"Nasdaq'i tugevamad aktsiad" - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

"Nasdaq'i tugevamad aktsiad"

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mind ikka huvitab, mida Kristjan nende "tugevamate aktsiate" all mõtles. Põhimõtteliselt võib ju niiviisi väita kogu maailma kohta - igalpool jätkavad tugevamad aktsiad tõusu. Lihtsalt aegajalt vahetuvad tugevamate aktsiate nimed ja need sektorid, kus nende taga olevad ettevõtted tegutsevad.

    Võibolla tahab keegi välja pakkuda omi ideid tugevamate aktsiate osas Nasdaqil. Või mujal?

    Ahjaa, btw, minu biotech lemmikud (AMGN & company) Nasdaqil eile langesid koos muudega. Võib juhtuda, et langeb veelgi, aga mina oleks endiselt nende väljavaadete osas positiivne. Eriti kui mingi YHOOga võrrelda, mille 00E P/E on 900+.

    Aga võibolla meeldivad kellelegi näiteks mingid naftaaktsiad vms?
  • Microsoft Corporation MSFT 10.57
    Cisco Systems, Inc. CSCO 6.83
    QUALCOMM Incorporated QCOM 6.25
    Intel Corporation INTC 5.71
    Oracle Corporation ORCL 3.63
    JDS Uniphase Corporation JDSU 2.91
    Yahoo! Inc. YHOO 2.73
    Sun Microsystems, Inc. SUNW 2.59
    MCI WORLDCOM, Inc. WCOM 2.36
    Nextel Communications, Inc. NXTL 2.32

    Äkki on need kõvad, millest mõtles Kristjan.
    NASDAQ-100 10 esimest kaalu järgi indeksisse.
  • Marguse loetelus on tõesti üks neist firmadest, mida ma olen heaks pidanud. See on pagana Svennilik, aga kiuslikult torgiks, et mis nende toredate biotechidega täna siis viimasel ajal lahti läks - kui veel mõned päevad sedasi kukuvad, võiks midagi ostagi. Küll see avastamine tuli Sul äkiliselt - no paaris kohas on olnud jah mingeid ülevaateartikleid neist. Aga midagi väga uut see sektor endast ju ei kujuta. CRA-l 97% inimese genoomist selge? Kas mingi geneetilise haiguse ravi saab kunagi ühe firma monopoliks?
    Affymetrix Inc (NasdaqNM:AFFX - news)
    Amgen Inc (NasdaqNM:AMGN - news)
    Biogen Inc (NasdaqNM:BGEN - news)
    BIOTECH INDEX (American Stock Exchange) (^BTK - news)
    Geron Corp (NasdaqNM:GERN - news)
    Human Genome Sciences Inc (NasdaqNM:HGSI - news)
    Incyte Pharmaceticals Inc (NasdaqNM:INCY - news)
    Medimmune Inc (NasdaqNM:MEDI - news)
    Millennium Pharmaceuticals Inc (NasdaqNM:MLNM - news)
    NAS/NMS BIOTECH (NASDAQ Stock Exchange) (^IXB - news)
  • Tjah, kuidagi avastasin nad enda jaoks äkki jah. Need biotechid. See on küll õige, aga see protsess oli tegelikult natuke teistpidine - et enne mõtlesin teemal, miks see internet ja telekom ikka nii lahe on. Ja siis mõtlesin selle peale, et kas siis tõesti midagi vajalikumat pole kui mobiiliga internetis ringi surfata (milleks minul näiteks puudub vähimgi vajadus, aga ilmselt olen ma selles osas mingi imelik). Ja siis ma kirjutasin vist siinsamas samal teemal. Mille peale minu üllatuseks helistasid paar inimest ja uurisid, et mida ma sellega mõtlen. Hiljem uurima hakates selguski, et asi on kuidagi kuumaks läinud viimasel just ajal.
    Eks ta ole omamoodi hype nagu see internetinduski. Samas, fundamentaalselt ja veidi pikemalt vaadates tundub see palju põhjendatum olevat.

    Mis puutub ajastamisse, siis ma ei usugi, et Nasdaqi langedes biotech ei langeks. Ja mina kardan küll, et millalgi sellel aastal see nasdaq ikka mingi korralikuma languse läbi teeb. Tõsisem vastupanu võiks ehk olla kuskil 3000-3200 peal seega mingi 20% allpool praegust. See polekski iseenesest midagi hullu, vastaks '99 oktoobrile või nii. Siis võiks ka praegu ettevaatlikumad bioteche võtta.

    Aga asi mille peale ma olen nõus kihla vedama on see, et aastases perspektiivis teevad biotechid internetile pika puuga ära. internetimüüt on väsinud.
  • Siiski on internet ja biotehnoloogia väga erineva kaaluga asjad. Praegune biotechi ründamine on lihtsalt odavamate kuid internetiga sarnaste investeerimisvõimaluste otsimise tulemus. interneti vajab tulevikus kogu majandus, aga biotechi alles veelgi kaugemas tulevikus. Umbes siis, kui sinu lapselapsele opereeritakse 7. päeval pärast sündi sisse GPS koos mobiiltelefoniga ja 10. päeval ühendatakse ta yahoo governmentnetwork´i.
  • Jaah, see visioon oleks küll kole. Samas võib siin mingi tõeteragi sees olla.

    Aga. Kuna lühikeses perspektiivis no nii mõni kuu või nii ei saabu ilmselt mingeid häid uudiseid interneti alalt (kui mitte mõni AOL+TWX sarnane diil välja arvata), siis mina arvan, et oleks õige aeg valmistuda suuremaks pettumuseks. Ma usun, et mõnedel netifirmadel jätkub tugevust tõele näkku vaadata ja tunnistada sama, mis YHOO - kasv lähemal ajal ei ole kaugeltki nii tore nagu mõned analüütikud arvavad. Igatahes ei õigusta kasvud selliseid P/Esid nagu praegu tavaks.

    Ja meie kodune XXL-putiik võiks mõnele optimistlikule välismaisele tegijale pähe määritud saada, enne kui nad ymber mõtlevad. Tegelikult on ju päris tore kui mõned eesti mehed sellise trikiga hakkama saavad. Siis saab kähku uut mulli puhuma hakata ja uus karvamüts mõnele järgmisele sokutada. Enne kui hilja. Neid digitaalmeedia agentuure ja portaale on meil ju siin mitmeid. Sellise hinnaga per kasutaja tuleks nad kõik ära floatida.

    NETI peaks page hittide poolest vähemalt sama palju väärt olema + ikkagi parim eesti otsingumootor, noh 100m+ lisaeeku poleks telekomile ju paha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon