Tulumaksu kaotamine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tulumaksu kaotamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Praeguseks on kindel, et uue tulumaksu seaduse kohaselt ettevõttesse jääv kasumiosa (kasum miinus dividendid) on tulumaksuvaba. Kas seetõttu ei peaks paljude aktsiate fundamentaalsed väärtused olema automaatselt umbes 20 % kõrgemad?
  • loomulikult, aga kas tulumaksu kaotamine ammu juba ei kajastu hindades.
  • Kui vaadata analüütikute analüüse ja kõrvutada seal investeeringute, kasumi ja maksude rida, siis ei paista, et see oleks sisse arvutatud. Ja kui see oleks sees, siis poliitilise riski koefitsent suudaks ootusi omajagu jahutada. Nüüd saaks selle koefitsendi maha võtta ja efekt peaks ikkagi tekkima.
  • Kindlasti on positiivselt mõjutatud:
    TELCO,HELEK,NORMA,VN - ettevõtted, mille bilanss võimaldab päris palju juba järgmisel aastal investeerida.
  • Siis ei olegi ETL (ka võrreldes Hansaga) antud momendil eriti ülehinnatud ...
  • Mina isiklikult leian, et selle aasta eest võiksid ettevõtted kopsakaid dividende maksta. Alates tulumaksu kaotamisest on kasulikum ettevõtesse investeerida, seega loodaks sellel aastal suuri dividende. Dividendide maksmist soodustab ka paljude ettevõttete ülekapitaliseeritus.
  • No cashi suur ülejääk peaks ikka pigem aktsionäridele liikuma, seega võib juhtuda, et näiteks telekom ja norma ei võida sellest tulumaksust järgmine aasta just väga palju. Küsimus pole ju põhivarainvesteeringutes vaid lihtsas raamatupidamislikus reinvesteerimises...

    Ma mõtlen, et huvitav, kas nüüd ei tasuks ettevõtetel pigem aktsiaid tagasi osta kui dividende maksta - peaks ju TM seisukohalt optimaalsem olema???
  • Telco tahaks seda kindlasti teha, aga see on minu arusaamist mööda aktsionäride leppega raskesti kokkusobiutuv, kuna Telia & Sonera on lubanud oma osalust praegusel % tasemel hoida. Kui aktsiaid turult tagasi osta ja nad ise midagi ei müü, läheks % paigast.
  • Küsimust tõstatades mõtlesime siiski laiemalt ettevõtete fundamentaalse väärtuse muutuste peale puhtalt analüüsimudelites maksude rida korrigeerides (mingil määral ka kapitali hinda). Ja kuna käesolev ja järgnev aasta moodustavad üliväikese osa ettevõtte väärtusest, siis sellele ei pöörakski tähelepanu.
    Aga kui asi lõpeb aktsiate tagasiostmisega, siis see on ju igati tervitatav. Kõike kokkuvõttes ei ole ikkagi mul selge, miks pole analüütikud update väljalasknud koos kõrgemate fundamentaalsete väärtustega?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon