6.12 korrektsiooni oht väheneb - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

6.12 korrektsiooni oht väheneb

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hansa suured käibed 92-93 krooni juures vähendavad korrektsiooni ohtu 6.12 paiku, kuna enamik kasumivõtjaid hakkavad juba ühele poole saama. Suurem osa praegustest ostjatest on tõenäoliselt nõus ära ootama aastavahetuse ja on kasumit võtmas kõrgematelt tasemetelt.
  • 6.detsembri ja aastavahetuse vahele jääb veel üks kp. 17.dets., kas eesseisev optsioonide realiseerimmine ei võiks kuidagi nihutada turgu.
  • viimane optsioonireede läks küll päris sujuvalt. Eks optsionäärid ole natuke ettevaatlikumad ja panevad oma positsioone juba varem vaikselt kinni. Suur osa prognoosivad tõusutrendi jätkumist ja pikendavad edasi.
  • ei maksa kunagi oma varasemaid prognoose muuta
  • Täiesti õige. Minu eeldused 6.12 korrektsiooni prognoosimisel olid vististi selles suhtes õiged, et makronumbrite ootuses teatud spekulatiivne liikumine suurenes. Eesti turule iseloomulikult on hea uudise ootus alati põhjustanud olukorra, kus selle positiivsele mõjule lootjad on ennast täis ostnud ja siis tahavad kasumit võtta. Kuna nüüd on juba natuke rohkem kogemusi kogutud, katsutakse oma müügiga teisi ennetada ja seega tuli turg alla minu poolt prognoositud "ligikaudu 6.12"-st varem, kuid enam-vähem sellistes tehnilistes piirides, nagu ma prognoosisin (95-lt 90-le, tegelik 94.5-lt 90.5-le). Kui tulemused on tõesti kehvapoolsed, tuleb turg veel allapoole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon