Parim börsiõpik
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Alvar
Isiklikult pean parimaks börsiõpikuks Seppo Saario raamatut "100 igihaljast börsivihjet." Ma soovitaksin seda ka teistele. Tõsi küll, olen erinevaid börsiõpikuid lugenud vähe. Sellepärast sooviksin teada, milline börsiõpik on kellegile muljet avaldanud ja kust seda osta võib? Minu pakutud raamatut saab osta pea kõikidest suurematest raamatupoodidest, hind on 150 EEK. -
US
Mulle meeldis "A Random Walk on the Wall Street". Sisaldab näiteid igasugustest mullitamistest juba sajandeid tagasi. Loomulikult on väga hästi kirjeldatud viimaste aastakümnete rõõme ja hirme USA aktsiaturul.
-
sven
jah, päris lahe on ka ed. lefevre (võin spellinguga eksida) raamat ühe daytraderi elust (reminiscences of a stock operator). see on rohkem jutukas ja kohati isegi tyytav oma pikkade kirjeldustega. samas pannakse seal üsna hästi paika mõned põhitõed.
Mulle meeldis kõige enam väide, et ükski aktsia pole kunagi liiga odav, et teda mitte müüa ega liiga kallis, et teda mitte osta. Kõlbab kirjeldama näiteks praegust/hiljutist olukorda nasdaqil.
Selle lause juurde käis ka üks väga lahe näide mingist raudteeaktsiast, mida ma ei hakkaks siinkohal ümber trykkima.
Eks häid raamatuid ole teisigi. Otsige amazonist või barnesandnoble'ist.
Parim õpik on muidugi elu ise. -
kristjan
Näitkes võib veel lugeda selliseid klassikuid:
"One up on Wall Street", Peter Lynch;
"The Warren Buffet Way", whoever;
"Common Stocks and Uncommon Profits", Philip Fisher
"Liar's Poker", whoever; -
sven
"The Warren Buffet Way" kohta võib muidugi öelda seda, et seda tasuks lugeda neil, kes ei usu, et Ameerikas tehnoloogiaaktsiad õieti hinnatud on. Sealt peaks leidma mitmeid häid argumente igasugu interneti imetegijate vastu.
-
Marek Kallin
Warren Buffett on viimaste aastate suurim luuser. Magas maha kogu internetibuumi, old-skool investor selline. Kes tahab praeguse volatiilsuse pealt raha teenida, vaadaku pigem www.mtrader.com
"Reminiscences of A Stock Operator" on muidugi geniaalne oma aegumatuses..turupsühholoogia on ju samaks jäänud. "Market Wizards" ja "New Market Wizards" on selle kaasaegsemad variandid.
-
Pats
Kas eesti keeles on üldse ilmunud rohkem börsikirjandust, kui eespool mainitud "100 igihaljast börsivihjet"? -
enn
Warren Buffet Way on küll eesti keelsena müügil. -
Peep
Selliseid bestsellereid nagu "Liar's Poker", "One up on Wall Street", "Beating the Street" jne. ei sa lugeda börsiõpikuteks. Need on rohkem populaarteaduslikud teosed teemal investeerimine ja sellega seotud naljakad ja huvitavad juhused. (pole sugugi igav kirjandus) Oluliselt parem raamat õpikuks on kellegi poolt mainitud "100 igihaljast börsivihjet".
Erinevus seisneb näiteks selles, et Peter Lynch'i teoste põhiideeks on see, et aktsiad toodavad pikaajalises perspektiivis rohkem kui võlakirjad, seega ärge müüge aktsiaid. Seppo Saario toob välja halva investori tunnuseid ja nendest üks on see, et kui investor pole kunagi müünud endale kuulunud aktsiaid. Huvitav kumbal on õigus? -
joel
Mõlemal on õigus. Statistikagi on seda tõestanud, et aktsiaindeks lööb inflatsiooni pikaajaliselt.
Võlakirjad joonduvad oma tulususes pikaajaliselt inflatsiooniootustest ning indeks koosneb aktsiatest. Saario ütleb, et ärge armuge oma aktsiasse.
Paratamatus, et iga aktsia on mingil ajahetkel ülehinnatud. -
Peep
Peter Lynch'il ei ole õigus. Õige on see, et hästi pikaajalisel perioodil toodavad aktsiad rohkem kui võlakirjad, vale on see, et sellest järeldub: ärge müüge aktsiaid! -
Villu Zirnask on HANZAz andnud head ülevaated andnud kahest raamatust
Vaata hanza.net > investor > investori abi > investori raamaturiiul > FIASCO: Blood in the Water on Wall Street -
Päris hea on veel Victor Niederhoffer'i
"Education of The Speculator". -
Lisan lihtsalt loetellu sellise asja, nagu value investment made easy. Pikalt, lihtsalt ja põhjalikult, kuidas suht. turvaliselt aktsiaid osta ja omada.
-
Investor, mis siis ikkagi raamatu nimi ja autor on?
-
Fool'i kohustuslik kirjandus:)
1. One Up on Wall Street
By Peter Lynch
2. The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America
By Warren E. Buffett, Lawrence A. Cunningham
3. The Intelligent Investor
By Benjamin Graham
4. Beating the Street
By Peter Lynch
5. Common Stocks and Uncommon Profits
By Philip Fisher
6. The Gorilla Game
By Geoffrey A. Moore
Foorum
7. Stocks for the Long Run
By Jeremy J. Siegel -
Autor Janet Lowe ja "Value investing made easy" - sisult on tegemist Grahami teooria lihtsustusega.
Ja veel, kas teate, et juba 1993. aastal avaldati maakeeli investeerimiskirjandust, ehk siis "Sinustki võib saada investor" Vahur Loki tõlkes. -
Teame küll ja oleme isegi lugenud ... aastal 95.
-
"Sinustki võib saada inimene",ütles papa Carlo Buratiinot kooli saates.Kuhu läks aga meie puupeaga kangelane tarkuseraamatute ostmiseks mõeldud hõbemündiga...?
-
Elustagem vana raamatu-thread.
Fit tõi ühes foorumis veel välja paar raamatut day-tradingu kohta. "Tools and Tactics for the Master Day Trader : Battle-Tested Techniques for Day, Swing, and Position Traders by Oliver Velez and Greg Capra Published January 2000. The Undergroundtrader Guide to Electronic Trading by Jea Yu Published July 2000."
Omaltpoolt on ülipositiivsed muljed "Corporate Finance : Theory and Practice by Aswath Damodaran" õpikust - abimees igas olukorras :)
Keda huvitab Valuation, võib vaadata Copeland'i ja/või Damodarani raamatuid sel teemal.
Kergemat kirjandust - Mul praegu lugemisel "Reminiscences of a Stock Operator (By: Edwin Lefevre)" ja "American Psycho (By: Bret Easton Ellis)". Mõlemad vägagi loetavad, kuigi viimane ei käi kuidagi börsiõpiku alla. Või mine tea :)
Optsioonide bestsellereid pole siin välja toodud. Tõnno, Tõnis?
Ja kõik kellel meeldivaid/kasulikke lugemiselamusi - jagage siis ka teistega.
-
jah lapsepõlve muretud mängud:
kui aasta tagasi olid Amazoni finantsbestsellerite edetabelis sellised raamatud:
Dow Jones 36000
Dow Jones 100000(Acampora),
siis nüüd müüakse "konservatiivset" Buffetti stiili, näiteks:
3.The Essential Buffett: Investment Principles for the New Economy
16.The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America
24.The Warren Buffett Way : Investment Strategies of the World's Greatest Investor
30.How to Think Like Benjamin Graham and Invest Like Warren Buffett
+veel need raamatud, millele Buffett eesõna on kirjutanud -
Derivatiivide koha pealt on minu lemmik "FIASCO", mida siin ülal ka korra mainitud. Lahe ja inspireeriv:) Pean etemaks Liar's Pokerist kuigi väidetakse, et selle järgi kirjutatud.
-
Tere,
Kas keegi on nõus koostama TOP 20 nimekirja raamatutest, mida üks long-term investor peaks kindlasti lugema? Saab keegi aidata?
Mitu raamatut aktsiainvesteerimise kohta on seni eesti keeles ilmunud?
parimatega,
P. -
Tõeliselt pikaajalisele investorile on kindlasti väga lahe lugemine
Dow 100,000: Fact or Fiction
:-)
Igaks juhuks lisan siia, et see on nali. Et oleks kindel, et mind tõsiselt ei võetaks.
Aga loe Buffeti asju ja Damodarani. Eesti keeles ära loe midagi. -
priidik,
Võta Amazon lahti, seal on investeerimisalase kirjanduse TOPpe hulgaliselt(alustades Bestselleritega ja lõpetades Listmaniaga, kus iga kasutaja võib ise oma lemmikraamatute nimekirja koostada) -
Mina soovitaksin sellist raamatut nagu Adam Smithi "The Money Game". Ilmunud kusagil 60ndate lõpus on see ometi oivaline lugemine. Eriti pärast hiljtuist dotcomi langusperioodi. Tsiteerin:
In 1961 the whole world was going to bowling, but in 1962 Brunswick managed to make it from 74 yo 8... In 1965 the whole world was going to sit and watch color television, but shortly thereafter Admiral, Motorola, Zenith and Magnavox collapsed like a suffle on which the oven door has been untimely slammed. It will happen again.
Lisaks lahedat lugemist tüüpilisest väikeinvestorist ja kõigest muust sinna kuuluvast. -
Ahjaa, ja eesti keeles Seppo Saario asi kõlbab kindlasti lugeda.
-
Ahjaa, ja kui ei ole põhjalikke majandusalaseid teadmisi ja muid väga keerukaid oskusi, siis võiks alustada fundamentaalsete teadmiste omandamisest investeerimise alal. Selleks on ka eesti keelde (vähemalt üks neist kindlasti) tõlgitud kaks raamatut, "12 tooli" ja "Ristiisa".
P.S. see ei ole mõeldud naljana, vaid täiesti tõsiselt. Keerukad inglisekeelsed investeerimisõpikud tulgu siis kui aktsiaturgu suunavad põhitõed selged! -
ee..
äkki on sellest saario raamatust ka film vändatud?
v6i fiascost?
nagu ristiisast ja 12toolist..
haha :)) -
Käisin küsimas Apollo raamatukaubamajast seda Seppo Saario raamatut "100 igihaljast börsivihjet", aga nemad ei teadnud sellest midagi, kas keegi oskab soovitada kust seda veel praegu osta saaks või äkki mõni teist on selle endale pähe õppinud, et müüks siis mulle ... palju see raamat maksab ... luban aktsiates osta :)))
-
Arvan et algajatele võiks olla kasulik lugeda Sun Tzu's Art of War for Traders and Investors kommentaarid by Dean Lundell...2500 aastat on möödunud aga tema teooria siiski elab...
-
Amos-vaata foorumi algust!
-
mina ostsin saario raamatu miski alla 100 eegu eest narva mnt maneezi juures olevast poest. see mis on konsumi vastas ja seal kus tramm nr3 peatub undstuff..
ei tea kas neil veel on, ostsin kuu aega tagasi.. -
Tänan riq, sain raamatu kätte, kes on huvitatud, siis narva maanteel kaupluses Areng on veel 2 raamatut alles, hind 53 krooni ...
-
Fundamentaalanalüüsi huvilistele soovitaks saiti, mis asub siin. Kodanik Damodaran on nimelt kirjutanud raamatu "Dark Side of Valuation", mis käsitleb tehnoloogiaettevõtete fundamentaalset analüüsimist. Ma pole kindel, kas leheküljel on üleval päris terve raamat, aga tundub, et vähemalt suur osa sellest küll.
Lisaks soovitaks vaadata Damodarani kodulehekülge, mis asub siin. -
to : riq and Amos
Kas Te, või siis keegi teine, ei saaks öelda, kes oli selle Seppo Saario eesti keelse raamatu kirjastaja.
Ka Arengus on raamatud otsas, võtaks otse kirjastajaga ühendust.
Aitäh, -
EKE ARIKO oli, ma küll ei tea, kas selline asi eksisteerib veel.
-
No kidding, matrox. Head ajad on tagasi!! Amazon.com soovitab mulle esilehel suurelt raamatut "Dow 40,000", kirjeldusega: "To a growing number of analysts (see James Glassman and Kevin Hassett's Dow 36,000 and Charles W. Kadlec's Dow 100,000), it's not a question of if the Dow Jones Industrial Average will blast into the financial stratosphere, but how high it will go."
-
http://invest-faq.com/articles/info-src-books.html
Sellel saidil on raamatute nimekirjad klassifitseeritud investori kogemuse järgi:
beginner
intermediate
expert -
hanza.net-is uus rubriik "tark investor", toimetab Villu Zirnask Eesti Päevalehest
Tasub lugemist -
MEGATRENDIDE autor Naisbitt sai hiljuti(mai 2001) uue üllitisega "High tech,high touch" valmis, milles räägib ameeriklased on oksendamiseni tehnoloogiat täis
Vaata väikest sissejuhatust:
http://www.hightechhightouch.com/frames/get/intro/ -
-
Leidsin riiulist Marc Friedfertig "The Electronic Day Trader" ja Jea Yu "Undergroundtrader.com guide to electronic trading (Yu teine raamat)" DT raamatud. Kui keegi soovib, siis nad on mul üle, tallinnas. Saame kindlasti kaubale ($/vahetus/vms), anna teada hax@hot.ee . Disclaimer: tegu ei pruugi olla "parimate börsiõpikutega".
-
Kas kellegil veel uusi/vanu ja häid lugemiskogemusi?
-
"Irrational Exuberance" on hää. Mittemidagi epohhiloovat ent lugeda tasub.
-
tellisin amazonist ka sellise raamatu: The House of Morgan : An American Banking Dynasty and the Rise of Modern Finance ~ Ron Chernow. Chernow'it on Economnist'i book review's kiidetud, ise pole veel lugenud.
-
Mul on plaan Amazonist tellida, kuid mul pole krediitkaarti. Milline oleks parim viis tellimiseks?
-
Ühispank vist pakkus sellist teenust - teie ostud meie krediitkaardiga. Mingi % võtavad muidugi vahelt ka. Ja kui see ei sobi, siis pangatsekk tigupostiga ameerikamaale teele. Tegelikult tasub sama raamatu hinda uurida ka UK ja Saksa amazonidest, mõnikord on oluline hinnavahe.
-
Ühispangal on selline asi nagu U-Kaart. Ühispanga internetipangast saab. Maksab 10 EEKu, antakse sulle krediitkaardi number, määrad ära limiidi ja kehtivusaja ja saad maksta. Olen kasutanud, täitsa toimis.