telekom - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

telekom

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kas telekomi aktsia on ülehinnatud?
  • Arvan, et ei ole. Telekomi puhul on küll P/E suhe suhteliselt kõrge, kuid see on nii ka mujal maailmas. Vaadake näiteks Sonerat. Arvan, et Telekomi hind on "õige" hinna lähedal. Üldise positiivse meeleoluga telekomisektoris liigub aktsia ülesmäge. Eesti Telekom on võrreldes teiste riikide telekomidega allahinnatud.
  • vaidlen vastu, kuradima kallis aktsia.
    at and t pe suhe oli mõni nädal tagasi 22-25 aga too firma on ikka suur ja arenmisvõimeline. et trump on ainult internet, sest kaugekõnede monopol kaob ära.
  • Mingil määral on sul õigus. Ega ma ise Telekomi küll preagu ei ostaks ja need, mis ma emissioonist ostsin müüsin ka kohe kallilt maha. Pigem annaksin soovituse "hoia". 10-15 krooni peaks veel tõusuruumi olema, siis võiks müüa.
  • Suur osa teenustest on varsti internetis, ka neid, mis praegu on mõne teise firma teenused. Näiteks pangandus, turismivahendus, väärtpaberivahendus jms on juba praegu täiesti internetiseeru/nud/mas ja valmis klientide mahu kasvuks. Seega on kõik nõus, et telekommunikatsiooniteenuse vajadus on pigem kasvav. Kui ei oleks ja tulevikus kasu ei tooks, ei näeks me ET kõrval selles vallas nii palju sebijaid sellisel väikse turul. Nii et mina ei julge telcole mingit "target price" öelda, seda ei suuda selles sektoris enamasti keegi ühegi ettevõtte kohta anda. Pigem OSTA.
  • kuigi räägitakse tehnoloogia sektori võidukäigust,
    ei tasu unustada, et telefon on ikkagi väga vana pill. Ikka umbes sama vana nagu auto. Seega on oodata tagasilööke.
  • Mnjah, siit kostab läbi sellist "seda aktsiat lihtsalt peab omama"-suhtumine, mis on väga popp Ameerikas. Mina arvan, et erinevalt Ameerikast yritatakse meil ikka iga kvartal leida kinnitust kasvule ja kui siis yhes kvartalis seda enam ei peaks olema, siis jääb asi ikka nõrgaks ka. Praegu telekomi kasvunäitajad pigem kahanevad (mitte segamini ajada langusega - tegu on aeglustuva kasvuga). Kuigi jah, see aeglustumine pole väga kiire.
    Nii et, mina jääks ka oma suvise seisukoha juurde, et telekomi fundamentaalselt õigustatud hind on kuni 100 eek. Kuna tegu on kohaliku liideraktsiaga, siis ei välistaks ma pikemajalise ylehinnatuse (kuni 20%) võimalikkust oodatava majanduskasvu "viljastavates tingimustes". Samas on ilmselt saadaval aktsiaid, mis pakuvad huvitavamaid võimalusi kasumiteenimiseks (ilmselt ka kõrgemal riskitasemel).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon