ÄP iF +70%, Majanduskasv +6% - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

ÄP iF +70%, Majanduskasv +6%

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui analüüikud ennustavad börsi tõusuks 30% sellel aastal, siis Äripäev pakub koguni 70%. Ka majanduskasvu prognoos on väga positiivne. Isiklikult ootaks 40% tõusu ja 4% majanduskasvu.
  • ÄP on alati olnud meeldivalt optimistlik

    Küsiks Sinult, Alvar paljud prognoosid on täppi läinud

    Minu arvates jääb majanduskasv alla 3 protsendi,
    aga börsitõusu arvutamine on tänamatu ülesanne
  • kindlasti on neil enamik prognoose puusse läinud...
  • ... meenutades 1999 aastat oli ÄP siiski ainus, kes aasta alguses negatiivset SKT kasvu prognoosis ;)
    Börsi osas sõltub lõplik tulemus tõepoolest lisaks muule mitmest väga raskesti prognoositavast tegurist – maaklerite meeleolu, investor X tegevus.
    Börsi osas on esimese nädalaga siiski juba 8% käes ;)
  • Mind on alati huvitanud see, kuidas sõltub hindade pikemaajalisem (või isegi lühemaajalisem)liikumine maaklerite käitumisest või meeleoludest? Eriti viimasel ajal on Äripäev üritanud hinnaliikumiste seletamisel rõhutada maaklerite meeleolusid.
  • Mis maaklerite meeleolud?
    Kõik pannakse siiski paika nõudluse-pakkumise vahekorraga.
    Kui ikka ostjaid pole,tõuka nagu jaksad-üles vaat ei lähe.
    Ka languse võimendamises ei saa hetkel maaklereid süüdistada.
    Isiklikult arvan,et kel vähegi võimalik-ära siit.Sinna kus liigub raha.
  • Jagan seisukohta. See ei tähenda, et ma ei prognoosiks kohaliku turu tõusu. Küll ta varsti on 25% kõrgemal tasemel, aga Eestis on juba liiga palju ja liiga ettevaatlikku raha, et seda siia investeerida. Kunagi varasemates kommentaarides pakkusin, et aastal 2000 on juba enam kohalike raha investeeritud väljaspoole Eestit.
  • Ja selles plaanis Sa muidugi soovitad jälle nokiat ja sonerat osta???
  • Kui juba välismaa peale jutt läks, siis mina soovitan omalt poolt Amgen Inc. (AMGN) osta. See ja teised biotechid on selle aasta tegijad.
  • Meeleolude kohta ütleks Äripäevale vastu, et kui miski üldse turuväliselt hindu mõjutab, siis on see Äripäev ehk et turu riski tõstab Äripäev mitte maaklerid.
  • Eriti hea meel on mul sellest, et mõningad agressiivsed Norma soovitajad on nüüd biotechist sisse võetud ja seda kavatsevad ka rahvale Luubi vahendusel tutvustada. Kuhu Su Norma armastus on kadunud, Sven?
  • Kuidas oleks recycling-firmadega?
    On needki ju möödunud aastaga kõvasti "kaalus juurde võtnud".
    Potentsiaalset s... igas vallas peaks tulevikuski jätkuma.
  • Sorry, ei olnud aega vahepeal teemaarendust jälgida.
    Tundub, et maaklerid vs ÄP on vist päris kuum asi :)

    Kui teid (ilmselt "maaklerite" esindajad kõik)peaks see rahustam, siis nn maaklerite meeleolu mõju börsile pidasin küll silmas päris lühiajalisena.

    Aga kui ennustatava perioodi lõpus juhtub näiteks olema +10% või -10% muutusega päev, võib teema alguses nimetatud ennustustest milline tahes õigeks osutuda.
  • Ei ole mu Norma armastus kuhugi kadunud. Alles ikka. Ja me jätkuvalt soovitame seda. Pole just kehvasti käitunud see aktsia viimasel ajal, kui Sul Nokia kõrvalt aega vaadata on olnud.

    Ma lihtsalt mõtlesin, et mõnel lugejal siin on ehk huvitav teada, et on ka muid harusid peale internetiäri ja telekommunikatsiooni.

    Ja biotehnoloogia on suht potentsiaalikas ala. Kasvuvõimalusi kõvasti rohkem kui mobiilindusel või internetindusel. Ja erinevalt Sinu lemmikust AMZNst teenivad õige mitmed biotehnoloogia ettevõtted isegi kasumit. Ja mitte vähe. Tsekka AMGN näiteks. Pole sugugi paha aktsia.

    Mis on paha, on see, et internet on waaaaaaay arusaadavam kui biotehnoloogia ja seetõttu ei hiilga biotech aktsiad just selliste tõusunumbritega ja on kohati päris volatiilsed kui kellegi poliitiku hääl kloonitud lammastest või GMO toiduainetest rääkides värisema kipub.

    Kui kellelgi on käes pikk raha, on närvi ja soov võtta nägemust, siis on see koht biotehnoloogia.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon