rääkides microlink-ist ja piraatsoftist - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

rääkides microlink-ist ja piraatsoftist

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mind huvitab see, et paljud Eesti suurettevõtted kasutavad piraati? Kas kellegil on aimu? Siinjuures tooksin just Microlingi kohta midagi shokeerivat. Kas teate, et paar nädalat tagasi tegi Microlinki reidi politsei, et võtta ära raamatupidamistarkvara HansaRaama või midagi taolist kuna see oli ebaseaduslik. Microlingi juhtkond sai tulevasest reidist teada ning korjas tarkvara ära arvutitest ja asendas oma kokku klopitud tootega. Peale seda tekkisid Baltikumi suurimal firmal ajutiselt mõneks päevaks makseraskused kuna nende oma programm polnud tasemel. Kõige imestavam loo juures on see, et Microlink ise suuresti kordineerib piraadi vastu võitlemist, kuid samal ajal ise tegutseb vääralt.
  • "Priaattarkvara Kurioosumite" liider on kindlalt Eesti Politsei.. 8)
  • To: niion

    Õnnitlen. Muideks, kas teate, et Mart Laar on tegelikult naine või midagi taolist ja Siim Kallas hoopis hologramm.

    Kogu MicroLinkis pole leidunud inimest, kes oleks näinud ühtegi reidil olevat politseinikku (järsku käisid öösel, aprillis löödi ühel poel tõesti aken sisse ?), v.a. paar vabal ajal oste sooritanud eraisikut.

    Kirjutaja võiks teada kasvõi seda, et isegi BSA reidist teadasaades vaevalt et õnnestuks 100 m kroonise kuukäibega firmas midagi "kokku klopitud" softiga asendada.

    Tegelik süzhee ja faabula on saadaval hästivarustatud veebisaitides, näiteks
    http://group.microlink.ee/ml_group_et/uudis407.html

    http://group.microlink.ee/ml_group_et/uudis407.html
  • TALLINN, 10. aprill - Baltimaade suurim infotehnoloogiafirma MicroLink lõpetas esmaspäeval ülemineku uutele finantstarkvaradele Concord XAL ja Apvarsnis, mis on nüüdsest kasutusel enamikus kontserni tütarettevõtetes.

    "Üleminek senisest võimsamale tarkvarale toimus firma tööd peatamata ning sujuvalt. Üldjuhul on nii suure kontserni tarkvara vahetamine kuni pool aastat kestev piinarikas protsess," ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson.

    Concord XAL on üks võimsamaid Eestis pakutavaid finantstarkvarasid, mida kasutavad näiteks ka Tallinna Kaubamaja, Eesti Raudtee ja Tallinna Sadam. Concord XALi tootja on Taani firma Damgaard ja seda esindab Columbus IT Partner Eesti AS. Apvarsnis on MicroLinkiga jaanuaris ühinenud Läti firma Fortech toodetav raamatupidamisprogramm. Pärast üleminekut töötab MicroLinki kontserni finantsarvestus ühtses süsteemis, mis on 27 tütarettevõttest koosneva ja kolmes riigis tegutseva grupi jaoks kriitilise tähtsusega samm.

    "Finantsjuhtimise seisukohalt on MicroLink üks keerulisemaid firmasid Baltimaades, sest tegemist on väga erinevate tegevusalade, eri riikide seadusandluste ja kultuuritaustadega," ütles MicroLinki finantsdirektor Kaupo Pastak. "Tulevikus võib-olla börsile mineva MicroLinki investorite jaoks on oluline, et firma suudaks oma finantsolukorda pidevalt tsentraalselt jälgida ning konsolideerida grupi tulemusi loetud päevade jooksul".

    "Peame MicroLinki otsust igati otstarbekaks, kuna Concorde võimaldab laieneda ühtsele kontserni katvale integreeritud lahendusele" lisas Columbus IT Partner Eesti juhatuse esimees Ivo Suursoo.

    MicroLinki otsust kiirendas firma ühinemine Läti suurimate IT-firmadega Fortech ja VAR ning tulemuseta lõppenud kõnelused finantstarkvara Hansa Financials tootva firmaga Hansa Business Solutions (HBS).

    Hansa Financials oli kasutusel ligi kümnes MicroLinki tütarfirmas HBS-ga sõlmitud tarkvara rendilepingu alusel.

    Veebruaris-märtsis asus HBS esitama MicroLinkile rendilepingu jätkamiseks ultimatiivseid tingimusi, sh. näiteks mitmete MicroLinki enda tarkvaralahenduste programmikoodide üleandmist HBS-le ja MicroLinki loobumist igasugusest koostööst Eesti rahandusministeeriumiga. Martinson märkis ka, et kõneluste käigus "väljusid HBS-i juhi Karl Bohlini avaldused üldkasutatava ärikeele piirest".

    Kuigi MicroLink üritas kõnelusi mõlemaid pooli rahuldava lahenduseni viia, lõppesid läbirääkimised aprilli alguseks edutult.

    MicroLinki nõukogu liige, investeerimisfirma Baltic Investment Fund esindaja Kristjan Kalda lisas, et MicroLinki juhtkond ja omanikud ei saanud alluda santaazile ning otsustasid märtsis lõpetada Hansa Financials'i kasutamise.

    MicroLink on Baltimaade suurim IT-firmade grupp, kuhu kuulub 27 ettevõtet prognoositava aastakäibega kuni 1 miljard krooni.
  • oleks vist olnud mõtetu oodata microlingilt kommentaari - oh, kus teada said:)
    juhiksin tähelepanu sellele
    Martinson märkis ka, et kõneluste käigus "väljusid HBS-i juhi Karl Bohlini avaldused üldkasutatava ärikeele piirest".

  • minutis selline uudis:

    Eesti Telefon avas piraatserveri
    http://www.minut.ee/articles/01/08/29/129248.shtml

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon