PK Cabels üles +12.5% - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

PK Cabels üles +12.5%

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üldse on see aktsia päris hästi tõusnud. Minu mäletamist mööda on mõne kuu jooksul ca 25% üles läinud, samas HELEK on tõusnud vaid ca 5%. Kui suure osa Helek'i mcapist see PKC moodustas, Sven?
  • kui potentsiaalset tulumaksu mitte arvestada ja oletada, et Helekil on endiselt samapalju aktsiaid PKCst kui varem (527,600), siis on nad hetkel ca 177m EEK väärt. Heleki mkt cap 94 pealt on vähe alla 170m. Minu vana mudeli järgi, mis arvestas muuhulgas ka potentsiaalset tulumaksu PKC müügilt oleks teoreetiline kapitalisatsioon praeguse PKC hinna juures 234m e. siis ca 130 eek/aktsia e. +38% praeguse aktsiahinna suhtes.

    Tõusu põhjuseks on ilmselt PKC soov osta tagasi kuni 5% oma aktsiatest. Luba selleks küsitakse aktsionäride koosolekul 30/12.
    Helekile tähendaks see mingit ligi 9m kassavoogu, millest enamus on finantstulu.
  • Minu andmete põhjal kuulub HELEK-le 10% PKC-st, mille soetusmaksumus oli 1 miljoni ringis ja mis on endiselt bilansis soetusmaksumuses. Põhilist kasu saab HELEK sellest dividendide näol, mis on aasta-aastast suurenenud. Selge on see, et HELEK-i tegelik väärtus on oluliselt suurem, kuid vaevalt et see kohalikul börsil midagi olulist kaasa toob. Võibolla NOREX-sse minekul leiaks HELEK õige väärtuse.
  • Äääk! Helek=UP 15% lähema 1,5 kuuga.
  • Nüüd on see siis tettu...
  • Noh, see mu leivanumber ju - praegu pkc 10+% väärt ca 230m EEK (@ 28 EUR) ja Harju Elekter ca 213m (@118.5 EEK).

    Vana ostusoovitus tänu PKC vägevale tõusule endiselt jõus. Tuginedes oma vanale mudelile Heleki target hind ca 150 krooni.
    Paha lugu, et ta nii vähelikviidne on.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon