1999. aasta II PA rahapoliitiline ülevaade - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

1999. aasta II PA rahapoliitiline ülevaade

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.ee/epbe/rahapol/1999II/
  • Aktsiaturu kirjeldus selles ülevaates lõppeb III kvartaliga, seetõttu on ka tehtud järeldused ennatlikud. Tegelikult viis IV kvartalis asetleidnud järsk aktsiaturu tõus aktsiaturu 1999.a.
    lõpuks aasta kõrgeimatele tasemetele ja andis aktsiaturu aastaseks tõusuks ca. 40 protsenti.
  • Avaldatud ülevaate valguses selgub miksa Eesti Pank aasta lõpus Hansapanga aktsiaid müüs.

    Selle ülevaate aktsiaturu osa sattus kindlasti kätte mingile otsustusvõimelisele ülemusele Eesti Pangast ja ta käskis vastavalt ülevaates toodud järeldustele asuda EP omanduses olevaid HP aktsiaid müüma. Nagu ka aasta lõpus juhtus.
  • "Kuna Eesti aktsiad on mitmete rahvusvaheliste investeerimispankade aktsiaindeksite portfellides koos Venemaa ja Poola aktsiatega, on investorite hoiakud nii Venemaa kui ka osaliselt seoses aastaga 2000 tekkida võivate probleemide suhtes sundinud neid investeeringuid vähendama. Seetõttu vähendasid mõned mitteresidendid osalust Eesti Telekomis ja Eesti suuremates pankades, mis omakorda avaldas mõju suhteliselt õhukesele aktsiaturule"
    Oskab keegi äkki nimetada mõnda rahvusvahelise investeerimispanga aktsiaindeksit, kus oleks sees ka Hansa voi Telekom. Tks.
  • Tahaks peatuda hoopis sellisel teemal nagu EP poolne informatsiooni analüüsimise kiirus. Kuigi nad oma ülevaadet nimetavad eksitavalt 1999 a. II poolaasta rahapoliitiliseks ülevaateks pärinevad finantssektori andmed 99a. kolmandast kv.
    Ometi valdab EP ka värskemat informatsiooni ja tegelikult on nende analüüsikapatsiteet teistest riiklikest asutustest parem.
    Loomulikult võib põhjendada III kv. andmete kasutamist konservatiivse lähenemisega.
    Aga kõrvaltvaatajale jääb mulje mugavast lähenemisest, seda enam et varasemate perioodide rahapoliitilised ülevaated kirjeldavad ikka kogu perioodi, mitte ainult poolaasta ühte kvartalit.
  • Selle ÕIGE pealkiri on muidugi "Rahapoliitiline ülevaade, 1999. aasta III kvartal". Varemtoodud aadressil praeguseks webmasteri eksitusest tulenenud vale pealkiri parandatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon