsi - tundub ju, et sa oled selline suure pildi mees
  • Palume jääda teemasse.
    Arutelu teema kohta :)
  • Kas ma saan õigesti aru, et sa väidad, et üleööturu lagunemine võib juhtuda "kindlasti võib-olla" mõne kuu või aasta jooksul? Kui jah, siis miks? Vaata, mis toimus viimati, kui asi hakkas käest ära minema, ja kuidas siis sekkuti. Miks arvad, et sel korral ei sekkuta või sekkumine on ebapiisav?
  • Nad võivad sekkuda aga turud ei allu enam sünkroonselt intresside tõusele ja langetamisele.
    Mbs ehk mortage backed securities ei sobi enam.
    Isegi kui nad teevad uue QE see peaks olema 3 korda suurem eelmisest korrast 2021, kus sellisel juhul võid sa ahju kütta dollariga euroga.
    Isegi kui fed vajutab qe gaasi põhja siis ülekande hammasratrad on kulunud ning see jõud ei pruugi rakenduda piisavalt kuna money market funds on jätkuvalt raha liigselt täis mida pole kuskile parkida.
    Need asukohad on võetud selle järgi et nendel on kõige suurem mulli lõhkemise risk sest kui repo kriis on käes siis mullid lõhkevad.
  • Kui me räägime Monacost siis seal....
    Maksuvaba raha on liikunud sinna enamuses ju fedi odavast rahast, lõpuks lõppeb raha juurde vool ka igasugused kahtlasemate rahade vood lõppevad kui fed ei tooda raha enam nii palju.
  • Fedi ja pankade likviidsuse võimekus on hetkel samal tasemel nagu post covid19 ajal aastal 2019 kus oli seis isegi natuke parem kui on hetkel.
    Ja ma ei ole näinud et nad midagi ette võtaks tõenäoliselt ei qe-d ei globaalset kriisi.
    Vahepeal tuleb ikka õhk välja ka lasta see ongi täiesti loomulik
  • 2019 oleks peaegu kõik pangad kukkunud ja täiesti sügav majandus kriis tulnud aga jäi ära kuna fed tehutses kiirelt leiti lahendused kuidas ära hoida.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon