Põhjuseid Telekomi liikumiseks 100 suunas - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Põhjuseid Telekomi liikumiseks 100 suunas

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eileõhtune uudis tariifidest paneb sügavalt kahtlema telekomi praeguse hinna püsimises.

    IPOst saadik on arvestatud sellega, et kohalike kõnede tariifid peavad tõusma nagu ka kõnealustustasu. Kindlasti on need poliitiliselt suht ebapopulaarsed sammud, aga ma ei näe võimalusi, kuidas teisiti suudaks telekom säilitada oma praeguseid kasuminumbreid tulevatel aastatel.
  • Telekom tõuseb sel aastal üle 150 ilma suurema pingutuseta. Kasuminumbrid võivad suureneda ka siis, kui tariifid jäävad samaks. Piisab, kui teenuse tarbimine suureneb.
  • tariifid ei jää samaks. selles ongi point. ja kui ma nüüd ei eksi, siis on telekomi müügikasv kvartal-kvartalilt kahanenud. Ja kui te arvate, et kasv tuleb koduse internetikasutamise arvelt, siis soodustariifidega need müüginumbrite kasvud väga suured ei saa tulla.

    Ja andmeside, kus juba praegu valitseb konkurents - seal ETC hinnaga küll ei konkureeri. Kvaliteeti ei oska momendil veel kommenteerida. Keda huvitab, võib proovida osta näiteks 64kb püsiliini Helsingisse Uninetist ja ETC-st. Võrrelge tulemusi ja otsustage ise, kumb teile rohkem meeldib.

    EMT? ARPU langus on seni veel mõistuse piires püsinud, seda küll. Samas üllatas mind EMT plaan kõvasti WAPi investeerida. No ma ei tea. Tunneb keegi suurt vajadust mobiiliga internetis surfamise järgi või. Kui jah, siis soovitan soojalt vaadata www.cnn.com näidet WAPi kasutamise kohta. Antud asi on küll suht mõttetu ja mina ei näe mõtet sellise asja eest raha maksta. Andmeside jääb seetõttu minu arvates ikka veel suhteliselt kauaks (loe: mitmeteks aastateks) fixedvõrkude pärusmaaks.

    Ja mis siis viib telekomi 150 kanti? Ülioptimistlikud välismaalased, kes kolm kuud tagasi müüsid asja 80 peale? Võibolla tõesti. Seetõttu ongi minu viimase aja soovitus olnud stop losse väljas hoida. Et kui optimistidele meeldib, siis las ostavad asja mägedesse, siis on huvitavam lühikeseks minna. Seda eriti 2001 lähenedes.
  • Põhimõtteliselt isegi peaaegu nõustun, kuid Telekom tõuseb ikkagi. Välismaalt vaadates tundub see ju vaat et ainuke asi, mida osta. Pealegi kas ei tuleks kasumi asemel vaadata pigem firma cash-flowd, see on aga eriti võimas. Ma ei mäleta palju kogu selle võrgu/jms aastane amortisatsioon oli.
  • Sul on absoluutselt õigus, OLULINE on tõepoolest EBITDA, ma ei väitnudki omaarust, et kasum üksi oluline on. Aga oluline on ka MÜÜK, sellest saab asi alguse. Ja siin ei ole lood nii toredad.
    Mittekumuleeruvad y-o-y müügikasvud selle aasta kolme kvartali kohta:

    1Q99 2Q99 3Q99
    +17.9% +15.5% +12.2%

    ... pole põhjust hõisata, mis?
  • Pakun, et Telekom jätkab tõusu, kuid mõnevõrra aeglasemalt. Hinda hoiavad üleval peamiselt välisinvestorid. Aktsiahinnad peaksid kiiremini tõusma pangandussektoris. Seega soovitaksin Telekomi vahetada näiteks Hansapanga vastu.
  • kasvud olid muidugi 1999, mitte selle aasta kohta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon