BÖRSIHAI 2024
Log in or create an account to leave a comment
-
Börsihai tuleb taas!
Mäng kestab kolm nädalat: Mäng algab 21.10.2024 ja kestab kuni 8.11.2024.
Mängule registreerimine algab üks nädal enne mängu algust ehk 14.10.2024. Mänguga saab liituda ka mängu kestel ehk kuni mäng kestab.
Börsihai on investeerimismäng, millest osavõtt on tasuta ning kus kolme nädala jooksul on võimalik kaubelda USA suurimate ettevõtete aktsiatega. Mängija saab alguses 15 000 virtuaaldollarit mängukontole. Kahel järgneval esmaspäeval lisandub kontole veel 5000 virtuaaldollarit - kokku saab iga mängija 25000 virtuaaldollarit.
Lubatud 1 portfell mängija kohta.
Kaubelda saab Standard & Poors 500 indeksisse kuuluva USA 500 suurema ettevõtte aktsiaga.
Esimese koha auhinnaks on:
5 000 eurot
Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 1 aasta digitaalne lugemisõigus
1 pilet Investor Toomase konverentsile
1 aasta tasuta kasutamisõigust Investonian platvormil
Parimale koolinoorele on auhinnaks:
1000 eurot
Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus
1 pilet Investor Toomase konverentsile
1 aasta tasuta kasutamisõigust Investonian platvormil
Lisaks on nädalaauhinnad: nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejale 1000 eurot ja koolinoorele 100 eurot. Nädalaauhinnad antakse välja ainult kahe esimese mängunädala eest. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole.
See ei ole veel kõik, sest kõik, kes registreeruvad Börsihai mängule ja teevad vähemalt ühe virtuaaltehingu, saavad mängu jooksul teha ühe tasuta välisväärtpaberi ostutehingu. Teenustasu kompenseeritakse 1 kord nädalas esmaspäeviti.
Lisaks loosime iga nädal välja ka 10x10 eurot Kasvukonto krediiti kõigi nende vahel, kes on teinud vähemalt ühe virtuaaltehingu.
Kindlasti soovitan tutvuda ka mängu tingimustega.
Edukat mängu! -
Reeglid on muutunud. Kas sel korral Äripäeva tasuta lugemise õigust ei pakuta?
Ma võib olla mängu ajal mõnd artiklit loeksin, kuigi suurt mõju sellel tulemusele muidugi ei ole. -
Hello! Can you please tell me will it be any transaction fees (and which ones if yes) within Börsihai? Or all the transactions are without any fees?
-
Kas üks tasuta väärtpaberitehing kehtib ainult USA turul? Ainult S&P500 nimekiri?
-
Väldime seekord nuttu ja hala ja küsin, kas tehingu aeg on ikka sama, mis vanasti?
-
"AlinaN"
Hello! Can you please tell me will it be any transaction fees (and which ones if yes) within Börsihai? Or all the transactions are without any fees?
There is a fee 0,1% of the transaction volume. -
"annom"
Kas üks tasuta väärtpaberitehing kehtib ainult USA turul? Ainult S&P500 nimekiri?
Tasuta välisaktsia ostutehingut saab kasutada kõikide välisväärtpaberite puhul (v.a Balti aktsiad). Pakkumine kehtib Börsihai mängu jooksul ehk kuni 8.11 ja eelduseks on vähemalt üks virtuaaltehing Börsihai mängus. -
"stocker"
Väldime seekord nuttu ja hala ja küsin, kas tehingu aeg on ikka sama, mis vanasti?
Selles osas pole midagi muutunud.
USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minuti möödudes pärast orderi andmist turu viimase hinnaga.
Ootele jäänud tehinguid täidetakse 3-minutiliste intervallidega ja seetõttu võib tekkida lisaviivitus kuni 3 minutit. Ootele võib tehing jääda juhul, kui limiithinnaga seatud orderit ei ole turutingimuste tõttu võimalik täita. -
USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minuti möödudes pärast orderi andmist turu viimase hinnaga.
Ootele jäänud tehinguid täidetakse 3-minutiliste intervallidega ja seetõttu võib tekkida lisaviivitus kuni 3 minutit. Ootele võib tehing jääda juhul, kui limiithinnaga seatud orderit ei ole turutingimuste tõttu võimalik täita.
Kas ma saan õigesti aru, et limiit täidetakse siis +3min jooksul aga market alati ca +20min?
Kumb kiiremini mängus toimib? -
Millal mäng käima läheb? Mulle tuleb hetkel ette kiri :
Orderite edastamine antud kontol ei ole lubatud -
Hetkel mäng ei käi. -
Tere, kuidas käib börsihail tehingu sulgemine?
-
"Janar"
Ootele jäänud tehinguid täidetakse 3-minutiliste intervallidega ja seetõttu võib tekkida lisaviivitus kuni 3 minutit. Ootele võib tehing jääda juhul, kui limiithinnaga seatud orderit ei ole turutingimuste tõttu võimalik täita.
Kas ma saan õigesti aru, et limiit täidetakse siis +3min jooksul aga market alati ca +20min?
Kumb kiiremini mängus toimib?
Nii limiit- kui ka turuorder täidetakse 20 minuti möödudes. Ootele võib jääda ainult limiithinnaga order, kui hind pole börsil soovitud limiiti saavutanud ehk siis limiithind peab püsime üle või alla soovitud limiidi vähemalt kolm minutit, et limiitorder täidetaks. -
"kristlipp"
Hetkel mäng ei käi.
Mäng juba käib. Kas olete kindel, et üritate õige konto alt orderit edastada? Börsihai 2024. -
"S.Arabella"
Tere, kuidas käib börsihail tehingu sulgemine?
Samamoodi nagu selle avasite. Ost-müük alt valida "müük" ja täita orderlahtrid vastavalt oma soovile. -
"Nelli Janson"
"kristlipp"
Hetkel mäng ei käi.
Mäng juba käib. Kas olete kindel, et üritate õige konto alt orderit edastada? Börsihai 2024.
Valisin vist enne jah virtuaalkonto orderi sisestamiseks, mitte Börsihai 2024. -
Ai, krt! Mul olid välja vaadatud toredad aktsiad, mida aga kahjuks, ei saagi osta :S.
-
Edetabel?
-
Infoks, et Börsihai edetabeli kuvamisega on väikesed tehnilised viperused ja hetkel tegeleme nendega.
-
Hei! Kas saan õigesti aru, et virtuaalkontol olev vaba raha kuulub samuti portfelli turuväärtuse summasse? Või loetakse ainult ostetud aktsiate turuväärtust?
-
Seletage palun, ma ise ei saa aru. NVIDIA aktsia hind on 138,19 USD, kuidas on võimalik osta 109 aktsiat, kui sul on 15000USD
-
"MITPIT"
Hei! Kas saan õigesti aru, et virtuaalkontol olev vaba raha kuulub samuti portfelli turuväärtuse summasse? Või loetakse ainult ostetud aktsiate turuväärtust?
Portfelli turuväärtust hinnatakse kõikide varade pealt, sh avatud positsioonid -
"S.Kont"
Seletage palun, ma ise ei saa aru. NVIDIA aktsia hind on 138,19 USD, kuidas on võimalik osta 109 aktsiat, kui sul on 15000USD
Kuna internetipangas on turuinfo 15-minutilise viiteajaga, siis raha broneeritakse selle hinna alusel, mis internetipangas sel hetkel kuvab, aga tegelik turuhind võib olla sellest näiteks kõrgem ja sellest tulenevalt võib konto minna ostmise hetkel ka mõnevõrra miinusesse. -
Reedene sulgumishind oli 138
Esmaspäeva vahemik oli 138.01-143.71
109 aktsia ostmiseks 15k eest oleks pidanud hind olema 137.61 v alla selle.
Seda ilmselt S.Kont mõtleb. Tahaks ise ka teada, mis hetkel sellist hinda kuvab. -
"Schlagbaumm"
Seda ilmselt S.Kont mõtleb. Tahaks ise ka teada, mis hetkel sellist hinda kuvab.
esmaspäeval oli ju alla 137 hind, order on sisestatud 15.19, täidetud 16.45, kõik on õige, st orderi sisestamise hetkel oli raha piisavalt selle hinnaga 109a ostuks -
"pahurik"
"Schlagbaumm"
Seda ilmselt S.Kont mõtleb. Tahaks ise ka teada, mis hetkel sellist hinda kuvab.
esmaspäeval oli ju alla 137 hind, order on sisestatud 15.19, täidetud 16.45, kõik on õige, st orderi sisestamise hetkel oli raha piisavalt selle hinnaga 109a ostuks
Ainult siis, kui arvestusse lähevad extended hours prices -
Tahtsingi teada, et kas osta saab ka eel- ja järelturu hinnaga, kui sobival hetkel order sisestada, mis sest, et börsipäeva sees seda hinda ei näe.
-
"Schlagbaumm"
Tahtsingi teada, et kas osta saab ka eel- ja järelturu hinnaga, kui sobival hetkel order sisestada, mis sest, et börsipäeva sees seda hinda ei näe.
ei saa, antud juhul sisestati market order ja käiku läks turu avanedes, nagu Nelli kirjutas, siis läks konto miinusesse. Tegelik ostuhind oli 138.19 ju. -
St minu eeldus on olnud, et kui sisestan orderi enne börsi avanemist, näen ma eelmise börsipäeva sulgumishinda. Ilmselt vale eeldus.
-
"Schlagbaumm"
St minu eeldus on olnud, et kui sisestan orderi enne börsi avanemist, näen ma eelmise börsipäeva sulgumishinda. Ilmselt vale eeldus.
no aga hetkel on võimalik vaadata, mis nr. näitab:) -
Minu hinnangul reaalelus ei lähe order täitmisele kui puudub piisav raha. Samamoodi peaks olema ka Börsihai mängus.
-
"slvr"
Minu hinnangul reaalelus ei lähe order täitmisele kui puudub piisav raha. Samamoodi peaks olema ka Börsihai mängus.
täitmine on ju viitega, siis ei saagi turuhinnaga ordereid panna. Päriselus sul order täidetakse ka kohe, mitte hiljem. See on küll täiesti tühine probleem. -
"Nelli Janson"
"S.Kont"
Kuna internetipangas on turuinfo 15-minutilise viiteajaga, siis raha broneeritakse selle hinna alusel, mis internetipangas sel hetkel kuvab, aga tegelik turuhind võib olla sellest näiteks kõrgem ja sellest tulenevalt võib konto minna ostmise hetkel ka mõnevõrra miinusesse.
Suur aitäh, sain vastuse. Eile oli küll alla 138 ja täitsa loogiline. -
Liidri portfelle ei näita eile ühtegi tehingut. Kuidas ta esikohale tõusis?
-
"Jaak"
Liider on ostnud esmaspäeval PM aktsiat, mis on oma vääruses eilse päeva jooksul märkimisväärselt tõusnud ja mängija pole lihtsalt oma positsiooni maha müünud veel. -
"Nelli Janson"
"Jaak"
Liider on ostnud esmaspäeval PM aktsiat, mis on oma vääruses eilse päeva jooksul märkimisväärselt tõusnud ja mängija pole lihtsalt oma positsiooni maha müünud veel.
õige jah niimoodi saab ka, tänan -
Tere, paljud aktsid millega ma proovin osta siis neid ei ole seal mängus. Kas on kusagil mingi list mis aktsiatega siis saab mängus kaubelda ilma, et ma aega raiskaks otsimisele ja siis kui sisestan tuleb välja, et seda ei saagi osta.
-
"Mängur"
Tere, paljud aktsid millega ma proovin osta siis neid ei ole seal mängus. Kas on kusagil mingi list mis aktsiatega siis saab mängus kaubelda ilma, et ma aega raiskaks otsimisele ja siis kui sisestan tuleb välja, et seda ei saagi osta.
Reegleid lugesid?
Kauplemispiirangud
7.1. Kaubelda saab ainult Standard and Poors 500 indeksisse kuuluvate aktsiatega.
7.2. Aktsiate nimekiri avaldatakse enne mängu algust mängu foorumis.
7.3. Mängu korraldajal on õigus aktsiate nimekirja hiljem muuta. -
Miks müüa ei saa?
Tehingu sooritamiseks ei ole kontol piisavalt vajalikku väärtpaberit. -
"kaase"
Miks müüa ei saa?
Tehingu sooritamiseks ei ole kontol piisavalt vajalikku väärtpaberit.
Eeldavasti pole õige konto/portfelli peal. Vali börsihai 2024. -
"kaase"
Miks müüa ei saa?
Tehingu sooritamiseks ei ole kontol piisavalt vajalikku väärtpaberit.
Sama probleem ja õige virtuaalkonto :/ -
probleem on ekraani ja tooli vahel
ehk on samade väärtpaberite müügitehing juba ootel? -
Nii ta oli
-
Ma suures "tuhinas" ladusin esmaspäeval kõik teavitused ristist (x) kinni. Paluks abi. Kas tasuta ostutehingu ankeedile on link ka? Tänud ette!
"Kes registreeruvad Börsihai mängule ja teevad vähemalt ühe virtuaaltehingu, saavad mängu jooksul teha ühe tasuta välisväärtpaberi ostutehingu. Teenustasu kompenseeritakse 1 kord nädalas esmaspäeviti." -
"RaitM"
Ma suures "tuhinas" ladusin esmaspäeval kõik teavitused ristist (x) kinni. Paluks abi. Kas tasuta ostutehingu ankeedile on link ka? Tänud ette!
"Kes registreeruvad Börsihai mängule ja teevad vähemalt ühe virtuaaltehingu, saavad mängu jooksul teha ühe tasuta välisväärtpaberi ostutehingu. Teenustasu kompenseeritakse 1 kord nädalas esmaspäeviti."
Võib erandkorras kirjutada maaklerid@lhv.e või lihtsalt oodata esmaspäevani, siis ilmub see teavitus uuesti, kui pole pakkumist veel kasutanud. Pakkumine kehtib mängu lõpuni. -
Samuti küsimus teenustasu kompi kohta - kas kehtib ka enda PIKis tehtud tehingule?
-
tore näha, et see aasta pole jälle mitte midagi muutunud.
pmst kaks nädalat pead panustama firmade tulemuste peale. kellel vähegi kogemust siis teab, et selline asi päris elus on võimatu.
miks mitte mängu natuke huvitavamaks teha ja tuua mängu reegel, et üle overnight tehinguid pole võimalik teha.
miks Nelli, miks on seda nii raske teha ? -
"vaider"
tore näha, et see aasta pole jälle mitte midagi muutunud.
pmst kaks nädalat pead panustama firmade tulemuste peale. kellel vähegi kogemust siis teab, et selline asi päris elus on võimatu.
miks mitte mängu natuke huvitavamaks teha ja tuua mängu reegel, et üle overnight tehinguid pole võimalik teha.
miks Nelli, miks on seda nii raske teha ?
siis oleks ju tegu puhtalt päevakauplemisega ja seda teha selle delayga on suht absurd. -
Hm, mina olen küll leppinud sellega, et see on ennustusmäng. Võib vabalt võtta riske ja teha panuseid, mida reaalses elus ei teeks.
Lihtsalt niisama, oma lõbuks, kui aega on.