Õige aeg investeerimiseks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Õige aeg investeerimiseks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tallinna börsil on langus selleks korraks läbi ja on oodata tõusu.
    Praegu on õige aeg positsioonid sisse võtta, kuna välisfondid investeerivad
    turule peale aastavahetust. Ootan vastukajasid!
  • > kuna välisfondid investeerivad turule peale aastavahetust...

    pealkirjaga oleksin nagu nõus, aga põhjendusega mitte. Et kui kogu investeerimistegevust saaks põhjendada aastaaegade vaheldumisega ja/või Y2K probleemiga, nagu siin augustis-septembris suur moeröögatus oli, siis oleks küll asi vähe imelik...

    ma näeksin pigem mingeid põhimõttelisi tagamaid, a la madal intressitase, kasvuootused, mõnede ettevõtete silmapaistvad tulemused.
  • Sven K, kui ma ei eksi! Rõõm jälle kohata. Aga tegelikult on teatud osa praegu Eestisse investeerivatest välisinvestoritest suhteliselt lühikese perspektiiviga. Vaadatakse turu üldist intressitaset, ülilikviidsust ja aktsiate madalaid hinnatasemeid. Võetakse endale positsioonid sisse, suurendades sellega turu käibeid. Suuremad käibed meelitavad siia investeerima teisigi välisinvestoreid. Exit route antakse neile hiljem ärkavate kohalike investorite poolt, kes alles hakkavad siia turule investeerima. Seega www.Balticmarkets.com/gossip is antud tsükkel töötab kohe kindlasti. Kohalikud sisenevad OPTIMISMI staadiumis ja viivad turu edasi EUFOORIA staadiumisse. Praegune periood on PESSIMISMI üleminek SKEPTITSISMILE paljuda kohalike investorite jaoks.
  • Jah, nõus. Se pessimism, skeptitsism, jne skeem tundub üsna tõepärane olevat. praegu oleme ju kõik suht skeptilised - vaatame kasvunumbreid ja ytleme, et need on toredad, aga ilmselt kasv kahaneb. kasvõi telekomi puhul. kui mingil hetkel aga kahanev kasv peaks asenduma kasvavaga, siis ongi aeg hakata optimiste ootama. See võiks juhtuda järgmisel aastal, kui mingil põhjusel näiteks gdp kasvunumbrid peaksid hakkama ootusi ületama.
    praegused tegijad on loomulikult frontrunnerid, kes otsivad oma ootustele kinnitust.

    muuseas, sinu skeemi kohaselt ollakse usa-s, soomes ja mõnes kohas veel ilmselt viimases staadiumis. ilmselt ei ole ma kuigi originaalne, kui ütlen, et see viimaste nädalate tõus juba küll jumala ajuvaba. et sellest aru saada, peab ilmselt kohalik olema. noh, umbes nagu '97 meil siin. need nokia uued targetid on väga head näited - kui target maha võetakse, siis uus pannakse ikka kohe plaks! 50% kõrgemale.
  • arvan sama ja loomulikult nutan taga saamata kasumit eelmisest hüppest. Millise koosseisuga peaks võetav positsioon olema? Olen muuseas tegudemees. HHL
  • Easy one. Praegu oleme selles faasis, kus kohalik pessimism hajutatakse välisinvestorite optimismiga. Spekulatiivne osa kohalikest on juba sees, suurem osa on veel skeptilised. Aasta 2000 vahetus aitab turu veelgi ülespoole ja kohalikud sisenevad turule optimismi staadiumis järgmise aasta Q1. Lääne investorid otsivad igal juhul praegu likviidset paigutust, millest kindlasti välja saab ka siis, kui päris nii hästi ei lähe. Seega ostetakse Hansat ja Telcot. Kui makro on hea ja y2k algus eduliselt möödas, suureneb likviidsus teise nimekirja parematele + Normale. Saatsin ühele teatud kodanikule mitu nädalat tagasi ühe väga hästi töötanud/töötavate portfellide ülevaate. Küsi tema käest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon