Ecuador saab dollari, saagu Eesti euro - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ecuador saab dollari, saagu Eesti euro

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lugesin Õhtulehest, et Ecuadori rahaks saab USA dollar.Ecuadori valitsus teatas, et riigi majanduse stabiliseerimiseks ja hüperinflatsiooni vältimiseks võetakse selles Ladina-Ameerika riigis oma raha – sucre -asemel järk-järgult kasutusele USA dollar.Järgmise aasta jooksul ostab riik elanikelt sucred tagasi.
    Veel lugesin ft.com-ist feature'it, et Eesti tahab minna üle eurole. Eks Eestil ole samad põhjused mis Ecuadorilgi.


  • Alles hiljuti kuulsin meediast, et ühes riigis on raha asemel kasutusel kokaiin. Ja räägiti ka sellest, mitme grammi eest saab lõunasöögi ja nii edasi. Kui ma ei eksi siis, kuulsin seda TV3 Seitsmetest uudistest.
  • Kas ma pean sellest nii arusaama, et sa pakud Eestile rahaühikuks amfetamiini.
  • Sonade tahendust tundmata ei maksa neid kasutada. See, mis FT-s ilmus, polnud feature, vaid tavaline uudis.
  • Ei ma lihtsalt mainisin ühte raha alternatiivi. Kui nüüd veel meenutada, NL aega, siis võisid sa palgaks saada terve hunniku põhku.
  • Tegelikult ma ei tee nalja, vaid tahtsin mõnda vastukaja, kas tõesti võib euro varajane vastuvõtt kahjustada Eesti majandust nagu arvavad IMF-i käsilased Eesti Pangast.
  • Ei või. Aga eks siis läheks raskemaks oma sellises ja kasvavas mahus olemasolu õigustada. Kallis varjumispind Saaremal, Hansapanga (nüüd juba) odav müük... Mustad pilved kogunevad!
  • Täna Bloombergi feature looks kuidas ida-euroopa riikide püüdlused asendada rahvuslikud valuutad euroga ohustavad sedasama eurot. See on eestlaste jaoks täiesti uus vaatenurk, mitte keegi ei soovi et me vahetaks nõrga majandusega eesti vahetaks krooni eurodeks enneaegselt . See annab halba eeskuju teistele suurematele ida-euroopa maadele nagu poola ja hungari.
    Lugeda saab praegu aadressil http://www.bloomberg.com/feature.html
  • Kuna asi on ajutiselt kuum, siis lisame siia
    EP seisukohad

    Ettekannete slaidid Eesti Panga pressiseminaril "Euroopa Rahaliit ja keskpanga seisukohad Eesti liikumisel majandus- ja rahaliitu", 13.detsember 1999


    http://www.ee/epbe/et/eurobr/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon