Kallin ja teised day-traderid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kallin ja teised day-traderid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 23 aastaselt ehk veel viitsiks sellega kuigipalju tegeleda, kuid elu tahab ju kah elamist. Kui te ei soovi Prozaci kuuridega lõpetada, siis soovitaksin kaaluda rahulikumaid strateegiaid. Kõigil, kes oma nina soovivad kiirelt arenevale tehnoloogiaturule toppida, soovitaksin enne läbi lugeda Geoffry Moore ja kompanjonide Gorilla Game. Seejärel võtke positsioon gorilladesse, nautige elu ja teie portfell kosub iseenesest. Teil pole vaja erilist muret tunda ka 40% NASDAQ-i languse pärast. Gorillad teevad hetkelise languse tagasi niikuinii. Teie asi on vaid uute Gorillade otsimine ja leidmine, ning hääbuvate väljaviskamine oma portfellidest. See on juba tõeliselt nauditav tegevus, millest day-trader unistadagi ei oska. Head Gorilla mängu !!
  • ei tea kas ikka on nii, paljud kõvad tegijad jäävad ikka vist traderitena pinnale ma usun. olen kuulnud, et juba tunniajase jälgimisega võib kõvasti pappi teha.
  • sorry, tahtsin öelda, et jägima peab iga päev tund aega ainult
  • Kallin töötab toimetajana Ekspress Grupi väljaandes. Paistab et kogu tema aeg läheb mujale. Kuidas oleks, kui pangas istuks mees, kes terve tööpäeva jooksul tegeleb ainult hobi korras arvutikujunduse ja artiklite kirjutamisega? Kaua ta seal püsiks?
  • Tunniajase jälgimisega kõvasti pappi küll on raske teha. Ikka 15.30-st kuni õhtuni. Samuti eeldab see teooria tundmist, niisiis asi pole nii lihtne kui paistab. Suvaline surkimine võib väga valusasti kätte maksta.
  • Beasti jutt on täitsa õige.Need ,kes mõtlevad,et natuke istun arvuti taga ja pappi tuleb nagu muda, eksivad rängalt.Soovitan kõigil õnneotsijail kõigepealt mängida simulaatoritega ja siis te veendute,et nii lihtne see ei olegi.
  • Olles minevikus mõnda aega diilingdeskis oma igapäevast leiba teeninud, sain paari aasta jooksul suurt hulka erinevaid daytradereid ja muid spekulante näha. Selle asja jooksul koorus välja üks väga suure sagedusega korduv pattern:

    Enamus inimesi alustavad väikselt ja ettevaatlikult, võidavad veidi, kaotavad veidi, aga jäävad natuke plussi. Need kes ei jää plussi, lahkuvad, need kes jäävad, muutuvad tasapisi julgemaks ja suurendavad panuseid.

    Inimestel, kes mängivad sellisel moel oma rahaga, jookseb kuskilt üks nähtamatu piir, millest edasi ei suudeta enam kaotusesse emotsioonideta suhtuda. Rahalises väärtuses võib see piir igal inimesel erinev olla, aga enamusel inimestest on see olemas.

    Nüüd, millalgi jõuab meie daytrader oma panustes selle piirini, ja kui siis turg pöördub vastu hoitud positsiooni, tabab inimest paanika, ja ratsionaalne otsus positsioon sulgeda lükatakse edasi, lootuses, et turg taastub. Ja siit edasi muutub selle otsuse tegemine iga hetkega raskemaks ja valusamaks. Siinkohal on hea meelde tuletada 97.ndat aastat, kus lõpuks suur osa inimesi oma positsioonidest väljuma sunniti.

    Ma olen mitmeid aastaid Kommertskoolis loenguid pidades kasutanud ühte lihtsat testi, ja läbi aastate on tulemus raudse järjekindlusega samaks jäänud. Test ise koosneb kahest valikust:

    Sul on valida:

    a) 90% tõenäosusega võidad 100 krooni
    b) 100% tõenäosusega võidad 90 krooni

    Ning teine valik:

    a) 90% tõenäosusega kaotad 100 krooni
    b) 100% tõenäosusega kaotad 90 krooni

    Silma järgi nii umbes 80% auditooriumist valib esimesest paarist b ja teisest paarist a. Mida see näitab on see, et inimesel on erinev suhtumine riskimisse sõltuvalt sellest, kas ta peab riskima võitmise või kaotamisega. Võitmise puhul on otsuse tegemine oluliselt lihtsam (ja meeldivam), kaotuse puhul kaldub enamus inimesi kergemini otsuse võtmist iga hinna eest edasi või endalt ära lükata, kasvõi juhuse hooleks jätta.

    Toodud näites asju juhuse hooleks jättes on kaotus limiteeritud 100 krooniga, tegelikus elus NASDAQ-il margini peal kaubeldes võib aga lugu palju palju hullem olla.

    Loomulikult on inimesi, kes suudavad ka sellises olukorras edukad olla, aga kogu selle pika jutu mõte oli tungivalt soovitada enne hoolega ja väga kainelt järele mõelda ning oma eeldusi ja võimalusi analüüsida, enne kui pea ees vette hüpata. Sest see VÕIB olla su elu kõige kallim viga.
  • to Tarmo: Huvitav ja õpetlik jutt. Kuidas saada nii, et võitudesse ja kaotustesse suhtuda nagu arvudesse, mitte rahasse. Äkki toob see, puhas matemaatika, edu!?
  • Kas te oskate mõistlikult öelda
    kuidas ma saan mõõta a.hinna
    languse ja tõusu *tõenäosust*???

    Kas mängides läbi stsenaariumid -
    ootan kasumit 100M, mis juhtub
    kui see tõuseb 10% või langeb 20%???

    Matemaatiliselt küll ...

    p.s
    Näide on hea, kuid 100EEK puhul
    ma riskiksin kogu summa kaotamisega
    10 000EEK puhul samuti
    aga 100 000EEK investeeriksin oma ärisse
    (või indeksit jälgides a-sse)
  • Vastuseks tõenäosuse arvutuste kohta: Lihtsustatult- finantsmaailmas kasutatakse reeglina eeldust, et tõenäosuslik jaotumine on sümmeetriline. Liikumise tõenäosus alla on sama suur kui üles (korrigeerituna küll riskivaba intressiga). Eelnev liikumine ei mõjuta tulevaste liikumiste tõenäosust.
    Lähiajal on plaanis panna selle kohta investeerimiskooli üles ka pikem artikkel. Aga konkreetsetele küsimustele oleme alati ka foorumites valmis vastama. Kiiremini leiame need küll üles, kui panna need eraldi pealkirjana üles, või kasutada järgmisest nädalast esilehele ilmuvat "küsi LHV-lt" boxi.
  • ok tõnis, milline on tn, et microsofti aktsia on kuu aja pärast - ütleme mai lõpuks - 10% langenud või tõusnud?

    'Eelnev liikumine ei
    mõjuta tulevaste liikumiste tõenäosust. ' Mõned tn künkad on tasasemad ja mõned järsemad, mille põhjal siis see küngas luuakse?
  • Tüüpiliselt kasutaksid sa sellisel juhul ajaloolist volatiilsust, ja eeldaksid, et see jääb ka edaspidi samaks. Kui sind huvitab, siis ma võin proovida ka valemi kuidagi tekstimoodis sisse pungestada.

    Eelnev liikumine ei mõjuta tulevaste liikumiste tõenäosust käib liikumiste suuna kohta, s.t. et kui hind viimase üheksa ajaühiku jooksul on liikunud üles, ei muuda 50/50 (korrigeerituna riskivaba intressiga blablabla...) vahekorda kümnenda ajaühiku jaoks.
  • Panen siia ühe lingi loost, mis pajatab uurimusest millest selgub, et day-traderid on kaotuste poole peal ja day-tradingu firmad võidus.

    Mulle pakkus huvi fakt, et eelmise aasta juunis 9 inimest tapnud ja seejärel enesetapu sooritanud mees Mark Barton oli day-trader. Tapetud olid aga kahe day-tradingu firma töötajad.

    lugu ise

  • Mäletan, mäletan. Öösel kella 3 paiku panin korraks CNN-i käima ja just oli otseülekanne Atlantas toimuvast. Otsiti seda selli taga. Samal ajal olid ka igasugused versioonid, miks mees korraga brokerfirmade vastu pahaseks oli saanud. Mäletan, et siis arvati, et on muud põhjused, sest mees ei olnud väidetavalt mingi 3 kuud enam kaubelnud (tõenäoliselt kaotas juba ammu kõik ära).
    Sellised sündmused lausa kutsuvad daytradingule.
    Mulle meeldib daytradingust alati jutte lugeda, sest mina küll veel ühtegi sellist inimest ei tea, kes ütleks, et ta aja jooksul on miinusesse jäänud. Ikka tulevad kõigil meelde positiivsed momendid.
  • ons vaja,et kõik võidavad?
    daytrading sobib siiski neile, kel pole hiigel- summasi kasutada ja miks lasta kaotsi 10-30%
    kõikumised,kas ei viitsita?! või ei osata tippe ja põhju enamväham ajastada.
    "ärge muretsege küll
    gorillad tõusevad 40%st miinusest tagasi"see 40%
    kasvõi pool sellest tuleks endale tasku püüda,
    mitta lohutada ennast hästivalitud positsiooniga,
    mis kunagi ikka tagasi kosub.
    Kogenud daytrader elab kindlasti rahulikku elu kuna ta on iga liikumisega turul kursis ja ükski
    40 prossane kukkumine ei ole talle pärast golfiväljalt tulekut(investor) painavaks üllatuseks.
  • Tegevus nagu iga teinegi. Võiks isegi öelda et töö nagu iga teine töö.
    Kes tahab edukas olla peab oma ametit valdama.
    Kes on daytradingu selgeks saanud see on edukas.
    Ja nii nagu ei saa meist kõigist baleriine või estraaditähti nii ka daytrading igaühele ei sobi. Väheke peab eeldusi ka olema.
    Õige ei ole väide et daytrading on lihtne ja papp tuleb kergelt kätte. Ei - vaeva tuleb näha ja kõvasti tööd teha.
    Daytrading ei ole mingi õnnemäng mida mõned 'kangelased' a la Mark Barton teevad.
    Kui asju mõistlikult võtta ja mitte lollusi teha siis ei ole vaja kedagi maha lasta. Puhtalt enda lollus.
    Ja risk on igal pool, daytradingus kui ka pikaajaliselt investeerides.

    On tõsi et daytrading on rohkem proffide pärusmaa.
    Day trading also requires in-depth knowledge of the securities markets and trading techniques and strategies. In attempting to profit through day trading, one must compete with professional licensed traders employed by securities firms. You should have appropriate experience before engaging in day trading. In addition, utilizing day trading strategies may require you to trade your account aggressively and incur substantial commission charges. The total daily commissions you pay on your trades may greatly increase your losses or significantly reduce your earnings and must be recouped in order to realize a profit. In light of these factors, Salomon Smith Barney does not promote day-trading strategies for our individual clients.
    Väga avameelselt öeldud. See on nagu profiliiga kus amatööril on raske hakkama saada.
    Sellest hoolimata on üksikuid iseõppinud proffe kes suudavad ja saavad hakkama.

    Daytradingul on veel üks omapära. Aega otsuse tegemiseks on vähe. Enamasti ei jõua põhjalikult analüüsida - otsus tuleb teha kohe. Paljud sattuvad krampi ja teevad vale otsuse.
    Aga nagu eespool õieti märgiti ka 97 aastal ei suutnud paljud õiget otsust teha - kuigi aega oli nädalaid. Siit võib teha järelduse et nagu daytrading ei sobi kõigile, nii ka üldse investeerimine ei sobi kõigile.

    Eespool oli mainitud võimalus et kui on palju raha siis investeeriks hoopis oma ärisse. Jah, aga ka investeerimist, aktsiatega kauplemist ja daytradingut tuleb samamoodi käsitleda kui ´oma' äri. Tahe teenida riskeerides rohkem (kui tavalise tööga). Otsida võimalusi ja olla valmis kaotusteks.
  • Ühinen täiesti sanderi arvamusega. Spets. Minu arvates ei tegele daytrading 40% kõikumistega, see on rohkem spekulantide pärusmaa. Daytrading on selline 1/16, 1/8, 31/32, 253/254 jne. Igatahes on see närvesööv ja stressi tekitav töö. Miks aga Eesti Ekspress laseb oma töötajal töö ajal ja kohas sellise tegevusega tegeleda? Võib-olla teenib ekspress sellest endale raha või saab järgmise ajakirjandusliku teose?
    Investori termin tuleks ikkagi lahti rääkida. Firmat juhtides olen pidanud kogu aeg tegema otsuseid, milline on oluline järgmine samm; Millisele potensiaalsele kliendile ma oma aega ja raha kasutan; jne... See on täpselt sama, mis investeering. Investori põhitunnus on oskus kaotada, sest tavalisti võidab Ta ainult ühel juhul kümnest. See on minu isiklik arvamus (IMHO - In My Humble Opinion).

    Veiko
  • Minu arvates ei tegele daytrading 40% kõikumistega, see on rohkem spekulantide pärusmaa. Daytrading on selline 1/16, 1/8, 31/32, 253/254 jne. Igatahes on see närvesööv ja stressi tekitav töö.


    Kuidas võtta,ehk ma polegi siis lihtsalt daytrader,
    kuna keskmiselt nülin alla 10 taalastelt aktsiatelt
    3/8kku.1/16ku püüdmine on tõesti nüri tegevus ja
    mõtetu üritus,pikalt ei viitsi selle mõttetust seletama hakata,ka lühidalt mitte.

    See 40 prossa ei tulegi heal spekulandil-daytraderil ühe ropsuga 10 pealt ostes ja 14 pealt müües,suurem tõus läheb kohe müügiks ja ostetakse
    tagasi hetkelise kasumivõtu lõpul või mil iganes.Iga
    üks teeb nagu talle meeldib ja oskab.
  • Spets. Mõne aktsia puhul tuleb see 40% lihtsalt. Kui aktsia kõigub ühe päeva sees 7/8 ja 1 1/8 vahel ongi 40% täis. Selliseid on enamik OTCBB aktsiad.

    Veiko
  • see turg on lihtsalt üles ehitatud pideva
    nülgimise taktikale,väga harva kui mõni tegija aktsia otse´üles põrutab.Väikese raha puhul ongi see viga ,et kõikumised on nii tillud ,et tehingutasu
    sööb võimaliku 1/4 ära kui mängida näiteks 100 MSFTi aktsiat.Tavalisel daytraderil pole eriti suurt
    summat ja ostes normaalse koguse a 100 taalast aktsiat paneb ta kogu oma raha mängu,et saada
    normaalne kasum 1/4-1/2 liikumise pealt.Suuremat osa oma rahast ühe aktsia alla pannes saab mängur lõpuks alati tünga,kas või Nokia näite puhul.
    Väikese raha jaoks omad mängud suurele omad.
    Fondi juhid,kes liigutavad miljardeid ja toodavad
    mitmeid kümneid protsente kasumit ,teenivad palka
    mõnisada tuhat taala ja mitte 10 miljonit.Väikese
    rahaga nad ei suudaks midagi sellel turul teha,sellepärast nad palgatööd teevadki ja kehva tootluse puhul antakse neile lihtsalt kinga.
    Kui nad nii profid on ,miks nad ei hakka oma rahaga mängima ja sellest astronoomilisi summasi ei kasvata.Nende hulgas on kindlasti ka erandeid.
    Ma ei tea erilisi näiteid ja juhtumeid,kuid see mida olen kuulnud nende väikeste palkade kohta
    pani mind imestama.Sellel turul tunneb ennast kõge
    lahedamini spekulant alates 400 000 - 1 000 000
    taalast ja enam,ülemist piiri ei oska öelda.
  • Olen natuke isiklik.Mind pole kunagi huvitanud
    uudised ega aktsia perspektiiv vaid see,kuidas kõige lollikindlamalt ja sealjuures tõhusalt aktsiatega raha teha.Igal juhul pole mõtet liiga pikalt oma positsiooni hoida.Oli küll Nasdaqi
    imeaeg ja Eesti börsi imeaeg,kuid need,
    kes usuvad lõputut taastumist ja edasi põrutamist saavad lõpuks ikka tünga.Mille poolest siis on
    pikk positsioon parem kui pidev nülgimine?
    Kes on nii kõva ärimees,et ei suvatse oma aega
    nn.daytradinguga raisata,sest teenib oma äriga rohkem kui aksiatega?ta vist ei oska lihtsalt
    aktsiatega mängida ja võiks mitte suhtuda daytrderitesse-spekulantidesse
    üleolevalt vaid unustada aktsiad ja minna mängida
    golfi ja surfata ja arvata ,et ta ongi .........
  • Spets. Ma ei suhtu sugugi üleolevalt ja tunnistan ausalt, et ei oska lühiajaliselt raha teha. Igal ühel on oma stiil ja võimalused. Mul ei ole daytraderite vastu midagi. Mõni aga arvab, et ainult MSFT, ORCL ja CSCO on ainsad kasulikud investeeringud, mina seda ka ei arvaks. Need aga määratlevad NASDAQ'i liikumise suuna. Vihje sinule. Esmaspäeval võib mu HCOM'iga mäng peale hakata. Sain just RealStocks.com 'i soovitusmaili, mille täpse sisu postitasin SI HCOM'i threadi.

    Veiko
  • Veiko.Üleoleva ja halvustavana pidasin silmas
    teema algatajat,herr GGd.
  • Kallin vaeseke saigi Luige käest kinga. Ei tea, kuidas ta trading edeneb. Kui ta NOK ja SNRA tegi, siis tunnen kaasa.
  • Päris huvitav oleks teada, mida loo peategelane ise asjast arvab? Graafik, vast küsid järele ja publitseerid tema kommentaari ka!
  • Küllap Kallin kommenteerib kui ta tahab, võin vaid öelda, et ta külastab endiselt regulaarselt seda foorumit.
  • Kas seekord ei läinud me selle teemaga natuke liiga kaugele?
    Kui K kaotas töökoha, siis peaks meil olema piinlik norida tema kallal.
    Kui oli tahtmist daytradingut arutada, siis miks see isiklikult seoti K nimega ?
    Liiga isiklik... ebamugav tunne...
    kas kadedus, või üleolev tunne või mis (ülbus?) lõi liiga tugevalt välja?
  • Daytraderite diskrimineerimine igal sammul.....
  • õige, kaua peab seda veel taluma?
    Luua tuleb Daytraderite rinne kuhu võivad astuda vaid parimad.
    Kes ei ole Daytrader see ei ole inimene !
    Mittedaytrderid tuleb sulgeda töölaagritesse.
    :)

  • No nii, esimene ohumärk ongi käes! Daytraderid on agressiivseteks muutunud ;)
    Kõigepealt loevad neutraalsest kirjutisest välja, et neid halvustatakse ja siis hakkavad ise teisi töölaagritesse sulgema. Kas need pole depressiivse käitumise tunnused - jälitamismaania ja agressiivsus.

    SPETS, loe mu lugu veelkord läbi ja ütle, millega ma daytradereid mõnitasin või halvustasin. Kui suitsetajale või liigsööjale soovitatakse tema tervise huvides hakata viljelema tervislikumaid eluviise, kas see on siis nende mõnitamine ja halvustamine.

    Ega ma ei väidagi, et erandeid ei võiks olla. Väitis ju Churchillgi, et tema pikaealisuse saladus on no sports ja priske sigar. Eks või ka daytraderite hulgas olla tõelisi kõvanärve, kes kaua selle ameti peal vastu peavad.

    BTW, äkki oskab keegi kommenteerida, millise koefitsendiga hindavad kindlustusfirmad riski, kui nad daytraderitega elukindlustuslepinguid sõlmivad?
  • Ega siin keegi ei ülbitse ega parasta. Lihtsalt Surgeon General Warns: day-trading can be dangerous to your health and wealth. Seda tuleb teada ja arvestada.
    Luigest saan ka aru: töö ajal muud asjad, bandwidth ka läheb nahka...
    Samas - leidku inimesele sobivam töö!
  • Kui saan 100 milli kokku ei viitsi isegi
    dd tegeleda ja oma aega peaasjalikult monitori taga kulutada,kuid elu tahab elamist ja 100 milli
    kokku ajamist.
    GG.kaitsen ennast alati sellelt
    positsioonilt kus olen,ei midagi isiklikku.
  • See mulle juba meeldib.
    Varsti teenib MK aastas rohkem kui EE.
    Näiteid pole vaja kaugelt otsida.
  • Selle koha pealt küsiks pika ja muu positsiooni
    pidajatelt kui suures miinuses nad olid NASDAQi 4 aprilli -600 vabalanguses.Sobib % .
    Ise olin mustemal hetkel nullis,sest eelnev kasum oli hetkeks võrdne jooksva miinusega.Raha oli mängus alla 40 prossa.

    Kas keegi teenis sel päeval ka märksa rohkem tavalisest keskmisest?Arvan ,et enamus oli õnnelik
    kui nulligi sai.
  • Üks mu tuttav keegi Elder on võrrelnud daytrading´ut arvutimängudega. Tavalist invetseerimist võib vaadelda, kui mängu alustamist esimesest tasemelt. siis daytrading on mingi 9 või 10´s tase. tavaliselt inimesed ei alustada mängimist sellistelt tasemetelt, selleks on vaja oskusi....

    Samas arvan isiklikult, et siiski oleneb kõik isiksusest. Kõigile inimestele ei sobi pikajaline investeerimine ning mõned ei suuda taluda intraday pinget...
  • Arvan, et kõik on personaalne. Üldistused a la "daytraderid on lollid" on jama. On väga häid daytradereid ja väga häid pikaajalisi investoreid. Ja ka halbu.

    Kahtlemata nõuab daytrading rohkem energiat ja pole praktilselt võimalik põhitöö kõrvalt. Samas, ei saa nõustuda väitega, et daytrading nõuab suuremaid oskusi.

    Ja veel - kas peale daytradingu on ainus võimalus pikaajaliste positsioonide võtmine? Mulle endale väga hingelähedane value investing e. kui midagi on "out of value" turul, siis reageerid vastavalt lühikese või pika positsiooniga. Ja oled kas lühi- või pikaajaliselt.
  • beast, sul on õigus.
    Võimalusi turul tegutsemiseks on palju. Daytrading on vaid üks nendest. Ilmselt on see hea teema mida on hea arutada. Ja arutajad on enamasti mittedaytraderid.
    Ega mina ise ka tegelikult Daytrader ei ole.
    Mis aga pole õige on enda arvumuse peale surumine ja teiste teguviisi (näiteks daytradingut) halvaks pidamine.
    Tehku igaüks mida tahab ja austagu ka teiste tegevust.
    Mis muidugi ei tähenda et ei võiks enda seisukohti kaitsta ja enda tegevust tutvustada.
    Selles mõttes on Gorilla enda strateegiat hästi propageerinud. Usun et sellest on kasu kõigile - ka neile kes seda ise otseselt võib-olla kunagi ei kasuta.
    Ka teised võiksid enda tegevust turul laiemalt tutvustada.
  • beast/ei muidugi ei nõua oskusi :)
    kui järgida tava-eestlase investeerimisloogikat ja oskusi. Kohe, kui asi läheb hapuks, nimetatakse investeering pikaajaliseks.

    üldine küsimus invetseerimise puhul, aga eelkõige daytradingu puhul, seisneb money management´st, kui seal on kõik korras siis pole vahet mingit.
  • to viies: loe üle. Kirjutasin "Ei nõua SUUREMAID oskusi". Kõrgel tasemel investeerimine aga NÕUAB suuri oskusi. On viletsaid investeerijaid igat tüüpi investeerijate hulgas. Daytrading ei ole maagiline kiire tee rikkuse juurde. Kuid müts maha nende ees kes seda nii hästi valdavad, et meeldiv tootlus tagada.
  • mmm...tõsine investeerija omab nasdaq level II, termin daytrader tahendab kindlast nasdaq level II olemasolu ja palju palju muud. tosine investeeria jaotab oma aja nii:
    1. 0 h oma elu
    2. 24 for 7 market life
  • tiinas: Mis pagana päralt läheb investoril vaja level II või level III? Kui Ta teeb oma mitmeaastase investeerimisotsuse ja läheb golfi mängima, siis miks Ta peaks jälgima pidevalt ostu/müügikoguseid ja MM'ide mänge? Võib-olla mõtlesid siiski daytraderit?

    Veiko
  • mida tähendab termin nasdaq level II?
  • Level kaks on kui sa näed turusügavust, maklerite ostu- ja müüginoteeringuid.
  • T. Odean'i andmetel (kunagi varem andsin lingi, kui kedagi huvitab, võin jälle üles otsida) on seoses online tradingule üleminekuga investorite tootlused varasemeta perioodidega kehvemaks läinud. Eelmisel aastal oli nii-öelda isehakanud daytraderite aastatootlus 90% juhtudel ca 5%, mis indeksitele kõvasti alla jääb. Siit ka võib olla vastus, miks 70% S&P indeksile kaotavat fondihalduritest siiski turgu omavad. Sellist kaadrit, kes turul "daytradivad" nad ikkagi ületavad.
  • Teemast veidi kõrvale:
    Veidi aega tagasi otsustasin valida level 2-te pakkuva firma, mis paistis silma odavate tasude poolest. Seejärel, mõtlesin, et ok saadan paberid ja raha teele, ja otsustasin veel webilehele pilgu heita, aga see oli under construction ja firmast polnud jälgegi.
    Mis oleks rahast saanud? Kas saab usaldada kõike mida pakutakse?
  • Antud rubriigis võiks jagada daytraderite kogemusi. Jätaks "looma" olemuse lahkamise lõpuks sinnapaika.
    Niisiis, kuna kasutada olev investeerimiskapital on väike, näen oma vara kiire kasvatamise ainuvõimalusena daytradingut (lühiajalist investeeringut). Pikad positsioonid on siin ebaratsionaalsed, et mitte öelda mõtetud.
    Näide minu esimesest investeeringust USA marketile. 25.02.2000. a. turu üldise eufooria foonil võtsin lühiajalise positsiooni TDCM-s ($4,7) , millest sai aga pea 5 kuune investeering. 28.07. realiseerisin lõpuks hinnaga $1,12. Ma ei näinud enam perspektiivi ja foorumist sain ka kinnitust, et TDCM on tundmatu ja vabalanguses ettevõte. Paar nädalat hiljen pean kahetsusega veenduma, et aktsia on 200% tõusnud. Häving milline...
    Mida tegin valesti?
  • to riskija: Kui põhjalikult analüüsisid TDCM-i? Äkki sealt tuleks alustada. Ja kui võtsid lühiajalise positsiooni oleksid pidanud vaatamata aktsia liikumisele ka lühiajaliseks jääma.
  • ABC:
    Kas se kadunud maakler oli Don Johnson'i lehelt pärit?
    Millised kogemused America First Trader'iga. Oodatud igasugune inf, nii positiivne kui negatiivne.
  • pitsat:
    Kui ma ei eksi, siis oli see insti-trade.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon